reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

już mam detektor i próbowałam odsłuchać bicie serca z 10 min i nic nie słychać prócz wód płodowych i jakieś letkie echo serca, ale nie wiem, czy nie mojego, znów do swojego serca przyłożyłam to było moje idealnie słychać. Niby ten detektor działa od 12 tyg możliwe, że może jeszcze u mnie tak słabo słychać. Powiem szczerze teraz przeżywam zawał serca, bo trochę przez pare dni bolał mnie brzuch i kregosłub martwie się, czy moje dzieciątko jeszcze zyje. Jade dziś do lekarza wezme ten detektor ze sobą, ja mam nadzieje, że wszystko jest dobrze, chociaż ostatnio w dzień dzień mam złe przeczucia nie wiem czy to schizy, tydzień temu na usg wszystko było wporządku.
spokojnie:) czasami trzeba kilkanascie minut po brzuszku pojezdzic zeby tetno znalezc;) ja tez tak mialam w pierwszej ciazy;) dlugo brzuch macalamaz znalazlam;) teraz juz ruchy czuje wiec jestem spokojniejsza no i nie mam zamiaru pozycac detektora od kolezanki. Lzej mi z tym ze sobie czas organizuje i czuje mojego brzdaca;)

kasiente Emy miała właśnie niedawno zakładany szew na szyjkę;-)
oo, to dobrze. Kurcze nawet nie wiedzialam...

a dzis mam szalony dzien:) 3h u kumpeli na pogaduchach bo ona w 22tygodniu:) a brzuch mam wiekszy od niej:D tylko ona corcie i brzuch jej bardziej poszedl na boczki a ja synka i w dziubek wprzod;)

Pogadalysmy i niedawno wrocilam a teraz lece robic rybki z warzywkami na parze:)

reklama
Hej mamuski!
Co do spania to się nie wypowiadam, przez to leżenie sama nie wiem kiedy wstaję kiedy idę spac....
Witam mamusie;)

Ja mam dziś kiepski dzień, wczoraj od po południa bolała mnie piekielnie głowa, po czym koło godz 16 - 19 myślałam, że umrę. Ból był tak okropny, że nawet jak leżałam to czułam jakby ktoś mi młotkiem w głowę walił... Do tego robiło mi się ciągle słabo:((( Koleżanka przyniosła mi pyszne truskaweczki. Zjadłam je po czym mój ból głowy nasilił się bardziej i wtedy się zaczęło;( Słabo, duszno, jeszcze czułam jak mnie bolał brzuch, a na końcu doszły mi mega wymioty myślałam, że się wykończę:(((( Dziś byłam na pobraniu krwi i normalnie ręce same mi opadają jestem taka bezsilna, wypluta... Nie wiem czemu to tak miałam, te bóle głowy mi się nasilają... A wczoraj nawet tabletka przeciwbólowa nie pomogła bo wzięłam jedną bo już byłam taka zrezygnowana i bezsilna a tu nic nie przeszło:(((
Niuniuna mi tez się czasem zdarza taki silny ból głowy az się słabi i niedobrze robi, nie wiem od czego, moze faktycznie cisnienie jak dziewczyny mowią

Emy a rozmawialas z ginem o zalozeniu pessara, szwu na szyjce, i o zapisaniu ci silniejszych lekow rozkurczowych???? Powinno pomoc. Do tego lezalabym na twoim miejscu z dupcia i nozkami nieco wyzej. W szppitalach wiemz e takie metody stosuja np na skracajaca sie szyjke, aby dziecie sie nie pchalo na szyjke wlasnie. Tym bardziej pessar mogliby ci zalozyc skoro juz ci sie przytrafilo raz takie cos. No i koniecznie rozkurczowe. Wez sobie moze tez paracetamol na te bole krzyza. Powinien chociaz troche ulzyc. Trzymam kciuki zebys sie nie stresowala na zapas i zeby wszystko bylo ok.
Ja już mam szew od soboty i dostałam baaardzo silne leki rozkurczowe + progesteron 400mg dziennie. Paracetamol też brałam, jak nie pomoże mam wziąć voltaren. Jest już lepiej, ale leżę, staram się jak mogę. dzięki za rady, podłożę sobie cos pod nogi i tylek. Lek rozurczowy zle na mnie dziala, serce mi strasznie mocno bije i ręce się trzęsa. Boję się bo w sumie te leki sa przepisywane od 20tc, u nas dopiero się skromnie zaczyna 15tc. ale coż, mam nadzieję, że dzieciątko jest zdrowe

H
Przepraszam ,ze nic nie pisze ,ale od kilku dni jakis taki dol mnie zlapal. Strasznie martwie sie o fasolke. Nic nie czuje. Nie czuje sie w ciazy. U lekarza bylam 3 tygodnie temu a nastepna wizyte mam z 3 tygodnie w Polsce. Nie przytylam ani kilograma ,brzuch taki jak zawsze ,czuje sie idealnie. Wy macie brzuchy ,czujecie ruchy ,i wiekszosc zna plec. A ja nic. Czasem nienwidze byc w Szwecji. Mam detektor i slycham serduszka ,ale teraz zaczelam sobie wmawiac ze to moze moja wlasna krew co pulsuje. Okropnie mi..
Nie denerwuj się. Musisz uwierzyć że tym razem będzie dobrze, że jest dobrze. Głowa do góry!

Witajcie kochane listopadówki :) Mam 41 lat i to moja 6 ciąża ale dopiero 2 dziecko, które na pewno urodzi się żywe, na pewno, na pewno, na pewno. Amen!
Termin mam na 04.11 i po prenatalnych (pierwszych nieinwazyjnych, bo inwazyjnych nie zrobię) na 80 % córcia. Oczywiście jak wszystkie moje dzieci ma już imię: Róża :) Ja mam już brzuszek ale niestety nie wiem ile ciążowy, bo na dwa miesiące przed ciążą zdiagnozowano mi wreszcie, że tyję od niedoczynności tarczycy i nie zdołałam schudnąć ale ruchy czuję wyraźnie. Kochana Winki nie stresuj się (wiem jak to łatwo powiedzieć) ale wszystkie Twoje objawy są normą a serduszko dziecka bije ok. 150-160 więc nie masz szans mieć na codzień takiego swojego, prawda :-) Nosek do góry i głaskanko dla brzusia. Ja 15.06 mam drugie prenatalne w tzw. 20 tygodniu bedę wiedzieć więcej. Jejku jak ja się cieszę, że jesteście :)
Całusy lecę coś zjeść, bo zaczęłam mieć napady głodu ( w tej ciąży na Bigmacki i ogólnie mięso, a w pierwszej na coca-colę i lody i tak córcia ma do tej pory) całusy :*
Witaj Iwoneczka, bardzo mi przykro z powodu twoich strat i cieszę się, że mozesz do nas dołączyć.
Majuska, Iwoeczka nie przejmujcie się ludzmi, a wiek jak najbardziej na rodzenie dzieci. Dużo kobiet w tym wieku decyduje się na swoje pierwsze. Znajdzcie mi gwiazdy w Hollywood, ktore zaciążyły przed 40-tką
Powiem wam że moja mama 28lat temu urodziła mnie jak miala 42 lata, a tata 56. To dopiero musiał byc dziwne w tamtych czasach.
Moja najstarsza siostra ma teraz 48 lat, brat 45, drugi brat 43 i siostra 41 :-)
Na koncu ja:happy2:Urodziłam się z wagą 1060g i nikt wtedy nie dawal mi wielu szans na przeżycie. i udało się całkiem niezle:cool2: teraz medycyna jest lata swietlne dalej, jak dla mnie to całkiem przyjemny wiek na rodzenie dzieci
walentynki.jpg
KOCHANE MAMY LISTOPADOWE, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!
Tu dzien matki jest 21marca.. nawet nie wiedziałam, ze rózne kraje mają inaczej!
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Emy, dobrze że się odezwałaś, już się zastanawiałam, co u Ciebie, super, że nic się złego nie dzieje, Ty leż i nic nie rób! :-)

oooo jaką ja mam ochotę od jakiegoś czasu na racuchy...chyba dzisiaj zrobię! nie jadłam całe wieki

a teraz skonsumowaliśmy obiad i mi się tak dobrze zrobiło, oczy mi się kleją, chyba się przekimam, pół godzinki dla słoninki ;-)

Kochane Mamusie! Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta :)

Ja dostałam dzisiaj najpiękniejszy prezent - poczułam kopniaczki :) jakie to cudowne! Bardzo delikatne, ale nie można tego pomylić z niczym innym - siedziałam na kanapie z mamą i obie płakałyśmy :) Moje Maleństwo zaczyna już wyraźnie pokazywać, że jest w brzuszku! Yupi:-D

haszkal no, lepszego prezentu nie moglas dostac,super ze poczulas dzieciaczka pierwsze kopniaczki :-D
Ja tez jakis czas temu zjadlam obiadek ale dzisiaj sie objadlam pierogami z kapusta i grzybami,ledwo chodze no a jutro w planach mam ta zupe ogorkowa,juz w sumie wszystko mam do niej kupione tylko trzeba bedzie wziasc sie do roboty jutro :-D

Kochane Mamusie listopadowe życzę Wam wszystkim Wszystkiego Najlepszego w tym pięknym dniu;****

Iwoneczka witam Cię w naszym gronie;)))) Miło, że jesteś w naszej garstce mamuś księżniczek bo coś u nas większość królewiczów;))) Ja też mam niedoczynność tarczycy, nie schudniesz teraz w czasie ciąży ale jeśli bierzesz hormony to nie będziesz tyła;) Ja nie tyję teraz w ogóle. Jestem w 4 miesiącu a przytyłam 2kg od początku;)))

