reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Pojawialm sie dzis na krótko.

Na urlopie męża mamy duzo zalatwien. Wczoraj bylismy w Zakopanym, na Kasprowym wierchu (śniegu sporo!) i niezapomniane wrazenia.
Dzis pojechalismy do Parku Wodnego rano na godzinke, ale Maciek mial problemy z zakceptowaniem wody.

W nastepnym tygodniu mąz konczy urlop to bede miala czas zeby nadrobic zaleglosci BB.

Pozdrawiam!

reklama
zazdroszczę wyjazdu w góry :) sama bardzo bym chciała pojechać, ale słyszałam, że w późniejszej ciąży to nie wskazane, potwierdzi któraś? podobno zmiana ciśnienia itd (mieszkam nad morzem więc pewnie zmiana będzie dość duża)

Nimfii ale Ci zazdroszcze, co ja bym dala zeby zobaczyc Tatry, o chodzeniu po nich juz nawet nie wspomne ale narazie musze zapomniec. W zeszlym roku w lipcu wchodzilam na Zawrat i Swinice i snieg nadal lezal miejscami. A marzyla mi sie Orla Perc w calosci w tym roku bo w zeszlym pogoda nie pozwolila a tu dzidzius zmienil moje plany... :)

Witajcie dziewczęta;)

Od 6 rano byłam w Warszawie, dopiero wróciłam. Myślałam, że zgłupieje tam... Ale byłam w kinie co mnie nawet ucieszyło bo dawno nie byłam.

Wczoraj miałam nie miły incydent;( zjadłam arbuza i po 5 minutach go zwróciłam całego... NIe wiem czy coś było z tym arbuzem nie tak czy po prostu mój organizm tak zareagował...

U mnie też dziś padało, troszkę słoneczka świeci ale teraz co parę minutek pada i pada...

Iwonka gratuluje nowego mieszkania i fikajacego bobika. Ja bym najchetniej mojego codziennie podgladala.
Moj paniczny strach o Fasolke chyba troche mija bo zaczelam sie rozgladac za wozkiem. cgyba bedzie ten
iCandy UK - Which mode are you in today?

tylko ,ze mozna je kupic tylko w Angli. (mieszkam w Szwecji). Ale w obecnych czasach wszystko mozliwe. Kolezanka ma taki i jest przecudowny . Mega lekki ,mega zwrotny ,sliczny ,miesci sie w samochodzie ,altwo zmienia sie na spacerowke i fotelik itd. Najchetniej juz bym go kupila ,ale chyba jeszcze za wczesnie.

Kiepsko ,jakkos sie dzis czuje, troche mnie brzuch bolal ,ale nie jakos bardzo. Obiecalam sobie ,ze bede serduszka fasolki sluchac maxymalnie co 3 dni ,ale troszke sie denerwuje ,wiec pewnie dzis nie wytrzymam i sprawdze ,czy wszystko ok.

U mnie slonca ,a za moment mega ulewa. Dziwna pogoda ,nic nie mozna zaplanowac.

Milego wieczoru kochane.

nimfii zazdroszcze gor. Tutaj tak plasko wszedzi- no ale morze mam pod nosem..

Iwonka1985 to gratuluje po raz kolejny nowego mieszkanka :-) na pewno jest piekne. A powiedz jak Ignaś zniósł przeprowadzkę? z reguły dzieci szybciej od dorosłych sie klimatyzują, no ale wiadomo, różnie to bywa.
Jesli chodzi o USG to gratuluje wiercipiętka, ja miałam pierwsze usg we wtorek, Dzidzia ma 5,8 cm, a termin mam na 22 listopada :-).

Nimfii fajnie ze aktywnie spędzacie urlop męża, no i również zazdroszczę tych gór,basenu :-) więc ciesz sie mężem i wracaj do nas jak już będziesz miała więcej czasu.

Winki ja z kolei chce wózek z polski, więc jak da rade to sobie go jakoś ściagnę. Ale jeszcze nie myśle o tym, bo ostatnio wózek kupiłam jak Młody sie urodził.
No a te iCandy fajne są - zwłaszcze ten fioletowy :) ale dla mnie one takie małe sie wydają(chodzi mi o spacerówki). Ja wole większe. Ale tak to bardzo ładne i na prawdę dobrze sie je prowadzi

Ostatnia edycja:
Na 16 mam usg genetyczne.
Trzymam kciuki, z tego co widzę musisz być juz po badaniu:-)

Witam wszystkie Panie w piatek 13stego !
Właśnie apropo przesądów,co myślicie o takich przesądach, źe cięźarna nie moźe być chrzestną ani świadkować. Wierzycie w to?
Emy imie Wiktoria jest ok,zwłaszcza jak mieszkacie za granica,bo jest takie miedzynarodowe. Mi podoba sie Marika,ale nikomu,ale to nikomu sie nie podoba tylko mi i mezowi. Wszyscy sie uparli na Ole, bo mamy Olafa. Ale dla mnie to glupie takie parowanie. No a dla chlopaka to po prostu nie wiem- chyba trudniej wymyslić.
O takim przesądzie jeszcze nie słyszałam! A ja wczoraj oparzylam się olejem, spadły mi krople na rękę i brzuch i przypomniało mi się ze jest taki przesąd ze dziecię będzie miało znamię.
Powiedzialam to mężowi, uśmiał się ale powiedzial mi, ze tu jest taki przesąd, że jak ktos z podróży odwiedza kobietę w połogu, to nie może wejsc do niej do pokoju, bo ona nie będzie miala więcej dzieci. Kobieta ta musi wyjsc do takiej osoby i ją wprowadzic do domu. tez dziwne.
Jak dla mnie Wiktoria trochę długie imię, ale zobaczymy.

