reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

zmywarka naprawiona ale jak usłyszałam ile to będzie kosztować to myślałam że się przewrócę masakra jakaś 600zł (180 robocizna, 420zł pompa):wściekła/y::szok: jak się wali to na całego:zawstydzona/y: aż mi się odechciało na zakupy jechać ale m powiedział że mam jechać to se pojechałam i co nieco kupiłam dla siebie i Liwii:tak:

marttika, syl, nimfii to wam się dzieciaczki zbuntowały oby dobry humorek szybko powrócił:tak:
Alma to super że adres zmieniony a twój m kiedy wraca?
Maggipka fajnie że m ma tyle wolnego tyle czasu razem tylko w 3 tylko się cieszyć no i pomoże przy Amelce czyli twój m jest wykładowcą?

ale cisza :szok:

reklama
martttika buziole dla Filipka na 8 miesięcznicę! Oj nie oddawaj dziecka, wszystko minie:-D

Więc my chyba też przechodzimy kryzys 8 miesiąca połączony z ząbkowaniem, do tego dostałam pierwszy @ po porodzie i targają mną nerwy, muszę bardzo nad sobą panować bo jak tu krzyczeć na takiego maluszka?

Hejka!!
Mirelka1 mój T. wraca w październiku ale w sierpniu wpada na 3 dni!!
Mattika ja tez przestawiam Korniego na 2 drzemki spi jua tak od tygodnia i wieczorem 18.30 nie mam problemu z zaypianiem przez niego . A rano i tak budzi mi się o 5, 5.30 lub 6.00

mirelka o szok!:wściekła/y: To prawie nowa zmywarka!:angry:
mikado dziękuję za pamięć! Widzę, ze też masz wesoło:baffled: Ja to krzyczę, ale na wszystkich wokoło! Ech... jakoś to trzeba przetrwać:tak:
alma mój wieczorem teraz też elegancko pada, mleko to czasami pije już na śpiocha:-)

No laski oby przeżyć dzisiejszy dzień z moim łobuzem:-p

Hej :-)
Ale młoda mi niedawno stracha narobiła bawiła się za chwilę słyszę straszny płacz lecę a ona nóżkę włożyła pod szafkę mamy takie na niskich nóżkach..ale mi się gorąco zrobiła bo ani w tą ani w tą a ona płacze:szok:Dawaj szafkę w górą i wyciągnełam,nóżka czerwona ona jeszcze trochę popłakała i po wszystkim ale stracha mi narobiła:-(
Wczoraj wsi byliśmy zjadła pięknie wiejski rosołek z kluseczkami i mięskiem :-) Kurcze wczoraj ugryzł ją komar jak z teściową spacerowała na czółku a dziś dostałą na nim jakieś wysypki ale dałam rano wapno i może jakoś przejdzie :sorry2:
Aaa dziś bratowa ma mi zrobić balejaż z 2 kolorków mam nadzieję ze mi się spodoba dawno włosów nie malowałam a chciałam jakąś odmianę ;-);-)
mirelka no faktycznie dołożyć kilka stówek i nówka zmywara :-pMój m by mi kupił ale nie mamy gdzie postawić buu
mikado współczuję krzyków,kryzysów i wrednej @ ;-)
alma to raniutko twój smyk wstaje ;-) jak ostatnio moja to jakaś masakra.

Uciekam śpi mój łobuz a ja muszę chatę ogarnąć i mam trochę prania ręcznego.Miłego dnia

aaa i 2 dwójki na górze u nas już tuż tuż na dniach bo dziąsełka rozbabrane :-):-)

Laski nadrobiłam 3 tyg mojej nieobecności na forum:-D Niezła jestem co?:-D
Mała śpi od 10.30 do teraz a ,że jestem u teściowej to nie muszę sprzątać itp. więc mam duuużo czasu wolnego(przynajmniej dzisiaj):-)
Czy zostały jeszcze jakieś bezzębne dzieci??Bo Zuzinka narazie jeszcze nie ma ani jednego.Ale w ogóle jak patrze na to moje dziecko to mi się taka "dorosła" wydaje:-)

mirelka- współczuje wydatku na zmywarke, my też w poniedziałek odstawiliśmy auto do naprawy i myśle, że nam z tysiaka jak dobrze pójdzie policzą...:angry:
mikado-szkoda, że nie idzie tak zrobić, że jak urodzi się tyle dzieci ile się chce to @ zanika:-D

Witajcie mamuśki!!

U mnie ciepło, duszno nawet, bo burze zapowiadali. Póki co nie leje, nie grzmi. Czekamy.

Wczorajsze szczepienie w porządku, Mała trochę zapłakała, ale szybko jej przeszło, jakoś coraz lepiej przechodzi szczepienie. No i dobrze. Za to wieczór koszmarny - zostałam sama, bo mąż miał ważne spotkanie, a ja kładłam Małą spać, co zajęło 2,5h!! Zwykle zajmuje to ok.30min łącznie z karmieniem. Wczoraj nic nie działało, próbowałam wszystkiego, aż się popłakałam z bezsilności. W końcu po tym koszmarze zasnęła u mnie w łóżku, a ja razem z nią, po pół godzinie wrócił mąż. Przejął nad nią dyżur nocny więc trochę zdrzemnęłam oko. Budziła się co ok.3,5h na jedzenie i spała dalej. A w międzyczasie nie wybudzała się ani razu, choć zwykle co pół godz-godz się budziła z wrzaskiem. Teraz nie, ale spała z nami w łóżku. Już nie wiem co z nią robić, to jej nie-spanie mnie już dobija. Za chwilę będzie miała 9mies a śpi max 3-4h. Myślę, że teraz to już mniej głód ją wybudza, a przyzwyczajenie organizmu. Jakoś ją musimy nauczyć spania całą noc. Tylko pomysłów brak.

