reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ANUS oj tak dzieci rozumieja wiecej niz nam sie wydaje. I tez mnie wzrusza to jak sobie chlopaki daja buziaki :-D Maciek juz dobrze sie czuje dzis ma nawet nastroj do zabawy. Kuba ma katar i kiepsko sie czuje. Zmeczony i zly. Nawet spacer go nie cieszyl. Ja tez znow czuje jakiegos wirusa po kosciach ech.

urodziny beda w niedziele czyli swieto niepodleglosci jak przystalo ;-) tylko ze kiepsko to wypadnie bo bedzie tylko rodzina meza :-( moja mama raczej nie przyjdzie bo ma glupie tlumaczenie ze za duzo osob bedzie i ze przyjdzie w inny dzien :-(a ja wolalabym aby wszyscy byli w jeden dzien a nie szykowac codzien cos dla gosci

reklama
moje dziecię odbębnia pierwszą drzemkę.poszłam do sklepu przychodze a ona u babci na łóżku śpi.myslałam że wytrzyma chociaż do 19.ale co sie dziwić skoro dziś wstałyśmy o 11.najpierw księżna wczoraj buszowala do prawi 23.zas rano od 7 do prawie 8 walczyła z kaszlem myślałam że płuca wypluje:-(po tym wszystkim zasnęłyśmy i tak do 11:-D

anus to prawda dzieci sa bardziej mądrzejsi niż my, a taka sytuacja w wykonaniu Mariki tez by mnie rozczuliła, szkoda że brat średnio zainteresowany
Gola za co Ty nas przepraszasz,

Dziewczyny z grubsza nadrobiłam. Od razu przepraszam jak coś waznego pominę. To co wyłapałam:

niuniunia strasznie mi przykro, ze jestescie z Wikusią w szpitalu. Musi Ci być na prawde cieżko. Mam nadzieję, ze Wiki szybko wyzdrowieje, a z uszkiem bedzie wszystko dobrze. Trzymaj sie dzielnie!

maggipka gratuluję nowych ząbków!

mirelka gratuluję nowego ząbka!

anus dziękuję, Natalka jak zwykle zdrowa jak rybka:-) A ja coraz gorzej sie czuję:-( No ale najwazniejsze zeby mała sie nie zaraziła.

syl to gratuluje sukcesów w usypianiu i zyczę wielkich pokładów cierpliwosci:-)

Goluś Kochana tak mi strasznie przykro!!! Kurdę, no co za cham jeden! i to w dodatku tak przy dziecku. Fakt, mała nie bedzie tego pamietać, ale sam fakt, ze miał gdzieś, ze dziecko patrzy to juz o nim odpowiednio swiadczy. Wiesz co, niech idzie sobie daleko od Was, bo tylko zycie Wam zatruwa, a Ty nie waz sie xle myslec o sobie! Co Ty takiego zrobiłaś?! To taki błąd, ze byłas wzorowa zoną i matką? Niech on sie wstydzi tego co narobił! Trzymaj sie Kochana. Trzymam za Ciebie kciuki z całych sił. Zobaczysz, niebawem bedziecie z Polusią szczęśliwe!

Cocca to swietnie, ze operacja udana! A z Franusia to dzielny i domyślny chłopiec, ze nagle tak ładnie zaczął sypiać.

aneczka u nas tez takie akcje na porządku dziennym czyli pozne zasypianie, ale jak dama potrafi sie krecic w łóżeczku ponad godzine walcząc ze snem. Moja tez kaszle, dwie noce po porannym mleczku, miala taki suchy kaszel, a od wczoraj po syropku przeszedl w mokry, wiec tylko rano pokaszalała i jest lepiej, ale katar tez ciagle sie jakis plącze. E z dwojką Dzieciaczko to chyba tak jest, bo jak było jedno to przeziebienia były rzadkością.
niuniunia jak tam u Was? jak Wiki sie czuje? jak uszko?
margana i mnie chyba cos rozkłada, to już taka coroczna listopadowa tradycja :-(
gola gdy emocje opadną, limit łez sie wyczerpie inaczej na to spojrzysz, bo w nas KOBIETACH JEST NAJWIEKSZA SIŁA!!!!!