Witam serdecznie !! :happy2: u nas dziś coś z nieba leci... ale mam nadzieję, że to tylko taka krótka przerwa w ładnej pogodzie...
Jutro nas czekają zakupy (znów... :-p) tatusia trzeba w garnitur zaopatrzyć, mojego p. małżonka w koszulę a ja dalej nie mam butów... :-p a czas ucieka... jeszcze trzeba jutro zajechać na salę i wszystko dopiąć na ostatni guzik...

Faktycznie, dziś piątek 13-go... :-p co do przesądów o chrzestnej czy świadku nie słyszałam, ale na razie nie wieszam prania... :-p (bo raz powiesiłam i wylądowaliśmy w szpitalu...) i nie noszę nic na szyi... pasków też unikam... choć ja tam tak przesądna nie jestem... ale w tym temacie wolę dmuchać na zimne...;-)
to kiedy ten szczęśliwy dzień?

Tak, jesli chodzi o wieszanie prania i firanek chodzi raczej o podnoszenie rąk do góry. ja mam stojacą suszarkę dzięki Bogu :nerd:

Skąd się biorą dzieci? Zobaczcie: :-)
Skąd się biorą dzieci? - Joe Monster
Bardzo fajny film. Uśmiałam się. pokażę mężowi jak wróci!

Witajcie dziewczęta;)
Wczoraj miałam nie miły incydent;( zjadłam arbuza i po 5 minutach go zwróciłam całego... NIe wiem czy coś było z tym arbuzem nie tak czy po prostu mój organizm tak zareagował...
Może faktycznie przypadek z tym arbuzem. ale mój mąż mi mówił, że ostatnio wszelkie arbuzy i melony są mocno pryskane, co przechodzi do miąższu i mozna się pożądnie zatruć. O ile organizm szybko reaguje i zwraca to ok. Mnie sie raz zdarzyło zachorować po arbuzie, a ja je tak uwielbiam i tu w Egipcie są przepyszne. Cały tydzien z gorączką i mdłosciami się męczyłam, niestety mój żoładek nie wymiotuje, chyba taka budowa, więc bylo naprawde ciężko.

Moj paniczny strach o Fasolke chyba troche mija bo zaczelam sie rozgladac za wozkiem. cgyba bedzie ten
iCandy UK - Which mode are you in today?
Najchetniej juz bym go kupila ,ale chyba jeszcze za wczesnie.

Super wózek, ja w poprzedniej ciąży chorowałam na iCandy apple bodajże taki dla blizniaków, dobrze ze nie kupiłam bo co ja bym zrobiła z podwójnym wózkiem.
Poczekalabym na twoim miejscu do 8m-ca. nawet jesli ma przyjsc z Anglii to zajmie kilka dni
teraz podobają mi się 2, chociaż obstawiam Quinny
Quinny
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BUZZ 4 2011 (4w1) spacerowy + gondola + Cabrio FIX + baza Isofix
Neo
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: NEO (3w1) wózek spacerowy + gondola + fotelik w zestawie

A przede mną przeprowadzka jutro i pojutrze. Mam nadzieję że pójdzie sprawnie większość już zapakowana ale nie mogę za dużo nosić nawet mój ginekolog mi o tym przypominał. Internet mam mobilny, także będę was poczytywać dziewczyny ;-)
Niuniunia może Maleństwu nie zasmakował tak jak Tobie ten arbuz ??:-)

Emy tez mi sie Quinny bardziej podoba z tych dwoch .Inna kolezanka ma Quinny i bardzo sobie chwali. Tutaj sa bardzo poularne. Do mnie jednak 3 kolka jakos nie przemawiaja.
wiem ,ze za wczesnie, narazie tylko ogladam.. :)
Agun powodzenia przeprowadzkowego. Nie zazdroszcze calego rabanu. No ale nowe miejsce ,to zawsze cudowna spraw. Nie nos ,olej ,niech chlop lota :)

reklama
Emy widocznie Twój mąż ma rację z tymi zsypanymi owocami i podejrzewam, że właśnie to był powód moich wymiotów...

Dzisiaj czuję się lepiej ale wydaje mi się jakbym miała jakiś stan podgorączkowy, mam nadzieję, że się nie zatrułam tym arbuzem. ;(

Do góry