reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kasiek, niestety nie chce pić MM od nikogo. Próbowałam też dać 3/4 mojego mleka i 1/4 MM wymieszane ale i tak nie chciał. Tylko cyś. A co do nosidła to próbowałam, ale na dłuższą metę bardzo mnie to męczy. chusta była okej ale od jakiegoś czasu za bardzo go krępuje. Całe szczęście z tym wózkiem to jest 1-2 razy w tygodniu maksymalnie i w pozostałe dni uśmiecha się albo zadowolony śpi na spacerku.

reklama
witam.
My już od dwóch dni znowu w Amsterdamie.
Bedę podczytywała regularnie.

Gola trzymaj się i walczcie o siebie, dacie radę!!!Dobrze że masz komu się wygadać i możesz liczyć na wsparcie rodzinki i koleżanki...my tutaj na BB tez zawsze wysłuchamy...
ponko oby wiecej wyjść do knajpy ale żebyście zawsze torbę z pieluchami brali;)))
ninuniunia ja też bym wyjście do knajpy brała!!!My byliśmy w restauracji sushi na 1 rocznicę ślubu.
filipkowa mama współczuję ospy!!!Niech się mała trzyma i szybko wraca do zdrowia.
mikado dacie radę w samolocie!Smoczek, cycek, butelka z piciem i bedzie dobrze...jedno tylko powiem...tym razem musiałam skorzystać z przewijaka w samolocie bo była wielka kupa...i to nie jest wygodne...

dziewczyny ja mam do Was takie pytanie, bo w związku z tym, że moj mały miał to odparzenie na pachwinach lekarka kazała zbadać mocz, ale ani skierowania nie dała, ani nic nie powiedziała, a ja mądra dopiero w domu dopatzryłam się, że receptę mam tylko na leki:dry: No nic, te 7 zł mnie nie zbawi, ale jak pobrac ten mocz? I ile trzeba mieć w pojemniczku, zeby badanie się udało?

Martikka, to zależy czy na posiew czy normalnie. Na posiew musisz zrobić do sterylnych pojemników i "pisiorek" nie dotykał pojemnika. A normalnie (nie wiem jak to inaczej nazwać) to normalny pojemnik i ze środkowego strumienia moczu. Nam lekarka powiedziała, żeby najlepiej od razu po jedzeniu chociaż my po jedzeniu czekaliśmy pół godziny no i jeszcze zdążył mnie obsikać.

Kasiek mam nosidełko ( nawet odstatnio dodałam zdjęcie do galerii) ale jak już pisałam, mam spierniczony kręgosłup a Olek to nie piórko i codziennie nosić go w domu + na spacerze to nie frajda.

filipkowa mama a te kropleki fenistil dajesz? Nam bardzo pomogły i podpowiem żebyś kładła małą na maksymalnie miękkich rzeczach. ja Lili w łóżeczku wyścieliłam takim miękkim przewijakiem. Im bardziej miękko tym miej ją boli uwierz mi (podpowiedział mi to mąż który chorował 2 tyg przed małą). a jak patrze na zdjęcie to jakbym małą widziała.
Zobacz załącznik 474773
Co do śladów to mijają 4 m-ce a mała ma na całym ciele nadal. Najgorsze to są dziurki na twarzy (przy uszku i pod oczkiem).

Hejka!!
ja teraz w pracy ale mam czas na pisanie bo jestem z dzieciakami na kompach!!!
Gola takie kryzysy po latach bycia z soba kazdy przechodzi, a może takie zachowanie da mu do myślenia i więcej takich swiństw nie zrobi!!!My kryzys (bylismy razem przed slybem 9 lat) taki przeszliśmy przed slubem za tydzień 22.06 mija 10 lat i teraz jest ok nigdy juz nie nawalił od tamtej pory, ale dałam mu szansę choć sie bardzo wahałam.
Niuniania20 wyjdzcie razem a nie rocznice dla rodziny chociaz nie powinnam się wypowiadac w tej kwestji bo my coroku jak mamy rocznice jesteśm oddzielnie on zawsze w pracy za garnicą teraz też tak bedzie!!!
Julianna a może go przetrzymaj z tym płaczem i się przyzwyczi do wózka no chyba, ze mały "zacięty i uparty " jest.
Ponko Mój Korni od soboty pije mleko tylko w nocy ok 180ml i nie chce więcej (pewnie potrwa to 2 tygodnie bo co 2 tyg mu sie zmienia) a w dzień nie weżmie smoka do ust.robie mu więc kaszke bezmleczna na MM i to zjada bez problemu.
Mikado To juz tylko 9 dni do impry!!Trzymam kciuki za lot!!Ja mam teraz w sobote wesele!!!

Ostatnio mój Kornelek strasznie często budzi się w nocy i ma problemy z zasypianiem!!Wiec dołaczam do grona nie wyspanych mam ale teraz doszła mi jeszcze praca!!!Co pech to pech!!!
Nimfii współczuje awarii ja w marcu przed wyjazdem mojego T. miałam tez taka passę zła( padała drukarka, laptop, domofon , dekoder tv, tłumik w aucie)

Filipkowamama
współczuje ospy moja córka miała 3 lata jak zachorowała i nader łagodnie ja przechodziła nie ma najmniejszego sladu.
Ewika87 ale Twoja malutka musiała cierpiec tyle krost!!!!!

Ostatnia edycja:
ewika-kropelki daje, jeszcze raz dziekuje za rade:* mala sie az tak nie drapie tylko na glowce jak juz,ale wlasnie boje sie o te slady bo Filip mial o wiele mniej i nie mial wogole na twarzy a i tak jak mu te strupki odpadly to czerwone ma w tym miejscu wiec sie boje co to bedzie bo Zuzia ma duzo na buzi.Na brzuchu ma mniej niz Twoja mała ale i tak ma duzo.Bardzo duzo ma na dupce.

alma26 strasznie było ale na szczęście już po. Jeszcze tylko odra, różyczka, świnka i pewnie inne dziadostwa ;D
filipkowa mama jak już pewnie wiesz najgorsze jest 4-5 dni a później jak zaczynają przysychać to jest coraz lepiej. Ja z każdym dniem powtarzałam sobie że coraz bliżej końca a trzymało nas ponad 3 tygodnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry