reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam sie poniedzialkowo :-)
U nas chyba jak na razie koniec upalow,no ale niby maja wrocic :tak:
Ewa87 i agutek kciukasy zacisniete &&&&&& powodzenia no i czekamy na wiesci po ;-):-D
Ja dzisiaj tez leniwie,dopiero co wstalam,zaliczylam prysznic a teraz mysle o jakims sniadanku :-D A potem musze isc do Collegu a o 14:30 mam wizyte u poloznej,bedziemy sluchac serduszka poraz pierwszy :-D juz sie nie moge doczekac :-)

reklama
Witajcie moje kochane laski z brzuszkami, witam serdecznie nowe listopadówki :*
Dorwałam wreszcie kompa i czytałam, czytałam... no leniwe to my nie jesteśmy ;-)Ja mam remont sypialni taki generalny - nie jestem zdenerwowana choć sajgon na całego. dzieciaki w szkole, mała skacze na skakance, pojadłam chlebka z pasztetem, papryka, zieleniną i żółtym serem ale ostatnio wcinam głównie pasty z białego sera i góry warzyw....znikam i śle całusy a dla brzusiów głaskanka :*

Ponko- no niezły bałaganik tylko spokojnie uważaj na dziecię :p

Ssabrinaa- ja już pare razy słuchałam coś wspaniałego mój mąż był podekscytowany jak nie wiem :) a na usg teraz każde chce chodzić. Najważniejsze, że to co mam w brzuchu ma też jajka :p bo on tak chciał syna, i cały czas mówił mi, że będzie :)

Ewa87 i agutek - też trzymam kciuki powodzenia :)

andrzelika przy kazdym poście na dole po prawej stronie masz dwie opcje "dziekuję" albo "udostępnij" które wyświetlaja sie na czerwono. Jeśli klikniejsz na "dziekuje" to wyświetli sie info ze "ty dziekujesz za ten post" :tak:

Wczoraj czytalam artyluł o krwawieniach w ciąży. Nawet nie spodziewalam sie ze w każdym trymestrze moga oznaczac coś innego. Krwaiwienie w tym momencie co teraz jestesmy moze min oznaczac krwiaka w łożysku ktory powstaje jakoś gdy kosmówka przekształca sie w łożysko. I wiele innych ciekawych rzeczy na ten temat ;) Pojecia nie mialam o pewnych dolegliwosciach ciężarnej...

Ostatnia edycja:
Widzę, że rozpoczął się wątek kinowy :) Ja byłam ostatnio zarówno na Piratach (fajne, ale 3d to masakra i żałuję, że nie poszłam na normalną wersję bo głowa mnie bolała pod koniec) a w tym tygodniu na Kung Fu Pandzie też w 3d i zdecydowanie polecam Pandę :-D To jednak była rozrywka na moim poziomie, oboje z A. śmialiśmy się w kinie do rozpuku, a animacja była tak fantastyczna, że wręcz miałam ochotę przytulić się do mięciutkiej futerkowej pandy :-D Widoki też cudowne, widać, że się moje dawne zainteresowania malarskie odzywają, bo strasznie dużo się takim sceneriom przyglądam zawsze :-p 3D było zrobione lepiej niż w Piratach ale to animacja, więc spodziewałam się, że będzie super :)
Ja się sama zastanawiam od dłuższego czasu nad Orange. Byłam co prawda na Skunk Anansie w zeszłym roku w Gdyni, ale w tym też bym poleciała i też myślałam o miejscach siedzących, nawet znajomi to zaproponowali jako przyjemną alternatywę. Z oddawaniem moczu nie mam dużego problemu więc to nie jest takie straszne, ale najbardziej boję się hałasu. To będzie 21tc i nie wiem jak mój maluch zniesie coś takiego, w końcu już słyszy. Gdyby to nie był stadion to by mi było wszystko jedno, bo na Openerze i Coke Life można było usiąść sobie z dala na kocyku, zamiast stać w tłumie, natężenie dźwięku mniejsze a i tak wszystko widać z ekranu i można się bawić... muszę się szybko zastanowić i pewnie poradzę się lekarza, bo strasznie mi zależy.
Już zrezygnowałam z wtorkowego kocertu Disturbed w Warszawie, po tym jak się okazało, że jest w klubie (poza tym to jest ciężka muzyka więc dźwięki niskie i malec słyszy je wyraźniej) i nie chcę rezygnować z kolejnego, uwielbiam koncerty i szkoda mi, że w ciąży nie można już tak szaleć. To jedyna rzecz która mi sprawia masę radości w lato i której mi będzie brakować tak bardzo.
no mi sie piraci nie podobali jak 3 poprzednie czesci, aczkolwiek sympatycznie. Ale niekoniecznie do kina i 3D to tylko zeby kase zbic bo tam nie bylo czego w 3D pokazywac:)

Co do Orange to ja jednak rezygnuje, nie chce zeby moje dziecko ogluchlo, z reszta ja sama reaguje dosc zle na glosna muze, w ogole jak cos jest za glosno, wiec kino tez az tak mnie nie bawi jesli za duzo sie dzieje:) No po prostu mi halas strasznie przeszkadza.

Odpuszczam wiec wszelakie atrakcje w tym roku jak festiwale muzyczne i inne koncerty:)))odbije sobie moze za rok? jak juz dziecie bedzie wieksze i babci sie podrzuci;)))

Dziewczyny, odbijemy sobie to po ciąży i odchowaniu Malucha. Na pewno nie będzie już takich szaleństw jak za młodu, ale wszystko jest możliwe. Moi przyjaciele mają małe dziecko i od moment, kiedy mała skończyła 3 miesiące podróżowali z nią dość często, jeździli na wycieczki, także można.
kasiente dzięki za cynk w sprawie poduszki, najgorzej że na allegro nie można pomacać kupowanego produktu ;-) Muszę koniecznie tam poszperać, bo dzisiejsza noc u mnie też nie należała do dobrze przespanych...
spox:) to prawda ze na allegro nie pomacamy, no ale mozna w sumie wziac na wiare i zplacic mniej niz te 150zl:) a co do podejscia Twoich znajomych to jest super. My tez juz planujemy ze na wszelkie wyjazdy bedziemy brac dziecie. To fajne tak przyzwyczajac dziecko do podrozowania i nie ograniczac przy tym siebie, bo zycie pod dyktando w zasadzie ie ejst dosc ciekawe a czasem warto przeciez zlamac pare zasad i zaszalec:)

Witajcie dziewczyny w ten piękny niedzielny ranek :)

Ja dziś tylko na chwilkę. Pochwalę się. Mam dziś urodziny :)
Lecę przeżywać więc urodzinową niedzielę :)
Pójdę na całość i upiję się dziś Picollo :) ale truskawkowym :)

Buziaki :)
Spoznione ale szczere sto lat:) Spokojnej drugiej polowy ciazy i spokojnego zdrowego maluszka zycze:)))))

Wszystkiego najlepszego!!!!! Zdrówka i spełnienia marzeń :)))

Ja dzisiaj spędziłam parę godzin na zakupach, wypatrzyłam, że w Gdańsku jest jeden H&M ciążowy to przejrzałam ceny i nie jest tak tragicznie, jak w innym sklepie w którym byłam.
No wlasnie ja z H&M odnosnie garderoby ciazowej nie jestem zadowolona. Pewlno ciuchow w ciemnych kolorach, maly wybor a do tego drogo:/// ja zakochalam sie w lumpach:) kupilam w lumpie sukienke ciazowa za 30zl tez z h&m, za 16zl bluzke ciazowa, spodnie typowo ciazowe dzinsy za 25 zl a i jeszcze krotkie spodenki z gumka za 25zl:) a w h&m masakra spodnie 130zl, tunika 80, kiecka 80zl:// kupilam bo mnie maz namowil ale teraz albo kupuje bluzki XL na brzusio i sukienki wieksze na brzusio albo lumpeksy. w h&M kupilam taka letnia sukienke w paski na sznurku:) taka marynarska:) i super jest za 39zl:)

andrzelika przy kazdym poście na dole po prawej stronie masz dwie opcje "dziekuję" albo "udostępnij" które wyświetlaja sie na czerwono. Jeśli klikniejsz na "dziekuje" to wyświetli sie info ze "ty dziekujesz za ten post" :tak:
Wczoraj czytalam artyluł o krwawieniach w ciąży. Nawet nie spodziewalam sie ze w każdym trymestrze moga oznaczac coś innego. Krwaiwienie w tym momencie co teraz jestesmy moze min oznaczac krwiaka w łożysku ktory powstaje jakoś gdy kosmówka przekształca sie w łożysko. I wiele innych ciekawych rzeczy na ten temat ;) Pojecia nie mialam o pewnych dolegliwosciach ciężarnej...

ja 3 miechy temu lezalam z laskami jedna byla wowczas w 21tc i miala kolke nerkowa a druga w 23tc wyladowala z krwawieniami. Na wieczornym obchodzie jakis debil lekarz kazdej z nas powiedzial ze to moze byc poronienie. Wiec stwierdzilysmy ze z lekarzami z wieczornego obchodu nie gadamy bo oni nam nic nie powiedza a rano jak lazi ordynator ze studentami to wszystko ladnie moze nam nakreslic:) w kazdym razie ta laska z krwawieniem nie miala krwiaka zadnego nic jej sie nie skracalo, po prostu doradzili jej przystopowanie z praca bo moze szyjka przemeczona, naczynka pekaja i sie krwawienie zaczyna.

Lepiej dmuchac na zimne i sie nie obciazac:) ja jak sie niedawno przedzwigalam to tez sie zle czulam i od tej pory delikatnie prawie nic nie robie, chociaz naczynia czekaja od dwoch dni w zlewie:D

Ostatnia edycja:
Nimfii- ja już od 3 tyg nie mam plamienia także jestem spokojniejsza, a krwiaczka miałam i wtedy właśnie były plamienia fakt...

Witam kochane Panie... :happy2::happy2::happy2:

Wróciliśmy wczoraj do domku... ale już nie miałam siły nawet komputera odpalić... mam do nadrobienia 20 stron tutaj... :zawstydzona/y:

"trzaskanie" się odbyło... było głośno, dużo sprzątania i sporo ludzi... :-p a wyglądało to mniej więcej tak:
Zobacz załącznik 360780

eh... teraz już coraz mniej czasu na wszystko... Nawet nie wiem co w skrócie napisać... :-p

Oj ja sobie przypomne moje trzaskanie to jeszcze sie usmiecham :-), mieszkalam na 4 pietrze w bloku a moja kuzynka przyszla z umywalka:-D szkoda ze nie wszedzie jest taka tradycja bo naprawde mase zabawy sie ma w ten dzien.

Ewa trzymamy kciuki

Ja dzis mam dzien wolny i dopiero co wstalam i zamierzam sie lenic caly dzien, na dworze jak zwykle pochmurno wiec nie mam za wiele do roboty.

Witam poniedziałkowo! Nawet nie próbuję nadrabiać Waszej pisaninki, bo z 2 h by to trwało chyba:tak: My byliśmy na weekend w Ustroniu i poszliśmy z Małym do Leśnego Parku Niespodzianek-super sprawa, zwierzaki są na wyciągnięcie ręki, można je karmić i oglądać z bliska. Synek był zachwycony. Polecam wszystkim...Pogoda taka wakacyjna, że już bym chciała gdzieś wybyć. Planujemy jechać nad nasze morze, bo ja mam straszne, nieuzasadnione obawy przed lotem samolotem w ciąży...Ale z drugiej strony znowu boję się, że u nas nie będzie ładnej pogody...No i już sama nie wiem. Mąż powiedział, że muszę podjąć decyzję, bo on mnie nie będzie zmuszał do latania skoro boję się o dzidzię, lekarz też nie widzi przeciwskazań...Napiszcie proszę, czy któraś z Was będzie leciała w tym roku na wakacje samolotem?

Kachutka dzieki za info o tym parku, bo to też niedaleko Krakow i moze sie tam wybierzemy w jakis weekend :D ale to jeszczeprzemyśle bo jak bylismy miesiac temu w ZOO to maciek chcial jak najszybciej do domu jechac :( nie podobaly mu sie zwierzeta, tylko słoń i tygrys... pozostale mogły sie schować.
Jesli chodzi o latatnie to slyszalam ze nie ma przeciwskazan dla wczesnej ciąży. Ponoć zabraniaja tego dla zaawansowanej bo boja sie o poród w trakcie, ale nie wiem, bo sama nigdy nie lecialam. Tyle slyszalam od szwagierek z Anglii.

u nas włąsnie burza z gradem, a niech to.... A bylo tak cieplutko dopiero co :-p

reklama
Witam poniedziałkowo! Nawet nie próbuję nadrabiać Waszej pisaninki, bo z 2 h by to trwało chyba:tak: My byliśmy na weekend w Ustroniu i poszliśmy z Małym do Leśnego Parku Niespodzianek-super sprawa, zwierzaki są na wyciągnięcie ręki, można je karmić i oglądać z bliska. Synek był zachwycony. Polecam wszystkim...Pogoda taka wakacyjna, że już bym chciała gdzieś wybyć. Planujemy jechać nad nasze morze, bo ja mam straszne, nieuzasadnione obawy przed lotem samolotem w ciąży...Ale z drugiej strony znowu boję się, że u nas nie będzie ładnej pogody...No i już sama nie wiem. Mąż powiedział, że muszę podjąć decyzję, bo on mnie nie będzie zmuszał do latania skoro boję się o dzidzię, lekarz też nie widzi przeciwskazań...Napiszcie proszę, czy któraś z Was będzie leciała w tym roku na wakacje samolotem?

Kachutka ja juz dwa raze lecialam, raz w 12 tyg do Paryza i potem w 15 tyg do Polski, za 3 tygodnie wybieramy sie na tydzien na wakacje i bedziemy leciac do Genewy, to bedzie poczatek 20 tyg. Mieszkajac na wyspie nie mam zbytnio wyboru. Poprzednio nie mialam zadnych problemow w trakcie lotu i mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie. Wiec jezeli Twoj lekarz uwaza ze nie ma zadnych przeciwskazan to mozesz sie nad tym zastanowic, bo takie krotki lot do 3-4 godzin nie powinnien sprawic Ci problemow.

Do góry