reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

KATERINKA kuba potroil swoja wage bo mial 2900 a teraz rowne 9kg ;-) maciek tez mi potroil swoja wage na roczek bo jak sie urodzil mial 3900 a na roczek 12kg ;-)

ANEK to fakt z tym podatkiem. To juz niania by sama musiala uznac czy warto. Mozna tez wpisac jej w umowie nizsza kwote ale ciebie to nie urzadza, bo pasuje ci miec realna kwote w jej umowie

ANGUN chory maz to jeszcze gorsze niz chore dzieci :p przypomina mi sie to co ostatnio widzialam na FB ze kobieta z nowotworem robi wszystko na 100% a facet z grypa lezy w lozku i kwiczy ze tak mu zle :p heh ja mam w domu tez tak... Maz jest chory to brak mu sil aby dzieci pilnowac a juz nie wspomne o zabawie.a ja chora to i bawie sie z nimi i karmie i kapie i w nocy wstaje o.0 i kto tu jest slaba plec :pno maz dzis byl w pracy ale wyszedl z niej wczesniej. Oczywiscie dzis nadal umierajacy i nienadajacy sie doniczego ;-) maciek ma dalej kaszel, a Kuba... Kumulacje gardlo, katar. Kaszel plus koniec trzydniowki... Ale maly trzyma sie chyba najlepiej z chlopakow mimo tego;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Hejka
:-):-D

Angun
ooo jaki śliczny ten namiot biedronka taki inny już zapisałam linka zmówię małej będzie miała na ogród latem:tak:
Mary, Ssabrinka niech Wam szybciutko wena wraca, trzymajcie się cieplutko:)
Ssabrina Katrinka dzięki moja mała drugie śniadanko je ok.11.30- 12.00 dziś jadła przed 13stą tak jej się fajnie spało:-D
Katrinka moja mała też potroiła swoją wagę urodzeniową waży nie całe 11kg:tak: ja myślę że czasem warto dziecku profilaktycznie zrobić morfologię co by mieć pewność że wszystko ok. my miałyśmy już 2 razy badaną krew:tak: oj ale się kochana musiałaś wystraszać jak zobaczyłaś krew lejącą się z buźki małej dobrze że mąż był w pobliżu i interweniował, teraz to naprawdę musimy mieć oczy dookoła ja to strasznie pilnuję małej może aż na to :szok:
nimfii zdrowiejcie:tak:

u nas dzień jak co dzień spacerek zaliczony jak wracałyśmy zaczęło siąpić deszczem:tak: ale mam spokój m pojechał z małą do Castoramy ale zaraz za pewne wrócą bo już jakiś czas temu pojechali i trzeba będzie się zając małą do 19stej już czuję to zmęczenie hihi:tak::-D

Moje dziecię śpi od 15 :szok: miała dwie małe pobudki (raz wlazłam w pudło klocków i narobiłam rumoru) ale ukochałam i śpi już 2 i pół godziny, normalnie szokujący szok aż coś!
Gdyby nie te pobudki już bym dawno sprawdzała czy oddycha ;-)
Powinna już się z głodu obudzić, muszę tylko pamiętać że jak banana wsunie ma iść na nocnik bo po obiadku nie robiła :-D
O rety, komu innemu mogłabym to napisać :-D

Kocham was mamusie!

Angun bardzo mi się namiot podoba, cena też atrakcyjna

Anskuch, Ssabrina - u nas też już dłuższy czas prześwit i zeba nie widać, ale chyba lada dzień się w końcu pojawi

Ankusch- co do drugiej drzemi, jeśli jej Pola nie ma to gorzej śpi w nocy, dziś spała tylk oraz, a już od dłuższego czasu miałą dwie drzemki. A jak jest u WAs? jak Tysia śpi w nocy, jeśli ma tylko jedną drzemkę?? A może spróbuj przestawić jej tą pierwszą na 10 ,a z 17 zrobić 16? Choć wiem - łatwo się mówi...

