reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Ja też już kiedyś to oglądałam i dla mnie ten widok to już normalka :-) ale jak oglądnełam kiedys przy końcóce ciązy poród na youtube to się mocno przeraziłam:szok: ,bo tam bardziej hardcorowo pokazali.
Co do gazu to mnie tam on bynajmniej nie rozweselał:no: W sumie to niefajnie się po nim czułam:no:

Kati mozesz poczuć ruchy,ale te ukłucia to chyba roziąganie macicy.Kopniaczki to takie bardziej smyranie i teraz na początku można pomylić z ruchem jelit. Ja w pierwszej ciązy poczyłam ok 17 tc,a teraz też już czuję i coraz bardziej się upewniam ,ze to to,a nie jelita.A później będzie nam tak fajnie brzuch skakał:tak::-D

Hej dziewczynki! Mam pytanie do tych, które są już po usg genetycznym (3d, 4d)...Czy lekarz mówił Wam coś o płci? Ja mam za tydzień takie usg i wydawało mi się, że to jeszcze zbyt wcześnie żeby coś było widać, tymczasem dzisiaj dzwoniła do mnie znajoma która właśnie jest po USG 4D, jest w 13 tc i lekarz powiedział jej, że na 90% ma córę...No i tak się teraz zastanawiam...W pierwszej ciąży dowiedziałam się, że będzie synuś w 16 tc na zwykłym USG bo 3D jeszcze wtedy nie było...

Kachutka już niektórym dziewczynom lekarz powiedział o wisiorkach,więc to możliwe:tak: Chociaż wydaje mi się ,ze córke to trudniej ujrzeć,wiec bardzo szybko zobaczyli,no ale usg 3D czy 4D jest dość wyraźne i jak akurat trafili,ze dzidziuś sie tak odwrócił,to mogli zobaczyć:tak:
Ty tez się bardzo szybko dowiedziałaś.Ja dopiero na połówkowym,ale w UK miała wcześniej tylko jedno w 11 lub 12 tc.

agutek tez kombinowalam z tymi cytatami jakis czas na samym poczatku ;-)
A ten serial to tez kiedys juz widzialam i jest poprostu swietny az sie plakac chce jak ludzkie cialo powstaje i funkcjonuje w brzuszku mamy :tak::-)

Kachutka już niektórym dziewczynom lekarz powiedział o wisiorkach,więc to możliwe:tak: Chociaż wydaje mi się ,ze córke to trudniej ujrzeć,wiec bardzo szybko zobaczyli,no ale usg 3D czy 4D jest dość wyraźne i jak akurat trafili,ze dzidziuś sie tak odwrócił,to mogli zobaczyć:tak:
Ty tez się bardzo szybko dowiedziałaś.Ja dopiero na połówkowym,ale w UK miała wcześniej tylko jedno w 11 lub 12 tc.

Dzięki:-) To w takim razie tym bardziej czekam z niecierpliwością na przyszły czwartek:-) Może już coś zobaczę, bo to będzie 3D/4D...

Ja sama nie wiem jaką płeć bym wolała, moze troche bardziej chłopca, ale generalnie jest to nam bez różnicy. Natomiast obydwoje czujemy, ze bedzie dziewczynka. I każde z nas ma inną teorię na to:-)

Co do imion to dla dziewczynki prawdopodobnie mamy, ale z chłopcem bedzie ciężko:baffled:

julieet wśród moich znajomych też ostatnio sie rodzą sami chłopcy:-) Moze przez to nasze srodowisko i chemie we wszystkim plemniki krócej żyją?;-)

Dziewczyny czy któraś z Was używa/uzywała czegoś takiego? Myslicie, ze to na prawde spełnia swoja funkcję i warto kupić?
http://www.babymama.pl/Bielizna-cia...o-paska-Carriwell-Flexi-Belt/flypage.tpl.html
http://moda.allegro.pl/oryginalny-ciazowy-powiekszacz-paska-promocja-i1602501166.html

Ostatnia edycja:
witam!

widze, ze temat plci dzidziusiow dominuje! jak do tej pory to chyba same chlopaki! jak cos przegapilam to przepraszam ale tak zasuwacie, ze ja przy dzieciaku, ciagle nieobecnym mezu i drugim forum po prostu nie wyrabiam ;)

moj ksiaze juz sie chyba obudzil wiec tez za duzo nie napisze... bo zupke jeszcze musze leciec dokonczyc!

z cera tez u mnie masakra jakas i przez to liczylam na dziewczynke, a tu masz babo placek albo paroweczke raczej, hahahaha

druga ciaza jest u mnie inna pod kazdym wzgledem! w pierwszej mialam cudowna cere, wlosy kompletnie mi sie nie tluscily a zbedne owlosienie zniklo i depilator poszedl w odstawke! tak sie cieszylam, ze teraz lato i bedzie tak super a tu nie! wszystko rosnie dwa razy szybciej a syfki nawet trzy razy szybciej!!!!!

musze uciekac, milego dnia!

reklama
wnika_s ja mam dokladnie tak samo, zbedne owlosienie pojawia sie w zastraszajacym tepie, buzie, dekold i plecy tez mi wysypalo na maxa. Juz nie bardzo wiem jak sobie z tym radzic. Mam nadzieje ze wkrotce chociaz troche sie to unormuje.

A co do plci to ja bym chciala dziewczynke a moj T chlopca, ale oczywiscie najwaznejsze zeby dzidzius byl zdrowy.
Imie dla dzieczynki juz mamy, co do chlopaka to chyba dlugie dyskusje przed nami :)

Do góry