reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry
maggipko - widziałam to w wiadomościach, koszmar, gdyby to był żłobek , musiałyby być kontrole, a tak to punkt przedszkolno - żłobkowy. Jednym słowem MASAKRA, rozerwałabym france na strzępy!!! Tak to nie potrzebowały nikogo z zarządzania oświatą na stanowisko dyrektora, tylko same mogły być p prostu właścicielkami - czyli pewno zero przygotowania pedagogicznego , a może jedna jakieś miała , a po proste dupne panie biznesu. Zakaz dożywotnio wykonywania zawodu!!!! Biedne dzieciaczki, nie chcę wiedzieć co czuły, i nie rozumiały, że tak tam źle , a mamy ich codziennie tam oddają - koszmar :((

onanana - nie musisz się tłumaczyć, sam fakt, że pracujesz wszystko tłumaczy, a okno u Mai rzeczywiście pokaźne, aaa i piękne ma rolety! Moja mama też na koniec miesiąca ma zawsze zajob w robocie - zawsze tak gada ;) Najważniejsza jest mała i to zrozumiałe, że Ona po całym dniu jest stęskniona! Widać, że dobrze małej z ciociami, dziecka nie da się oszukać i Ono samo też nie potrafi udawać, że kogoś lubi :tak: Mam nadzieję, że kaszelek odpuścił na dobre!

Angun - kciukasy za Twojego chłopa &&&&& !:tak:

Aneczko - ja pamiętam , że na samym początku jak młoda zaczynała stawiać za rączkę pierwsze kroczki to tak dziwnie prawą stopkę do środka kierowała ( ale tylko w butkach) , a teraz w ogóle już tego nie robi

nimfii - fajna nocka:tak: A Maciuś to ma spanie! U nas do bani, pobudka 5:30 :-( i Pola śpi nadal niespokojnie. Jak się dziś czujesz, mnie od porodu młodej często boli głowa - chyba niewyspanie...

anus- u nas rosołek z bażanta był w dechę - zjadła w niedzielę dwa razy, a wczoraj w ogóle już go nie chciała, więc nie dziw się, że małej już też mogą brokuły nie smakować. Kaszki też młoda zjada chętnie i banany b. lubi , jabłka je ze skórką w całości se gryzie , czasem skórkę wypluwa, czasem zje, bierze całe jabłko i tak je, dziubie sobie bardziej ;) Aa i marchewkę surową taką zimną też lubi, a brokuł od początku jest bleee

mary - ja też się napiję - boo uwagaa coraz częściej piję kawkę ;);-)A wczoraj dwie, jedną w domu , drugą na ogrodzie u koleżanki!

PS onanana - wczoraj zagłosowałam:tak:

Tak jak pisałam nimfii, nocka u nas do bani, Pola popłakuje przez sen, gada przez sen, tata, baa, bam, nie wiem co z tą moją córą :no: No i pobudka 5:30 , a karmień chyba z 5 !!! Czasem to wygląda tak , że weźmie cycka i już spokój, nawet nie ssie porządnie, nie mam pojęcia co jest grane...

Pogoda już też nie taka cudna jak wczoraj, ale nie pada ( w nocy i nad ranem pokropiło) i jest w miarę cieplutko :)
buzinki :*

reklama
gola Pola pewnie ma taki etap, i po kilku nockach jej to minie :tak: Kuba jeszcze w zeszlym tygodniu budzil mi sie z wielkim rykiem.... a teraz w nocy czasem go slysze jak sobie cos przez sen gaworzy, albo sie śmieje w glos :-D i dalej śpi :tak:
A Maciek mial najlepsze spanie zeszlej zimy, gdy oduczal sie drzemek w ciagu dnia. Wtedy spac od 17 do 8 rano jednym ciągiem :sorry: No a teraz to przez cale lato wstawal o 6 i szedl spac o 21 bez drzemki. jesien chyba bardziej go przytłacza. Zreszta mnie tez :(
Wczoraj tak sie kiepsko czulam ze nawet nie wiem kiedy zasnelam :shocked2: Obudzil mnie chwilowy płacz Macka okolo 22 ale zobaczylam ze maz jest przy nim wiec poszlam spac. Musialam naprawde kiepsko wygladac bo dzis z rana mąz do mnie zadzwonil zapytac czy juz lepiej sie czuje :-D No dzis juz jest okej. Wyspalam sie.... głowa mnie nie boli... choć tyle....

Hej maminki :-)
Produkcja wre tutaj postaram sie pozniej was nadrobic jak Sami pojdzie spac a teraz tylko tak na przywitanie pisze z tele;-) bylismy wczoraj u tych znajomych oj dziewczyny az mi lezki pociekly jak zobaczylam ta kruszynke jak te nasze dzieci szybko rosna :tak:Sami byl w miare grzeczny,szalal po swojemu no i obserwowal malutka Hane jak pojekiwala I sie ruszala :-)

Pozniej postaram sie was nadrobic ;-)

nimfii - może ciśnienie i stąd ten ból. A czemu nie chciałaś , żeby Maciuś jeszcze spał w ciągu dnia?

Hej Ssabrina - wiesz, jak jeszcze w ciąży byłam i ktoś m i mówił, że dzieci tak szybko rosną, nie mogłam uwierzyć. Te wszytskie ciuskzi na 68 - 74 wydawały mi się takieeee oooolbrzymie, a teraz... Masz rację, aż się łezka w oku kręci, z nostalgią też wspominam słowa Majuski, żebyśmy się cieszyły z tych wszystkich kupek i łobesranych plecków, wstawań nocnych, bo nawet nie będziemy wiedzieć kiedy i nasze dzieci urosną...Święta racja:tak:.

Pola o 9 tej poszła spać wstała 10:15....

a moj dopiero zaczyna zasypiac pozno dzisiaj bo wstal krolewicz dzisiaj o 8:szok: no ale nie dziwie sie bo 2-gi dzien z rzedu mial malo spania w dzien i kiedys musial to odespac hehe :-) nawet w nocy ladnie spal raz pobudka po smoka a potem na mleko i jak dla mnie superrr :-D wyspalam sie :-D
Tragedia z tym zlobkiem,nie moge w to uwierzyc ze oni tak traktowali te dzieci,biedactwa malutkie nawet nie potrafily przekazac rodzica ze sie im tam krzywda dzieje :-( powinni je zamknac na dlugie lata w pierdlu.
Gola dokladnie tak jak napisalas,trzeba sie cieszyc jak najwiecej bo czas tak szybko ucieka a wczoraj az w duchu se pomyslalam ze super by bylo znowu miec takie malenstwo:zawstydzona/y::-p ale moj A. strasznie czesto zmienia zdania raz mowi ze moze za kilka lat a pozniej ze jednak nie chce miec wiecej dzieci :confused2: wspolczuje kiepskiej nocki,moze z nadmiaru umiejetnosci Polunia tak spi niespokojnie,nowe slowka itd
Angun kciukasy zacisniete &&&&&&&
onanana zaglosowane ;-)

Ostatnia edycja:
gola to on nie chcial spac w dzien ;-) i to juz ponad rok trwa.... Z nim jest tak ze jak sie juz polozy do lozka do zasypia w mgnieniu oka (nawet w dzien bo jeszcze sporadycznie zdarzaja mu sie takie drzemki w poludnie). Ale niestety trudno jest mu sie polozyc.... Za duzo zajec ma naokolo. Juz jak mial 2 lata to sie musialam nagimnatykowac aby polozyc go na drzemke. Bo jak nie szedl spac to by bardzo marudny. W koncu odpuscilam mu te drzekmi wiec sie przestwil na jakis czas na zasypianie o 17-18. Najpierw myslalam ze bedzie mi sie budzil o 20, czy 21 :confused2: ale on spal calutka noc ;-)

nimfii - to super, że Maciuś potrafił przespać tak całą noc! Pola coraz częściej niestety rezygnuje z drugiej drzemki:confused2:

Ssabrina - może jeszcze zmieni zdanie, a Ty byś chciała, mam rozumieć ?:):tak:

Poczytałyśmy, pośpiewałyśmy, zjadłyśmy banana i serek homo , miałyśmy iść w plener, to masz pada :/

GOLA Kuba ma 2 albo 3 drzemki w ciagu dnia. Przy czym jedna z nich to 2 -3 h w wozku na spacerze. Jesli ma 3 to zasypia z nami o 21 na noc.

mierzylam przed chwile kubie buty jesienne. Wsciekal sie :p to chyba jeszcze nie dla niego. Wyraznie mu przeszkadzaly.

Jeju, u nas pogoda dupowa!... :eek: Nawet nie mam jak z Mia na spacer wyjsc... Az mi szkoda mojego babla, ze sie musi tyle w domu kisic... :crazy: Wczesniej pospala 1,5 h, teraz czas na druga drzemke, ale gada zamiast spac... :laugh2:

Sabrina - to ladnie Sami dzis pospal! ;-)

reklama
Gola chcialabym bo wiadomo ze jedynakowi zawsze bedzie brakowalo tego rodzenstwa i pogaduszek bo wiadomo z rodzicami nie o wszystkim sie pogada ;-) no nic caly czas bede miec nadzieje ze za 2-3 lata moze zmieni zdanie :tak:
nimfii 3 drzemki to niezle Ja to ledwo dam rade polozyc mlodego na ta 2 drzemke a i tak idzie znami spac po 21 a jakby mial 3 to chyba by w nocy nie spal :tak: a na spacerach ostatnio moj krasnal juz nie spi,oglada,gada se itd ale zeby zasnal to musialby byc bardzo zmeczony :tak:

Do góry