Andrzelika z dzidzią jest wszystko w porządku. Często każda z nas ma jakieś takie chwile depresyjne, że myśli, że coś jest nie tak albo nie czuje się w ciąży... To tylko chwilowe, główka do góry;)))

Ja dziś od samego rana byłam na zakupach więc nawet nie miałam czasu do Was zajrzeć. Cieszę się bardzo bo znalazłam piękne buciki ślubne;D:D:D Idealne do mojej sukni;D ;D D

A tak Wam powiem, że ja dostałam dziś prezent na Dzień Matki i to przepiękny;) Dostałam 2 kopniaczki dziś;) Aż się popłakałam przez to ale to było na prawdę cudne:)

Ja już mam szew od soboty i dostałam baaardzo silne leki rozkurczowe + progesteron 400mg dziennie. Paracetamol też brałam, jak nie pomoże mam wziąć voltaren. Jest już lepiej, ale leżę, staram się jak mogę. dzięki za rady, podłożę sobie cos pod nogi i tylek. Lek rozurczowy zle na mnie dziala, serce mi strasznie mocno bije i ręce się trzęsa. Boję się bo w sumie te leki sa przepisywane od 20tc, u nas dopiero się skromnie zaczyna 15tc. ale coż, mam nadzieję, że dzieciątko jest zdrowe
Emy wydaje mis ie ze skoro dostalas juz teraz te lekit o pewnie jest wskazanie. a progesteron bardzo dobrze ze dostalas bo dziala rozkurczowo i dobrze na szyjke!! Staraj sie lezec jak najwiecej hcociaz wyobrazam sobie jak to musi cie frustrowac:)

AA podpytaj gina o jakie lekkie tablety na obnizenie cisnienia i powiedz ze sie zle czujesz po tych silnych rozkurczowych...moja kolezanka tez tak miala ze jej rece az lataly i dostala cos dzieki czemu nie wykitowala;) a moze sprobuj dodatkowo pic melise moze cie uspokoi i zlagodzi dzialanie tych tabletek.

Trzymam kciukasy:) musi byc dobrze:)

Mnie tez dziecie coraz czesciej kopie;)

haszkal, kasiente gratuluję i zazdroszczę kopniaczków :-D Lecę dalej na Housa i będę jeść śliwki i morele ;)

reklama
ania sm - do przedszkola nam daleko- najpierw poród he he pierwszy krok
juliet jedz za mnie bo mi się pakować nie chce :( jestem w polu bo o 22 wróciłam z pracy , tłusta głowa i owłosione nogi ha ha a wiekszość facetów będzie - no ale krupówki ..one mnie na duchu podnoszą i motywują - już lece się depilować ;) buziole laseczki
no widzisz mój do przedszkola za 1-1,5 roku pójdzie więc mam bliżej ;-) chociaż w NO dzień matki w lutym się obchodzi :tak:
Ja juz sie uspokoilam bo dzis rano ze spokojem poszukalam serduszka fasolki i jest ,bije mocno i glosno. Chcialam sie tu pochwalic bo mam to na kompie jako mp3, ale czy nie mozna dodawac plikow dzwiekowych?
jak masz konto na youtube to możesz sobie wrzucić i tutaj wkleić link do tego albo na wrzuta.pl ;-)
taki mam niby od 12 tyg DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSOUNDS + ŻEL USG GRATIS (1601441641) - Aukcje internetowe Allegro teraz coś tam słuchałam znów i w jednym miejscu trzymałam to było słychać bardziej, ale to nie wali tak mocno jak na usg, szybko słychać echo, ale letki ton ma, a moje serce niby inaczej jak przyłożyłam niż tam w brzuchu jest. Mój mąż wróci z pracy to mu zrobie tym żeby sprawdzić, czy słychać u niego serce w brzuchu tak jak u mnie jakby echo, tylko on będzie dopiero po 16.
dzidzia szaleje w brzuszku to i tętno ciężko znaleźć , nie raz jak byłam u lekarza to mnie stetoskopem wybadał po całym brzuchu zanim znalazł ;-) więc spokojnie
Dokladnie rzecz biorac... o 6 obudzil mnie Maciek, ale do 7 lezymy sobie na szczescie ;-) Jak widzisz nie mam innego wyjscia.
W pierwszej ciazy spalam sobie do 9 niczym nieograniczona, a teraz.... Juz przezwyczailam sie do wczesnego wstawania i niewsypiania sie :dry:
my na szczęście Kubę nauczyliśmy że leżymy do 8 w wyrku :-) ,nawet jak się obudzi o 6 czy 7 to przychodzi do nas i jeszcze sobie odpoczywamy ja to nazywam dochodzeniem do siebie :-);-)

Gratuluje wszystkim mamusiom kopniaczków :tak::-) ,cudowne uczucie chociaż jak już będą mocniejsze .... a zresztą przekonacie się same ;-)
u mnie dzisiaj w końcu nie padało pół dnia więc trochę pospacerowaliśmy ,nawet zaliczyliśmy niewielkie zakupy :-)

Do góry