reklama
Margana
Fanka BB :)
Dziewczyny ja wiem jakie to niebezpieczne i w zyciu bym tak nie zrobiła. Ale na słowa, ze kiedyś tylko tak sie jeździło i nikt z tego afery nie robił to chyba mam tylko jeden argument - mandat. Cóż, są jeszcze ludzie, którzy tak myślą, ech...
Winki czym ty się martwisz ja jestem teraz w 19 TC a ruchy tak dobrze to czuję od tygodnia wcześniej to nie wiedziałam czy to bąbelek czy gazy czy jeszcze cos innego teraz smyra jak szlone rano spać nie daje głodna sie budzę om5 i muszę choć zagryźć coś bo inaczej wierci sie szalenie też to poczujesz nie martw się
Zupełnie się zgadzam Jestem w 19 tyg. i czuję ruchy od około tygodnia właśnie, więc się nie martw, wszystko przed Tobą Teraz mój maluch tak mnie kopie, że czuję go średnio co pół minuty kiedy siedzę (teraz też) więc jeszcze zostaniesz przyzwoicie skopana
Hej mamusie
Nie pisałam kilka dni bo trafiłam do szpitala niestety... Dziś dopiero wyszłam.
W sobotę rano miałam podejrzenie wyrostka, co się okazało to nie wyrostek tylko nerki;(
Mam spory zastój moczu w nerkach i stąd mam takie bóle. Jeśli znowu będę je miała to muszę
jechać prosto na oddział do szpitala;( Więc mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze. Przez szpital schudłam znowu 2 kg, jestem totalnie bezsilna, a lekarz każe mi cały czas leżeć i nie przemęczać się.
Idę na łóżeczko kochane, jak będę miała sił więcej to nadrobię te 20 stron, które napisałyście.
Buziaki dla Was;****
Mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze, dbaj o siebie
onanana, pisałam że w schody w sensie pod górkę ;-) A mieszkanie jak dla kogo duże, 85 m2 z ogródkiem 170 z
Zazdroszczę 85m i ogrodu!!! My mamy 50m + balkon na którym mam leżaczek i mogę sobie czasem poranną kawę wypić, ale to wszystko. Wiele bym dała za ogród, gdzie mój malec będzie się uczył biegać )
Dziewczyny ja wiem jakie to niebezpieczne i w zyciu bym tak nie zrobiła. Ale na słowa, ze kiedyś tylko tak sie jeździło i nikt z tego afery nie robił to chyba mam tylko jeden argument - mandat. Cóż, są jeszcze ludzie, którzy tak myślą, ech...
Strach mnie ogarnia jak myślę sobie o nieodpowiedzialności innych ludzi... A czy któraś z Was myślała o adapterach do pasów w aucie? Bo czeka mnie podróż z Gdańska do Warszawy za parę tygodni a już 2 mce temu czułam lekki dyskomfort na tym samym odcinku i chciałabym wiedzieć, czy może mi któraś coś polecić
W
winki80
Gość
Dziewczyny ,jesli nie dacie rade to ogladajcie na dwojce o 22.55 -Moje wielkie cyganskie wesele. siostra ogladala to w angli i mowi ze ,naprawde warto. to jest dokument o cyganach robiacych wielkie wesela.
Mnie dziś cały dzień nie było. Załatwialiśmy z M różne sprawy przed jego wyjazdem. Jutro jedzie za granice do pracy ,zobaczymy jak mu tam pójdzie.
Dziś nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwie pary różowych bodziaków. :-) Mała cały dzień spała ,a teraz daje mi popalić hi. Teraz będe musiała zastanowić się nad imieniem bo ja nie mam pomysłu ,za to M wymyślił ,że może Klaudia ,ale ja nie jestem przekonana i tak sama wybiore. Mieliśmy umowe ,że on wybiera dla chłopca ja dla dziewczynki Lece wyciągnąć pranie ,bo już się wyprało i potem postaram się zasnąć.
Dziś nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwie pary różowych bodziaków. :-) Mała cały dzień spała ,a teraz daje mi popalić hi. Teraz będe musiała zastanowić się nad imieniem bo ja nie mam pomysłu ,za to M wymyślił ,że może Klaudia ,ale ja nie jestem przekonana i tak sama wybiore. Mieliśmy umowe ,że on wybiera dla chłopca ja dla dziewczynki Lece wyciągnąć pranie ,bo już się wyprało i potem postaram się zasnąć.
