reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

nimfii
moja Lenka jeszcze nie siedzi sama, tak jak piszesz pada do przodu i na boki :-)
ponko gratulacje dla Filipka :-)

Niestety z moim uchem wciąż jest źle chyba jutro pójdę do lekarza po antybiotyk, bo inaczej oprócz pogody będzie mnie wkurzał ból :wściekła/y: niestety sprawdziłam pogodę długoterminową i zapowiadają burze i zimno na nasz wyjazd, a mamy zapłaconą zaliczkę więc jedziemy, bo to zresztą jedyny moment kiedy ja mogę, bo po powrocie do pracy długo nie dostanę urlopu.

Na razie spadam bo mąż mi zrobił wyczesaną kolacyjkę na ciepło, idę konsumować :-)

reklama
Ja za to ciagle czekam na rozpatrzenie mojego odwolania o zasilek pielegnacyjny na Kinge, juz prawie 3 miesiace minelo a powiedzieli mi ze do 6 miesiecy to moze trwac.
strasznie długo , no ale mam nadzieje że rozpatrzą pozytywnie :tak:
A co skubany już umie! Mamy salon z aneksem, poszłam za róg kaszkę zrobić, wracam, a Fifi STOI trzymając się rączkami o niską szafkę na telewizor (ciut niższa niż przeciętna kanapa). Na moment już go zostawić nie mogę... Za tydzień telewizor ląduje na ścianie.
Gratulacje dla Filipka :tak:
A ja chciala zapytac jak tam idzie dzieciom siadanie? Czy ktores korzysta juz z krzeselka do karmienia? no i czy siedza stabilnie bez podparcia?

Kuba nada leci do przodu albo na bok :p
moja cały czas chce siedzieć ale sama jeszcze nie u mnie i leci na wszystkie strony ;-)
Laski, spójrzcie, jaki czad!:-D (fajny sposób na paznokcie) https://www.youtube.com/watch?v=reVsagoJEmo&feature=related
superowe :tak:, ale nie chciałoby mi się tyle czasu tracić , wolę kupić naklejki :-)
witam po wizycie u logopedy,
nareszcie mozemy zaczac rozszerzac diete, tutaj zalecaja pierw ziemniaczek ale nie bylo samych ziemniaczkow wiec kupilam sloiczek ziemniaczek z marchewka i dzis jeszcze dam sprobowac Kindze, juz nie moge sie doczekac :-) Jutro mam kolejne spotkanie, jeszcze bedzie konsultacja z dietetyczka i chyba kolejne porady co i kiedy.
no to super , Kingusi na pewno posmakuje :tak:
witajcie, ja tylko przywitać się i zameldować bo niestety strzeliło mi coś w kręgosłupie i nie mogę siedzieć, leżeć, o noszeniu dziecka nie wspomnę. Masakra, jak do jutra nie przejdzie to będę musiała do lekarza iść. Nagle przy odkładaniu malego na mate mnie zgięło i chyba z pół godz. leżałam na podłodze, boli jak diabli.

Tutaj chyba tylko jakiś fizjoterapeuta może pomóc, trzymajcie za mnie kciuki. Dobrze, że mąż w domu bo ja bym małego nawet z łóżka nie dźwignęła...
może to dysk , dużo zdrówka dla ciebie i Najlepszego dla Igorka na to pół roczku :tak:
Mam pytanie do mam niecycykowych których maluchy budzą się w nocy na karmienie. Jak przygotowujecie mleko? Wieczorem? Używacie podgrzewacza na wodę czy mleko? i czy mleko po staniu przez pół nocy nie śmierdzi? Bo jak u nas się odłoży na chwilę to potem nieźle capi (nie mam podgrzewacza, nie używam).
nie powinno się trzymać gotowego mleka , ja mam zawsze butelkę z wodą w podgrzewaczu , albo podgrzewam w czajniku na 40 stopni (bo ma taką funkcję ) wcześniej już przegotowaną wodę , a jak wstane to wsypuje tylko mleko i kaszkę z pudełka
nalewam przegotowaną wodę do przygotowanych butelek, odmierzoną ilość mleka z kleikiem wsypuję do kieliszków,gdy nadchodzi pora karmienia po prostu mieszam ;)
nie podgrzewam, mały nie chce jeść ciepłego mleka.
wygodnie ci z tymi kieliszkami?? ja sobie kupiłam pojemnik na mleko POJEMNIK NA MLEKO W PROSZKU Avent (2355119742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z tym że ja urzywam głównie na wyjścia z domu , a są też tańsze i z 4 komorami BABYONO POJEMNIK NA MLEKO W PROSZKU 4 KOMORY BPA0% (2321592702) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Sabrina to faktycznie pospaliście :tak:

myśmy spędzili cały dzień w domu bo leje i wieje ,mam nadzieje że jutro się trochę poprawi bo chciałabym na krótki spacer chociaż wyjść z moimi maluchami :tak:

No i wracam najedzona :-D ja dziś miałam zwariowany dzień, spałyśmy dziś z Leną do 10 z przerwą o 7 na jedzonko :tak:około 12 wyruszyłyśmy w deszcz do mnie do pracy z buta mam 10 minut, ale zaszłam po drodze po ciasto i w sklepi się okazało, że nie można płacić kartą, więc zrobiłam nawrotkę do bankomatu (a na dworze wciąż mocno padało) doszłam wreszcie do pracy mokre buty i spodnie do łydek :wściekła/y: ale w pracy było miło, lenka bardzo grzeczna uśmiechała się do wszystkich, cicie ponosiły na rączkach a ja spokojnie wypiłam kawkę, nawet dała się wziąść na ręce dla mojego dyrektora :-pi się nie rozwyła, więc wizyta udana :-) po powrocie czeka mne ostra jazda, dziś wstępnie poznałam temety które będę prowadziła, a powiem że się zapowiada ciekawie.

Trochę się dziś wkurzyłam bo znajomi, którzy milei z nami jechać nad morze coś gadają, że pogoda brzydka i chyba nie jadą z nami, my jedziemy ubieramy się ciepło i będziemy spacerować po plaży i wdychać jod :tak:

Witajcie kochane czytam Was codziennie i jestem z Wami na bierzaco:)Juz myslałam ze tylko moj Wotjek nie siedzi uczymy sie tego na rehabilitacji i pełzania tak zamotałam ze mam rehabilitacje 5 dni w tygodniu na nic nie mam czasu...WSzystkiego najlepszego dla wszystkich kochanych dzieciaczkow z okazji pol roczku:-)Pozdrawiam Was goraco!!

Hej dziewczątka :*
Laski super, że tyle piszecie, ale dla mnie to nie do nadrobienia:-p
mycha współczuję Wam bardzo problemów finansowych. Normalnie aż nerw chwyta jak się cos takiego słyszy!:wściekła/y:
syl spróbujemy cos zdziałać w tym kierunku, żeby było lepiej w pracy, ale średnio to widzę
maggipka rozczarowały mnie warunki, bo nie ma napiwków (tzn. są - wczoraj powinnam byla dostać 90 zł, dostałam 30). Kto pracował w gastronomii to wie, że na wypłatę sie nie patrzy tylko na tipy, bo to jest trzon naszych zarobków, a stawka godzinowa to tylko dodatek.
winki moje zaufane koleżanki już tak robią :tak:
Laski dzięki za każde dobre słówko! :*

ponko zdolniach z Twojego Filipka :-) ja mam ciepłą wodę w termosie, w kubeczku odmierzoną ilość mleka, tylko wlewam do butelki, dosypuje i gotowe!:tak:
nimfii ja już korzystam z krzesełka od ok 3 tygodni

Aaaa i wiecie co?! We wtorek o godz 10.00 mam egzamin na prawko :-) Narazie tylko teoria, ale sie zmobilizowałam :-) No musiałam sie pochwalić;-)

Też mam taki pojemniczek dostałam od koleżanki ze Stanów, super sprawa :tak: jak gdzieś wychodzę na cały dzień to nie muszę brać całej puszki, mam 4 przegródki to jeszcze sypie tam herbatki w granulkach. Jak się człowiek pakuje z dzieckiem to się liczy każdy kawałek miejsca w torbie :-D

Witajcie dziewczyny!
Ale dziś wywiejewooooo! Byliśmy rano na konsultacji, w przyszłym tyg.mamy wizyte u pediatry (skierowanie na zabieg), alergologa (chcę omówić dalsze roszerzanie diety u Małego), w czwartek konsultację anestezjologiczną a w poatek zabieg udrażniania kanalika. Intensywny bdzie ten przyszły tydzień!!
Byliśmy dziś na krótkim spacerku, ale mimo, że opatuliłam Artura, spuściłam daszek i podniosłam ochraniacz to i tak wiało kocno i zmarzły mu łapki.
Coś mi się przed chwilą 2 razy przebudził i płakał, mam nadzieję, że ładnie sobie pośpi dzisiejszej nocy.
Margo życzę szybkiego powrotu do zdrowia, może rzeczywiście weź antybiotyk, bo jak cię całkiem na wyjeździe rozłoży, to będzie kiepsko.
Ania Artur ma to oczko lzawiące i ropiejące nieprzerwanie od 2 doby życia, także tzeba z nim zrobić porządek.
Julianna gratulacje, niech Olusiowi takie spanie wejdzie w nawyk!!
Onanana dobrze, że Majcik coraz lepiej "żyje"z nianią :-) jak wizyta u drmatologa, z Majką byliście?
Sabrina dzięki kochana za &&&. Mam nadzieję, że z tym paszportem już teraz pójdzie bezproblemowo. No to ładnie sobie dziś pospaliście z Samim. Ja urwałam z Arturem dziś raptem 30 min., ale byliśmy u rodziców, a u kogoś śpi się jednak inaczej.
Gola a ja ozory bym zjadła, jakoś mnie to nie obrzydza. A facetem czasem trzeba wstrząsnąć, także dobrze kochana, dobrze! Pazurki niezłe, ale ja to bardziej lubie minimalistyczny manicure.
Ponko brawo dla Fifiego gimnastyka! My tez kupiliśmy ostatnio dywan, o wiele przytulniej i Mały jak się z maty wykula, to jeszcze ma margines bezpieczeństwa i na panelach nie leży. Współczuję teraz choróbska siostr.
Nimfii my korzystamy z krzesełka od ok.2 tyg., boże o ile wygodniej się karmi! Kąpiemy też Małego od kilku dni w krzesełku do kąpieli, fajna sprawa a jaką ma radochę z pluskania w wodzie!!!
Magippka fajnie odkrywać z bobikiem nowe smaczki, ja się czasem śmieję, jak Artur się krzywi na coś za pierwszym razem. Ale jeszcze takiej reakcji jak u twojej Amelki nie obserwowałam :-)
Aneczka super, że wpadłaś choć na chwilę. Mała zdolniacha z Zosi, teraz to tzreba bardziej uważać. Jak nie ma gorączki czy stanów podgorączkowych, ma apetyt, zachowuje się normalnie, to pewnie nie zapalenie. Po prostu jest senna czy zdenerwowana i tak robi, dziewczyny kiedys pisały, że widziały coś takiego.
Niuniunia oj, ale was zrobiła babka, widzisz, taki "urok"Warszawy.. Z szafą dobry myk, napisz, jaką mąż miał minę, jak drzwi otworzył :-D
Angie no to rozpoczęłyście wreszcie odkrywanie nowych smaków! Zdawaj relację na bieżąco, jak Kinia reaguje na nowe smaczki!
Martttika no to &&&&& za teorię!!!!
Syl oj to nieciekawie z kręgosłupem, mam nadzieję, że ci dysk nie wyskoczył, wygrzej się dobrze kochana i posmaruj jakimś żelem p/bólowym.
Wszystkiego najlepszego dla Igorka z okazji ukończenia pół roczku!!!

Zaraz pewnie będziemy Gesslerową obczajać, później kompu i spać. Jutro muszę jakieś zakupiska zrobić, bo dziś pichciłam u rodziców a u mnie obiadowe pustki, jutro ma do nas zawitać mama chrzestna Artura, zostanie do soboty, także trzeba trochę chatkę ogarnąć, nie będzie błogiego lenistwa:-(

reklama
Ja dziś już spadam, nałykałam się leków i idę do łóżeczka poczytać książkę, bo w dzień mała nie daje. Dla tych, ktróre lubią książki z zagadką polecam serię Carlos Ruiz Zafon o cmentarzu zapomnianych książek" Cień wiatru", "Gra anioła", ja czytam trzecią część "Więzień nieba" :-) ostatnio zaraziłam mamę i czyta nawet w autobusie w drodze do pracy a jedzie 15 minut :-D ale mówi, że zawsze parę stron zdąży przeczytać :-D
DOBRANOC LASECZKI!

Do góry