reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

AGUTEK no widzisz ale ze strony meza to bedzie wlasnie najblizsza rodzina :p jego rodzice plus siostry (ma 5 siustr) z rodzinami to wychodzi ponad 20osob ;-) przy czym jedna jego siostra i tak nie przyjedzie. A z mojej strony rodziny to my juz wiele lat z zrzedu spedzalismy swieta z moja mama i dziadkami tylko i juz mi sie znudzily takie swieta dlatego bardzo sie ciesze jesli faktycznie ciotki z kuzynkami przyjada :-D wieki juz ich nie widzialam ;-)

Dzis z rana idziemy na szczepienie Kuby.... Przynajmniej teoretycznie bo ciagle kaszle, a wczoraj zrobil luzna kupe ktora od razu go odparzyla. Brzuch go boli chyba :-/popoludniu ja ide do lekarza.... Teoretycznie ;-) bo czy mi sie uda zalezy o ktorej skonczy prace maz. Wczoraj byl dopiero o 17.30 to bym juz nie zdarzyla do gina. Jesli dzis nie zdaze to dopiero w styczniu bede miala okazje sie wybrac do niego, albo do jakiegos innego bede musiala isc :-( w sumie to juz zadna roznica dla mnie, bo jak rozmawialam z mama to powiedziala ze wlasnie ci lekarze nie chcieli jej dac zadnych skierowan na badania mimo iz ona miala guzki na tarczycy i ma miec kontrole co rok. To oni jej powiedzieli ze nie widza potrzeby robienia badan :-/ wiec cos czuje ze nic tam nie zalatwie, ale zobaczymy...

reklama
Kochane moje, które mają chore dzieci lub same są rozłożone: duuużo zdrówka!!!

U nas bez zmian - nadal straszna wysypka na pupie, po nocy wydaje mi się, że jest nawet gorsza. A ja sama nie wiem czy to wysypka uczuleniowa, chyba będę musiała iść do lekarza z tym, bo wygląda paskudnie. Poza tym znowu mieliśmy koszmarną nockę z noszeniem przez 1m5 godziny. Atarax omaga ale na chwilę znaczy na jakieś 5 godzin a reszta nocy bez zmian. Nie wiem co mam robić maluch wykończy siebie i nas...:-(

PONKO na pupke to mmoze fiolet gencjany? U nas zawsze dziala. Teraz mamy odparzenie tak samo ale idziemy zaraz do lekarza to moze po lekarzu to uzyje ;-)
Filipek ma dzis juz rok i 2 msc. ;-) moj Kuba dzis strzela w roczek i jeden msc... Tak jak i kilka innych dzieciaczkow ;-) a dopiero co byly urodzinki.

Witam się:)

U nas nocki wracają do normy uff pospałyśmy do 7.00 - Liwia nadrabia nie przespane nocki, mleczko ładnie wypiła i już zalicza pierwszą drzemkę od 10.00 - widać że już jest tą sama dziewczynką co przed chorobą, rano jak się zbudziła to sama się sobą zajęła tz. bawiła się zabawkami hihihhih.

Niunia u Nas już jak pisałam wyżej uszko zaleczone ale antybiotyk mamy dawać do czwartku/piątku, gorączka u nas była ale tylko jeden dzień i w ogóle nie podejrzewałam zapalenia uszka Liwi nie płakała nie ciągła się za uszko tylko nocki była daremne.
Agutek o mato co to za chuligani pobili Twojego męża, matko strach wychodzić z domu, oby szybko wróciła do siebie. Zdrówka życzę Wam, kurujcie się kochani i tak jak piszesz oby do świąt to sobie odpoczniecie. A czego uczysz studentów? z tego co pisałaś to masz swój gabinet logopedyczny tak?
Nimffi powodzenia u lekarza ale chyba nie będą Kubusia szczepić jak ma kaszel ja bym sama nie pozwoliła szczepić mojego dziecka ja by miała kaszel.
Anus, o matko skąd tak pokrzywka smarujesz się czymś żeby drapanie załagodzić? Zdrówka Wam życzę. Oj tak coraz bardziej kumate nasze bobaski się robią, ja dziś np.z rana zaliczyłam wizytę u fryzjera mała zauważyła leżący grzebień na komodzie i łapą pokazuje że mam jej go dać i jak zaczęła mnie czesać po włosach to mówię Ci z 2 razy dostałam tym grzebieniem po głowie taką fryzurę mi robiła oj bolało.
Ponko biedny Fifi powodzenia u lekarza.