Marika ma teraz drugą drzemę, pierwsza trwała poł godziny- zdarzyłam tylko pranie rozwiesić, później wszystko robiłam z Małym Kochanym Rzepem u nogi. Zapisałam wczoraj Olafa do szkoły, aż trudno uwierzyc, ze moj Maluszek od wrzesnia ruszy do szkoły. Jak ten czas szybko leci. Do urodzin coraz bliżej a ja dalej nic nie mam zaplanowane.
nimfii skad ja to znam, ale wiadomo ze głowna impreza jest w niedziele, pozniej wiadomo ze bedzie skromniej.
narazie karkówa sie piecze, znów wyjdzie obiado kolacja :-)

Kornelek dziękuje Ciociom z córeczkami i synkami za pamięć i życzonka!!!

Dla Zuzi, Patrycji, Amelki od Kornelka i jego mamy również życzonka z okazji roczku!!!!Zdrówka radości i pomyślności!!!!

ANUS u was tez beda pielgrzymki odwiedzajacych po urodzinach :p u mnie w sumie nie ma innej opcji tzn moi rodzice nie sa razem i nie chca sie widywac wiec to rozumiem ze oni nie przyjda tego samego dnia.a niestety moja mam tez jest taka ze nei chce widywac sie z moimi tesciami bo uznaje ze nie ma o czym z nimi rozmawiac ze to inne pokolenie jest :-( nawet na te kilka godzin nie chce zrobic wyjatku. No i moze po prostu na ten dzien zaprosze tate i jego mame tj moja babcie ;-) zobaczymy czy przyjda bo tak to naprawde w malym gronie nam wyjda te urodzinki

Kornelku - Wszystkiego najlepszego! :)

Pola wykąpana, już śpi. Zaraz idę się myć i też się kładę. Zmęczona jestem bardzo.
W sb ma przyjechać mój brat i chrzestna Poli - tyle. Na czwartek na roczek babcia zamówiła niewielki torcik, smutny będzie ten roczek :( Nawet nie chce mi się myśleć.

Moja mama kupiła dla Poli sukieneczkę z Mayorala, bordo i ecru kolor - ładniutka taka bawełniana. Ja do niczego po dzisiejszym dniu głowy nie mam, miałam jechać do K-wic coś małej kupić, ale nie dałam rady, nie byłam w stanie. Dostała też farmę z zwierzątkami na baterie, i bączka. Kochana ta Polciowa babcia :tak:

Wchodzę i co widzę ?
Gola kochana normalnie nie mam słowa. Co za dupek. Kochana, przytulam bardzo bardzo i strasznie mi przykro jak sie czujesz. Jestem pewna ze on wróci kajając sie i przepraszając , ale pytanie czy będziesz go chciała. Jesteś śliczna , mądra i na 100% bedziesz miała kogoś cudownego i nie popieprzonego. Napij sie winka kochana. Weź kąpiel i popomp- masz cudną Polunie, rodziców - w szczególności kochana mamę, jesteście zdrowi. Reszta sie ułoży , a ten dziador jeden to po stopach cię będzie jeszcze całował.

Cocca- super ze operacja ok i mama lepiej. Trzymam kciuki by teraz było tylko lepiej i lepiej.

:-)Sto lat kochane roczniaki. :-)

reklama
No Natusia tez wykąpana i spi w swojej dziwacznej powykrzywianej pozycji;-)A ja czekam na małżona az wróci z pracy. Jutro jedziemy kupić fotelik, bo w tym juz wyraźnie małej niewygodnie, zwłaszcza w kurtce.

Gola to super, ze masz taką mamę, na którą możesz liczyć i pomyślała o Polusi. Pamiętaj, ze faceci przychodzą i odchodzą, a rodzice i dzieci bedą zawsze, wiec najważniejsze zeby oni byli wspaniali. A widać, ze Tobie sie dobrze trafiło:tak:

Do góry