reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
Anek widze ze ciezko bylo zasnac w nocy?

3mam kciuki za Ciebie! Wierze ze bedzie dobrze i szybko wejdziesz w ten nowy rytm :-)

Hejka :-)
U nas nocka Oki małe zaneło o 21 na jedzonko wstała przed 4 a o 5 wstała niby wyspana wiec położyłam ją do nas na łóżka mój wstał bo na 6 miał dziś do pracy a ona sobie fikała 30min a ja drzemałam potem zaczeła marudzić dałam cyc i zasnełyśmy także od 6 do 8 jeszcze pospałam o 8 zbudziła się z płaczem wziełam ją hyc na odbicie i śpi dalej już w swoim łóżeczku a ja śniadanie właśnie zjadłam:-) Nie wiem co jej się stało że spi bo zawsze koło 9 pierwsza drzemka.
Na rocznicy u znajomych było super mała była bardzo wesoła,dusza towarzystwa.Odpoczeliśmy na świeżym powietrzu bo mieszkają nad jeziorem w domku letniskowym mają super jak ja im zazdroszczę ale niestety nas nie stać na taki domek a sponsorów nie mamy :-(
Dziś ciepło się zapowiada mykamy na wieś do teściowej a mamy 40min pieszo to może po drodze trochę się opalę ;-)

Gola takie noże Noże ceramiczne na stojaku 3 noże + obieraczka (2342344087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A powiedz gdzie kupiliście huśtawkę bo cienko doczytałam?????
Anek trzymam kciuki i wracaj szybko do Zosieńki;-)
alma współczuję temperatury u Kornelka biedny niech zdrowieje szybko.
syl fajnie że twój krasnal taki grzeczniutki aby tak dalej ;-)

aaa laski kupiłam spacerówkę parasolkę ostatnią taką aby na szybkiego rozłożyć i gdzieś na wyjazd http://allegro.pl/show_item.php?item=2362946109 kurde przyszła ale lipa w sobotę byłam w komisie i pytałam babki czy by przyjeła no i dziś ma ją mąż zawieść może ktoś się skusi bo mi się nie podoba.A ja głupia na szybkiego kupiłąm jak to ja wszystko szybko ehh teraz jak coś to pójdziemy do sklepu i pooglądamy wpierw . aaaa jeszcze wczoraj przeglądałam allegro i znalazłam takie same i tańsze o 10zł.:wściekła/y:
miłego dnia
oooo moje małe wstało i zagląda przez szczebelki :-)

Ostatnia edycja:
Anek trzymam i ja , powrót do pracy to i moja zmora, ale na szczęście jeszcze troche czasu mam....wierzę, że nie będzie tak strasznie, zobaczysz , że to nie było takie tragiczne i czas szybko zleci...

Anek a jak z prowadzeniem samochodu, dajesz radę, autkiem pojechałaś do pracy??

U nas wszystko dobrze, czekamy na ząbki, a wciąż ich nie ma:-), a tu widzę coraz więcej dzieciaczków już wyząbkowanych;-) Wybieramy się w tym tygodniu szczepić na pneumokoki, dziewczyny, czy to jest kilka możliwości zaszczepienia, bo mi się coś o uszy obiło, że jest szczepionka za 200 lub za 300 zł, znacie więcej szczegółów na ten temat??

Hej Laski

u nas weekend pracowity bo trzeba było świniaka rozbierać, ja już na samą myśl że to mięso jest w domu mało co nie zwymiotowałam więc mama i mąż go rozbrajali. Ja się wczorja cały dzień źle czułam bo mnie ciągle mdliło, w nocy tez tragizm i do tego ból brzucha ale minął na szczęście.

Wiktoria mi w nocy koło 2 się obudziła biedna, popłakiwała, ja patrzę a ona cała bardzo gorąca, ukrop dosłownie. Myślałam, że się zgrzała, po chyba pół godz zmierzyłam jej temp i patrzę a tu po prostu gorączka więc do 5 się męczyliśmy z gorączką, marudzeniem i usypianiem małej. Dałam jej czopka więc gorączka zeszła. Teraz znowu marudna i ciepła się robi ale udało mi się ją uspać. Biedactwo moje nie wiem czy to od zębów czy to jakieś choróbsko łapie.

