reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

reklama
Hejka super mamuśki!!
U nas nocka, jak zwykle, czyli pobudki co 2-3h,nie ma więc nawet o czym pisać.

Polecieliśmy dzisiaj do pediatry z Małą, bo coś mi się nie podobał jej trochę świszczący oddech i ciągle się zbierające glutki w nosie. Okazało się, że wszystko jest ok, przy okazji załatwiliśmy szczepienia, które miały być w przyszłym tyg - wzw ostatnia dawka + meningo pierwsza dawka. Zdecydowałam szczepić na te meningo teraz, mimo że to wyjdzie 3x drożej, ale nie chcę ryzykować, a kasę i tak by się na pierdoły wydało.

Pogoda dziś u nas piękna, zaraz wyskoczymy na spacer, a póki co 'pranie, sprzątanie, gotowanie'. Mała bryka obok a ja popijam herbatkę jogiczną :-)

Aaaa!! Wczoraj moja Mała pierwszy raz powiedziała "MAMA" - co prawda niezbyt świadomie, ale mam na to świadków - moich rodziców :-)

Buziaki dla was!!

ssabrinaa chlopakom bardzo podobaly sie bańki, a zwlaszcza Mackowi bo mógł sie powyglupiac przed młodszym bratem a kuba śmial sie z niego i z baniek :D
Ale balon tez jest dobry. Kuba uwielbia bawic sie balonem razem z mackiem - coś ich łaczy :)

niuniunia kupilam maseczke z ginka z firmy Marion. Przez pomylke przyslali mi inna niz chcialam - przeciwtradzikowa :eek: no ale pomyslalam sobie - a co tam sprobuje... Choc ja nie mam sporo syfkow, a raczej sucha cere. I powiem ze jestem zachwycona! Takiej gladkiej skóry już dawno nie mialam. Przy okazji zniknely dwa syfki jakie mialam :tak:
A poza ta to lubie bardzo maseczki z Dax Cosmetics Perfecta - odzywczo wygladzająca i nawilżająca. Od nich używam tez peeling enzymatyczny drobnoziarnisty. Kupuje male saszetki bo jedna i tak starcza na 3-4 użycia.

gola mamy huśtawke plastikowa z oparciem. Ona ma zapiecia na pasy :)
Nas RMF wlasnie mowili o tym "naszym" pedofilu z osiedla :-( Najgorsze jest to ze tutaj niewielkie osiedle i wiele osob sie zna, wiadomo gdzie kot mieszka itp., wiec nawet podejrzewam ze dziewczynki mogly sie faktycznie go obawiac, bo tutaj nie brakujue typow spod ciemnej gwiazdy. Pewnie by je nekał dlugo :confused2: w jakich my czasach zyjemy ze nawet pod wlasnym blokiem nie mzona sie czuć swobodnie :-(

AniaSm tam gdzie ja chodzilam do gimnazujm tez byl taki rozbierajacy sie przed dziecmi.... Dramat, co niektorzy ludzie maja w glowach :confused2:

Gola kontakt z rówieśnikami jets bardzo ważny,fajnie ze macie duzo Dzieicaczkow w rodzinie i wsrod znajmocyh. Moj Synek mial słaby kontakt z rowiesnikami bo jak zanim przyjechalam do uk to mial wlasnie pol roku i zanim poznalam Dziewczyny z dziecmi to sie zrobil malym Dziwaczkiem, pracuje nad nim, ale nieraz mam łzy w oczach po kolejnych odwiedzinach jak zaczyna zabierac swoje zabawaki. mial nawet etap popychania mniejszych dzieci, ale to mu wybiłam z glowy. Marika jest juz zupelnia inna pod tym wzgledem,bynajmniej sie tak pocieszam. Czlowiek uczy sie na błedach niestety.

anus super ze kleik smakowal Marice oby zaczela jesc juz cos wiecej niunia,no a z ta waga to wiesz jak to teraz jest ze dzieciaczki bede malutko przybierac bo sie coraz wiecej ruszaja i lepiej spalaja to co jedza :tak: Milej podrozy oraz pobytu juz wam zycze ;-) wypoczywaj kochana w tej Polsce ;-):-)
nimfii super ze chlopaki tak juz od samiutkiego poczatku umieja sie nawzajem zabawiac,na pewno jest to niesamowity widok kiedy starszak tak zabawia mlodszego i go inspiruje do tego :tak: na pewno w przyszlosci Kubus bedzie z podziwem patrzal na Maciusia bedzie takim jego idolem i wzorcem :tak:

Moj wlasnie robi sobie drzemke juz 40 minut pewnie pospi do 12 albo i dluzej :-D

Witajcie maminki
Mamy cyckowe, czy po pół roku karmienia zdarzyło Wam się mieć nawał mleczny?
Od wczorajszego wieczora moje cycki oszalały! Zrobiły się gigantyczne, twarde i bolesne. Bolą sutki jak Filip ssie. Na szczęście nie jest to zastój a najnormalniej nawał mleczny. Obrócić się nie mogłam w nocy bo tak bolały. Sama budziłam moją pijawkę,żeby mi ulżyła ale to nic nie pomagało. Dziś wyglądam jak Pamela A. :) Rano o 6 użyłam laktatora bo nie dało się wytrzymać. Mleko wciąż napływa. Z nowości to wypiłam wczoraj kubek melisy (testuję na sobie bo podam dziecku w podróży). Jak to się utrzyma to się nie zmieszczą w sukienkę na wesele...

