reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

mikado Pani powiedziała że Nadia ma po prostu jasną karnację i dlatego ma taki nosek i że to normalne a to nie od soczku marchwiowego bo pije tylko wodę więc zrobił jej się taki od obiadków :) coś zaczęła gadać że przy anemii też może taki być ale nawet jej nie zbadała ani nic i stwierdziła przez ubranie że wszystko jest ok :/
mam nadzieję że się nie myli

reklama
mycha gdzieś doczytałam wypowiedź ekspertki od żywienia niemowląt :" Jak najbardziej może to być spowodowane zupkami gerbera- tam jest dużo marchewki. Najlepiej podawać bezmarchewkowe jedzenie przez kilka tygodni- powinien się odżółcić I nie chodzi tu tylko o urodę- jeśli barwniki karotenowe odkładają się w skórze to znaczy, ze wątroba jest nimi całkowicie wysycona."

a to była odpowiedź dla mamy, której dziecko ma pomarańczowy nosek i łuki brwiowe;)

Ostatnia edycja:
Witajcie, my dziś mieliśmy leniwy dzień, bo po południu zasnęliśmy na ponad 2 godziny, to chyba ta pogoda tak na nas podziałała bo chłodno i deszczowo dziś u nas było. Potem szybki spacerek, obiad i tak jakoś niepostrzeżenie dzień uciekł.

marttika - ja tak czytam, że ty dalej masz problemy w pracy i zastanawiam się, czy nie powinnaś zgłosić gdzieś tej sprawy (inspekcja pracy), szczególnie jeśli nie wiążesz z nią swojej przyszłości, wiesz brak umowy, obcinanie pensji to jednak trochę za dużo i podejrzewam, że twój pracodawca mentalnością jest po prostu w starym systemie i zapomina, że prawo chroni również pracowników.

angie - Wszystkiego najlepszego dla Twojej córki, duuuużo zdrowia!

mycha -v gratuluję ząbka

onanana - ale skoro o nas nie zapomniałaś to rozumiem, ze można pracować i dawać sobie radę ze wszystkim, dobrze wiedzieć, na przyszłość, bo i mnie prędzej czy później to czeka.

winki - jestem pewna że nikt nie miał nic złego na myśli mówiąc że skoczek jest niezdrowy, to po prostu czyjaś opinia, a wiadomo, ze każda z nas ma swój rozum, ciężko jednak porównywać go do pieluch, czy wózka, przyznasz, że trochę bardziej niezbędnych do życia rzeczy. A butelki dizajnerskie - super.

mikado - jak tam przed ślubem? Już się denerwujecie czy na luzie?Bo to chyba juz tuż, tuż

Hejka mamuski :)
mycha- moja kolezanka z LO waliła dziennie po 2-3 Kubusie - soczki i miala dlonie lekko pomarańczowe od tego;-)
Ssabrinaa - nio to piknie Macie Dadda dada - może już ten dadda zostanie ;) Nio i gratulujemy postępów w przewrotach ;)
martttika- filipkowa mama ma rację Tormentiol pomaga - ale ostrożnie z tą maścią, u nas też tak jak laski piszą mąka ziemniaczana + bardzo częste wietrzenie doopinki, a jak doopcia już podleczona to tak jak winki NIVEA SOS
winki - kurcze, jak napisałaś , że idziesz na spining to byłam przekonana, że na ryby się wybierasz, że wędkujesz ;) Super macie tereny do spacerowania. Oli fajnie sobie już waży i rośnie - najważniejsze, że zdrowiutki :)
mirelko - to Cię wywiało na zakupki, mój ostatnio mi powiedział, że nie zostanie z Polą ( chciałam jechać z mamą do babci właśnie na ok 3 godzinki), bo jeszcze za wcześnie i , że się boi:dry:

Pola śpi, byłyśmy na drugim spacerze, zjadłam frytki wypiłam herbatkę ( Pola spała ), odwiedziłam koleżankę - mamę Michałka i fru do domu, bo Pola domagała się kapania i spania no i cycowania ofkoz ;)

Miałam dziś intensywny dzień i padam na twarz, jutro się odezwę.
Chciałam tylko napisać najlepsze zyczenia dla naszej kochanej i dzielnej Kinguni- wszystkiego najlepszego z okazji skończonych 7 miesięcy!!!
Dobrej nocki dziewczyny!!!

Nie pamiętam, czy pisałam - jutro Pola ma gości - koleżanki z pracy mojej mamy do Niej przychodzą, zrobiłam szybko sałatkę z tuńczykiem ( nie tą warstwową), jestem padnięta - nie wiem po czym, ale dziś cały dzień chce mi się spać.
Dobranoc listopadóweczki:*
PS Mikado - kurde, chyba dziś ja mam jakiś nawał, bo piersi jak balony i puściło się mleko kilka razy

czesc dziewczyny,

dzisiaj u nas tak srednio. Nocka ok, dokarmilam jeszcze Kinge o 22.30 ale i tak obudzila sie na butle o 3.00 a potem zrobila mi pobudke o 6.30. W ciagu dnia standardowo trzy 30 min drzemki. Padla po 19.00 i spi. W ciagu dnia byla dosyc marudna, moze kiedys w koncu wyjda jej te zabki. Nawet dzis nie bardzo miala ochote na jedzenie, butelka ok ale banan byl be i pietruszka byla be a wczoraj pietruszka byla mniam. Mam nadzieje ze tylko dzis miala taki gorszy dzien.

Gola Kinga dopiero od kilku dni spi na brzuszku, sama zaczela sie obracac, az bylam w szoku. Mam nadzieje ze alergia juz Ci przeszla i nie jest to przeziebienie.

ssabrinaa tak to jest z tymi facetami, choc przypuszczam ze jakby nie mieli wyjscia to my sobie jakos poradzili w kazdej sytuacji a tak wiedza ze my zawsze pod reka i na wszystko zaradzimy.
No i gratki dla Samiego za obroty i dada, tatus musi byc wniebowziety. My sie nabijamy ze czekamy na tata a logopeda nam powiedziala ze skoro jestesmy w Ire to musimy zaakceptowac dada, ale moj nie jest tym usatysfakcjonowany i dalej czeka na tata

mycha gratuluje pierwszego zabka, u nas nadal zero. Fajnie ze lekarz potwierdzil ze wszystko dobrze.

onanana rozumiemy ze masz teraz malo czasu, wazne ze wiemy ze u Ciebie wszystko ok to cierpliwie poczekamy az znajdziesz wiecej czasu zeby pisac.

Winki uwielbiam Twoje poczucie humoru:-D Super Oli rosnie i najwazniejsze ze zdrowo. No i znowu przyklad ze z tymi naszymi facetami to roznie bywa. Ja chodzilam na spinning przed ciaza ale tylko na poczatku mi sie podobalo bo mialam wycisk ale po kilku zajeciach zaczelam sie nudzic i zrezygnowalam. Trzymam kciuki za diete i cwiczenia.

Angun bardzo dziekuje ze znalazlas chwile na zyczenia dla Kingusi. Spokojnej nocki zycze, mam nadzieje ze sie wyspisz i naladujesz baterie na kolejny dzien.

martttika wspolczuje tych odparzen, ja niestety nie pomoge, jeszcze nie mam doswiadczenia w tym temacie, dopiero wszystko przede mna

Ania, Winki, pewnie, z tym skoczkiem jak z każdą inną rzeczą, każdy robi, co uważa za stosowne, nie ma się co irytować tak od razu :-)
luzik , po to jest forum żeby wymieniać poglądy ;-):-)

winki spoko ;-)
angie Dużo Zdrówka Dla Kingusi
marttika wiem że co mama to ci poda inny krem na odparzenia :tak: , pewnie i tak sama zdecydujesz ale może by spróbować alantan plus ;-)

u nas wszystko dobrze ,coś ostatnio zmęczona jestem ,chyba jakieś przesilenie

reklama
Hej laski, odpisuję Wam cały dzień i posta mi wcięło w końcu. Fifi ostatnio płacze trochę w ciągu dnia, chyba taka ilość zębów go przytłacza. Byłam dzisiaj na rolkach wieczorem, teściowa była spacerować z Fifim ale z moją emmaljungą nieźle da się jeździć więc następnym razem pójdę sama z Fifinim. Padam na twarz ale moje dziecko nie więc wspina się po meblach jakby nigdy nic. I już prawie cały czas na pupkę upada po wstaniu!

Chciałam Wam coś jeszcze odpisać ale już nie mam siły.
Tylko życzę zdrówka dla Kinguni z okazji 7 miesięcy. Padam na cycki :-D Dobranoc kochane!

Do góry