reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

angie dzielna mamusiu. teraz to już będzie wszystko ok. kupka za chwilę się na pewno pojawi. jestem pełna podziwu dla Ciebie, powinnaś dostać order dzielności :). a Kingusia to najdzielniejsza kruszynka pod słońcem.
powodzenia dziewczyny!!

reklama
angie super! Na dobre wiesci czekalam! Teraz oby jelitko dobrze funkcjonowalo. I zdrowka dla małej życze, a dla Was rodzicow przesyłam uściski - jestescie bardzo dzielni!

Dziewczyny na szybko podczytalam co u Was, nie mam za bardzo czasu odpisac....

Wczoraj bylismy na wsi u ridziny męza - w koncu choc jeden dzien poza miastem. Dotlenilismy sie i odetchenlismy od codziennosci, ale nadal chorujemy, wiec ide sie kurowac razem z Mackiem. Bo tylko nas trzyma ten kaszel....

Kuba zdrowy, tylko takze ma ciezkie noce ostatnio - tak jak czesc z Was pisze. to chyba przez ten skok rozwojowy, moze ma za duzo emocji i nie moze spokojnie spac. Wybudza sie z marudzeniem, poplakuje, dostaje mleko ktore wypija na półśpiaco i od razu chce zeby go odlozyc do lozka nawet bez odbicia. zasypia po mleczku spokojnie na kolejne 3h. I tak co 3 h sie wybudza...

Nie jest zle, nawet nie jestem zombiakiem :-D Opatentowalam sobie sposob na zrobienie idealnej kawy i choc z rególy nie lubie pić kawy to akurat taka mi smakuje... Wiec stawiam sie tak na nogi :tak:
A no i czekam az mu minie ten okres nocnych pobudek, bo wiem ze minie w koncu.... Tak samo juz mial wczesniej i tak samo mial starszy syn ze raz na jakis czas nocki byly kiepskie.

Cześć dziewczyny, nocka ok, Kinga była trochę spokojniejsza, nie płakała juz tylko bardzo się kręci, ciągle jest taka polprzytomna, jeszcze nawet nie sika od operacji, zaraz przyjdzie lekarz i zobaczy co jej można na to podać. Ja dziś całą noc przespalam, T był przy Kindze a ja trochę odpoczelam, teraz się zmieniliśmy.
Dzięki dziewczyny są wasze posty, ale to nie ja jestem dzielna tylko ta mała kruszynka. Pielęgniarka nam powiedziała ze ona tutaj widzi dużo dzieci po takiej operacji i Kinga naprawdę dobrze sobie radzi.
Ale powiem wam ze nie byłam przygotowana na to Jak ja zobaczyłam wczoraj po operacji. Juz zapomnialam jak to było Jak była tak bardzo chora.

Heloł czołem kluchy z rosołem - tak mówił Kulfon, pamiętacie ?:)

angie- ale się cieszę, super, po jakim czasie macie wrócić do domku? A kingusia to nasza mała wojowniczka! piona i żółwika od Polci ( no może bardziej ode mnie, bo Polish nawet nie wie co to ;)
Majuska - jadę do Szczawnicy, Pola jeszcze nigdy nei była w nosidle, ostatnio tylk oją przymierzyłam w domu i hasałam z nią jak jakaś kobyła ;) Wtedy jej się podobało, no ale wiadomo to było 10 minut i matka szalała jak głupia ;)
mirelko - jakie Ty nam tu ostatnio obrazeczki cudne zapodajesz, buzii :*
maggipka - pisałam Majusce wyżej, ale powtórzę ;) Szczawnica, jedziemy w same baby, nie wiem jak moje kombi nas pomieści! Ale postaram się wziąć sobie slowa Majuski do serca i nie brac zbyt wielu rzeczy. Jadę ode mnie ze Śląska i jadę na Zator Wadowice, potem się kieruję na Nowy Targ Z-ne i stamtąd Szczawnica - mam nadzieję, że trafię i nic nie popiepszę, bo do Z-pca nie raz jeździłam, w razie czego mam CB radio i nawigację :) Więc w sumie nie będziemy tak daleko ;)

Pola padła po kaszy, ja odkurzyłam chałupę, po południu muszę przelecieć z mopem, wstanie to idziemy na pocztę i po zaślepki do elektrycznego, u nas ładna pogoda, ociepliło się i jest fajnie :)

