reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny ja tylko na chwile.Nie odpisze Wam bo nawet nie wiem co pisałyscie dzisiaj.Chcialam tylko napisac - moze ,ktoras bedzie zainteresowana, ze w 5-10-15 jest obnizka ciuchow -50% ja kupilam dzisiaj malej fajna, cienka kurteczke za 30 zl i C&A sa za 15 zl bardzo fajne body na cienkich naramkach

reklama
anus0207 to trzymamy &&&,żeby lot udał się
Mikado specjalnie wyróżniłam, żebyś przeczytała że jest nawet ciasto jak Twój nick, jak byłam w cukierni i je kupowała od razu o Tobie pomyślałam, a z uszkami to tez mi się tak wydaje bo ona zawsze tak robiła i robi, ale facet mi juz tak namącił, że sama już zgłupiałam, a kto jak nie mama która przebywa z dzieckiem najwięcej je zna

dziewczyny jak lubicie geslerową to kolejny odcinek moja miejscowość, tzn. pod Gorzowem, tablice GW się kończą i jest Wawrów, podobno cyrki były jak była u nas, poszła do jakieś restauracji w GW i jej nie smakowało to rzuciła talerzem o ścianę

Hejka dziewczyny, Wy tu gadu gadu a ja trzy godzinny spacer zaliczyłam z małym, z czego połowę mi przespał. Nogi mi w tyłek wchodzą, nie mam siły nawet Wam odpisać... :-D Ale park mamy piękny, ogromny, ze stawami, jak wieś w środku miasta, to musiałam cały zejść i zanim wróciłam (oczywiście na piechotę) to myślałam, że mi nogi odpadną. Chyba jestem 10cm niższa po tym spacerze :-D
Buziaki

Witam się :-)

Czytam Was od rana ale jakoś nie mogę zabrać się do pisania wiecznie coś:wściekła/y:
ankusch gratki na ten 3 ząbek ale Wam się sypia u nas cisza z ząbkami chodź mała jakaś taka nie spokojna zapewne na ząbki a wyobraź sobie że moja Liwia też od paru dni wstaje o 5.30 góra do 6.00 pośpi wypije mleczko i już nie zasypia a tka ładnie potrafiła jeszcze zasnąć nawet do 8.00
nimfi bawcie się dobrze jutro na weselu
ponko super że spacerek zaliczony park na pewno wygląda pięknie o tej porze roku zielono, kolorowa, ptaszki śpiewają
anus udanego lotu, podziwiam z 2 dzieci nie lada wyczyn,
niunia Wszystkiego najlepszego dla Wiki na te 6 miesięcy, zdrówka
martttika trzymam&&&&&&&& za prawko, powodzenia
Angun oj napięty macie przyszły tydz.oby pomyślenie wszystko się zakończyło, trzymam &&&& za zabieg Arturka,
Helenka strasznie mi przykro że znowu jesteście w szpitalu, nie już Was wypuszczą zdrowych i oby nie musieliście już nigdy wracać do szpitala trzymajcie się dzielne
syl mojego m też jak była zima chwyciła rwa kulszowa pomogły tabletki opokan dostępne w aptece bez recepty, mogę sobie tylko wyobrazić jak cię boli życzę aby szybko puściło

no to udało mi się co nieco napisać zmykam obiad kończyć, naleśniki usmażone tylko jeszcze zupę pomidorową zrobię i koniec na dziś:tak::tak:

Helołłłłł ;)

angie
- kurcze u mnie chyba nie ma opcji nagrywania, a może ja sierota nawet nie wiem o tym ?:) Będę dziś wieczorem patrzeć...

anus -
kurcze, malutko mała przybrała, ale i nasze bobisławy są coraz starsze, więcej się ruszają, jeśli jest tylko zdrowa to myślę, że ok. W tym m-cu mało przybrała, a np w przyszłym przybędzie 4x tyle ;) Spokojnego lotu! Co do kontaktów z rówieśnikami, kurcze niestety nie zawsze są inne dzieci "pod ręką" ;)
maggipka - gratki z okazji MA -MA:-D U nas na tapecie ciągle Lady GaGa, Pola w kółko powtarza Gaaa - Gaaa:cool2:
Mikado - może nie nawał - jak to było zaraz po porodzie, a bywały dni, że mleka było duuużo więcej niż zawsze i też musiałam w nocy odciągać ręcznie, zdarzyło się tak już kilka razy
Aneczka- ja zawsze po tym poznaję, jak Pola śpiąca- właśnie dotyka, trze uszka i oczami wywraca na wszystkei strony, aa i tak jakby ją nosek swędział bo go trze też :tak: PS Będę oglądać Gesslerową:-D
Niuniunia - Pola w nocy tylko cyś, potem 5 albo 6 rano cyś, ok 8 cyś potem już kaszka ( średni ojej smakują), potem cyś, i potem to już przeważnie róznie...Daję jej na żadanie. Wikunia wszystkiego dobrego promyczku kochany:*
ankusch
- gratki na 3 ząbka!!Fajnie, że malutka dobrze go znosi :) Pola jak się cieszy, to piszczy, i jak się ją trzyma np na rękach to jak sprężyna się podbija;)
ponko Wasz mały jest niesamowity!! :)Fajnie, że macie gdzie spacerować:tak:
mirelko - u mnie dziś były naleśniki - mama zrobiła dziś obiad, bo nas nie było :)

A więc wypad do Leonka super udany - fotki porobione. Pogoda cudna byliśmy też ponad 3 godziny na ogrodzie:)
Polcia wykąpana, padłą od razu (przed 19tą)
buźki:*

winki no to ładnie, ale ty taka zaprawiona podróżniczka na pewno dałaś radę :tak:
maggipka ja też chodzę po 2-3h na spacerkach i też wiem co to ból nóg ;-)
helenka życzę zdrówka dla Olusia, trzymam kciuki :-) całuski trzymaj się
angie gratki dla Kingusi, że zaczęła nową dietkę :-)
julianna współczuję, że mały taki niespokojny, może to ząbki?
nimfii udanej zabawy, sama by się wybrała na jakieś weselicho, ale w perspektywie wesel brak :-p
anus trzymam kciuki za wasz lot :-)
Niuniunia wszystkiego naj dla Wikuni na te pol roczku
ankush moja jak się mocno cieszy to macha swoimi kończynami jak wiatrak :-D gratki z okazji 3 ząbka :-)
ponko mam do ciebie serdeczną prośbę powiedz mi co można robić w trójmieście w tak fatalną pogodę jak zapowiadają na mój wyjazd nad morze, kiedyś byłam chyba w delfinarium??? ale nie wiem czy dobrze pamiętam :-pproszę cie podaj namiary na fajne miejsca z dzieciaczkami, z góry dzięki :-)

Hejka wieczorową porą, moja mała glizda (jak to któraś z was pisała) śpi, ale nie obyło się bez wiercenie w łóżeczku z 1h :szok: zrobiłam dziś z moją małą rundkę po lumpkach i kupiłam jej parę fajnych ciuszków: kurtkę wiatrówkę, leginsy, a koleżanka kupiła mi kapelusik różowy dla małej. Była dziś u mnie niania i jak mnie nie ma mała nie płacze, a zaczyna płakać jak wracam do domu??? NIe wiem dlaczego? Byłam dziś u laryngologa z moim uchem i Pan Dr powiedział, że mam piękne i zdrowe uszka ;-) nosek i gardełko też, więc nie wiem dlaczego mnie boli :eek: powiedział, że po wizycie u fryzjera naleciało mi malutkich włosków do ucha i wyssał mi je taką małą pompką, ale było śmiesznie :-D mam gilgotki w uszach.
Zaraz uciekam pakować mężusia na wyjazd.

Hej dziewczyny. My w domu narazie, mieliśmy dziś konsultacje i badania na oddziale laryngologicznym. Ucho Olka jest zdrowe, wbrew temu co wczoraj nam nagadali , jak usłyszałam że nic mu nie jest zrobiłam straszną awanturę że mam dość takiego traktowania że nas odsyłają wszędzie i że wiecznie tylko antybiotyki mały dostaje, a ból i krzyk nadal jest, więc wtedy zajeli się nami, porobili małemu badania i okazało się że musi mieć zrobiony zabieg i to w trybie pilnym i jakimś takim cudem znaleźli wolne miejsce i mamy termin wyznaczony na środę. We wtorek musimy zgłosić się na oddział i tam go przygotują. Jestem spokojniejsza bo mam nadzieję że moje dziecko wkońcu przestanie cierpieć.
Przepraszam że wam nie odpisuje ale czytam was na telefonie i pisze a tu ciężko odpisać wszystkim.
Mały mi dziś zwymiotował przed spaniem mam nadzieję że to ze zmęczenia i przejedzenia, bo pił ile wlezie kaszy.
Dobranoc.

Witajcie wieczorową porą dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę, bo gość w dom i nie wypada tak pisać.
Przede wszystkim Wikuniu wszystkiego najlepszego dla ciebie z okazji ukończenia pół roczku!
Helenka to dobrze, że już coś wiadomo, może wreszcie ulzy Olusiowi.
Życzę wam spokojnej nocki. Buziory!!!

reklama
helenka no to fajnie, że z Olkiem lepiej, powodzenia w środę :-) oby zabieg pomógł i nigdy więcej mu uszka nie bolały
A ja spryciulka spakowałam już męża i siebie też, ale dla mnie się okazała moja torba za mała :-D więc siostra przywiezie mi jutro walizkę, może się zmieszczę ;-)a jutro od samego rana muszę być na nogach, bo o 10 mam zapowiedzianą wizytę "opiekunki" do Lenki, ma 10 lat i bardzo lubi dzieci, mojej siostry chrześniaczka ją błagała czy może przyjechać z nią do mnie i dzidziusia pilnować :-) i spytała czy będzie mogła długo u mnie zostać, śmieszne są takie małe dziewczynki :-D więc jutro będzie wesoło!

Do góry