reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hej mamuśki:)
winki - kuźwa właśnie jesteśmy udoopieni na jakiś czas - mój zamyka firmę - chce jeszcze pojeździć chiwlę dłużej, żeby vatu nie płacić, więc o kredycie nie ma mowy :-( Poszukam u nas tego cudownego mlesia - zobaczymy może Polę zaczaruje ;) Prpstownica super! Ja też korzystam z Babyliss, mam już drugą i jestem b. zadowolona :) Udanej imprezki lasencjo z falowanymi włosami :)
myszunia - Gratki dla NADII !!!! Super, że basen Jej tak spasował :) Widziałam foty - szalejecie mama- szalejecie w tej wodzie ;)
Angun - dzięki kochana raz jeszcze :*
maggipka - Sto lat mamuśka! Pociechy z Amelki i mężona :)
Syl - u nas od rana coś wisiało w powietrzu, w końcu nie spadła ani kropla :)Faktycznie młody miał spanie! :)Pola od jakiegoś czasu gorzej w dzień mi sypia.

Byłam z Polą w lesie- wiało jak cholera - w sumie prawie 2 godziny spacerowania, a potem od razu na szybką kawkę do znajomych, Polcia usnęła w aucie, nie kąpałam jej , zmieniłam dupcię i w śpiworek i fru do łózia, jeszcze cycusia dojadła i dziecko śpi.

reklama
winki a te mleko ma gluten w składzie? nie widziałam takiego, takie ciemne na noc widziałam tylko słoiczki z hippa, ale one mają gluten więc u nas na razie odpadają :sorry:

A u nas dziś kolejny dzień bez spaceru, poszliśmy na spacer po galerii kupiliśmy małej w prezencie puzzle piankowe na podłogę, aby po salonie mogła się taczać i fajne butki - trampki, na zimniejsze dni :tak::tak:u nas po urlopie Lenka ma problem ze spaniem :-( a tak ją chwaliłam na BB, a teraz ostatnich kilka dni budzi mi się w nocy, czasem z płaczem :-( mam nadzieję, że to szybko minie bo inaczej będę jak neptyk chodzić do pracy.

Dzien dobry - Pola w nocy niespokojna, poplakiwała - była ciepła miała 37,4 za chwię 37,2 nie ma kataru, ani kaszlu, ale tam gdzie powinna być prawa górna jedynka widać biała kreseczkę - nic nie czuć jednak - myślę, że to przez zębola....
margo - gdzie kupiliście te puzzle piankowe w Smyku i proszę powiedz mi ile kosztowały?
Jestem niewyspana, bo pobudka już o 6, a od 2:15 - do 3:30 , bu

Nimfii to dziś u was rządzi król Maciuś I :-) Miłego spędzania razem z chłopakami dnia dziecka. Opisz później, co jeszcze robiliście!

Poczatek dnia byl takim moemntem zyczen :) Co sobie Maciek wymyslil to to robilsmy - jak pisalam na FB: przytulanki, ulubione śniadanie i ulubiona bajka.
Potem juz ja proponowalam zabawy. Pieczeie ciastek ktore sam ukladal w ksztalty. Potem byla nasz babcia w odwiedziny, a pozniej wybralismy sie na spacer taki jaki najbardziej lubi - ze swoja mapa osiedla ktora narysowal mu dziadek. Spaeruje sobie tak co chwile pytajac w ktorym miejscu z mapy teraz jestesmy :) Wieczorem juz bawil sie z tata ;)
Szkoda tylko ze pogoda byla kiepska bo inaczej maz zabralby go na jaka "impreze dziecieca".
Nooo a Kubus to Kubus - swoj dzien dziecka standardowo przespal, a w okresie aktywnosci wybawil sie na macie na brzuszku - to co najbardziej lubi.

angun
i ja tak samo unikalabym miodu z tych wzgledow o jakich napisalas. Zreszta Mackowi go nie dawalam az do teraz - gdy ma juz ponad 3 lata probowal go po raz pierwszyi bardzo go lubi :) A jednak bardzo balam sie mu podac ten miod.

.

Czy wasze maleństwa siedzą już same i trzymają równowagę?

Z tego co wiem niektore rowiesniki juz nawet staja ;) albo same siadaja ;)

No a Kubus tylko na brzuszku sie bawi. nie w glowie mu nauka siadania a tym bardziej nie stania. Tak wiec siedzi podparty z moja pomoca. Jeszcze troszke minie nim zasosujemy krzeselko do karmienia, ech... :p

gola ja kupowalam puzzle piankowe na Allegro (zwierzatka i pojazdy) puzzle 10 elementowe w rozm 30x30cm w cenie ok 22zl za zestaw, albo puzzle alfabet w rozm 10x10cm w sklepie osiedlowym za 20zl za komplet. Jednak te male puzzle oraz te z Allegro zawieraja sporo malych elementow wiec sa niedfobre dla niemowlaczka.
Na szczescie mamy taki jeden komplet puzzli z bardzo duzych elementow o wym 30x30cm skladaja sie tylko z 6 puzzli, ale za to wykonane z bardzo porzadnej pianki. takie kosztowaly prawie 30zl.
Warto kupujac puzzle patrzec na wykonanie, aby pianka byla dosc gruba (to sie nie porozrywa) no i aby te elementy byly na tyle duze aby dziecko do buzki nie wepchalo :)

czesc dziewczyny,
u nas noc oki, standardowo jedna pobudka na butelke i spalysmy do 7.20. Za to wczoraj mialam dosyc, Kinga caly dzien marudzila, jadla tylko mleko, reszta byla bee. Wieczorem bylam szczesliwa jak poszla spac. Mam nadzieje ze te zeby w koncu wyjda albo ja wyjde z siebie. Na szczescie goraczki nie ma. Dzisiejszy dzien tez nie zapowiada sie najlatwiejszy. Na dodatek od wczoraj non stop leje, nie wiem czy uda nam sie wyjsc chociaz na chwile.