Gola to tak zwane Gifi pełno tego w necie,
u nas też się ociepliło ale rano prze 7.00 jak wieszałam pościel na balkon to było zimno i wilgotno bryyyyy:tak: ja już poodkurzałam, Liwia ucina sobie drzemkę od 8.35 o ale słyszę że już się budzi, zjemy kaszkę i idziemy do stadniny koniki oglądać :tak:

a te zaślepki to do czego ?
Sesamstreet_008.gif

Cocca to nie ja pytałam o obwód główki twojego małego ale miło wiedzieć troszeczkę duży ma obwód jak na swój wiek a co lekarz na to, pozdrawiam;-)

Edit.
zły alarm Liwia nadal śpi a ja czekam aż się zbudzi, nudzi mi się nie mam co robić :szok:

Ostatnia edycja:
My juz po wizycie lekarzy, wszystko Jak narazie ok, ale ja sie juz nauczyłam ze przyjmuje wszystkie wiadomości ostrożnie. Niestety trzeba bylo założyć Kindze cewnik. Jak przestaną jej podawać morfine to powinno się to unormowac. Dziś na pewno będzie ja jeszcze dostawać.
Gola jeszcze za wczas by mówić o powrocie ale Jak wszystko będzie ok to za tydzień powinniśmy wrócić.

Dzien dobry kochane!

Angie
- ciesze sie ogromnie, ze Kingusia tak dobrze zniosla operacje! I Ty naprawde jestes bardzo bardzo dzielna, kochana! Duzo sily Wam zycze w walce o zdrowie coreczki! Bardzo Wam kibicuje!

Magipka
- u nas tacierzynskiego jest 12 tygodni. :happy::happy: I mozna podzielic ten okres, tak jak moj M. zrobil (3 x po 4 tyg.), bo nieobecnosc w pracy przez 17 tygodni (12 tacierzynskiego + 5 urlopu) na jego stanowisku nie jest mozliwe.

Angun - sto lat dla synka na 9 miesiecy! :-)

Gola
- no to fakt, na tacierzynski (ani macierzynski) narzekac nie moge. Szkoda, ze takie rozwiazanie jest tylko tu, przydaloby sie, zeby to byl standard wszedzie, ale wiadomo, ze niestety nie jest to mozliwe...
:baffled: A jak Twoja Polunia? ;-)

Czy jeszcze ktorys maluszek dzis konczy 9 miesiecy?

My dzis dzieki naszemu malemu spiochowi pospalismy do... 10.30!!! :-):-) Ale jestem wyspana! A wczoraj bylo tak cieplo, ze ja i M. wzielismy po lampce winka i zorganizowalismy sobie romantyczny wieczor na werandzie. :rolleyes:
Mia ma drzemke, a potem jedziemy na zakupy. Wczoraj zjadla cala miche obiadku ziemniak+marchewka+kilka lyzeczek miesnego obiadku Nestle!!! :-):-) Jupiii!

Milego dnia, kochane!

reklama
Witajcie kochane!

Zaglądam dopiero teraz, bo wzięłam sobie trochę roboty do domu i musiałam przysiąść.
Nauka zasypiania Artika też jest czasochłonna, Mały płacze, ale nie poddajemy się, bo wspiera nas też opiekunka.
Dziś nocka była kiepska, bo Mały kręcił się od 1 i 2 godz.spałam z nim na rękach, ale spycham to na karb wyrzynających się zębów.

Angie- Kingusia jest b.dzielną dziewczynką, szybko dojdzie do siebie. Wierzę, że jej widok po zabiegu sprawił, że złe wspomnienia wróciły, ale teraz będzie już coraz lepiej. czekamy na pierwszą kupkę!

Nimfii- fajnie, że choć trochę odetchnęliście na łonie natury. Zdrówka dla was!

Mary-beth- dziękujemy bardzo za życzenia kochana! Oj jak ja marzę o takiej lampce wina na werandzie. Jak skończę karmić, to obowiązkówo, bo ja ubóstwaim czerwone wino. Brawo dla Mii za apetyt!

Maggipka wczoraj usypiał mój J.a przedwczoraj ja. dziś kolej na mnie. A dziś w ciągu dnia trochę koncertował niani, bo godz. a mi ok.30 min. Zazdroszczę wakacji!

Mirelka twoje obrazki wymiatają :-) szczególnie ten niebieski potwór :-)

Gola wiem jak to jest, wszystko się przyda, ale Majuska ma rację z tym pakowaniem nie można przesadzić, bo się nie pomieścicie :-) Wózeczek dotarł?

Dziś mój Artik kończy 9 miesięcy. Już zapomniałam jaki był malutki, jak się urodził. Niedługo pewnie będzie biegał i jeszcze mocniej broił ;-)
Miłego wieczorku dziewczyny!!!

Do góry