reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry wszystkim!!

Ale numer mi Mała dziś wycięłą - zasnęłą ok 21, budziła się co 3h, 1 przerwa 1.5h na walkę o jej samodzielne zasypianie, 4 zmiany pieluchy w nocy w tym 2 kupne, no i w sumie pospała do... 12!!!!!!

No a ja oczywiście z nią :-) czyli dopiero się ogarniam :-)

reklama
Angun kochana udanego ostatniego tygodnia z małym!! korzystaj ile możesz!! W jakich godzinach będziesz pracować?? (czym się w ogóle zajmujesz???- o ile masz ochotę nam zdradzić:-D)
alma a Ty juz chyab dziś w pracy?? Super masz te godziny!! Zleci raz dwa i zaraz wakacje:-D Mały teraz jest z tatusiem??
margo trzymam dziś kciuki za Ciebie od rana&&&&&& Maja nie płakała kompletnie jak szłam do pracy. Pierwsze 2 tygodnie zostala z tatusiem a jak jest z nim to ja mogę nie istnieć (poza cyckiem):-D Super wiadomośc o ciąży siostry!!! Koniecznie musi na BB sie zalogować!! Co do spania (pisąłaś że Lenka się budzi w nocy) to moja młoda odkąd wróciłam do pracy budzi mi sie wocy. Czasem pzreśpi całą noc a czasem obudzi się ok 3 (wtedy idzie spać dalej) lub ok 5 i wtedy juz nie chce spać.... Ja z braku zcasu nie chodzę spać wcześniej niż o 23 i tym sposobem jestem wiecznie niewyspana...
Ssabrina kochana gdzieś przeoczyłam posta o wyjeździe Twoim ale mam na dzieję że jestes z niego zadowolona:-D
mirelko kochana no to i u Was super wiści o ciązy siostry!!!
helenko dzielna jesteś bardzo! Oluś nie bał sie tych klaunów??
Angie super że trafiliście na taką fajną i kompetentną peilęgniarkę!! Kurcze już jest termin operacji!! Super, zeby juz było po wszystkim!! Co do jedzenia to Maja niestety teraz chętnie je kaszkę i deserki ale zupki jej pzrestały smakować i zamyka dziuba...
Gola ale masz z tym tatą... niestety u mie problem jest z moim bratem- jest chorobliwie zazdrosny o bratową a do tego lubi sobie chlapnąć... Gola aj Cie chyab juz arz kopałam w tyłeczek żebyś na te badania polazła????!!
mycha super ż ejesteś zadowolona z basenu!! Przestań już - wyglądasz zajebiście!! Co ja mam powiedzieć... brzuch nadal ciążowy
:-(
Ponko jestem pod ogromnym wrażeniem jaki Twój Fifi jest sprawny!!! Super ten piknik musiał być!! Zazdroszczę!!!
magggipka naserdeczniejsze życzenia urodzinowe: zdówka, miłości, spełnienia marzeń oraz tej pzrespanej nocy o której marzysz!!!!!! Super że mała tak na basenie sobie świetnie radzi!!! Super że maż się spisał oraz świetny prezent wymyślił!!!
Winki super że Oli tak fajnie śpi!!!zazdroszcze!! Ja też mam prostownice 2 w 1 ale szczerze to aj sobie sama nie bardzo umiem pokręcić włosy. A prostowac mi sie średnio chce bo mam ich dużo i to trwa i trwa... Kochana moich znajomych córka miała ząbki pierwsze w okolicach roczku, także spokojnie wsyztko pzred Wami:-D
syl mam nadzieje że u Ciebie już nastrój lepszy!! Rzeczywiście strach patrzeć na ta dzisiejszą młodzież...
jeśli chodzi o kzresełko do karmienia to ja radzę zeby dziecko przymierzyć do kzresełka, bo moi znajomi kupili wcale nie tanie krzesełko bo za 300 zł i dziecko fatalnie w nim siedzi. Jak wsadzili małą do naszego to supełnie inaczej siedziała i pzrede wszystkim chetnie:tak:
Niuniunia super że się chrzestny postawił!! Kochana może ejszcze uda Ci sie coś kupić. Tak czy siak na pewno będziesz wyglądać zjawiskowo.
agalodz super że sie odezwałaś!! Myślałam o Was ostatnio!! Trzymam kciuki za udany chrzest&&&&&&&&

No kochanie dzień dobry.. Nadrobiłam:-D:-D:-D

U nas weekend całkiem fajnie. W pt Maja miała gośc z okazji dnia dziecka. Dostała koło do pływania (już przetestowane- musze Wam fotkę z basenu wkleić, bo chodzimy sobie etraz indywidualnie i ejst też super), basenik taki z zadaszeniem jakby, 20 zł, lalkę i nocnik zwykły najzwyklejszy.

W sb w końcu odebrałam swój dyplom z uczelni (broniłam sie w lipcu 2011). Później byliśmy na mieście- na spacerku, posprzątaliśmy chałupę i wieczorem ja polazłam na piwo z laskami. Zjadłam sałatkę, wypiłam 3 wody niegazowane z cytryną i wróciłam do domu. Fajnie było poklachać ale jakieś takie wszystkie zmęczone byłyśmy.

Wczoraj była u ans bratanica moja od rana( Emilka 10l.). pojechaliśmy na basen, było super. potem Emilka pomogła mi z obiadem, zjedliśmy, odpoczęliśmy (Maja spała padnięta po basenie) i wybraliśmy się ze znajomymi do takiego parku botanicznego który niedaleko nas niedawno otwarli. niesttey złapał nas deszcz. Wieczorem jeszcze miałam przeboje z rodziną... szkoda gadać. W rezultacie Emilka u nas spała.

To chyba tyle u nas. Dziś smigam na zumbę do nowego klubu, bo tamten poprzedni miałam dośc daleko a d tego będe mogła od biedy na nogach iśc albo na rowerze jechać:-D Cieszę się jak dziecko:-D

Miłego dnia kochane!!

My po spacerku, zakupki zrobione, teraz dusi się kapustka z koperkiem a ja zażeram zielony groszek (pierwszy raz w tym roku, oj, trzeba się za ucho pociągnać!) :-)

Nimfii właśnie ukroilam Małemu jabłko, w gryzaku (ja mam Canpola) i wali nim o podlogę :-D chyba zapomniał do czego służy!
Mycha jak na cycusiowe dziecko, to Nadia śpi pięknie! Co tam dobrego dostalaś w wałóweczce? :-)
Agalodz fajnie, że zajrzałaś! Wojtuś na pewno da radę, dobrze, że zrezygnowałaś z takiejnieprzyjemnej rehabilitacji. Trzymamy &&&& za chrzest!!
Onanana ja wracam 6 lipca do pracy, także jeszcze trochę :-) Kochana, będę pracować od 8 do 12.30, także szybko będę biegła do mojego skarba! Mogę zdradzić, że pracuję w szpitalu uniwersyteckim;-) Majunia zostala obsypana prezentami na Dzien Dziecka! Fajnie, że na zumbe bedziesz miała blisko!
Wiesz, ostatnio oglądałm program i babka miała taki brzuch, jak ciążowy (urodziła 3 dzieci) i okazało się, że ma przepuklinę m.brzucha po ciąży i niezależnie ile by ćwiczyła i tak by to nie zniknęło, trzeba było zoperować (zszyć mięśnie ze sobą), może coś podobnego jest u ciebie? (mam nadzieję, że się nie obrazisz na mnie, że tak na ogólnym dywaguje o twoim brzuchu):zawstydzona/y:
Gola mój mąż niedawno zatruł się kebabem, miał gorączkę i biegunkę. Dobrze, że Polunia też już lepiej.

Angun to będziesz miała fajne godziny pracy. A to Ty służba zdrowia jesteś?? Nic nie szkodzi ze tak o moim basiorku piszesz. Ja pytałam lekarki czy ten brzuch jeszcze długo będzie się chował a ona powiedziała że to może potrwać. Muszę Wam kiedyś fotkę zrobić. Może któraś z Was też jeszcze taki brzuch ma.. A pamiętasz może czy tamtej babce się to objawiało poza wielkim brzuchem??