Spadam gotować jajo małej na drugie śniadanie i pomidorówkę zrobię szybko z rosołku niedzielnego a na drugie danie mamy wczorajszą potrawkę z kurczaka z marchewką i zielonym groszkiem.

U nas pada jest tak przyjemnie biało a my w domu buuu.

Miłego dnia.

Kurujcie się kochane.

edit.

aaaaa Gola przypomniało mi się że miałam się zapytać Ciebie czy czasem nie byłaś może ostatnio w H@M dziecięcym podobno są już wysprzedaże zimowe.

Ostatnia edycja:
Już wiem co to! Pieluszkowe zapalenie skóry czyli... grzyby. Clotrimazol, pimafucin i maść sterydowa poszły w ruch. Masakra, biedak męczy się. Położyłam go na poranną drzemkę bez pieluchy, a co mi tam, najwyżej będę prała materac, nie obchodzi mnie to, ważne, żeby jemu było dobrze.
Odetchnęłam z ulgą. Biedak cierpi ale przynajmniej wiem jak z tym walczyć, bo to nie pierwszy raz.

Dzien dobry
Mikado , a to dzielną i zaradną macie córę!

Niuniunia
- rany Boskei, musisz iść czym prędzej się zbadać!

Mirelko
- zdrowia dla Waszej małej,widać ząbki szły była osłabiona no i się choróbsko przyplątalo.... kurde ach te kolejki u lekarza! Zima ma jeszcze nie odpuszczać, więc się na saniach najeździcie. Nie byłam kochana w H&M dosyć już długo, na razie nie planuję zakupów. Ale ajk masz blisko to warto zajerzeć, może coś fajnego Wam wpadnie w ręce (ja najbliższy mam z 15-20 km)

ponko - masz może te wielorazowe ekologiczne pieluchy, one też się super sparwdzają przy prpblemach ze skora na pupie, mas zrację kij zmateracem , najważniejsze, żeby małemu ulżyło! Bidulek:(

anus- Pola wcześnie była wysadzana na nocniczek, 7, albo 8 miesiecy miała i wczenseij mielśmy zwykły, ale za duży był i dupcią wpdała, a ten to zabytek 13 letni pożyczony od koleżanki , ale się super sprawdza, a jak się dziobek naciśnie to kaczka odgłos wydaje ;) Od czego ta pokrzywka, coś Cię uczuliło?? Woww ale Marika ma zębów!!!! Zdrówka dla WAs:*

agutek - masakra, dobrze, że mąż żyje, wiadomo co to za debile, mogli Go przecież skatować ... Co do Szymusia, biedulek starszny, mialam jeszcze przed ciaza piasek na nerce i kamienie, Boże co za ból :( Tzymam kciuki za Matiego, lada dzień pewno wystartuje! Buziaki :**** PS a jak tam Twoje prace naukowe ?:)

nimfii
- powodzenia na wizycie:)

POla wstala o 8ej , nocka super, jadla dwa razy nad ranem, gotuje zupe żołądkową z grysikiem, mloda spi od ponad godziny, sniegu kupa, wstanie , zjemy i idziemy na sanki.
milego dnia kochane:*

Ponko są takie ceratki pod materac może Ci się przydadzą i mały będzie mógł spokojnie spać sobie bez pieluszki a Ty będziesz miała mniej roboty;) Współczuję Wam, biedny Fifi męczy się z tym zapaleniem ech, zdrówka;*

Mirelko dobrze Wam, u nas niestety jeszcze się uszko nie zaleczyło do końca...

