filipkowa mama - no to mnie nie pocieszyło, raczej załamało - do 2lat?? O matko
U mnie Mała też w ciągu dnia przesypia max 2x po pół godz, więc pewnie pośrednio dlatego jest wciąż niewyspana i marudna
gola - imieninkowe życzonka najlepsze dla nas obu
no i dla Poli, że wycisnęła tyle zębów na raz
ankusch - moja Mała mnie tak samo kocha, jak by dała radę to by mi buzię w kawałkach zjadła, tak mnie łapie tą swoją buziulką, no i włosy koniecznie w ruch idą. Ja ją uczę, że nie wolno ciągnąć, bo to mamę boli i puszcza, ale swoje już zdąży urwać
ponko - mogłaś zanieść ten ser spowrotem do sklepu, niech oddają kasę. Gratki dla dzieciaczka na te 8 miechów, u mnie też będzie 8 + 8, bo 9mies Mała nie wysiedziała w brzuszku. Nawet jak dostałam kartkę od męża po porodzie, to napisał, że dziękuje mi, że nosiłam nasze dziecko 8mies, a nie 9, zgodnie z prawdą, choć dziwnie to brzmi
syl - no u mnie też jest ciągłe marudzenie, pewnie przez niewyspanie i zęby pukające do drzwi, ale ona nie może na 5min zająć się sama sobą i zabawą, żeby nie jęczeć, stękać i oczywiście wołać nas
winki - wakacyjne plany: w sierpniu chcemy jechać na jakieś 3-4tyg w trasę do Portugalii, pewnie kilka dni z przystankami w fajnych miejscach nam zejdzie, ale nie będziemy się nigdzie spieszyć. No i we wrześniu na 5 dni do mojego ukochanego Londynu :-)
Co do tego artykułu - już go kiedyś czytałam, jest super i takie jest właśnie moje myślenie, tylko wkurza mnie to ciągłe pytanie ludzi wokoło mnie czy ona dobrze śpi w nocy, bo ja się wtedy nakręcam, że nie śpi. Inna sprawa, kiedy widzę, że brak snu powoduje u niej mega zmęczenie. Tak więc martwi mnie bardziej jej niespanie niż nieumiejętność samodzielnego zasypiania