marttika, nimfi, syl
- dziewczyny znam wasz ból, u mnie dokładnie to samo, jak tylko nauczyła się raczkować i wstawać, to za każdym razem jak się wybudzi od razu wstaje i drze się w niebogłosy, nawet nie płacze, tylko się drze. Jakoś nie umie się sobą zająć w łóżeczku, tylko wzywa kogoś, żeby ją stamtąd zabrać

mirelka - tak mój mąż jest wykładowcą na uczelni, więc wakacje dłuuugie :-)

filipkowa mama - no właśnie tak powinno być z @ jak mówisz, jak już nie chcesz dzieci, to się kończy. Mi tam dobrze było bez :-)

winki - ponawiam pytanie, jakie macie siedzisko dla Małego??

No dziś Natalka zaszalała i pospała do 10.40:szok: A po obiedzie kimała prawie 3 godziny! Az sie zaczęłam martwić, ze coś jej jest. Ale wszystko ok, bo teraz szaleje, skoro wyspała sie po południu:sorry2:

A ja dziś rano jak wstawałam do małej uderzyłam się w stope o łóżeczko i mam całego fioletowego palca, ledwo szłam na spacerze:baffled:

martus.ja
życze dużo zdrówka dla Ewuni! Oby szybko przeszło i obyło się bez szpitala!

onanana nie przepraszaj, że nie nadrabiasz. Olej to, tylko od czasu do czasu napisz co u Was:-) I tak fajnie, ze wpadasz:-)

marry-beth o matko, bliźniaki:szok: Takiej wersji to ja nawet nie chcę sobie wyobrażać! Całą ciążę sie bałam zeby czasem sie nie okazało, ze jednak bedą dwa;-) A są jakieś szanse u Was na bliźniaki?

filipkowa mamo nie jesteś sama z bezzębnym dzieciaczkiem. U nas też się nawet nie zanosi na nic:baffled: Chociaż ślina cieknie litrami;-)

maggipka współczuje Ci tych problemów ze spaniem małej. A dajesz jej smoka na noc?

Witam się wieczorową porą ;)
Ankusch - biedna Tysiunia!! Wiesz kochana, że Pola mi dziś też stopkę pod komodę włożyła, na szczęście wyciągnęłam, bo sama bym tej komody nie udźwignęła...
Alma- Pola śpi i wstaje poodbnie...Kochana, bo ja chyba nie w temacie, przeprowadziliście się teraz, czy wcześniej??
angie - powodzenia w poszukiwaniach nowego lokum
mirelko - fakt, cena zajebista:szok: A ile dostaliście na nią gwarancji??
martttika- Pola zawsze zasypia jak tylko weźmie w dziobek cycusia, a jak nie to to i tak zasypia sama w łóżeczku. Na szczęście nie wiem co to bujanie i huśtanie dzidziorka na rękach. (odpukać, bo jak pochwalę to zawsze jest za chwilę na odwrót ;)
Jak dziś Filipek??
Filipkowa mama - Witaj kochana,dobra jesteś ! Długo Ci zeszło na czytaniu??
Mikado - współczuję wredoty @, ja moją pierwszą miałam z 3 tyg temu, a tak mi bez niej było dobrze:/
maggipka- trzymam kciuki, żeby dziś mała lepiej spała&

U nas do południa była burza i lało, Pola spała prawie 2 godziny, wstała, zjadła i poszłyśmy na spacer, ale znowu deszcz, więc schowałyśmy się na ganku u koleżanki, posiedziałam wypiłam kawkę, Pola zjadła bułę i jabłko. Wypogodziło się i zaliczyłyśmy jeszcze godzinny spacer , na którym młoda spała 40 minut. Malutka strasznie lubi się przytulać, robi się coraz bardziej mamina, ale i tak to jakieś cygańskie dziecię. Dziś zrobiła ze 2-3 kroczki na raczka, ale widać, że jeszcze się boi.
Będę kupować ( na współę) z moimi rodzicami tego Quinniaka co ma winki, nie wiem tylko jaki kolor :)
Miłego wieczoru listopadóweczki :*

reklama
Coś cicho dzisiaj tutaj...Dziewczyny, gdzie jesteście?:-D

Gola- no jakieś 2 godziny na pewno:-Dale tak fajnie się Was czytało:-Dteż zastanawiałam się nad tym quinny, brałam jeszcze pod uwage graco fusio ale bałam się, że one takie trochę"patrz na mnie i mnie nie tykaj" i wybrałam casualplay ale on jest trochę większy-mi to nie przeszkadza i tak mamy kombi ale jakbym musiała wybrać mniejszy wózek to kupiłabym też tego quinny-podoba mi się.A co do koloru to po pierwszym dziecku wiem, że ciemny najlepszy bo nie widać tak jak pobrudzi i pewnie kupiłabym czarny, zresztą ten co mam też jest czarny z czerwoną wkładką.Chociaż nie wszyscy lubią czarne wózki dla dzieci bo mówią, że takie ponure- kwestia gustu i późniejszych chęci i czasu na szorowanie

Ostatnia edycja:
Do góry