reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Wow - super. A jaki to detektor? taki, że musisz mieć np. oliwkę, czy bez niczego słychać (jak w USG)? bo ja się boję tych co działają na zasadzie USG, że za dużo tego promieniowania będzie...

reklama
Winki80 to super się spisał ten Twój Zając wielkanocny :) też bym sobie posłuchała. Szybko bije pewnie to Maleńkie serduszko??? No i super, że masz dzis do fryzjera,ja też już nie mogę patrzeć na moje włosy. A rosną jak głupie....

Gola84 naprawdę współczuje nudności i wymiotów :-( cos okropnego. Ja mam tak jak idę do pracy (naszczęście 1-2 razy w tygodniu) Ja naprzykład nic jogurtowego i płynnego nie mogę rano zjeść. Zobaczysz zaraz to ustąpi. Życzymy tego z całego serduszka.

to super w takim razie Gratuluje funkcji moda :-):-):-):-)

a nie możecie komuś odstąpić tych biletów ??

Powiem Ci, że to się w ogóle nie opłaca, bo zmiana nazwiska to 200zł za bilet a my zapłaciliśmy po 15zł za bilet ;) Więc najwyżej sobie odpuścimy i będziemy na działkę częściej jeździć, albo grilla gdzieś robić nad wodą.

Halo kochane.
Z checia bym sie spytala lekarza prowadzacego o latanie samolotem ,ale niestety takowego nie posiadam:-D:-D:-D
Nie ten kraj.. Polozna z checia mnie ujrzy ale pod koniec sierpnia:-D:-D
Aha ,dostslam dzis list ze szpitala ,ze zapraszaja mnie na pierwsze usg panstwowe -27 czerwca. Bede w tedy w 20t i 2 d.

Nie mam slowa..
Dobranoc

Ja słyszałam, że od 22t trzeba najczęściej zaświadczenie od lekarza (już widać brzuszek, więc myślę, że mogą wymagać) a od 34-36 tygodnia (zależy od linii) nie można już latać z obawy przez wczesnym porodem. Podobno to nie jest niebezpieczne dla malucha, więc nie ma co się martwić. Ja się będę pytać w poniedziałek o to swojego lekarza więc napiszę coś więcej.

hej!
Ponko nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę,ze nad morzem mieszkacie.Uwielbiam może.Myśmy wczoraj zrobili sobie namiastkę i K mnie po pracy też zabrał nad wodę,mały się pobawiła w piachu,ja poleżałam.Fajnie tylko,ze ja się ogólnie fatalnie wczoraj czułam i do dzisiaj mnie trzyma:baffled:

Ja bez morza nie wyobrażam sobie życia. Mój A. chce się przeprowadzić na wyspy niedługo i niestety ze względów pracy będzie to najprawdopodobniej Londyn, gdzie do morza daleko i będzie mi baaaardzo ciężko. Dla mnie chwile spędzone na plaży to najwspanialsze w całym lecie, po prostu sam widok wody mnie uspokaja. Mam nadzieję, że z tą pracą uda mi się przegłosować Dublin, nie taka super praca jak w Londynie ale za to do morza bliżej, a angielski wszędzie niemalże taki sam.
Mam nadzieję, że się lepiej dzisiaj czujesz :)

Ja dzisiaj jeśli chodzi o samopoczucie to się dziwnie nie wyspałam w nocy, było strasznie gorąco, pierwszy raz mieliśmy okno w sypialni otwarte tej wiosny a mimo wszystko zdychałam z gorąca. Teraz zbiera się na deszcz na szczęście i czuję małą ulgę, bo może trochę się oczyści powietrze.

Dziewczyny , ja mam taki detektor
Detektor tętna płodu doppler AngelSounds OKAZJA (1595890314) - Aukcje internetowe Allegro

Haszkal -to nie jest ,zadne promieniowanie ( to nie rendgen) tylko ultradzwieki i jest absolutnie bespieczne dla dziecka i matki. Tez sama mase czytalam ,zanim zaczelam uzywac ,ale nigdzie nie znalazlam ,ze nawet te lekarskie , o wiele mocniejsze cokoliek moga szkodzic.

Gola - Tez wymiotowala wczoraj ,a juz mialam nadzieje ,ze to zniknelo. Napewno bedzie tego okropienstwa mniej.

Lece sie upiekniac, kurcze juz jestem spozniona. I to nazywa sie uzaleznienie od forum.:-)

Dzień dobry kochane:-) Witam się w ten piękny majowy dzionek i wracam do pracy, bo muszę się szybciutko uwinąć:wściekła/y: Życzymy wszystkim miłego i pogodnego dzionka:-D

Ponko no ja bym do Dublina bała sie jechać, tam chyba nie za ciekawie z pracą. Chyba, że Twój będzie miał coś nagranego. To wtedy OK. Na pewno ładniejsze krajobrazy. Ja mam do morza 15 minut drogi, ale co z tego, jak tu jest taka zmienna pogoda. Wyjeżdzasz rano nad morze, a później czekasz na plaży, żeby słońce Ci chociaż na chwilkę sie pokazało. Rano też świeciło słońce, zero chmurek,a teraz szaro buro....naszczescie w miare ciepło.
No a mieszkania nad morzem również zazdroszczę i na pewno będzie Ci tego brakować, ale ale narazie ciesz sie tym, że nie musisz sie rozstawać z ukochanym morzem i ze Dzidzia może sobie wdychać duuuużo jodu.

I wrócił mi apetyt na slodycze '
- Zwlaszcza snikersom nie moge sie oprzec...no zobaczymy jak to sie odbije na mojej wadze. Narazie mam +1.

:happy2: mnie też wrócił... raczę się czekoladką ostatnio... ;-) o wagę się na razie nie martwię (przynajmniej nie o jej przyrost...) bo po ostatnich moich perypetiach zdrowotnych utrzymuje się ciągle w jednym miejscu (o ile nawet trochę nie spada...)

Wtorek prawie cały przespałam... wczoraj już było lepiej (poza tym, że się non stop na coś denerwowałam...) a jak mi mój p. małżonek mówił, żeby się trochę opanować to w środku myślałam, że zaraz kogoś rozszarpię... :-p

Co do mieszkania nad morzem to fajnie :happy2: choć dla mnie ideałem jest np. chorwacja, gdzie góry wyrastają z morza... bajka... :happy2:

Co do wakacji... to też chciałam bardzo gdzieś jechać, ale odpuścimy sobie... za chwilę wesele, potem dzidzia... mam nadzieję, że na przyszły rok już we trójkę się gdzieś wybierzemy... ;-) na ten rok mamy sporo miejsc na spacery, jezioro itp... jakoś damy radę :-p

Winki, Ponko ja też jeszcze śniadanka nie zjadłam a już trzeba było sprawdzić co u "moich dziewczyn"... ;-)

Dzisiaj super pogoda, troszkę trzeba buzię do słonka wystawić... (jak i wczoraj... :-p) i nałapać troszkę witaminek... (ale się rozpisałam... :-p)

Ponko no ja bym do Dublina bała sie jechać, tam chyba nie za ciekawie z pracą. Chyba, że Twój będzie miał coś nagranego. To wtedy OK. Na pewno ładniejsze krajobrazy. Ja mam do morza 15 minut drogi, ale co z tego, jak tu jest taka zmienna pogoda. Wyjeżdzasz rano nad morze, a później czekasz na plaży, żeby słońce Ci chociaż na chwilkę sie pokazało. Rano też świeciło słońce, zero chmurek,a teraz szaro buro....naszczescie w miare ciepło.
No a mieszkania nad morzem również zazdroszczę i na pewno będzie Ci tego brakować, ale ale narazie ciesz sie tym, że nie musisz sie rozstawać z ukochanym morzem i ze Dzidzia może sobie wdychać duuuużo jodu.

Na szczęście i Dublin i Londyn to pewniaki, bo to tylko filia tej samej korporacji. Ja nie lubię leżeć na plaży i się opalać, tylko lubię na nie patrzeć. Jak byłam w Szkocji dwa lata temu czułam się jak w raju - dzikie jezioro, kamieniste plaże..po prostu jakaś bajka :) A to morze było takie nienaturalnie niebieskie, a bałtyk zielony i jednak nie tak piękny...:)

reklama
Cześć :-) U mnie miało niby padać ,ale jak narazie nie zanosi się ,zobaczymy później. Oglądałyście Dzień dobry tvn? Było o gazie rozweselającym przy porodzie. Podobno bezpieczny w 100%, ale niestety mało szpitali to używa. Podali jedej kobiecie na próbe hihi ,ale się uśmiała, ja zresztą też. :-D
Gola84 współczuje wymiotów , ja jak narazie nie wymiotuje. Zdarza mi się tylko po kiełbasie z grilla. Jak już zapach czuje to koniec i robi mi się niedobrze.

Do góry