Angun - wkońcu nie pojechałam i nie przymierzałam, ale chciałąbym. Ja też wezmę w końcu maxi cosi, chyba ten priori - jest tańszy niż Tobi. Z kolei Priori sps tanszy niż Priori XP. Będziesz zamawiać przez allegro?
No tak z chorym chłopem - gorzej niż z dzieckiem ;)
PS namiot extra!!!

mirelk o a Wy jaki fotelik macie??? Mnie się też nic nie chce, taki dzień. U nas cycek rano, a sniadanie ok 9 -9:30, potem ok 12 zjemy np zupkę.

nimfii - jednak 3dniówka, przynajmniej będzie to już za Wami, dobrze, że przed szczepieniem. Fajnie sobie waży Kubolek :)

Katerinka - to córka koleżanki fajnie sobie waży! Pola waga urodzeniowa 2970g, a z 2 tygodnie temu ważyła 9200 . Jak się czujesz? Pola jest ostrożna , a też co jakiś czas jest krew i łzy :/

Wsadziłąm młodą do łóżka, ale chyba nici z drugiej drzemki. Dam jej jeszcze sereke za jakieś pół godzinki i wio do mycia;)

Angun wyniki wyszły takie różne coś za dużo coś za mało..tylko nie wiem na co się patrzy najbardziej?! :sorry2: utro pediatra powie bo na 12 na szczepienie mamy ;-)
fajny ten namiocik biedroneczka ;-)
mirelka co ten twój małżon w tej castoramie chciał kupić?;-)
katerinka no to nieźle ci śpi panna Patrycja hehhe oj mamuśka chciałaś córki klocki poukładać :-Dprzyznaj się :-D
nimffi 3dniówka ale to Kubuś nie miał gorączki? a ma wysypke czy jak? nie doczytałam bo ostatnio czytam pobierznie:sorry2:Moja jak miała to była masakra gorąca jak nie wiem co i maruda,beksa była..oj strasznie było.
gola moja też dziś jedną drzemkę miała ostatnio 2 były tylko że ta 2 późno i szalała do 22-23 już wykąpana może o 20 padnie.A z przestawieniem nie da rady -nie chce za chine koza już próbowałam ;-)

Miłego wieczorku :-) Idę ubrania szykować małej bo z tatą na golasa szaleje jak zwykle po kąpieli hartuje się na goło co ona nie wyprawia hehhe

ANKUSCH no dokladnie tak lekko przeszedl trzydniowke. Tylko w sobote byl cieplutki ale nawet nie mierzylam mu goraczki bo myslalam ze to od kataru albo zabkowania i ze organizm mu walczy. A wysypka wyszla mu juz w niedziele na urodzinkach ale taka lekka na brzuszku to pomyslalam ze moze uczulenie. W poniedzialek mial juz spora wysypke i mocno czerwona i sobie myslalm zeby tylko nie rozyczka teraz na dzien przed planowanym szczepieniem. Ale dzis go widziala lekarka, mial jeszcze lekkie plamki wiec mowi ze to trzydniowka. Latwo o nia gdy organizm oslabiony jest choroba a my w sumie juz od poczatku listopada chorujemy. Choc sama nie wiem skad on ja wziol bo niemal caly zeszly tydzien siedzial w domu a i gosci zadnych nie bylo co by mieli przyniesc trzydniwkowego wirusa ;-)