Mycha
super ze wybraliscie sie na basen i sie podobalo. No i gratulacje drugiego zabka, u nas ciagle nic.

helenka az brak slow na takiego szefa, moj na szczescie jest bardziej wyrozumialy.

maggipka spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe, duzo szczescia i radosci kazdego dnia, no i zdrowka dla calej rodziny

winki mam nadzieje ze wyjscie sie udalo a Oli znow przesypia cala noc na magicznym mleczku

syl mam nadzieje ze samopoczucie juz lepsze. Ja o przyszlosci Kingi staram sie wogole nie myslec bo wtedy dopiero mam dola, zycie pokaze jak sie wszystko ulozy.

margo nie martw sie, Lenka na pewno wroci do dawnego rytmu i bedzie spokojnie przesypiac noce.

Gola i jak tam samopoczucie Poli, pewnie to tylko zabek i wszystko wroci do normy. Co do puzzli to ja wlasnie tez patrzalam ktore sa najgrubsze, moje maja 2cm i sa dosyc duze 30x30 i jest ich az 26 wiec daja duze mozliwosci.

Dziewczyny, jest marudna, ale nie ma w ogóle temp podwyższonej - wczoraj miała 37,7 była cała zgrzana, wyciągłam ją z łóżeczka, zaraz miała 37,4 i za jakieś 3 -4 minuty 37,2 - więc też była mocno zgrzana. To było o 2 nad ranem - do tej pory OK, tylko strasznie marudna, płakunia, paluszki wpycha do góry i dziąsełka na górze są jakby to powiedzieć "rozpulchnione" i z jednej strony widać coś białego jakby kreseczka, ale nie czuć . Nie wiem jak wygląda ząbek zanim przebije skórę, bo dwie dolne jedynki zorientowaliśmy się, że są jak już je widać było gołym okiem i czuć.
nimfii- mam jeszcze bona sodexo i kupon zniżkowy 20% do smyka do wykorzystania do końca czerwca - może tam są to bym bonem zapłaciła, albo gotówką i kuponem
angie - dzięki, u nas też chyba teraz jednak góra się pcha, dół wyszedł zupełnie bezoboleśnie, a teraz płacz, mam nadzieję, że to ząbki, chora raczej nie jest bo nie ma temp (jedynie w nocy podwyższona lekko), ani kaszlu, kataru - nic tylko teraz włąśnie taka marudna :-( Nie może usnąć, płacze ciągle, buu, biedactwo nasze kochane:( A jak Kingusia??Kurcze, biedne te nasze dzieciaczki :( A mi znowu krew z nosa leci - ale teraz chyba ze zmęczenia

Witam mamusie:tak:

u nas nocka ok. Liwia obudziła się o 6.00 zrobiłam szybko mleka z nadzieją że jak wypije to szybko zaśnie a tu zonk koniec spania ależ byłam zła że nie dała nam pospać dłużej, już jest po pierwszej drzemce od.9.00-10.00, szaleje w łóżeczku mam ja na oku:tak:
Pogoda u nas nieciekawa jest zimno, tak ma być przez najbliższe parę dni brruuu :tak:

maggipka spóźnione ale bardzo szczere składam życzenia urodzinowe, jak tam niespodzianka męża podobała się:-)
margo może to tylko chwilowe Lenka zacznie znowu fajnie sypiać w nocy tego Wam życzę
nimfii fanie że tak Dzień Dziecka super spędzony
angie super że macie już datę ustaloną wiecie już na czym stoicie, Kingusia na pewno ma gorsze dni życzę aby dzisiejszy był spokojniejszy
winki mam nadzieje że się dobrze bawiłaś jak fryzurka udało się zrobić burzę loków prostownicą

Dziewczyny ale jaja tak czytam o tych puzzlach piankowych o których piszecie i wyczytałam że zawierają one substancje toksyczne, zaraz się okaże że wszystko jest nie zdrowe, toksyczne, niebezpieczne normalnie wariactwo jakieś :szok::no:
Popularne maty-puzzle są toksyczne! - Dzieci.pl

Miłego Dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
gola tak w Smyku tez zazwyczaj byly :)
my mielismy tez ten bon znizkowy na 20% :p 3 latat temu kupilismy za niego nocnik mackowi bo uznalismy ze tam sa ceny zabawek za wysokie zeby nawet z ta znizka kupowac :)

mirelka
niestety wiele zabawek zawiera podobne szkodliwe substancje :( zwlaszcza te zabawki ktore mozna uzywac od 3 roku zycia (np takie sztuczne, chińskie podrobki sprzedawane na bazarach). Te ktore kupujemy dla niemowlat z info ze nadaja sie np dla rocznego dziecka raczej sa bezpieczne :)
No a jak bedziecie kupowac puzzle piankowe raczej beda z info ze sa od 3 roku zycia wskazane. przynajmnijje na moich tak bylo.

reklama
hej dziewczyny, my juz jedną nogą sie przeprowadzilismy, tzn. zostało nam jeszcze do przewiezienia kuchnia czyt. garnki itp., no i troche innych gratów.maskara ile my tego mamy jak nam to sie w kawalerce zmieściło.czytam Was codziennie ale już nie ma sił na odpisanie, to by na tyle lecę układać te wszystkie rzeczy odezwę się później....chyba

Do góry