Dziś jadę szukać sobie kreacji na chrzciny i robimy pierwsze zakupy chrzcinowe - czas najwyższy! ;)

Ankusch ja nie lubię takich spacerówek bo tak się składa, że ciotka moja ma taką (syn jej ma już prawie 3 lata) i ona ciągle klęła tą spacerówkę, że się strasznie jej chwiała na boki i miała wrażenie jakby miała zaraz się rozwalić. Ale widzę ogólnie, że dużo ludzi takie spacerówki ma i są zadowoleni może to też i kwestia dbania o to bo akurat oni o nic nie dbają...

Anek kciuki trzymam;* powodzenia

Helenka współczuję Wam kochana, oby Olinek jak najszybciej Ci wyzdrowiał;*

Alma i u nas temperatura się pojawiła ale sama nie widze u niej żadnych objawów więc być może to od ząbków. Trzydniówka z tego co mi lekarz mówił to jest powyżej 39 stopni i bez żadnych wysypek ani niczego bo moja chrześnica przechodziła to jak miała ok 10 miesięcy i w szpitalu wylądowali z tym bo w nocy pojechali na IP. Miejmy nadzieję, że i u Was jak i u nas to tylko ząbki idą i przez to ta gorączka.

Przepraszam Was, że nie odpiszę wszystkim bo nie mam dziś czasu bo malutka ciągle się wierci a muszę lecieć sprzątać kuchnię po świniaku...

Witam mamusie :tak:

u nas nocka ok. za oknem już trochę chłodniej, ale też tak musi być:tak:w sumie to przydało by się deszczu strasznie sucho wczoraj tylko postraszyło deszczem:tak:

Anek trzymamy &&&&&&&&& oby czas szybciutko zleciał, będzie dobrze
Majuska z tego co ja kojarzę to są 3 szczepionki na pneumo najbardziej popularna i polecana to PREVENAR koszt za 1 dawkę to od 200zł do 300zł, trzeba pochodzić i popytać po aptekach u nas w przychodni można kupić za 220zł
jest też PNEUMO 23 tą szczepionką szczepi się starsze dzieci i starszych ludzi
jest jeszcze jedna nazwy nie pamiętam zaczyna się na S wiem że AnnaJ007 nią szczepiła u nas w przychodni też można ją kupić 1 dawka to 180zł ,
Syl uwielbiam storczyki mam 2,
Ankusch lipa z tym wózkiem ja w sumie bałabym się tak kupić muiałabym pierwsz pooglądać w sklepie, w komisie na pewno się sprzeda za ile wystawiasz
Niunia pracowity weekend z świniakiem ale takie swojskie smakołyki są smaczne więc na pewno warto było się tak napracować, biedna Wikunia oby dziś było lepiej i gorączka zeszła, udanych zakupów :-)

Miłego dnia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej maminki :-)
Nie bylo mnie tutaj wczoraj a i w sobote malo co sie pokazalam cos nam internet sie traci a i super pogoda nadal nam dopisuje wiec w sobote wzielam i sprzatalam w ogrodzie,Sami marudzi na calego w nocy jakos kiepsko spi dzisiaj obudzil sie o 1 i niespal do 2 i potem o 4 i tez jakos niespal zasnal na chwile i znowu sie wybudzil po 5 :no: jestem jakas niewyspana i jakos tak bez humoru dzisiaj u mnie niby powinlam sie cieszyc itd bo sa moje urodziny ale jakos nigdy mi nie jest do smiechu bo jak zwykle moje rodzinka nawet nie pamieta ze mam urodziny smutne ale prawdziwe :no::-( Dzisiaj ma przyjsc krzeselko dla Samiego az sie nie moge doczekac az go w nim posadze i jaka mine wtedy zrobi :-) a no i jeszcze maja przyjsc dzisiaj robotnicy od tego ocieplenia co kiedys ta babeczka przylazla i nam sprawdzala poddasze wiec bedzie roboty dzisiaj na pawno.
Dziewczyny macie jakis sposob na mrowki?? od kilku dni zaczely mi sie pokazywac w kuchni i nie wiem jak sie tego pozbyc :no:
winki az Ci zazdroszcze ze Oli tak super Ci spi rano,do 11 oj marzy mi sie chociaz taki jeden dzien ze spaniem :-D mojego to Ja zabieram kolo 5 do siebie juz zeby chociaz mi do tej 7 pospal :tak:
helenka nie denerwuj sie kochana,wiem ze latwo sie pisze a Tobie jest ciezko i sie martwisz ale zobaczysz wszystko bedzie dobrze,duzo zdrowka dla Olka.
ponko nie martw sie z facetami juz tak jest a Fifi jak urosnie to sam Ci laurki bedzie malowal i wreczal ;tak: moj A. nie obchodzi takich swiat bo u nich nic takiego nie ma wiec nawet nic mu nie mowilam.
Aneczka biedna Zosia,mam nadzieje ze u was juz lepiej,duzo zdrowka dla malenkiej.
mirelko sliczny prezencik dostalas,czerwona roza superr.
syl super ze niespodzianka wam sie udalo na pewno mama sie ucieszyla na wasz przyjazd :-)
Niunia zdrowka dla Wikuni oby jej ta goraczka szybko zeszla i mala lepiej sie juz czula.

Sabrinko, sto lat z okazji urodzin! Mam nadzieję, że rodzinka zrobi Ci miłą niespodziankę i jednak złoży życzenia :tak:

Niunia, ale mięso będziecie mieli świeżutkie, chociaż widzę, że Ty nie jesteś zadowolona za bardzo co?

A u nas pojawił się SZÓSTY ząbek! Filip idzie z tym jak szalony, mamy cztery na górze i dwa na dole. Zszokował mnie mocno, teraz to ja się już boję mu cycka dawać, atak z każdej strony :-D
Nad morzem piękna pogoda, lekki wiaterek i ciepełko, byłam na spacerze i na zakupach i pewnie jeszcze wyjdziemy dzisiaj na dwór bo pięknie jest :tak:

Ssabrina Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin, dużo szczęścia spełnienia marzeń, Sto lat :-)
współczuję nocki oby dzisiejsza była już lepsza, z mrówkami nie pomogę na szczęście nie mam ich w domu za to jest ich mnóstwo w trawie wystarczy na chwilę usiąść na trawie i już zaczynają łazić po całym ciele brryyy:tak:
ponko ależ wami ładnie szybciutko idą te ząbki, miłego spacerku
Majuska znalazłam nazwę tej szczepionki na S, Synflorix poniżej wklejam link wyczytałam że jest ona lepsza bo 10-walentna z Prevenar jest 7-walentny ale te dodatkowe 3 szczepy co znajdują się w Synflorix rzadko występują w Polsce ta szczepionka jest na rynku polskim od 2009roku,
ale gdzieś czytałam że od 2010 roku Prevenar jest już 13-walentny trzeba poczytać ulotkę i popytać w przychodni przed iloma szczepami chroni:tak:Sorry że tutaj o tym piszę ale jakoś tak się rozpędziłam i nie przeszłam do odpowiedniego wątku;-)
http://www.roik.pl/synflorix™-innow...osmithkline-zostala-zarejestrowana-w-europie/

Liwa wybudziła się z 1 drzemki za 1godz. dostanie obiadek i pójdziemy na spacerek,:tak:Słoneczko nie śmiało wychodzi zza chmurek:-D:tak:

reklama
U nas dziś nocka standardowa, pobudka o 5.00 (Igor) ale do 7.00 udało mi się go spacyfikować i on sobie gadał a my dosypialiśmy. Na spacer idziemy koło 14, w każdym razie mam nadzieję, bo moje dziecko dziś marudziło troszeczkę i ma stan podgorączkowy, ale to chyba ząbki, mimo to muszę go obserwować, bo wczoraj mojej siostry córka złapała jakiegoś wirusa, a spędzaliśmy razem weekend. Teraz Igor ma drzemkę to mam czas dla siebie, a posprzątać już zdążyłam:tak:

Mam ochotę na coś ekstra na obiad, więc chyba poszperam w przepisach i jak mąż wróci z pracy to pójdziemy na zakupy.

niuniunia - ty to robotna kobita jesteś, jakby co to chętnie wpadnę pomóc - opróżniać lodówkę oczywiście;)

mirelka, majuska - ja mam jeszcze opakowanie po Peevenarze 13 i jest 13-walentny, nie wiem czy są do kupienia inne, bo ja w przychodni kupowałam polecany przez pediatrę.

sabrina - spełnienia marzeń kochana!

Do góry