onanana jeśli chodzi o wózek to nam się nie opłaca kupować na 2 tygodnie bo potem kolejna wizyta za rok dopiero.

ponko jestem w szoku,że tak szybko Twój syn stanął na nogi, zwykle w tym wieku zaczynają raczkować.

nimfii mój jeszcze nie siada a nawet głowy mocno nie trzyma no ale on grudniowy przecież:) Co do pedofila to bym dziada własnymi rękami zatłukła, takich powinno się kastrować! Miłej zabawy na weselichu;)

maggipka fajnie musiała Amelka wyglądać z bananem, super,że jej smakował. Bezcenne usłyszeć słowo "mama" po raz pierwszy:)

winki80 odważna jesteś z tym lataniem, mnie ciarki przechodzą jak pomyślę o podróży z dzieckiem, miłego pobytu. Piękny masz ogród, widziałam w galerii! Mój dość zapuszczony ale inwestować nie będziemy bo kiedyś wracamy, najważniejsze,ze warzywka rosną dla dziecka.

Aneczka87 już myślałam,że do mnie coś napisałaś a tu bach - ciasto Mikado:) Szybkiego i udanego remontu życzę;) Dzieci uszka trą jak chcą spać, to normalne;)

Niuniunia dużo zdrówka i radości dla Wikusi na pół roczku !

syl84 współczuję, przeszło już? Wszystkiego najlepszego dla Synka na pół roczku!

margo pogody życzę na wyjazd.

AniaSm mam coś podobnego z TT ale bez przegródek a zwykłe pojemniczki z zatyczką, są bardzo wygodne do przechowania czegoś.

martttika trzymam && , nie oblej mi tam!:)

Angun to Was czekają atrakcje lekarskie. Oby się pokończyły pomyślnie!

Gola, fajnie ,że macie na osiedlu tyle dzieciaków, Pola będzie miała się z kim bawić.

anus0207 Twój maluch teraz więcej się rusza i nie zamartwiaj się tym przybieraniem wagi. Miłej podróży!

Ufff wreszcie weekend:)

Mikado ja też tak miałam i niestety jeszcze mi cycki nie zeszły mimo od tamtego czasu;( Zdarza mi się też nawał ale jak małej długo nie karmię wtedy mam mega nawał.

mojej się ostatnio poprzekręcało i je o różnych porach zamiast stałych i nadal co 2 godz, laski a u Was cycowanie jest co ile czasu?

Wikunia dziękuje za życzenia;***

Hejka :-)
Wpadłam aby się pochwalić że 3 ząbek się szykuje...:-) Martyś ma już wystającą lewą dolną jedynkę i prawa powoli wyłazi i dziś na górze lewą wyczaiłam :-) Super bo nawet Martyna w kość nie daje normalnie jak zawsze się zachowuje.
Kozunia mała nie lubi jagód z jabłkami a takie pyszne są że sama zjadłam ;-) Dałam w zastępstwie marchew z jabłkiem zjadła prawie cały słoik cwana besta.:-) Byliśmy w poniedziałek u ortopedy bioderka piękne pan stwierdził zresztą jak zawsze mamy za 4 miesiece sie pokozać jak już będzie stała...aaa i mam małą pilnować aby nóżek nie wykrzywiała bo ona się tak śmiesznie bawi tymi swoimi syrkami wygląda jak człowiek guma...aż zapytałam czy tak może się bawić i wyszło że :no: Laski jak wasze dzieci wykazują radość miałam już dawno pisać ???bo moja tak dziwnie napina prosto nóżki i rączki niby na ostatniej wizycie pediatra mówiła że tak okazuje radość,emocje ale sama nie wiem.
ehhh czytam was codziennie ale jakoś zebrać mi się trudno aby wam odpisać wybaczcie :sorry:
Mikado ja już nawałów bardzo dużo miałam ostatni jakoś z 2 tyg temu cyce myślałam że mi pękną :sorry:
gola super że Polcia ma kontakt z dzieciakami moja też ma i bardzo się cieszy na widok dzieci :-)
ponko brawo dla Filipka spryciarz mały :-)
marttika super teraz aby tylko zdać trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Angun powodzenia na tych wizytach ehhh pamiętam jak się naczytałam o tym udrożnianiu aż płakałam po nocach co moje dziecko przeżyje ale obyło się bez...trzymam kciuki za Artiego
Niuniunia Wiki rośnij duża buźki od ciotki i Martysi :-)
yyyy a reszty nie pamiętam innym razem

aaa moja pyza ostatnio wstaje o 5 albo po masakra zawsze była 7...ale dziś spała całą noc bez jedzenia na brzuchu a ja durna wstawałam 2 razy co u niej i tylko ją z boków łóżeczka wyciągałam :-D

reklama
mikado - u mnie nawału jako takiego nie było, ale jak tylko Mała przyśnie na dłużej, to mi cycki rozsadza.

niuniunia - ja karmię min. co 3h, ale czasem Mała woła na małe pociumkanie nawet co 1h

A jak to będzie z odstawianiem maleństw? Ja zatrzymamy laktację? Póki co nie wyobrażam sobie tego, bo laktacja u mnie hula!!

Do góry