BYłymy na kontroli u laryngologa na oddziale, uszka jeszcze się w pełni nie zaleczyły ale jest znaczna poprawa. Gardło ma przekrwione czyli coś tam się dzieje (a było blade!!!!). W piątek znowu na badania tam musimy jechać... Nie wiem czemu ona mi tak zapada ciągle na te uszy bo ani jej nigdy nie przewiało ani nic chyba to jednak musi być na tle alegricznym... Ja o 14 mam lekarza sama ze sobą. Tzn z tym pępkiem.

Kuba zaszczepiony...
bo juz w zeszlym miesiacu mial odroczenie szczepionki gdy mial trzydniowke. Gardlo ma czyste, pluca tez. Kaszel raczej suchy... Czyli zalecenie nawilzac powietrze w domu. Juz dawno o tym myslalm bo znacznie lepiej mu sie oddycha jak czuje np olejki zapachowe i wtedy nie kaszle ani nos mu sie nie zatyka. Pomyslimy nad tym nawilzaczem powietrza.

poki co wiemy ze przytyl pol kilo przez miesiac ;-) sporo jak na niego ;-) zaczol mi jesc ladniej obiady i widac juz efekt.

mirelka- byłam w h&m w niedziele, nie ma za dużo przecen jeszcze, głownie na czapki i rękawiczki a tak to wcale. Jesli specjalnie musiałabyś jechać to nie polecam ale jak po drodze to zawsze warto wejść;-)Widziałam w smyku duże promocje na kurtki zimowe były po 60 zł, dalej nie wchodziłam bo już wychodziliśmy i mój mnie wołał

Wszystkim choruszkom DUŻO ZDRÓWKA!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
mirelka biore tylko tabletki na alergie, najprawdopodniej od papryki albo od stresu, bo miałam troche ostatnio. Ciesze sie, że u Was lepiej, najgorsze sa te luźne kupki przy antybiotyku, wiec super, że Liwia dobrze znosi kuracje antybiotykową.
ponko no grzybek nieładnie wygląda :-( ale po tych masciach powinno byc lepiej, grzybek lubi sucho, dlatego moczenie w krochmalu u nas pogorszyło sprawe. Biedne te nasze maluszki :-( zeby dupcia sie szybko Fifiemu zagoiła.
gola no super jest. Znalazlam podobny w mamas&papas musze teraz dla meza wytłumaczyc ze jest nam niezbedny :-) udanego saneczkowania!!!! aaa mnie uczuliła chyba papryka, ale ją zmieliłam w blenderze i może soku dużo puściła....albo stres...
niuniunia uszka lubią wracać :-( ja jak byłam Mała non stop mialam chore uszy i mama znalazła jakiegos dziadka co leczył takim niekonwencjonalnymi metodami i mnie wyleczył. może poczytaj o jakis domowych sposobach na uszka. Zdrówka Wam życzymy
nimfii to ciekawe co z tym Kubusiem? zdrówka Wam również
mikado to rzeczywiście masz dzielną Córe, że tak sobie świetnie poradziła, ale widać, że miedzy Wami jest super wieź i odległość wcale tego nie popsuła.
agutek hehe czyli nie tylko studenci wyczekują wolnego, wykładowcy również :-) dopiero
dopatrzyłam sie, że jestes podwójną Mamusia i to pracującą - podziwiam szczerze!!!

Ide kłaść mojego Łobuza, bo jeszcze nie spi, jak wstane zupka i może wyjdziemy chociaż na chwilke,żeby sie hartować :-) Marika dziś ładnie spała, rano ładnie sie bawiła, wiec mysle, że juz z brzuszkiem lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry