reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kochane nie miałam dziś kompletnie zcasu zajrzeć na główny!!
Wpadam tylko złozyć naszej kochanej Kinguni życzonka urodzinowe.
Kingusiu ja i Maja życzymy Ci przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!! Spełnienia wszystkich marzeń kochana nasza dzielna dziewczynko!!!
images

Dziewczyny po łebkach przeczytałam ze tu chorobowo dziś. Życzę wszystkim duuużo zdrówka!!

reklama
Musze sie pochwalic ze przebila sie nam gorna prawa jedyneczka :-D
syl Ja nie daje obiadow dwudaniowych my nie jemy zup a miesko dostaje codziennie I staram sie raz w tygodniu dawac rube.
Margana no ruszyl z tymi zebisksmi jak szalony chyba probuje dogonic. Natalcie ;-)
anus nie daje plastra I bardzo mnie wlasnie ta babka w aptece zaskoczyla jak o tych plastrach zaczela gadac.
mycha mam nadzieje ze szybko znikna problemy finansowe oj wiem co to znaczy nic se nie kupic itd tez.

nimfii okropna jest ta rejestracja, głeboka komuna. Jak Mama mi opowiada czasem, że była w przychodni,ile czasu tam spedziła - to to dla mnie wszystko nie do wiary, ja bym nawet nie wiedziała gdzie sie udać, zeby dziecko zarejstrowac. Jak Maciek? a boli go gardlo? miesnie?
winki ja mam europejską kartę NFZ dla siebie i dla dzieciaków (wyrabia sie ją online) ale nigdy z niej nie korzystałam. Zebów na nią nie można robić to już wiem :-) ale chyba w razie jakiegos nagłego przypadku nie trzeba płacic za pobyt w szpitalu. Dla mnie dziecko powinno byc zawsze przyjete!!!!! dziecko to dziecko!!!
sabrina gratulujemy ząbka!!!!
onanana ale te malinki z tortu apetycznie wyglądają.

u nas dzis spokojny dzien, Marika znów bardzo ładnie jadła, dwa razy zupe, kanapke, jablko, danio, galaretke :-) ale dzisiaj mnie zaskoczyła jak koło 15 zaczeła płakac bez powodu, nie wiedziałam o co kaman, nie mogłam jej uspokoić, ale przypomniałam sobie ze na stary czas to 16 i jest pora przedrzemkowego mleczka i jak już dostała mleko to poszła łaskawie spac. Chyba zeby dokuczają, bo ma napady złosci, wkłada paluszki do buzi. Dzisiaj starszak mial popołudniowe drzemke i caly wieczor poprzestawiany. Dobrej Nocki

Ostatnia edycja:
Anus - dzieki kochana. Tez mam ta karte i co dziwne kiedys na nia zeba wyrwalam ( dentystka mi to polecila- wyobrazam sobie ile pozniej sciagnela za to od szwedzkiej nfz) i usunelam pieprzyki w szpitalu w Poznaniu. Panie nie mialy zadnych problemow w recepcji z tym. No ale generalnie to jest od naglych wypadkow. Ja pojde gdzies prywatnie,za jednym razem ze soba ( pragne antybiotyku ktory po tygodniu wyleczy moje biedne gardlo) . bylam tylko ciekawa czy Olikowi jako nowemu polakowi cos sie nalezy. Dziekuje Margana za info. A z ta karta to warto pytac ,bo czesto lekarza oplaca sie cos na nia robic bo potem sobie sciagaja od Nfz danego panstwa.

Anus- do Pl jutro wiec juz o 15 bede w sdomu. Lece z siostra wiec bedzie latwiej w samolocie. Oli wciaz mowi papa papaapa tata,papa tata, ale rozmawia z Peterem codziennie na Skypie i np.daje mu buzi i daje mu smoka jak Peter poprosi. Jak skonczymy gdac to przez moment placze. Wiec on dokladnie wie ze to papa w ipadzie jest. :-)
Juz znalazlam przychodne prywatna ,postaram sie jutro umowic na srode ,bo jutro wieczorem wbijam podciac wlosy.

winki to krotko byliscie i jeszcze jakies chorobsko was zlapalo. Marika nie do konca rozumie skypa, bo dzis dawala Babci smoka, i patrzy, ze smok ciagle jest w reku(bo ja zawsze od niej biore) to wrzucila go pod stol. to leccie szczesliwie Dziewczyny i Chlopaku. Niech klimat w polsce lepiej Wam sluzy.

WINKI wiec zdrowika i wam zycze.
no widzisz chyba w kazdym kraju cos jest nie tak ze sluzba zdrowia. W sumie w Krakowie dostep do lekarzy jest. Prywatnie jest ich takze zatrzesienie. Tylko kurcze jak onie lecza :-( wcale sie nie przyjza pacjentowi co mu jest tylko leki na zaspas wypisuja. Uwielbiaja leczyc witaminami. Choc kiedys dostalam od lekarki recepte na antybiotyk na zapas. Powiedziala mi tak: "zeby mi Pani nie przychodzila znow z niczym do dam antybiotyk i podac dziecku jak sie pogorszy". Nic to miala na maysli cieknacy katar zatokowy alergiczny plus kaszel :-/ no nic mozna by nadawac godzinami na opieke medyczna. Mam nadzieje ze Wam lekarz prywatny pomoze. I kiedys byly dostepne antybiotyki trzydniowe ktore w 3dni leczyly. Bralam takkie, fajne i skuteczne. Nie wiem czy teraz sa bo z 10lat temu ja bralam ostatnio.

ANUS wiesz ja jeszcze mieszkam w Nowej Hucie. Ta dzielnica faktycznie jedzie komunom :p w przychodniach robia tu problem ze wszystkim. Terminy do specjalistow dlugie , do lekarzy pierwszego kontaktu dostaniesz sie jak masz farta ;-) ale w Srodmiesciu nie jest tak zel ajk chodzi o przychodnie. Daleko co prawda ale sama tam jezdze do ginekologa i internisty bo nigdy nie ma problemu z przyjeciem. Przychodnia ma fajny system. Wszystko wproawdza w system komputerowy a nie tylko karty pacjenotow. Wystarczy ze lekarz kliknie w komp i ma przejrzyscie napisane o mnoe wszystko ;-) fajnie tak

maciek mial w nocy goraczke. Wiec jestesmy na nurofenie i pracetamolu na zmiane co by nie podac za duzo jednego. Na gardlo narzeka, ma tez jakies plamki na jezyku wygladaja na lekka plesniawke. Nos calkiem zatkany. Mam wrazenie ze sspray nic nie daje. A jedynie masc rozgrzewajaca mu pomaga. Ja i Kuba na razie zdrowi.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry