reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mary beth to Ty poki nie zdasz egzaminu, mozesz prowadzic w towarzystwie osoby,ktora posiada prawko? masz juz ustalony egzamin?
helenka slodko musial wygladac z ta owieczka. No rzeczywiscie u Was to wiecznie cos, ale teraz taki okres. wracajcie do zdrowka szybko.
sabrina hehe wole zeby nie padal snieg, w anglii oznacza to totalny paraliz, zamkniete szkoly, pozostawione samochody na ulicy. Jak paluszki dzisiaj?

reklama
Katerinka wszystkiego najlepszego dla Patrycji dużo zdróweczka!!!!
nimfii duużo zdrówka dla Maćka!
Gola jak zwykle juz w pełnej gotowości od rana wypucowane wszystko :biggrin2:szalona:biggrin2: u nas pogoda do doopki ponuro i zimno :/
helenka to zdrówka dla Olcia :* trzymajcie się ciepło!
Kochane u nas nocka taka sobie 3 razy Zuzinka się budziła z płaczem ale później już było w miarę po tym jak wypiła pół butli herbatki :) Wiecie co tak mi się nie chce chodzić teraz do pracy i rozstawać z Zuzią ze szok ale jakoś trzeba żyć. Fajnie bo jutro mam wolne i pozniej czwartek tez wolny takze sobie z nią trochę pobędę dłużej. Spać mi się chce cholernie a jestem juz po 2 kawach no ale o 4.50 pobudka bo na 6 do pracy :/
Zmykam poczytać na zamknietym i do pracy rodacy :biggrin2:

anus masz racje snieg tutaj to jak paraliz oni sa tak nie przygotowani na snieg mimo tego ze od kilku lat zima jest surowa I sniezna. Paluszki lepiej tzn ten jeden to na pewno duzo lepiej ale ten drugi byl bardziej sparzony I nadal wyglada brzydko,zrobil sie mu teraz strup na nim boje sie zeby mu na nim jakas blizna nie zostala:-(
asia to zrozumiale ze nie chcesz malej zostawiac ale wolne juz tuz,tuz wiec wynagrodzisz Zuzince wszystko ;-) Milego dnia w pracy oby Ci czas szybko minal ;-)

czesc dziewczyny,

nie mialam czasu w weekend wam odpisac bo zapieprz mielismy konkretny ale wszystko super wypalilo.
Bardzo dziekujemy wszystkim za zyczenia dla Kingi.
Szczegoly urodzin opisze w odpowiednim watku i wrzuce zdjecia ale to chyba dopiero wieczorem bo teraz nie mam dostepu do zdjec.
Poza tym u nas oki, tylko chyba sie uaktywniaja zabki, w sobote Kinga miala tem ale od niedzieli jest ok, ostatnie trzy noce budzi sie marudzaca ale nie glodna, co jej sie nigdy nie zdarzalo, znow apetyt do bani. W sobote tez miala luzniejsze kupki ale tez juz minelo, dobrze bo sie balam ze znow jakis wirus ja dopadl. Moze w koncu sie te zeby pokaza.

Widze ze tutaj dosyc chorobowa, wiec wszystkim maluchom i mamom zycze duzo zdrowka.

helenka fajnie ze urodzinki tez sie udaly i fajne prezenty, my niestety nie mielismy nikogo do pomocy ale moj maz stanal na wysokosci zadania i duzo mi pomogl.

Katerinka wszystkiego najlepszego dla Patrycji na ten roczek, duzo zdrowka i radosci.

Sorki ze tak po lepkach odpisuje ale musze wracac do pracy.

Hej mamuśki!!

U nas nocki znowu coraz lepsze, dziś tylko 1 pobudka i to na jedzonko, ale wybaczam, bo mało zjadła wieczorem i zasnęła padnięta. Wstała ok.7 i o 9.30 już padła na poranną drzemkę, która zajęła jej...uwaga...2.5h!! Ona nigdy w życiu nie miała takiej drzemki, więc już siedziałam jak na szpilkach, a głowa zaczęła mi podsuwać myśli, czy ona aby żyje?? Hahaha I tak źle i tak niedobrze. Śmiałam się do męża, że w końcu odkryła gen śpiocha w sobie :-)

Dzięki serdeczne za miłe słowa nt. mojego męża, ale należało mu się!!

Poczytałam, że u was chorobowo się zaczęło, życzę więc zdrówka u: winki, nimfii, anus, sabriny, helenki, angun, onanany, i u wszystkich, których pominęłam!!

asia - ja robię słodkie urodziny. Postanowiłam, że to będzie krótko i intensywnie - tort, ciacho, kawa. Motywem przewodnim robię KROPKI. Mam koncepcję wystroju mieszkania, tortu, i Małej, ale jeszcze nie wszystko gotowe.

mary-beth - jak tam kawka dzisiaj??

angie - super była Kinia-dynia!! My też jutro idziemy na Halloween party dla dzieci, uszyliśmy Małej strój dyni - samodzielnie :-) Poświęciłam na to moją bluzkę i myślę, że wyszło fajne. Jak jutro ją wyszykuję, to zrobię fotki.

winki - pytałaś o leczenie dzieciaka - każde dziecko obywatel Polski ma prawo do bezpłatnego leczenia do 18rż. Jeśli jest ubezpieczone (zgłoszone do ubezpieczenia przez opiekuna) to płaci za jego wizytę NFZ, a jeśli nie jest to płaci Ministerstwo. Dlatego w przychodniach pytają o dowód ubezpieczenia. Ale obowiązek leczenia mają względem wszystkich dzieci.

Dziś lecę do gina na cytologię. Trzeba się badać dziewczyny!!
Buziaki póki co!!
xoxo

anus fajnie ze Olaf zaczyna jesc wiecej :tak: To chyba prawda ze im blizej 4 latek tym ciekawosc jedzenia rosnie. widze to po Macku.
a te 150zl placila sasiadka jak jej syn mial rota i nie chciala go ciagnac do lekarza. ale wiesz prywatnie w przychodni tez jest drogo - taka wizyta to koszt ok 70-100zl.

gola
Mackowi spada goraczka. Nie ma takiej strasznej. W tej chwili katar tez lezejszy. Wiec czekamy. jesli sie pogorszy to pojdziemy do lekarza wieczorem, a jesli nie to leczymy sie dalej tym co mamy
:tak:

helenka zdrowka! Podobnie moj Maciek choruje. Tyle ze goraczka i katar.

angie
OMG to chyba ja sama zostane ze szczerbatkiem :szok: |Bo u nas ani widu ani slychu zabkow :shocked2::sorry2:

Uff dziewczyny... zaczynam latanie po urzedach w celu przedluzenia zasilkow rodzinnych i dodatku mieszkaniowego.... Wczoraj Urzad Miasta i ZUS , dzis Urzad Skarbowy a za tydzien lec tam znowu odebrac zawiadczenia :dry: Heh jak zobaczylam na teczki jaka makulature juz mam i jeszcze musze dozbierac :-p zawsze sobie tak mysle ze mogliby oszczedzic jakos tego papieru BTW szkoda ze nie mozna skladac tego w formie elekronicznej :-p Widze ze juz wypelniam te wszystkie wnioski automatycznie. robie to juz chyba 5 raz z kolei

Anus - moge. A do egzaminu to jeszcze troche. ;-) Mysle, ze na wiosne pewnie.

Magipka
- prosze bardzo:

images.jpg

:blink::blink::blink:

Hejka :)

mary-beth - jak jestem sama to zawsze więcej zrobię, niż jak dom pełen ludzi, u Was to zimy konkretne są, co nie?

helenko - no biedny ten Wasz Oluś, nachoruje się maluszek :( Współczuję kochana, bo każda mama się bardzo martwi jak dziecko choruje, zdrówka dla małego. Jak się teraz czuje??

Ssabrinkoo - w końcu wyszedł krótki spacerek tylko z jednym z kawalerów, a resztę same spacerowałyśmy. Niby 3 stopnie, ale ziąb straszny i wiatr, brrrrr. Fajnie, że Sami grzeczny i się sam zabawi! :)

asia- jak sobie pomyślę, że mam jeszcze do roboty iść na 6, albo na 7 przy tym nocnym wstawaniu do Poli - masakra!! Podziwiam Was mamy pracujące!!

mary - ja też bym ze sprzątaniem wrzuciła na luz, ale na takim 3 pokojowym mieszkaniu przy 4 nas i Poli - b. szybko się brudzi, niesie na papuciach no i nikt w tygodniu nie sprząta poza mną...

anus- tak to wygląda w Anglii, pamiętam jak D. opowiadał - spadł śnieg - raptem 10 cm i 3 dni prądu nie było ,żadne autobusy nie kursowały ;)

maggipka - super! Pochwal się fotami małej i wystroju mieszkanka!

Laski, przyszła babcia z roboty, muszę na pocztę podjechać, bo nie chciało mi się dziś z Polą. Nic mi się nie chce, pogoda taka, że najchętniej bym się położyła pod kocykiem i poczytała coś:tak:
Buziaki:*

PS nimfii - może obejdzie się bez lekarza, zdrowiejcie :) A Ty daleko od centrum K-wa mieszkasz?

GOLA tak raczej obejdzie sie bez lekarza bo Maciek ozdrowial. Juz je i bawi sie. Katar mu cieknie ale bez goraczki. Tak mieszkam kawalek od centrum. Do dworca i rynku krakowskiego mam 20min tramwajem. W Nowej Hucie mieszkam :p troche zadupie

reklama
Hej dziewczyny!
U mnie choroby ciąg dalszy, dziś doszedł katar, do pracy chodzę, bo nie chcę brać wolnego. Mam nadzieję, że nie zarażę Artika i J.. Dziś Mały ładnie spał w nocy, a ja obudziłam się o 2.30, śniły mi się jakieś koszmary, nie mogłam zasnąć do 3.40. W tzw.międzyczasie obudził się Arti na mleczko (jadł tylko raz!), ale ładnie zasnął.
Jutro wybieram się z mężem na Bonda (może rozrywka mnie uleczy :-)).
Obiecuję, że nadrobię was, jak wrócę do życia.

Najlepsze zyczenia dla pociesznej Patrysi!!!!- wszystkiego najlepszego !!!!!
Zobacz załącznik 511901

Do góry