Hejka :-)
margo i inne laski pracujące ja was podziwiam szacun :-)kochana powodzenia. Ja nie wyobrażam sobie że miałabym teraz wrócić do pracy i zostawić moja pyśkę.Ale niestety czasem jest taki mus i trzeba ...póki co jestem do 19czerwca na urlopie zaległym jutro jadę zawieś papier o urlop wychowawczy aż się boję jaka będzie ich reakcja chyba mnie myślami i wzrokiem zjedzą mam ich w nosie..
niuniunia wyluzuj znajdziesz coś na pewno spokojnie :-)
gola współczuję cieżkiej nocki u was biedne obie jesteście...daj znać co pediatra powie.Zdrowiejcie:-)
Angun Biedny Arturo może brzusio bo męczył i tak ciężko nockę znosił.
Co do prania to i ja 2 wstawiłam bo już się nazbierało trochę ;-)
mycha fajnie że macie już rytm nocny ustalony i nocka jak zwykle:-)Aaaa i że basenik się udał a ty w bikini wyskoczyłaś bez skrępowania :-pA jaki macie wózior parasolkę ???
agalodz u nas małe tez przy cyciu zasypia najczęściej ,czasem na spacerze a czasem przytulenia potrzebuje.
maggipka coś się małej poprzestwiało skoro tak spała ;-)
onanana super że weekend fajnie ci poleciał i miałaś pomocnicę :-)Ale się zawziełaś z tą zumbą ;-)

A u nas nocka kiepska i wczorajszy dzien mała maruda na całego spać nie chciała wstała o 15.30 i poszła spać po 22 zęby ją męczą dziś też był niezły ryk dałam jej ibum wynosiłam poprzytulałam i dałam cyca i spi już prawie 2h.W nocy też były przebudzenia i kręcenia jak nigdy spanie do 6 było przed 7 dostała cyca u nas w łóżku i pospaliśmy wszyscy do 9.30:-)
Laski a jakie dajecie to jabłko czy gruszkę surowe czy gotowane ??? bo jak dałam surowe to gryzła bo ma 3 zęby i się dławiła.Ja lepiej się czuje i to zatoki raczej mnie zaatakowały naświetlam sobie jeszcze w wolnej chwili lampą.
Zapomniałam co jeszcze miałam napisać...:sorry2:
Moja wstała i właśnie płakała a ja jej w buźkę looknełam i niedługo będzie 4 ząbek widać czerwone dziąsełka już tuż tuż i się pokaże to dlatego ten płacz i zaciskanie ust..nic nie chce jeść masakra zje 2,3 łyż i po jedzeniu.
ehhh pisałm ponad 1h

Onanana nie myliłaś się :-) Babka nie miała żadnych objawów, tylko taki okrągławy brzuszek jak ciążowy. A jakbyś spróbowała pomacać sobie brzuch na linii pępka (nad i pod), to jeśli jest taka przerwa, to może być przepuklina.
Ankusch cóż, też bym chciała zostać na wychowawczym, ale wracać trzeba.. Owocki daję w tym gryzaku surowe. Biedna Martysia tez się męczy z zębolami, oby poszedł jak najszybciej!
Mój Artur juz pełza po całej podłodze i odkrył kable przy Tv, lecę go stamtąd przełożyć!!!

Moja Mała najwyraźniej charakterek ma po mamusi, bo wszystko musi być tak jak ona chce i zawsze musi postawić na swoim :-)

Najbardziej to się objawia w systemie spania, na chiny nie można jej niczego nauczyć, bo ona i tak zrobi po swojemu. Wymyśla jakieś dziwaczne pory do spania, chociażby ta dzisiejsza - pisałam wcześniej, że spała do 12. A teraz zjadła, zasnęła i spała całe 5 min, a liczyłam na jakieś 2h popołudniowego snu. No i urzęduje już w łóżeczku.

Woła mnie, no to popisałam...

Jeszcze tylko dla tych, co tak jak ja walczą ze snem dziecka dr Eduard Estivill

Moja lalka mi tez w nocy wojuje i przebudza się na 2-3 godz:szok::wściekła/y:

Kupiłam kieckę;) koloru szafirowego, dopasowana, jest piękna:) \wyglądam w niej bardzo szczupło ;) (p.s. to najważniejsze;)) teraz tylko buty i biżuteria;) Lubię się stroić na takie okazje bo nie lubię wychodzić jak "dziad" tym bardziej, że to chrzciny mojego dziecka. Załatwiłam już księdza więc wszystko super;)

Agalodz i my chrzcimy w tą niedzielę tak więc powodzenia;)

u nas to więcej jest zamętu niż roboty, moja mama robi taki zamęt, że nie chce mi się tej imprezy, tylko łazi i się wydziera, że to czy tamto przecież mamy całe 5 dni na wszystko więc bez przesady

Polcia znowu śpi - miała 38 :( Innych objawów poza temp brak - no jedynie dziąsełka zaczerwienione i rozognione na górze:( Ja czuję się już dobrze, jestem tylko bardzo zmęczona. Czekamy na panią doktor.
Niuniunia - super, że znalazłaś odpowiednią kreację - czekamy na foto reportaż ze Chrztu:)
onanana
- hejka kochana:* Widzę, że Ty też z niemałym opóźnieniem odbierałaś dyplom - ja swój jakoś chyba po 8 m-cach ;)Fanie, że wskoczyłaś z Twoimi laskami. Udanego zumbowania:)
Angun
- my też mamy canpolowksi gryzak do owców - siateczkę, pomarańczowy , no i jak już wspominałam zainteresowanie nim naszego dziecka jest zerowe :/ Może kolor różowy by jej bardziej odpowiadał ?:p
Ankusch- niech szybko i bezboleśnie wyjdzie Martysi ten 4 zębol:) U nas z górą jest tragedia:( Dół - niespodzianka patrzymy, o ząbek , a teraz , szkoda gadać temp i nie śpi malutka w nocy, zobaczymy co powie lekarka

reklama
meggipka współczuję Ci tych nocek, ja bym chyba wykitowała po tygodniu, silna kobita z Ciebie :)

onanana dzięki kochana, ale wiesz jak to jest, pierwszy raz po takiej przerwie byłam na basenie to stres był, a Ty musisz koniecznie nam pokazać zdjęcie tego Twojego "wielkiego brzucha" bo coś mi się wydaje że ona wcale taki wielki nie jest :)

angun
oj tak trzeba przyznać że mój Nadulek śpi bardzo ładnie jak na dzidzie cycusiową i mam nadzieję że tak zostanie a moze nawet będzie lepiej :)w wałóweczce dostałam niewiele, ale bardzo pyszne: chlebek pieczony przez mamunie, schabik ze śliwką pieczony przez tatunia i jajka od przybranej babci ze wsi :)
hmmm mniam kapustka :-pale bym zjadła :)

ankusch parasolke mamy mamas&papas
Wózek spacerówka Mamas&Papas Pipi okazja (2370785051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i świetnie się sprawuje :) a kupiliśmy za 100zł (jeśli dobrze pamiętam :p) w komisie :), uprałam i wygląda jak nowa :)
współczuję nocki, biedne te nasz dzieci tyle się muszą namęczyć, u nas idą teraz górne jedynki i też jest trochę płaczu i marudzenia ale w nocy na szczęście śpi (tfu tfu :p)

niuniunia superowo że kiece już masz, to teraz tylko czekamy na zdjęcia :)
a mamą się nie przejmuj, mamy takie są wszystko zawsze wiedzą najlepiej, ale trzeba zacisnąć zęby ;-)

My byliśmy z tą dętką nieszczęsną i nie zrobili nam w rowerowym i jutro musimy iść na jakiejś wulkanizacji, mam nadzieję że tam nam skleją,
Nadula jest marudna strasznie, jak pisałam idą chyba górne jedynki, drzemki sobie roki 15 min i budzi się z płaczem :/
wsadziłam ją do huśtawki jak zmywałam to tak się wyżywała na niej (gryzła cały ten plastik) ślina jej ciurkiem leciała normalnie... bidulka moja mała

zaraz idziemy jeszcze na spacerek z tatusiem i na jakieś zakupki bo słońce wyszło :)

Do góry