reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześć!
czuję się tak sobie, jakbym nie wiedziała o krwiaku to bym pewnie nie zwracała na wiele rzeczy uwagi a tak to albo mi słabo albo coś kłuje w brzuchu i ja juz się boję i martwię. Mąż mi tłumaczy że mam się nie stresować bo tylko sobie pogorszę samopoczucie no ale same wiecie jak to jest, ja wiem że mam myśleć pozytywnie i że będzie dobrze no ale ...

maggipka: na razie mamy 1 kombinezon dwuczęsciowy- teściowie się szrpnęli i kupili na prezent urodzinowy Wójcika śliczny komplecik-dół brązowy a góra zgaszona śliwka śliczny

buciki na razie kupiłam 2 pary używane na allegro bartek i Kornecki. Na razie przyszły te Kornecki i fajnie do kombinezonu pasują. Czekam na Bartka. Poluję jeszcze na ecco bo już kupiłam trzewiczki takie jesienne i jakość wykonania mnie powaliła na kolana :tak:

mężowi się bardzo spodobały kombinezony w H&M też 2 częsciowe (takie kopie profesjonalnych dorosłych snowboardowych zestawów) i się b napalił żeby kupować, ja bym się wstrzymała póki zimy nie ma bo to może być różnie, zdarza się tak że jest raptem kilka naprawdę zimnych dni jak jest marna zima a my nakupujemy tych kombinezonów...

mi się wydaje że jak maluchy juz chodzą same to 2 częściowe kombinezony są lepsze.

Byłam dzisiaj w pracy, głupio się czułam bo najpierw mówiłam że przyjdę w czerwcu, potem mówiłam że na jesień jednak, 2 tygo temu omówiłam szczegóły powrotu od 1 listopada a dzisiaj powiedziałam dokładnie jak wygląda moja sytuacja-że chciałabym ale lekarz mi nie pozwala i nie ma szans... Zostałam bardzo ciepło potraktowana, szefowa (jak ja byłam na macierzyńskim to się szefowa zmieniła i ja z tą jeszcze nie miałam okazji bezpośrednio pracować) była nawet wzruszona, wspominała swoje doświadczenia z macierzyństwa, gratulowała, pocieszała i kazała się nie martwić niczym poza swoim odpoczynkiem... :happy2:
Wygląda na to że formalnie wrócę na pełny etat 1 listopada, 1 wolny 2 wezmę opiekę na dziecko (potem weekend) a od 5 listopada (poniedziałek) wezmę L4. Zobaczymy jeszcze co będzie na wizycie :tak:

Dziękuję nimfii, coccoa, mary-beth, pepsi77 za prywatne wiadomości. :tak: :tak: :tak:
coccoa-udało mi się umówić już na sobotę (na dodatkowego pacjenta) do endokrynologa w wieliczce na NFZ, niestety to jakiś inny lekarz niż pisałaś ale jak będę niezadowolona to w tygodniu pójdę prywatnie do LuxMedu

Patrycja dobrze sobie radzi z trybem butelkowym, jedynie ja w nocy płakałam razem z nią jak mąż położył ja do nas do łóżka i poszedł zrobić butelkę a ona płakała i wołała mama i me me (czyli cycuś)

Moja glizda śpi najczęściej raz dziennie od 40 minut do 2 godzin...

mikado: co do zakazu przytulanek to sama sobie taki zakaz ustaliłam chociaż i o tym mój super lekarz nie wspomniał
Rety, mam nadzieję że ten lekarz na NFZ spełni moje oczekiwania...

pozdrawiam !

reklama
Katerinka mąż dobrze radzi ale sama wiem jak to jest dobrze się radzi a człowiek i tak w głowie swoje sobie rozkminia ale musisz faktycznie postarać się nie stresować. Swietnie ze szefowa ma takie podejście napewno po tej rozmowie Ci troche ulżyło. Trzymam kciuki za sobotnią wizytę. Patrycja się przyzwyczai do butli to napewno ale wierze że płakać się chce jak płacze i woła ze chce cycusia. Buziaki kochana
angie kochana jakoś musicie sobie radzić moze T będzie dawał rade, w taki kołowrotku w sumie jest większość z nas takze trzeba się wspierać i będzie ok
maggipka co do butów nie pomogę bo jeszcze nie mamy a kombinezon Zuza dostała w spadku z coccodrillo 1częsciowy i byc moze z czasem kupimy 2częściowy narazie zobacze jaka zimna będzie
Gola jak Polcia Ci pięknei spi na spacerkach no zazdroszczę jak cholera :) Gola jakie macie buty z coccodrillo?
filipkowa mama gratuluję fajowego synalka napewno duma rozpiera
Zdrówka dla wszystkich przeziębionych Bobików :*
nimfii,cocca pocieszyłyście mnie bo moja to tez taka chudzina waży zaledwie 8kg i juz się trochę martwiłam czy aby nie za mało ale je wszystko takze pewnie taka jej uroda.
Ja dzis miałam wolne myslałam ze cos porobie ale dupka z moich planów moja księżniczka nie miała dzis humoru i nici z planów. Wieczorem byliśmy wybierać płytki do kuchni i Zuzia dała czadu tak marudziła ze ja juz miala serdecznie dość no ale wybraliśmy. Kolorki juz mniej więcej tez mamy wybrane kurde ciągle sa jakies poślizgi w tych naszych robotach ale mam nadzieję ze Święta juz w naszym domku spędzimy. Kochane jutro z pracy podczytam bo pomęczona juz jestem ide się ogarnąc. Buziole

Witajcie mamuśki wieczorową porą:-)
Byłam dzis z Natalka u okulisty. Na szczęście wszystko w porzadku, rzadnej wady nie ma:-) Ale miała nerwa jak pani jej na siłę chciała pobadać te oczka. Tzn. myslę, ze ten nerw to był dlatego, ze ją trzymałam na siłę, bo ona strasznie tego nie lubi. No ale najważniejsze, ze wszystko ok. Kazał przyjść na kontrolę jak bedzie miała 3 latka.

nimfii o matko, jak Ci kubuś fajnie śpi w dzień! Zazdroszczę. Moja to śpi tylko raz juz od 3 miesiecy:baffled:
Współczuję koszmarnej nocki. Oby to było tylko jednorazowo! A moze to w końcu ząbki?

Cocca fajnie, ze wróciłaś do nas:-) Dobrze, ze mama tak fajnie sobie radzi i ma takie wsparcie.
Gratulacje dla Frania za szybkie chodzenie! Mam nadzieję, ze z tym wzrostem wszystko sie wyjaśni i bedzie ok. Moja Natalka ma 73cm.

anus na razie Natalka śpi w takim turystycznym, które mieliśmy na wyjazdy. A w przyszłym miesiacu kupimy drewniane, jeszcze nie wybraliśmy jakie, ale na pewno z szufladą.
No to wygląda na ząbki. Oby to było to i szybko przeszło!

Angun gratulacje dla męża!

maggipka oby zęby szybko sie przebiły!
Buciki mamy teraz takie niskie z Elefantena i na pewno też tej firmy kupimy na zimę.

Katerinka ja tez nie mam doświadczenia z krwiakami, ale mam nadzieje, ze sie wchłonie i wszystko bedzie ok. Dbaj o siebie i odpoczywaj jak najwiecej! Fajnie, ze szefowa ma takie podejści, rzadko sie teraz tak zdarza. A to zeby iść na L4 nie trzeba jakiegos czasu przepracować?

angie jak kobieta pracuje i głównie ona zajmuje sie dzieckiem to nkomu jej nie żal. Wiec Ty też nie miej wyrzutów. Tak Wam sie poukładało i juz. Tylko sie cieszyc, ze masz takiego wspaniałego faceta:-)

gola a moze powinnaś zmienic pieluch na wiekszy rozmiar? Natalka tylko 2 razy w zyciu była przesikana po nocy, za kazdym razem po takim incydencie przeszlismy na wiekszy rozmiar i wiecej sie nie powtórzyło.

filipkowamama to u Was też wyglada na ząbki. Mam nadzieję, ze to to i szybko wyjda!

ASIA mnie lekarka powiedziala ze to dobra waga ;-) co prawda na dolnej siatce centylowej ale w normie ;-)

MARGANA jednak nie zabki. Dzis poszedl katar pelna para. A dziasla sa takie jakie byly szczerbate ;-)

cocca mam w domu taka samą przylepkę. najgorzej jak cos sie chce zrobic, a tu ktos stoi i robi te swoje podkówki. odkrylam ze błaznowanie i spiewanie troche rozluznia atmosfere.
syl zdrówka dla Synusia, tez Was trzyma choróbsko długo.
angiepewnie tez bym miala wyrzuty sumienia, bo to normalny odruch Matki Polki, ale skoro to jest Wasza wspolna decyzja, to tylko pozazdroscic, ze Maz tak swietnie daje sobie rade, a Kinga ma spelniona Mame.
katerinka dobrze ze Pati tak dzielnie znosi odcycowywanie, a nie mialas problemu z dobraniem MM? a Ty bylas w poniedzialek u tego lekarza co prowadzil Twoja pierwsza ciaze? oszczedzaj sie, chociaz wiadomo jak to wyglada przy Malych Dzieciach.
filipkowa mama moj Synek to rodowity polak, dlatego mnie tym rozbawil. Tez bym byla dumna z Synka,nawet nie wiedzialam ze w przedszkolach sa zebrania. Zdrowka dla Zuzi.
sabrina spoznione gratulacje pierwszych kroczkow, obawiam sie ze niebawem pchacz pojdzie w odstawke.
mirelka bo dzieci im wiecej spia tym wiecej spia. tez to zauwazylam.
maggipka kurcze tez bym chciala takie komplimenty slyszec, to bardzo mile.
gola Pola to jak sobie siknie, ale to zdrowo, organizm sie oczyszcza. moze rzeczywiscie potrzebne sa jakies "pojemniejsze"pampersy. ja zauwazylam ze tu w uk pampersy fioletowe sa pelniejsze od zielonych.
nimfii zdrowka dla Kubusia i oby na Macka nie przeszlo. u nas tez Dziadek jest najmadrzejszy, ale pewnie nie zdarzyl Kubusia przypilnowac.
angun wieczorne sprzatanie skad ja to znam.
onanana moja tez rano najbardziej kaszle, to raczej po nocce, bo pozniej jest spokoj.
asia to wyrabiajcie sie tam do tych swiat, jeszcze jest troche czasu, dzieci sie nudza na zakupach.
mary beth fajne sa takie wyprzedaze, dobrze ze cie ominelo to przepychanie i masz juz zaklepany swoj plaszczyk. mam nadzieje ze Maz zadowolony z prezentu?
margana super ze u okulisty wszystko ok. Dzieci nie lubia chodzic po doktorach.

u nas jak zawsze placzliwy wieczor, maz pojechal na zakupy, a ja wykapalam Dzieciaki i jakos szybko usnelo i jedno i drugie. Moja dalej malo je, ale mleko chetnie pije to nie jest zle. ide sie kapac. dobranoc,

Ostatnia edycja:
katerinka pamietam moja druga ciaze... bardziej na siebie uwazalam niz w pierwszej. no ale w pierwszej moglam lezec i nic nie robic a w drugiej musialam sie nagimnastykowac z dzieckiem. Alez mi nerwy wtedy szly, ech tez hormony. Zastapilam szalone zabawy z dzieckiem na czytanie ksiazeczek, ukladanie klockow. nawet na spacer nie milam sily chodzi to tak szybciutko przeszlismy na zakupy. maz zabieral go po pracy... czesto mialam wyrzuty sumienia ze kiepsko sie dzieckem zajmuje. No niestety przy kolejnej coraz trudniej jest.... A w twojej sytuacji wiem ze sie boisz....
A jak chodzi o odstawianie od piersi tez wiem co czujesz... Pamietam jak mi zaczelo mleka brakowac a chlopaki glodne i jesc chcialy. zwlaszcza przy Macku to bardzo przezywalam... Ale ppatrz na to tak ze juz w czerwcu bedziesz mial koejnego malego czlowieka do wykarmienia ;) wszystko zacznie sie od nowa :tak:

reklama
Dzień dobry kochane!!
Ja juz w pracy... Maja znów w domu z ciocią. Niestety kaszel sie nasilił i do tego nosek się paycha (tzn w nocy sie zapchał). Idziemy dziś do lekarza sie osłuchać bo wole nie ryzykować. Jestem w pracy do 13... znów kolejna godzina do odpracowania (przyszłam na 7 czyli będę tu 6 godzin a powinnam 7). Maja ma super humor. Wygłupiałysmy się wczoraj jak szalone (i wtedy nie kaszlała) ale jak poszła spać tak po 3 godzinach się zaczęło kasłanie... Za to moja gwiazda spała dziś bez cycka. Czyli pzrespała całą noc, nie wiem jak było w nocy z tym kaszelkiem bo mnie nie obudziło, więc nie wiem czy nie kaszlała, czy aj nei słyszałam. Kurde dziewczyny a ona ma tak fajnie w tym żłobku! Bardzo lubi tam chodzić! A w poniedziałek już idziemy do nowego budynku:-DWszystko ma być nowe, dojdą tez nowe zabawki dla maluszków, ale się cieszę!!! OKI teraz czytam co u Was.
D. mi własnie dzwonił ze ciocia oże być do 14 z Mają czyli nie będę musiała wychodzić chyba że do lekarki.
Oki kochane, już zerkam co u Was:))
Angie Ty chyab najlepiej mnie rozumiesz jakie to szczęście że dziecko lubi żłobek!! Maja jest nim i ciociami zachwycona i cieszę się że u Was sytuacja ma sie podobnie!! To jest dla nas mam wielka ulga:tak:Ja zawzse mam obawy czy Maja wstanie czy będę musiała ją budzić, także rozumiem Cię doskonale! Ona jest taka kochaniutka, wyobrażam sobie ten jej uśmiech cudny jak Cię zobaczyła rano:tak: Kochana a czy Twój mąż narzeka na nadmiar obowiązków?? ja jestem po drugiej stronie barykady i powiem Ci szczerze że czasem mam dość! Dziś np wsjo na mojej głowie- wczesniej do pracy żeby wczesniej wyjsc żbey ciocia zdążyła do swojej, rano oczywiscie ja jej musiałam dzwonić bo hrabia spał, po pracy do lekarza i jeszcze muszę ze żłobka rzeczy od Mai wziać żeby się gdzies nie zawieruszyły podczas pzreprowadzki... No i juz nie mówie o tym że wszystko inne zupęłnie na mojej głwoei: ajkie leki, co ubrac, co ugotować, co jeść, co kupić... WSZYSTKO!!!
Gola, mirelka Wy jesteście maszyny do roboty!!! Podziwiam Waszą pracowitość!! Kurde ale Ci Pola na spacerze pospała!! Moja glizda niestety trochę hałasu i się budzi!!
Mary przyszła paczka?? Zdradzisz nam co mu wymyśliłaś??
Nimfii mam andzieję że z Kubusiem lepiej!! Pamiętam jak w ciązy z Kubą pisałaś nam że musisz inne zabawy z Maćkiem opatentować:-D
mirelka super że Liwia Ci tak ładnie śpi!! I jak- kupiłaś sobie coś wczoraj??
syl kurcze czytam że i Twój mały chorowitek... co to się dzieje z tymi choróbskami!! Zdróweczka dla niego. my mamy butki z Lasockiego i jestem bardzo zadowolona:tak:
Cocca ale masz przychlasta małego hihi Moja tez za mną łazi i chce byc blisko ale jej się nie dziwię bo jednak pół dnia się nie widzimy...Wow! Mąż ma bardzo fajne plany a propo domu i rodziny:))
magggipka no to znów komplementa usłyszałaś!! Super, chyab zazdroszczę bo ja staro wyglądam:-( Nasza filipkowamama też wygląda baaaardzo młodziutko a już ma prawie gromadkę hihi
anus mam nadzieję że Zuzia już lepiej dziś i da Ci troszke odsapnąć...Ale amsz kibica hehe... troszkę mu się pokręciło;-)
filipkowamama musiałaś pękać z dumy jak słyszałaś te ochy i achy:-D A Filipek jest pierwszy rok w pzredszkolu?? Kurcze zdrówka dla Zuzinki oby jej nic nie było poważnego!!
katerinka super że w pracy mają takei zdrowe podejście do całe sytuacji!! Widac że jesteś fachowcem, więc pewnie sobie to bardzo cenią!!
asia po raz kolejny powtarzam że Ci baaaardzo zazdroszczę tego domku!! Ja bym chciała zdjęcia pooglądać jak już będziecie urządzeni:))
Angun miłego dnia:) I u mnie by się sprzątanie przydało...
Margana dobrze że ze ślepkami Natalci wsjo ok!

No to nadrobiłam:tak: W między czasie się zmieniło. Wychodze o 14, z Mają pójde na osłuchanie jutro:-D Dziś musze zrobic liste zakupów i sie wybrać do sklepu już coś pokupić na niedzielę bo potem moze być ciasno z czasem:tak:
ściskam Was mocno kochane!! Miłego dnia!

Do góry