andrzelika ja biore tabletki mietowe na zgage, i mysle ze ogolnie mieta w zadnej postaci nie szkodzi w ciazy, a na mdlosci bywa czasem niezastapiona ;-)
juliet w mojej rodzinie bylo kilka przypadkow osob co emigrowaly do USA, a zawsze stantad wracaly. To prawda ze ten kraj zupelnie różni sie od Europy. My tam czujemy sie obco. Moja kuzynka teraz tam mieszka w Kaliforni, ale żałuje tego wyjazdu od pierwszych dni. Jest tam calkiem sama, nawet jej chłopak mieszka w Niemczech i spotykaja sie raz na rok

Zamierza wrócić do Europy, ale jeszcze nie jest pewna gdzie. Stawia chyba na Hiszpanie, jesli i jej chłopak sie tam przeprowadzi. Cała rodzina jest w Polsce, ale tutaj nie ma miejsca w jej branży.
ponko zazdroszcze ambicji i determinacji w dążeniu do celu

mam na mysli nauke jezykow.... ja uczylam sie angielskiego, niemieckiego, hiszpanskiego ale zadnego nie umialam dopracowac do perfekcji. Jakos sie zniechcecalam w trakcie nauki.
My natomiast pewnie cale zycie spedzimy w Polsce. Głównie ze wzgledu na rodzine. Nie umialambym sobie wyobrazic mieszkac z dala od rodziny i znajomych.... No ale kto wie co nas czeka za kilka lat?
No i ciesz sie ambicjami swojego chlopaka

Mój mąż olewał nauke jak sie da, dopiero w tym roku poszedł na mature z Wosu ktora mial już kilka lat temu niezaliczoną. Tak sie ociąga jesli chodzi o zdobywanie wiedzy, ze az strach

Jest przekonany ze bedzie kierowca do konca zycia i nie potrzebuje do tego studiow. Ech! A jak slucham o facetach co sa ambitni i studiuja to zazdroszcze
Prace po studiach na pewno mozna znalesc lepsza... przyklad mojej kolezanki co pracuje w aptece. Ona jest technikiem farmacji, wykonuje taka sama prace jak jej kolezanki po studiach farmacji, a zarabia mniej tylko dlatego ze nie ma magistra w tytule... Straszne!
Ssabrinaa wlasnie te problemy ze znalezieniem pracy w Anglii mialam na mysli.... Rodzinka wyjezdzajac do angli 10 lat temu miala zapewniona dobra prace i zarobki, a teraz..... Miesiącami szukaja jakiejkolwiek pracy, za marne grosze i z kiepskim dojazdem. Już raczej planuja powrót do Polski, bo z kazdym miesiacem jest im coraz trudniej.