nimfii brawo dla Kubusia za samodzielne stanie, teraz to juz pójdzie z górki...chodziło mi o przedszkole, ze żłobkiem jeszcze tak do końca się nie dopytywałam, wiem że napewno racja żywieniowa 5 złoty.od kolezanki wiem tam gdzie jej córa chodziła a chce swoją posłać to w 300 zamykała się przy całym mc chodzeniu i full wypasie różnych kosztów
maggipka fajnie że urodzinki sie udały
Gola u nas tez było najpierw chodzenie po łózku tak jak cocca pisze dziwne bo wydaje mi trudniejsze podłoże do chodzenia
cocca no tak ranne wstawanie jest super, tyle że ona nas budzi przychodzi i nas np. odkrywa.dzis do 1 w nocy wstawałam do niej 6 razy, a od 3.37 zaczęła buszowac, jak ja się ucieszylam jak ona o 5.04 zasnęła, moja radość długo nie trwała bo aż do 5.12,, masakra, do tego zobaczyła jak tata jadł śniadanie wiec jej tez trzabyło zrobic (mimio że jak się po 3 obudziła dalam jej bułke maślana bo myslałam że może głodna jest), troche podziubała, napiła się i po 6 padał i tak do prawie 10 przekimałysmy razem.jak nie za późno idzie spac to rano wstaje.za 10 lat pewnie się wyspie
anus kochana zdrówka, ale idą zeby Marice
winki kup zwykłe balony napompuj potrzyj o swoje piekne włosy, i hop pod sufit:-D
asia fajnie że dom zaczyna przypominac dom
Mikado tak mi przykro, to oczekuj teraz w spokoju na swojego wnuka/czke
Ssabrinaa wspólczuje kiepskiej nocki, coś wiem na ten temat
filipkowa mama poczekaj co jeszcze Zuzia wykobinuje wiesz jak takie małe dzieci są pomysłowe, ja tylko czekam na pomysły swojej młodej.3 tyg temu przed weselem mała od tyłu wspinałam się u babci na krzesło na którym siedziała, z powodzeniem, zachodze tylko skąd ona mogła to wiedziec nikt jej nie pokazywał.stary mi nie uwierzył a jeszcze sie śmiałam do ciotki że mogłam nakręcić.uwierzył dopiero jak młoda w łazience tez zaczęła kombinowac z szafką
ankusch powodzenia ze stancją, i na jutrzejszym szczepieniu
Angun nie wiem jak po wyrywaniu ósemek ale po dłutowaniu to owszem tydzień dochodziłam z czego 3 dni pierwsze nic nie jadłam, prawie nie mówiłam, oj bolało.a po nowym roku powtórka z rozrywki
Anek przykra sprawa z finansami u Ciebie to znaczy ze strony Twego byłego
Katerinka to tak jak ja wczoraj, najpierw małą uspokajałam wszystko ok a za chwile widze jak krew leci z nosa, ale nie dużo, normalnie nie wiedziałam co robic tym bardziej że byłam w przedszkolu, cofnełam się do łazienki i jej troszku umyłam, po czym zadzwoniłam do swojego ze stoickim spokojem mówiąc, co sie stało,a w domu to normalnie ryczec mi sie chciało.nasza Zosia nie wiem ile waży może ciut powyżej 9 ale wątpie w to a urodziła się 3820 czyli też nie potroiła

udało mi sie troche nadrobic, ufff

Gola my mamy RecaroYoungSport mało zgrabny, ciężki kolos ale za to bezpieczny i w testach też ma dobre notowania :tak:
Ankuch jechał po jakieś kolanka, rurki, ale przyjechał wkurzony bo mała zaczęła marudzić hhihi,
Anus jak tam po wizycie u lekarza :tak:

idę coś zjeść kiszki marsza grają znowu się najem na noc i w brzuchu będzie mi świrować nie lubię tego uczucia ale co zrobić jeść się chce:szok::-D

Miłego wieczorku:-D

katerinka- zazdroszcze drzemki, choć moja mała też dzis poszła na drugą drzemke
mirelka- to sobie trochę odpoczełaś jak Liwci nie było, u mnie jak się zdarzy, że zostaje bez dzieci to tak dziwnie się czuje- czegoś mi brakuje:-Dalbo jak ide sama na zakupy a mąż zostaje w domu z dzieciakami to ciągle po sklepie się rozglądam i szukam Filipa miedzy ciuchami:-D
ankusch, nimfii- moja też niedawno miała trzydniówkę i temp miała najwięcej 37,8 i trwało to przez dwa dni a na trzeci dzień wieczorem dostała plam a następnego dnia już ich nie miała
aneczka- no to też macie niezła akrobatke:tak:ja nie miałam takiego problemu z Filipem, on mi w życiu nic z szafy nie wyciągnął ani nawet serwetki za stołu nie ściągnął- Zuzia w tym temacie to zupełne przeciwieństwo, no ale każde dziecko jest inne
Gola- co do fotelika to my też mamy recaro ale dla Filipa ten większy a Zuzia odziedziczyła stary Filipa

Moja mała już śpi- tatuś ją poszedł uśpić, w ogóle ostatnio to jego działka i nieźle się wywiązuje z zadania;-)

reklama
Hej mamuśki!!

Jeszcze raz oficjalnie dziękuję wam za miłe słowa dotyczące urodzin Małej!!
U nas już spokojnie, fala weekendowych gości i świętowania przeszła, pozostaliśmy tylko my i dekoracje :-)

Wszystko u nas ok, rytm dnia się w ostatnich miesiącach bardzo uregulował i służy to nam wszystkim. Ząbków mamy 7, czyli 4 górne, i 3 dolne.

Ach!! Zapomniałam napisać - AMELKA CHODZI!! No co prawda jest to tylko kilka kroczków za każdym razem, ale świadomych i samodzielnych. Jaką ma radochę z tego!! Jest wciąż mega ostrożna, dopóki nie jest czegoś pewna na 100%, to tego nie zrobi - cała mamusia :-) A za rączkę to już biega a nie chodzi, i tak by chciała non stop, co by ją prowadzać.

angun - fajny ten namiot, ale taka biedrona dla chłopca??

nimfii - wyganiajcie te wirusy!!

onanana - wrzuciłam relację z urodzin i foty też :-)

sabrina - na wątku urodzinowym napisałam ci nt. tortu

katerinka - moja to w ogóle jest poza tymi "normami", bo już ma ponad 4x więcej niż przy urodzeniu, choć nie wiem, jak mam u niej liczyć, bo jest wcześniakiem, i na starcie było tylko 2500, a teraz jest ok.11 :-)

mirelka - u nas wygląda tak: pobudka ok.6.30 - mleczko, dospanie do 8, ok.9.30 I śniadanko, 10-11.30/12 I drzemka, II śniadanko jabłuszko/banan/deserek, 12.30-14/14.30 spacer, 15 obiad, 15.30/16-16.30 II drzemka, 17.30 mleczko/ew. kolacyjka, 19.30 kąpiel, mleczko, 20/20.30 zasypia, 24 mleczko. Czasem ta II drzemka jej się przesunie na 17, a i tak zasypia o stałej porze, albo ominie ją i też zasypia jak zwykle.

filipkowa mama - oj wiem co to łobuz z buźką aniołka w domu :-)

gola - ty chyba jeszcze kiedyś pytałaś o siedziska - ja mam Maxi cosi Tobi i jesteśmy super zadowoleni, ma funkcję półleżącą, co się często przydaje :-)

ankusch - u nas też zawsze takie wieczorne kąpielowo-golasowe harce Małej i taty, a ja ogarniam wszystko i przygotowuję komnatę na sen :-)

mikado - przytulam ciepło!!

anek - ach te chłopy, nieogarnięte i nieodpowiedzialne, co by z tymi bobikami było, gdyby kobitki też takie były?? Dobrze, że córa może na ciebie liczyć!!

winki - no sporo za ten bilet, a tak dla porównania - ile najmniej mogłabyś za niego dać, gdybyś odpowiedni wcześniej kupiła, jaka to różnica cenowa??

anus - i jak sprawa z zamkniętym, jesteś już z nami??

Do góry