reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Angun pytałas o porcje jedzonka, np dzisiaj to było 0 1 120 ml, a o 5 180 ml. Teraz zaczeła ładniej jesc przed snem, wiec mam nadzieje ze z czasem zrezygnuje z tej pierwszej nocnej przekaski, wtedy juz bedzie znosnie.
ankusch do hipcia sa dołaczone klocki, takie kwadraty przezroczyste kazde z innymi motywem w srodku, jak sie je rozłozy na podlodze i sie jedzie na hipciu to hipcio je zjada. Powiem Ci ze ja mam full zabawek po Olafie, u nas najwieksza furore robily tradycyjne duze klocki ( lego duplo leza i sie kurza) i drewniane tory z ikei, ktore mozna ukladac na rozne sposoby.
nimfii tak tak histerie trzeba ignorowac, nie można sie wdawac w dyskusje jak dziecko jest w histerii bo mozna uslyszec takie słowa....wszystko w teroii wyglada pieknie, ale w życiu codziennym czasami braknie argumentów :-)
gola SUPER EXTRA FAJNIE!! ze z praca wypaliło, można by rzec ze Pan Mąż wykosił wszystkich. No a z ta kasa do reki, to kombinacje niesamowite moj Tata byl kierowca pozniej spedytorem i tez tak miał. Taki myk w firmach transportowych chyba. Najwazniejsze ze jest robota. Kiedy zaczyna?
Sabrina mam nadzieje, ze tym razme nie odeśla Cie z kwitkiem. Daj znać po wizycie. Ja tez nie umiem pisac z telefonu :-( Sami Bidulek nie ma humorku jak moja dzisiaj
alma biedny Kornelek, on to juz chyba biega?
katerinka czekamy na wynik testu - ach ta babska ciekawość!!!!
potworek zdjecie z tornistrem powinno wygrac. Widze ze Starszaki górą, my wczoraj wieczorem tez mielismy przeboje z Olafem. a z tym malowaniem to ja juz mialam pomalowane panele w salonie i rame łozka na niebiesko. no a z grzywką to chyba każda z nas miała taki epizod w swoim życiu. Ach te Dzieci. Biedny Malutek!
maggipka niech te ząbki szybko wychodzą i nie dokuczają.
angie duzo zdrówka dla Was i oby Twoje doswiadczenie z ISO sie przydało w pracy!!
onanana współczuje cieżkiego dnia w pracy, oby dzisiaj było lżej

Kurcze miałam fatalna noc, Marika poplakiwała, teraz chodzi i płacze, wiec dzisiaj chyba nici z forum, zbiore sie chyba zaraz na spacer. Buziaki i udanego dzionka

reklama
Ssabrinaa - obyś jednak się czegoś dowiedziała :tak:
anus - no moja Oliwka rok temu podpisała swoim imieniem łóżko (kredką świecową) i jeszcze w żywe oczy kłamała, że to nie ona napisała :-D A co do włosów - już raz sobie obcięła i się zarzekła, że nigdy więcej, nawet u fryzjera przysięgała... Nie wiem, co ją wczoraj podkusiło :no:
Współczuję nocki, u nas też średnio, z tym, że znowu Malut nie budzi się z płaczem tylko piszczące koncerty odstawia :baffled:

Dzień dobry - witam się w słoneczny wtorek - u nas piękna pogoda:)

Katerinko - czekamy z niecierpliwością na wieści od Ciebie:)

Angun - fajnie, że macie już strój zimowy dla Artiego, kupiłaś jedno czy dwuczęściowy?? A z tymi umowami, to szkoda słów, każdy kombinuje jak może, żeby tylko wyjść na swoje...

Angie- więc i Ciebie wstrętne wirusisko dopadło! Kurujcie się z Kingą szybciutko! Dobrze, że macie babcię do pomocy! Ale fajnie, że jesteś taka zadowolona z powrotu do pracy, najważniejsze, to mieć robotę, którą się lubi i do której chodzimy z przyjemnością, a nie z przymusu! :)

maggipko , jak Pola była mniejsza, to myłyśmy dwa razy dziennie, teraz różnie- czasem 2 razy, czasem tylko po kąpieli, bo ostatnio niechętnie chciała myć ząbki i chciałam chwilkę odczekać, żeby nie było większych cyrków. Używałam nenedent baby pasty i najpierw silikonowej szczoteczki, późneij takiej normalnej dla malutkich dzieci, w tej chwili skończył nam się nenedent i myjemy samą wodą i wróciłyśmy do silikonowej, bo tamtą normalną nie chciała już w ogóle myć. Mamy w tej chwili pastę Elmex 0-6 r.ż , lae nie myjemy nią, bo w składzie jest jednak fluor, więc myślę, że sama woda na razie wystarczy zanim nie kupię ziajki albo nenedent

potworek - zagłosowane :)!
Ale mieliście wczoraj przeboje z dzieciakami, widziałam grzywkę Oliwki na FB, ma młoda smykałkę do fryzjerstwa ;-)

Ssabrinkoo
- będzie dobrze, powodzenia! Trzymamy &&&&
PS a jak z Waszym autkiem?

anus - współczuję nocki:/ U nas największą furorę w tej chwili robią auta, wszystko co ma kółka, młoda baaardzo lubi bawić się autkami, a hipcia pchałą super tylk ow pierwszym dniu, teraz próbuje nogi tam wkładać i chce żeby ją wozić, mówi brrrum brrum. Mój zaczyna już dziś, muszę Go na 15 zawieźć do K-wic, bo w golfie wyszło i ubezpieczenie i przegląd - a stan tech, też budzi zastrzeżenia ;)

Kochane, u nas dziś noc super, młoda spała spokojnie, wstałyśmy o 7. Jadła chyba 2x.
Za oknem piękna złota jesień, aż chce się z domu wyjść.
Pola zjadła na śniadanie chlebek z pastą rybną ze mną, potem kaszkę i da…am jej piciu, wchodzę za chwilkę , a Ona znowu w krzesełku sunęła z butlą, przełożyłam ją do łóżeczka i śpi od 10 tej.
Odezwę się później , buziaki :***

PS dziękujemy wszystkim za piękne życzenia! :)
Od nas także spóźnione, ale szczerze 100 lat : Malutku, Franiu i Tymciu!

Hejka:-)

współczuję mamusiom nocek nie przespanych u nas ok. uf:-)

Potworek, głosy oddane, o co możecie wygrać? to ci mała zaszalała z nożycami, no i biedny Malutek z tym upadkiem. Wszystkiego dobrego dla Malutka na kolejną miesięcznice.:tak:
Katrinka jak teścik, ? jesteśmy ciekawe:-)
Alma twój Kornelek to już biega za pewne po całym domu, biedny że takiej kontuzji doznał, fajnie że mąż już w domu troszku pomorze, planuje jeszcze wyjechać?
Angun kurde i wy już kombinezon macie fajnie :tak:
Angie zdrówka dla Was :tak:Fajnie że praca którą wykonujesz przynosi taką satysfakcję. Teściowa to już chyba jutra Was opuszcza tak?

Maggipka oby zęby szybciutko wszył :tak:
Ssabrina obyś się kochana czegoś dowiedziała nie daj się zbyć tu chodzi o zdrówko twojego syna, trzymam &&&&& daj nam znać. oj współczuję awarii z netem
onanana ale Cię wzięło na sprzątanie:)
Gola fajnie że nocka ok. U nas też słoneczko od rana, ale nie jest tak ciepło byłam o 10tej pranie wywiesić to ziąb okropny buuu:szok: Polunia chyba lubi w krzesełku zasypiać moja mała to nigdzie indziej nie zaśnie tylko w łóżeczku, Gola jeszcze raz zapytam bo wczoraj pytałam ale chyba przeoczyłaś czy ten Duda to zakład mięsny czy inny Duda?.:-D ale jestem ciekawa nie ma co:-D

ja już obiadek mam zrobiony, pranie wyprane, trochę posprzątałam i czekam aż Liwia sie obudzi z drzemki, zje kaszkę i wio na spacer :tak:

Miłego dnia:tak:

Ostatnia edycja:
Gola - a u nas dla odmiany Malut bawi się ostatnio lalkami :-D Ma dwie ulubione, które zabiera Oliwce i je męczy :-D
Oliwka wkurzyła mnie tą grzywką, bo... ona chciała ją zapuszczać, a wczoraj coś wycinała, jakieś dzieło robiła... A wiecie gdzie upchnęła obcięte włosy?? W klawiaturę komputera własnego :crazy:
Fajnie, że nocka udana i wyspana :tak:

mirelko - 3 pierwsze miejsca to aparat cyfrowy, ale jakoś po ostatnim konkursie nie wierzę nawet w wyróżnienie... Jest bardzo prosty sposób na to, żeby nabijać sobie głosy, ale ja jakoś nie umiem się do takiego poziomu zniżyć :sorry2:
U nas też fajna pogoda, ale Mati mi rozwalił plan dnia... mieliśmy iść po Oliwkę do szkoły, ale on sobie teraz zasnął, a jak wstanie to będzie musiał jeść i szybciej G. z Oliwką wróci, niż my się wybierzemy...

