reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

margana - no może trzeba przeczekać "ten czas", faktycznie jest mega aktywna w dzień, i nadrabia w nocy

anek - ja też się wzruszyłam, tak mi żal tych biednych dzieciaczków

reklama
dziewczyny ale produkcja, nie mam czasu nadrobić, brak czasu na wszystko, brakuje mi rąk i doby:-D
Margana ona sama jeszcze nie chodzi, od dobrego tygodnia, sama się prosi aby ja prowadzać,i nie wiem czy ta nóżka do środka wynik tego że się dopiero uczy, bo z dnia na dzień jakby mniej, czasami wiecej stawia czasem mniej

Anek ja dokładnie tak samo zareagowałam. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś związywał moją Majeczkę!!! Biedne te dzieciaczki:((((((( I to chyba był prywatny żłobek?? Masakra:((
Maja dziś zadowolona. Chętnie rano poszła do cioci:) Jak ją odbierałam to tez ok. Strasznie mi za nią było tęskno w pracy ale szybko zleciało bo dużo roboty.
jest mi strasznie głupio że nei piszę ostatnio do Was ale jak to zawsze jest przy zamknięciu miesiąca nie mam czasu a po pracy dziś zaliczyłyśmy spacer, potem umyłam okno u Majki (duże jest), a później młoda mnie na krok nie odstępowała.Cały zcas tylko rączki wyciągała do mnie.

Angun widzę że kciuki jutro za męża trzymamy. Ja ofkors też&&&&&&&&&&

Kocham Was wszystkie bardzo! Dobrej nocki

maggipka mam podobny problem ze swoja Dama, momentami mam dosc wyrzucania jedzenia,wylewania mleka niedlatego ze mi szkoda,ale dlatego ze czuje sie winna i ze robie cos nie tak. u nas zawsze jest apetyt na jogurcik, suchy makaron, kanapeczka, kaszka manna z bobovity. ostatnio nawet plula brokulami,ktoryji zawsze sie zajadala.
angie dzieki, wlasnie na taki sie czaimy. jeszcze raz dziekuje!!!! jak Kingusia?
mirelka fajnie ze u ortopedy wszystko wporzadku.
margana jest zabek to i Dziecie powrocilo. Kochamy te nasze Maluszki, ale co my sie z nimi czasem mamy.
angun kciuki zacisniete. a mezus zestresowany?

nagralam sobie lekarzy,wiec ide ogldac. u nas dzis nerwowy wieczor, Marika maruda ciagle domaga sie uwagi i wszystko zabiera dla Brata :sorry:
dobranoc

Aneczka to tak jak pisałam wcześniej - nam ortopeda kazał przyjść na kontrole chodu jak dziecko bedzie chodzić samo juz dwa miesiące, bo dopiero po dwóch miesiacach ma wyrobiony chód i jak źle nogę stawia to jest to nieprawidłowe i trzeba korygować. A wczesniej dziecko sie uczy i różnie moze nózki układać. Skoro Twoja nawet jeszcze nie chodzi to spokojnie, uczy się :tak:

onanana no przestań! Wiadomo, ze córcia ważniejsza! Pewnie bidulka teskni za mamusią, więc jak jesteś to chce byc cały czas z Tobą:tak:

Wczoraj wszystkie bylyscie zabiegane :) widze ze produkcja postow ruszyla wieczorem.
Podczytalam Was....

Nasza kolejna noc minela bardzo spokojnie. Maciek padl juz o 18 i spal do 7 rano - takie 3 latki to maja fajne spanie juz :-D kuba zasnol o 19 ale jeszcze po 20 obudzil sie na chwile. Tak wiec i ja wcziraj padlam o rownej 21 do lozka z wielkim bólem głowy.... Pod wieczor wczoraj to juz czulam sie koszmarnie jakby mi ktos kijem po glowie walil i jeszcze ta dusznosc ciagle sie utrzymyjaca, męczący żoładek z ktorym nie moge dojść do ladu - sam nie wie co chce jesc :-D ale juz od 22 spalam spokojnie i sie wysyapalam, bo Kuba wstal raz na mleczko ktore wypil w polowie (na spiocha) i drugi raz o 6 rano na mleczko ktore wypil cale ale spal nadal do 7.
Uwielbiam jesien i zime za to ze pozno slonko wstaje i dzieci spio sobie slodko do 7-8 godziny :-D

Jak chodzi o ten żłobek....
to jest dramat niestety. nigdy nie ma sie pewnosci komu oddaje sie dzieci. Tak samo z opiekunkami :-( jak sie nie ma kogos z polecenia to jest doopa straszna. Wiem ze opiekunki bardzo sobie olewaja opieke nad maluchami.... Dlatego uwazam ze powinny sie smienic w Polsce prawa dotyczace przebywania na urlopie wychowawczym aby matki mogly dluzej byc z maluchami - te ktore chce byc z nimi w domu ;-)

BTW ciekwa jestem czy przejdzie ta ustawa o rocznym urlopie macierzynskim - fajnie by bylo....

Hej kochane! Chyba nie nadrobię nigdy więc stwierdzam że postaram się być na bieżąco.
Majeczka dziś w żłobku wyciągnęła rączki do cioci i mnie totalnie olała. A była ta starsza ciocia więc się bardzo cieszę. Niestety wczoraj troszkę kasłała. Dziś już coś po nosku się plątało. masakra, mam nadzieję że nic się nie rozwinie za bardzo.
Zabieram sie za pracę. Miłego dnia kochane moje!!

Dzien dobry!

U nas kolejna nocka OK. Raz tylko gdzies kolo 2.00 byla akcja poszukiwania smoczka, ale to tyle, Mia spala pieknie dalej! :-)

Biegne po kawusie, komu? ;-)

5.jpg

Mary ja poproszę!!
U nas nocka też ok. jedna pobudka na cyca:-)

Kochane chciałam sie przypomniec o głosowaniu na fb na Majeczkę. Można tylko raz głosowac więc tym które już to zrobiły bardzo dziękujemy a resztę proszę o głosowanie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry