reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

dziewczyny zaraz nam wskoczy 2000 strona na tym watku wow

ANKUSCH no dzieci sa juz cfane widze po Kubie. Jak on potrafi na dziadku wymusic aby wziol go na rece. Najpierw robi taka zalosna minke a potem kladzie sie na podlodze przed dziadkiem buzka do podlogi i ryk wielki az go dziadek wezmie na rece bo dziadek za dobre serce ma :p ech ci dziadkowie.

dlatego wierze MARGANA ze nie jest ci latwo przy dziadkach bo oni to by zawsze nosili i tulili wnuki, ale jak przypomnisz sobie swoje dziecinstwo to widac roznice ze nasi rodzice nas tak nie rozpieszczali jak rozpieszczaja wnuki.
Ale ich podejscie jest malo wychowawcze. Widze to po Macku ktory do dzis potrafi wymusic na babci tego na co my mu nie pozwalamy. Przez to tez burzy nasz autorytet. Dlatego tez ciesze sie ze nie mieszkamy juz z moja mama bo przez nia sam nie moglam poczuc sie matka, ciagle upominana ze wszystko zle robie. Wiem co czujesz, ale nie daj sie ;-) rob po swojemu a dziadkowie i tak beda pewnie wykorzystywani przez wnuczke :p

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane wybaczcie ale nie dałam dziś rady Was nadrobić na głównym i odpisać. Postaram się jutro.

dziś jednak Maja była z ciocią.W tym tygodniu będzie tylko w srodę z teściem, resztę dni z ciocią. ja pracuję od 6 do 13. dziś w przypływie energii wysprzatalam wszystkie szafki w kuchni. Mam troche zaległości w domku to może uda mi sie je ogarnąć.

Bardzo Was przepraszam ale serio nie mam sily już pisać, nadrabiac. W pracy zajob, więc nie mam kiedy napisać..

Dobrej nocki kochane!!!

nimfii, Margana- no chory kraj, co zrobić:(
Margana - i człowiek chce się starać o kredyt, ale jak jak dziady tak robią z pensjami??
Katerinka - ja tak jak Ankush od razu z rańca wlatuję, podpatrzeć, czy będziemy mieć kolejne bejbibumofe maleństwo czy nie ;) Ja bym chyba nie wytrzymała do rana i od razu testowała ( przy Polci, w ciągu jednego dnia zrobiłam dwa testy , a w sumie 4, bo nie dowierzałam :-D:rofl2:
Ankush - super, że doopcia powróciła do normalnego stanu, jakiej zasypki używasz?? Pewno jestem dumna;)
mirelko mój to D ;)

Filipkowa mama - dziś z rańca u nas 6 stopni było, brrrr - nie dziwię się, że rękawiczki wkładacie, zbliża się wielkimi krokami schyłek jesieni...

alma
- biedulek, kurcze łuki brwiowe, dosłownie przy uderzeniach pękają, i są bardzo ukriowne, z resztą jak cała główka, dobrze, że to nic poważniejszego, u nas też była już pierwsza krew ( hehe jak w Rambo) i łzy - przegryziony języczek

Margana - skąd ja znam problem z rodzicami, mama nie weźmie, nie da, i wzrok błagalny od razu na babę - a ta wiadomo:confused2: Można mówić, prosić, echhh - ale lepsi tacy dzaidkowie, którzy rozpieszczają , niż tacy , którzy olewają wnuki

Mirelka pizza byla wysmienita!Nie wiedzialam,ze ty tez 30 :-)
Katerinka jesli bedzie nastepne bobo,to zobaczysz,ze minusy zostana przycmione absolutnie przez plus w postaci drugiej takiej slodkiej istotki jak Patusia!
Ankusch wlasnie pytalam czy Martynka juz nie wymiotowala :-)
Gola najlepsze zyczonka dla Polishonka!!!!!!! gratki dlaD.za robote,zobaczysz,ze bedzie coraz lepiej!MojJ.tez najnizsza krajowa dostaje jako podstawe,reszte na um-zlec.
Nimfii dzieki za wskazowki co do odmawiania,przyda sie.

Bylismy na szybkich zakupkach,kupilismy Arturowi fajny kombinezon w Quadri Foglio i bajeczki. Rekawice same male mieli.Ogladalam tez butki z Lasockiego,fajne,miekka podeszwa.Musze porownac z Elefanten.
Dobranoc kochane!

czesc dziewczyny,
no i do kompletu mnie dopadlo chorobsko , gadlo boli jak diabli i stan podgoraczkowy, jutro mam wolne bo mamy wizyte w szpitalu z Kinga to mam nadzieje ze tez troche dojde do siebie.
Kinga ma sie dzis lepiej, jeszcze ma biegunke, w nocy bylo naprawde nieciekawie, trzeba bylo ja cala przebrac dwa razy ale dzis juz lepiej, miala dobry humorek i lepiej jadla, goraczki tez juz nie ma, mam nadzieje ze jej szybko minie.
U mnie w pracy oki, ciesze sie ze wrocilam, moja firma stara sie o ISO i bede brala udzial w przygotowaniu, kiedys w Polsce zrobilam uprawnienia audytora wewnetrznego ISO 9001 to moze teraz to wykorzystam.
katerinka czekam na wiadomosci z rana. Ale jestem ciekawa :-)

Gola super ze D dostal ta prace, trzymam kciuki ze wam sie juz teraz tylko ukladalo

Margana doskonale cie rozumie, dziadkom trudno wytlumaczyc, u nas teraz jest babcia i tez musze ja czasami "upominac" ze Kinga sama soba tez sie umie zajac, a nie tylko na raczki.

Ankusch dobrze ze doopka juz oki, ja po raz kolejny musze powiedziec ze krem ktory zciagnelam Kindze z US jest rewelacyjny, zadnych odparzen a ciagle na rzadkie kupki a teraz przy tej bieguce to wogole woda z niej leci.

onanana i jak tesc sobie poradzil? Mi codziennie tesciowa dzwoni po kazdym karmieniu zeby zdac mi relacje jak poszlo :tak:

Hello

Pozdrawiam was kochane, jestem na bieżąco. U nas chyba kolejne zęby idą, a mamy już 6 (jak poszedł jeden, to potem jakby się worek rozsypał), bo moje maleństwo znowu marudne, stękające, krzyczące i budzące się w nocy. Ale co tam, nie spałam przez pierwszych 9mies jej życia, to poradzę sobie i teraz.

Zaczynam znowu być sama z Małą, bo mąż ostro do pracy wrócił. Damy radę!! Będzie cool.

A dziś byłam w odwiedzinach u przyjaciółki, tej co wesele dopiero co miała i posiedziałyśmy tam z Małą do wieczora.

Dziewczyny mam pytanko - jak i kiedy myjecie swoim bobikom ząbki??

PS. No i chciałam być na 2000 stronie BB!!

katerinka nie spij tescik czeka ;-) daj znac....

maggipka
Kuba jeszcze nie ma zabkow, ale Mackowi od poczatku staralam sie pokazac ze zeby myjemy rano i wieczorem - wiec myl razem ze mna. Najpierw dostawal szczoteczke do reki zeby sam szorowal, a pozniej po nim poprawialam.

Hej Lachony :-p
Miałam nadrobić, a wyszło jak zwykle... A wczoraj to miałam dzień... Najpierw Malut wyrżnął głową o kant stołu i zrobiła mu się dziurka w czole, na szczęście obyło się bez krwi. Później przechwaliłam chyba Oliwkę, bo zaczęła takie jazdy robić, że miałam ochotę ją stłuc na kwaśne jabłko, a na koniec obcięła sobie grzywkę :baffled: i popisała ścianę koło biurka :angry: Do tego mam już powoli stresa w związku z 18 października...

I mam prośbę... Zgłosiłam kilka zdjęć Oliwki na konkurs - mogę liczyć na wasze głosy? Można głosować na każde zdjęcie codziennie:
tu link do strony ze zdjęciami:

I am nikon

I jakby ktoś nie wiedział to moje fotki to: Oliwka która dźwiga tornister, dłonie które sadzą kulfoniaste jedynki i dwójki, Oliwka przy tablicy z napisem "szkoła óczy" i Oliwka, która siedzi z książkami na podłodze :-) Będę wdzięczna za każdy głos :tak:

Hej maminki :-)
I znowu mnie nie bylo ehh mam problem z kompem laski i chyba mam jakies wirusy wstretne bo mi blokuje wszystko i nie dam rady pisac,musze zrobic z tym porzadek ale nie mam czasu oczywiscie ehh :baffled: Pisze z fona i tez za nim napisze tekst i chce wyslac to zdarzy mnie wylogowac albo mlody wiecznie czegos chce ehh marudny jest od kilku dni ze hej a o zabawie w lozeczku to moge zapomniec jak dla niego to lozeczko zdecydowanie jest tylko do spania a nie do zabawy,posiedzi w nim jakies 15 minut :nerd: no a my dzisiaj do tego lekarza idziemy i czuje ze niczego sie nie dowiem ehh no nic zobaczymy moze sie myle.
Katerinka trzymam kciuki kochana za tescik &&&&& no i wielkie gratki dla Patuni,super sobie juz chodzi,zdolniacha z niej jest ze hej :-)
angie zdroweczka dziewczyny oj bidna Kingusia ale sie musi meczyc oby jej przeszlo jak najszybciej.
Gola super ze Twojemu udalo sie z ta praca, Wszystkiego Najlepszego dla Poluni za olejna miesiecznice ;-)
Angun oj biedny Arturek ale sie musial poplakusiac i wystraszyc,najwazniejsze ze nic sie powaznego nie stalo obyscie szybko o tym wypadku zapomnieli ;-)
Ankusch biedna Martynka mam nadzieje ze to byl tylko takie jednorazowy zwrot jedzonka,mam nadzieje ze sie czuje dobrze juz dzisiaj.
mirelka u nas w prawdzie inna pogoda ale ostatnio jest u nas dosc chlodno ale rekawiczek jeszcze mu nie nakladam :tak:
alma no to niezly rajdowiec jest z Kornelka no i wypadek juz dosc powazny,najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo i to nic powaznego.
potworek a to mialas dzien wczoraj tez niezly ach te dzieciaki a Oliwka ma niezla wyobrazne hehe biedny Malutek no ale dobrze ze nic sie mu powaznego nie stalo.Glosik oddany ;-)

Milego dnia dziewczyny,sorki ze nie odpisalam wszystkim ale zle mi sie pisze z fona ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry!

Gola - spoznione wszystkiego naj naj najlepszego dla Poluni na 11 miesiecy!

Potworek - i dla Twojego sloneczka buziaki na miesiecznice!!!

I dla wszystkich maluszkow konczacych 11 miesiecy!!! ;-)

Kochane, wybaczcie, ale nie mialam wczoraj weny, a nadrabiac dopiero bede, wiec nie wiem, co sie dzialo, ale sle buziaki kazdej z Was!

Do góry