Przebrnęłam. Bardzo aktywne jesteście
Gratuluję syneczka Oj masz Ty z tymi wymiotami, kiedy w końcu dadzą Ci spokój. Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej. Trzymaj się i bądź dzielna.
To nie musi być nic wielkiego, może być jakiś drobiazg lub wspólne wyjście Nie pamiętam już co robiliśmy w 2 rocznicę, ale każdą rocznicę organizujemy wspólnie, żeby to był taki NASZ dzień
Leż i dużo pij. Nerki to nic przyjemnego, przy pierwszej ciąży prawa nerka przestała mi pracować z początkiem 7 miesiąca ciąży. Wiem co czujesz. Ale nie denerwuj się. Przeleczysz i wszystko będzie dobrze.
To jest właśnie dobijające. XXI wiek, a pojawiają się opinie z ciemnogrodu. Dziewczyny się już wcześniej wypowiedziały, podpisuję się pod tym. Ręce opadają.
Nie wiem czy to nie Łubinowa, mniejsza o to wiadomo o co chodzi, nie wiem Gola, trzeba by tam zadzwonić. W Sosnowcu szpital nr 1 odremontowany, ordynatorem jest dr Ornowski, był ordynatorem w starej 2 i cała ekipa podobno jest tam przeniesiona. Sporym zainteresowaniem cieszy się ten szpital teraz.
Ja w Katowicach rodziłam w kolejowym szpitalu - omijać szerokim łukiem.
Teraz będę rodzić w Rudzie Śląskiej.
Cześć dziewczyny. Mam zaległości, trochę mnie nie było. Byłam drugi raz w szpitalu na tydzień przez uporczywe wymioty. Czuję się teraz w kratkę.
Wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że będziemy mieli SYNKA!!! Co prawda marzyłam o córeczce, ale cieszę się, że Kruszynka jest zdrowa i duża. Teraz myślę i myślę o swoim synku, jaki będzie itp. Będzie miał na imię NATAN.
Gratuluję syneczka Oj masz Ty z tymi wymiotami, kiedy w końcu dadzą Ci spokój. Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej. Trzymaj się i bądź dzielna.
Dziewczyny ,wlasnie uswiadomilam sobie ze za 6 dni to moja druga rocznica slubu. Czy powinnam cos kupic mezowi?. Jezu ,nie mam pojecia co i czy sie w ogole cos kupuje?
Kochane z wiekszym stazem prosze doradzcie..
To nie musi być nic wielkiego, może być jakiś drobiazg lub wspólne wyjście Nie pamiętam już co robiliśmy w 2 rocznicę, ale każdą rocznicę organizujemy wspólnie, żeby to był taki NASZ dzień
Hej mamusie
Nie pisałam kilka dni bo trafiłam do szpitala niestety... Dziś dopiero wyszłam.
W sobotę rano miałam podejrzenie wyrostka, co się okazało to nie wyrostek tylko nerki;(
Mam spory zastój moczu w nerkach i stąd mam takie bóle. Jeśli znowu będę je miała to muszę
jechać prosto na oddział do szpitala;( Więc mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze. Przez szpital schudłam znowu 2 kg, jestem totalnie bezsilna, a lekarz każe mi cały czas leżeć i nie przemęczać się.
Idę na łóżeczko kochane, jak będę miała sił więcej to nadrobię te 20 stron, które napisałyście.
Buziaki dla Was;****
Leż i dużo pij. Nerki to nic przyjemnego, przy pierwszej ciąży prawa nerka przestała mi pracować z początkiem 7 miesiąca ciąży. Wiem co czujesz. Ale nie denerwuj się. Przeleczysz i wszystko będzie dobrze.
Dziewczyny czy wolno noworodka wozić autem bez fotelika, trzymając na rękach? Kiedyś dyskutowałam na ten temat z koleżanką i ona twierdziła, ze tak. Mi sie wydawało, ze odkad wprowadzili foteliki to jest nakaz wożenia w nich dzieci.
Widziałam też ostatnio jak babka wiozła dziecko w gondoli na tylnym siedzeniu. Czy tak mozna?
Wiem, ze takie przewożenie dziecka jest niebezpieczne i nigdy bym tak nie zrobiła. Chciałam wiedzieć tylko co mówia o tym przepisy zeby móc uciąć głupia rozmowę i tyle.
To jest właśnie dobijające. XXI wiek, a pojawiają się opinie z ciemnogrodu. Dziewczyny się już wcześniej wypowiedziały, podpisuję się pod tym. Ręce opadają.
kachutka mi też polecała koleżanka jakiś stary szpital w K-cach, kiedyś był tam Zakon, chyba Benedyktynów, wiesz o jakim mówię? Aa i podobno w Sosnowcu jest nowo otwarty szpital. Aaa czy w tej Klinice na Łopianowej, Łobianowej (nie wiem dokładnie), można rodzić na NFZ? Bo też ma dobre opinie
Nie wiem czy to nie Łubinowa, mniejsza o to wiadomo o co chodzi, nie wiem Gola, trzeba by tam zadzwonić. W Sosnowcu szpital nr 1 odremontowany, ordynatorem jest dr Ornowski, był ordynatorem w starej 2 i cała ekipa podobno jest tam przeniesiona. Sporym zainteresowaniem cieszy się ten szpital teraz.
Ja w Katowicach rodziłam w kolejowym szpitalu - omijać szerokim łukiem.
Teraz będę rodzić w Rudzie Śląskiej.
Gola84
Fanka BB :)
Dzień dobry mamuśki:-)
Alergia daje mi popalić, normalnie w ciąży mam te wszystkie objawy bardziej nasilone:-/
Na szczęście przed chwilą popadało i ruszyło się powietrze;-)
agutek sprawdzę sobie na necie te wszystkie szpitale i gina zapytam.
W ogóle muszę się wybrać do okulisty i mam nadzieję, że nie będę musiała mieć cesarki ( z rok temu jedna okulistka mi powiedziała, że powinnam mieć, ale wcześniejsi nigdy nic nie mówili, więc chcę to jeszcze u przynajmniej dwóch zweryfikować)
Sikam po kilka razy w nocy, brzuchol mi urósł!! Sąsiadka największa bojcora w bloku wczoraj, spytala mojej mamy mamy o ciążę, myślała, że to 2- góra 3 m-c, i mina jej zrzedła , że ona - taki szpieg szoguna, co siedzi tylko z fajką w oknie i koduje, zauważa ciążę później;-) heh No tak czy siak, brzuch robi się ciążowy!
pozdrawiam-y
Alergia daje mi popalić, normalnie w ciąży mam te wszystkie objawy bardziej nasilone:-/
Na szczęście przed chwilą popadało i ruszyło się powietrze;-)
agutek sprawdzę sobie na necie te wszystkie szpitale i gina zapytam.
W ogóle muszę się wybrać do okulisty i mam nadzieję, że nie będę musiała mieć cesarki ( z rok temu jedna okulistka mi powiedziała, że powinnam mieć, ale wcześniejsi nigdy nic nie mówili, więc chcę to jeszcze u przynajmniej dwóch zweryfikować)
Sikam po kilka razy w nocy, brzuchol mi urósł!! Sąsiadka największa bojcora w bloku wczoraj, spytala mojej mamy mamy o ciążę, myślała, że to 2- góra 3 m-c, i mina jej zrzedła , że ona - taki szpieg szoguna, co siedzi tylko z fajką w oknie i koduje, zauważa ciążę później;-) heh No tak czy siak, brzuch robi się ciążowy!
pozdrawiam-y
Ponko, ja mam adapter do pasów Be safe i używam właściwie od początku, gdzieś tak od 8tc, bo już wtedy mnie pas uciskała. Na razie jestem zadowolona. Bez pasów sobie nie wyobrażam jeździć, a w adapterze mi wygodnie, nic nie uciska brzucha.
reklama
Gola84 nie przejmuj się na zapas okulistą, u mnie na razie nic nie mówiła.ufff, ja też po parę razy w nocy wstaje na siusiu, ale to normalka dzidziuś coraz bardziej nam naciska na pęcherz, ja też na osiedlu mam jedną reporterkę co wszystko wiedząca jest, ale o dziwo na razie nic do mnie nie pepla, czyżby nie zauważyła