reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny my jesteśmy w Dublinie na tym samym oddziale co w listopadzie, cześć pielęgniarek ta sama i pamiętaja Kinge. Potwierdzone ze operacja jutro rano. Dam znać Jak bedzie po wszystkim. Dziś dzień taki pełny wrażeń ze Kinga jeszcze nie spi. Ja zostaje z nią na noc. Trzymajcie rano mocno kciuki.

reklama
angie to super, ze dotarliście bezpiecznie i operacja odbędzie sie planowo! Trzymam kciuki z całych sił!!! Daj znać koniecznie co i jak jak tylko będziesz mogła. Trzymaj sie dzielnie. Buźka dla Kingusi:-*

Dzień dobry!
angie - kochana, cieszę się, że jesteście już na miejscu! To bardzo dobrze, że część personelu ta sama i Was pamięta! Jestem z Wami!! Wszystko będzie dobrze! Przesyłam uściski i ciepełko:******
Margana - ja też chciałabym smoka oduczyć :/ Co do pokazywanie, to np papa robi najwcześniej - i to zajęło najdłużej, a kosi-kosi pokazywanie włosków , światełko cyk - to już raz, dwa się jej pokazało i jakoś załapała. Nie molestujemy jej tym, Ona np sama wstaje rano i pokazuje , maca rączką po włosach i mówimy jej : tak masz włoski;) Czytamy od początku, tzn od czasów brzuszka. Normalnie ja wychowujemy, nie robimy nic na siłę i nic specjalnego, po prpstu tak jak się mówi do dziecka i czasem nam się wydaje, że nie wie małe o co chodzi, a za chwilę wszyscy są zdziwienie, że maluchy taką dobrą pamięć mają i kojarzą fajnie i pamiętają;) Co do DD nie mam do czego wracać, po 3 latach pracy przedłużono mi umowę tylko do dnia porodu, no i kasa tragiczna była, nawet na nianię by mi nie starczyło, z nockami, wszystkie zmiany, praca w weeekendu, święta miałam 1400 brutto, jakieś 1030 na ręke...

Noc tragiczna, Pola nie wybudza się, ale śpi niespokojnie, popłakuje, jadła 2x i pobudka 5:50:/ Spaaaaaać!

Angie ja melduje się zwarta i gotowa do trzymania kciuków:tak::tak:, będzie juz tylko lepiej, całuję Was mocno i tylko pozytywne fluidy posyłam, trzymaj się kochana!!!!!

Gola u nas też noc nieciekawa, a pobudka o 4.40:no:, dopiero teraz padła. Jestem w szoku, jaką pensję oferuje sie pracownikom DD, przecież tam powinni pracować tylko ludzie z prawdziwym powołaniem, takich nie ma chyba wielu, a jeszcze tak są "fantastycznie " wynagradzani, chory kraj:no:

3 dzień z rzędu non stop leje....

Hej maminki :-)
Widze ze nie tylko u nas kiepska nocka byla,maly sie wiercil i tez spal jakos tak niespokojnie no i wybudzal sie czesto i poplakiwal czasem.U nas ok wczoraj odwiedzila nas babeczka z osrodka chciala zobaczyc Samiego jak sie rozwijai co juz umie,troszke pogadalysmy itd przyniosla malemu zestaw ksiazeczek jakies pioseneczki,rymowanki i szczoteczke z pasta do zabkow :-) jutro musze pedzic na wazenie z nim i mierzenie oraz sprawdzenie bioderek :tak:
Sami dzisiaj konczy 9 miechow oj ale ten czas leci szybko :-)
angie kochana trzymam mocno kciuki za operacje Kingusi &&& trzymajcie sie tam i duzo sil Ci zycze,calusy i usciski dla malutkiej.
Gola szok normalnie ze takie place sa w DD ehh az szkoda slow normalnie na ten nasz kraj...wspolczuje nocki

Majuska - u nas też zimno, padało, podobno maja byc jeszcze upały (od konca tygodnia)po 30 stopni! I ciesze sie bo w sb wyjeżdżamy, obiecalam sobie ze chce splynac Dunajcem! Biorę nosidło, mam nadzieję, że dam z nim radę - kochana, powiedz mi jak sie WAsze spisywalo?? Oj, jak dobrze z tymi pobudkami Cię rozumiem...
Ssabrinkoo - sto latek dla mojego przyszłego zięcia!! Współczuję nocki - znam ten ból ;)
Angie- wiem, że nie spałaś, jeszcze raz : kochana bę∂zie już tylko lepiej, jestem z Wami! Trzymajcie się dzielnie, całusy i uściski dla małej ślicznoty:**

Kochane, mój D. mnie już chyba nawet nie lubi, ależ się żremy :-(

PS Czasem miałam wrażenie , że te DD istnieją tylko po to , żeby babom w biurach dać pracę. Zawsze najbardziej żal dzieci :(

Dzien dobry dziewczynki!

Witam sie z kawusia. :-) Jeju, moj trollik konczy dzis 9 miesiecy!!! SZOK, jak ten czas szybko leci!!! :szok::happy2:

Angie - trzymam za Was mocno kciuki! Dobrze, ze juz jestescie na miejscu! Trzymaj sie, kochana! Wszystko bedzie dobrze! Sciskam!

Gola - madra masz Polunie! :happy:

Sabrinko - sto lat dla Samiego!!! :-) Mia tez dzis 9 miesiecy konczy i az nie moge uwierzyc! ;-)

Wszystkie babeczki pozdrawiam! :-)

Melduje co u nas, lekarze juz byli, Kinga gotowa tylko musimy czekać na salę operacyjną jeszcze parę godzin, mam nadzieję ze wytrzymie bez jedzenia, glukoze dostaje dozylnie.

Gola ale na pewno Cię kocha, mój mi zawsze tak mówi Jak mu mówię ze go juz nie lubię. :)

Sabrina, mary-beth wszystkiego naj dla waszych maluchów.

Majuska mam nadzieję ze samopoczucie juz lepsze.

reklama
Gola kochana wspolczuje problemow i tych klotni z facetem,on na pewno Cie kocha kochana a te klotnie to pewnie powstaja z tych narastajacych problemow no i on teraz zamknal ta swoja firme to wiesz jak to na faceta dziala jak jest bez pracy,daj mu czas a zobaczysz jak staniecie na nogi to on Ci pewnie te wszystkie klotnie wynagrodzi,trzymam za was kciuki kochana oby juz w krotce bylo lepiej u was.
mary beth gratki kochana udanych wakacji,widzilalam focie oj ale mieliscie widoki,slicznie tam bylo ;-) Mia sloneczko Wszystkiego Najlepszego zokazji 9 miesiaca ;-) !!!

dziewczyny milego dnia wam zycze,zmykam na miasto polazic bo mozna zwariowac jak sie siedzi caly czas w domu :-)

Do góry