Powiem Wam, że ja ostatnio siedzę w domu niczym więzień... Ostatnio pogoda nie sprzyjała spacerom... Niedługo mnie w kaftan zapakują, bo oszaleję w 4 ścianach...

ptworek masz wesoło w domu, uśmiałam się z tych włosów upchanych w klawiaturę, debeściara nie ma co:-D:tak: może akurat uda Wam się wygrać, fajne zdjęcia macie:tak: a ile razy można głosik oddać:tak:
wiesz moja największa rozrywka to spacerki po drzemce Liwii i wypady na zakupy raz w tyg. odkąd m sprzedał mój samochodzi to jestem uziemiona obiecał zostawiać swój ale na razie musi dojeżdżać do pracy własnym samochodem może jeszcze tydz, i autko będzie tylko moje oby:szok:

edit.

Maggipka my ząbki myjemy raz dziennie podczas kąpieli wieczornej, my myjemy szczoteczką taką dla małych dzieci i pastą neneadent, mała chętnie otwiera buźkę pierwsze ruchy szczoteczką robię ja, później mała sobie sam myje o ile można nazwać to myciem :tak: ale i tak mleko na noc wypija po kąpieli gdzie ząbki są już umyte, często zasypia podczas picia wiec już nie myjemy:tak:

Mała jeszcze śpi coś ostatnio wydłuża sobie 1 drzemkę wczoraj pospała 3 godz. 2 drzemki nie było, ale już o 19stej śpiochała czyżby dziś taki sam scenariusz:-)

Ostatnia edycja:
mirelko - raz można głosować, próbowałam dwa razy, ale wyszedł komunikat, że już głosowałam :zawstydzona/y: Szybka jesteś z z tym sprzątaniem ;) Ja wykorzystałam, że rano D. jeszcze w domu, to odkurzyłam i zmyłam wszędzie, tyle, a na obiadek mamy kapuśniak z wczoraj ,mięso z sosem i ziemniaki - jak ja lubię jak z poprzedniego dnia coś zostaje i nie trzeba gotować :)

potoworek
- mój brat taki, był - kurde wszystkie lalki z obciętymi włosami miałam, bo same robin hoody to były , hehe. Ja jego autami też się bawiłam, ale jakoś bez szaleństwa ;) Ale jak te dzieci wpadają na takie pomsły!? Ja rozumiem upchać pod poduszkę, pod dywan, łóżko , ale klawiatura hehe:-D

Pola dalej śpi - długo mi tak długo nie spała ;)

Ale cudnie na polku! mirelko spacerujcie ile wlezie, nie wiadomo jak długo tak będzie! Pola wstanie to może uda mi się z nią przed wyjazdem jeszcze wyjść :)

ptworek masz wesoło w domu, uśmiałam się z tych włosów upchanych w klawiaturę, debeściara nie ma co:-D:tak:
Też mi się śmiać chciało, ale musiałam udawać, że zła jestem :rofl2:
może akurat uda Wam się wygrać, fajne zdjęcia macie:tak: a ile razy można głosik oddać:tak:
Głosować można raz dziennie na każde zdjęcie, codziennie do 22 października :tak: Będę się przypominać jakby co ;-)

wiesz moja największa rozrywka to spacerki po drzemce Liwii i wypady na zakupy raz w tyg. odkąd m sprzedał mój samochodzi to jestem uziemiona obiecał zostawiać swój ale na razie musi dojeżdżać do pracy własnym samochodem może jeszcze tydz, i autko będzie tylko moje oby:szok:
My ostatnio też jedno auto sprzedaliśmy, żeby mieć kasę na naprawę drugiego :baffled: Ale tamto i tak głównie stało w garażu, więc nie ma sensu utrzymywać dwóch aut. A nam potrzebny kombiak, więc takie nam zostało - bo jak chcemy jechać do mojej babci to gdzieś trzeba dwójkę dzieci, wózek i psa upchnąć :-D

Mała jeszcze śpi coś ostatnio wydłuża sobie 1 drzemkę wczoraj pospała 3 godz. 2 drzemki nie było, ale już o 19stej śpiochała czyżby dziś taki sam scenariusz:-)
U nas już tylko 2 drzemki dziennie, z czego jedna ok.2 godzin (ta co trwa teraz, po zupce), a druga jakaś półgodzinna - albo przed deserkiem, albo zaraz po...

Gola - a gdzie jedziecie?? Bo ja jak zwykle nie w temacie

potworku - musze D. zawiezc do tej nowej roboty, bo w k-cach maja baze , stamtad rusza w trase, a teraz pojechal bo gosciu ogada ciezarowke , moze sie w koncu sprzeda...bo to auto to nasze nieszczescie :(

reklama
Do góry