reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

nimfii - chyba coś w powietrzu wisi, bo ja też jestem półprzytomna:-( Tak mi się nie chce iść, Pola śpi już 1,5 godziny
Saabrinaa - masz rację, w sumie od 2 i pół tg zaczyna jeść coś innego niż moje mleko, więc może potrzebuje czasu

Dziewczyny łeb mi pęka, katastrofa!

reklama
Gola nom pewnie tak jest,zrob przerwe kilka dni i ponow probe i jesli nadal nie bedzie chetna do jedzenia to znowu przerwe rob :tak: uuu wspolczuje bolu glowy to poradzi byc upierdliwe.

U nas w miare pogoda jest,sloneczko swieci ale wiater taki wieje nieprzyjemny no ale i tak pojdziemy na jakis spacerek sie troszke dotlenic :-)
Milego dnia maminki ;-)

Hej dziewczyny, podczytuję Was od rana ale zmorzył mnie sen i nie miałam już kiedy odpisać. Na szczęście u nas nie ma jelitówki a po prostu jakieś zatrucie. Lekarka sprytnie zauważyła, że jelitówką nie zarazilibyśmy się oboje na raz no i w sobotę jak kupiliśmy ciasto to miałam wrażenie, że było nie pierwszej świeżości. No cóż, na szczęście już nam lepiej, za to A. dostał leżące L4 na 3 dni.
Wczorajszy dzień to była masakra. Wymiotowaliśmy na zmianę, A. miał jeszcze inne rewelacje i w ogóle czuł się przeokropnie, dużo gorzej ode mnie. Dlatego też on dostał do picia gastrolit i smectę oraz ścisłą dietę a ja po prostu muszę się dużo nawadniać. Spaliśmy w osobnych łóżkach, żeby Filip się nie zaraził (dopiero dzisiaj lekarka powiedziała nam, że to zatrucie).
Poodpisuję Wam jeszcze potem jak będę miała trochę czasu. Trzymajcie się mocno, zwłaszcza, Onanana, Wiem przez co przechodzisz i życzę, żeby Ci szybko przeszło!

Anus powodzenia na chrzcinach i w podróży;) Kciuki zaciśnięte i czekamy na relacje;)

Gola super, że macie wesele w przyszłym roku, my mamy 2 i to jednego miesiąca;/ Super prezent dostałaś kochana, ja ostatnio od długiego czasu sobie nic nie kupowałam więć czas to zmienić, nie mam już żadnych kosmetyków bo się wszystko pokończyło no a żal mi kupić bo zamiast sobie to wolę kupić małej jakiś ciuszek albo zabawkę niedługo zostanę nago i boso przez to że mi jest żal na mnie wydawać

Mirelka ja też bym się na Twoim miejscu wnerwiła jakby goście mnie wystawili, też raz miałam taką sytuację jeszcze w ciąży że zapowiedzieli się goście, ja przygotowałam coś tam do jedzenia o marnych siłach a ci nie raczyli nawet zadzwonić że ich nie będzie...

Mycha moi teściowie mają do nas 80 km i sprawny samochód i 2 dobrych kierowców którzy mogliby przywieźć ale też dopiero niedawno widzieli małą drugi raz tzn teściowa bo teść był tylko raz...Ale mogą wsiąść w auto bo je mają i nie są tacy schorowani żeby nie mogli nigdzie chodzić

Julianna Twój synek naprawdę meeeega wcześnie wstaje ale mojej szwagierki syn też takie noce prowadzi współczuję Wam

Martttika dzielna z Ciebie babeczka! Powodzenia!

Maggipka współczuję i Tobie tych ciężkich nocy, jak moja czasem ma taką noc to ja później jak zombie chodzę

Mikado sukieneczka śliczna, będziesz bardzo elegancką mamą Panny Młodej;) -> prawidłowo! ;)

Winki widzę, że i u Ciebie noc była ciężka, no cóż te nasze dzieciaczki nie mam zielonego pojęcia skąd mają tyle siły, często sama się zastanawiam

Andrzelika ja Ci zazdroszczę kochana, że Alanek tak ładnie Ci przesypia noce kurcze też bym tak chciała a ostatnio coraz gorzej

Ponko widzę, że i u Was jakiś wirus złapał kurcze współczuję

Onanana jak się czujesz kochana? Współczuję CI i tej nocki i wirusa i jeszcze teraz ta hemoroida. A jak w ogóle to się objawia? Bo nawet nie mam pojęcia

Syl brawo dla Igorka;) Ale z tym porannym wstawaniem to i u nas podobnie

Nimfii super kochana, że pobawiłas się na tym panieńskim ;)

sabrinko fajnie, że spędziliście miło niedzielę, Samiemu widać, że chrupki posmakowały i ja swojej muszę zakupić;)

Helenko cieszę się, ze wypuścili Was z tego szpitala obyście już tam nie wracali;*

Angun gratulacje dla Twojej przyjaciółki, dużego bobika urodziła;) U nas kochana na paszport czeka się 3-4 tyg nie ważne ile kto ma lat

Beciaczek witaj moja imienniczko;) Moja Wiktoria przesypia mi całe noce ale przebudza się tylko na cysia ale wstaje o 6 rano czasem wcześniej a czasem później

Gola ja mieszkam w domu prywatnym i będę sobie swój budować ale u nas niestety jest większe miasteczko (ponad 50tyś mieszkańców już jest przez nowe osiedla) i ze spokojnej mieściny jaka kiedyś była teraz jest dosłownie gwar. Czasem nei chce mi się wyjść po zakupy jak pmyślę że znowu tyle ludzi...

Andrzelika miejsce jest magiczne!

Moja niuńka wczoraj opitoliła cały słoiczek jabłka ze słodką marchewką zamiast jednego karmienia piersią w szoku byłam bo siedziała wtedy z moją mamą a my byliśmy zaprosić gości. Byliśmy 110km od domu, głowa mi pękała bo słońce jak nagle swieciło to mnie oczy bolały. Zajechaliśmy do teściów, kupiłam teściowej prezent na urodziny bo miała we wtorek kupiłam jej taką dobrą suszarkę do włosów bo nie ma kobiecina i czekoladki ucieszyła się. I znowu tylko ja pamiętałam... wieczorem przyjechaliśmy po Wiki i pojechaliśmy jeszcze jednych gości zaprosić. Padła przed 22, i spała do 6 rano (ja jak zombie i ledwo patrzyłam na oczy). Byłyśmy dziś u pediatry bo małej znowu oczko ropnieje i bardzo łzawieje więc niestety znowu kropelki z antybiotykiem musimy wkraplać bo znów jej się robi bakteryjne zapalenie spojówek biedna ma mega czerwone oczy i ciągle marudzi. Śpi mi dziś po 2 godz a ja dziś jakaś niemrawa i zbytnio nic mi się nie chce. Zaraz idę obiad wstawić i posprzątać trochę bo od rana tylko dzieci pilnuję i nic nie mogę zrobić

Witajcie kochaniutkie:)
winki
faktycznie wzrok przeszywający:-D zwłaszcza o 3 nad ranem:)
ponko dobrze,że to nie jelitówka, wypoczywajcie!
onanana po chmurach zawsze wychodzi słonko! wirus minie i znów będziesz radosna, tego Ci życzę;) Hemoroida współczuję, bardzo się tego bałam podczas ciąży ale na szczęście się nie porobiły. Wyobrażam sobie jak dziś wytrzymujesz w pracy, dzielna jesteś!! Próbowałaś może Duphalac? Fajny na zaparcia;)
Ssabrinaa właśnie takie chrupki planuję kopić do samolotu,żeby miał zajęcie:)
andrzelika teściowie mają sławny dom ale na filmie obdrapany był mocno :), z filmu najbardziej mi się podobało "ogonek... taki malutki":) Jak ja kocham takie klimaty, w Polsce w bloku się duszę i ogólnie za głośno jest, aż zazdroszczę ciszy i powietrza. Dlatego zakupiliśmy (częściowo to spadek) dom nad Wisłą w bardzo znanej miejscowości, gdzie wypoczywa Daniel O. ;) Już chcę wracać!! W moim mieście był kręcony częściowo "Lektor" piękny film, bardzo polecam http://www.polskanafilmowo.pl/filmowe-miejsce,16,lublin,PL
Angun e tam zgrabniacha ze mnie, paczek w maśle jestem:) My tez w trakcie wyrabiania paszportu dla dziecka, irlandzki bedzie miał od początku bo Polski tylko na rok niestety;) Ogromny ten synek Twojej przyjaciółki, Filip miał 3.81 kg a ja ledwo go wypchnęłam, podziwiam i gratuluję.
helenka super,że już w domku!
Mirelka ze strony gości nie ładnie. Plusem jest to,że Wam ciacho zostało:)
Cocca a czy soczki pije? Możesz mu śliwkowy podawać w małych ilościach.
angie super,że Kinga tatusia wysłuchała, to bardzo bystra dziewczynka i fajnie,że się udało spokojnie zjeść. Nam też się wieczór udał, zwłaszcza ta część tylko dla dorosłych:) Na oglądanie sukienki i kawkę zapraszam kiedy tylko zechcesz:) (znów pośpię :-D)
beciaczek witaj. Mój Filip nas na straży trzyma, wstaję co 2-3 godziny, karmię jeszcze tylko piersią.
Gola jazz club? super! Jeszcze jak mi powiesz,że jazz grają na żywo to wpadnę do Was! Udanego spotkania! Mnie też dziś łeb daje we znaki, brrrr
nimfii to się pobalowało:) z tego co wiem na kaca najlepsza jest maleńka dawka alkoholu. Kawa nie wskazana;) brrrr nie cierpiałam kaca na szczęście już nie pijam żadnych % trunków i nie zamierzam już tknąć:)
Niuniunia super,że Wiktorii deserek smakował, ja już się doczekać nie mogę rozszerzenia diety. Może to oczko zatarła ? Oby lek podziałał skutecznie!

I u większości z Was się ochłodziło, u nas masakra świeci słońce 10 minut a za chwilę leje jak z cebra do tego wieje.
Mój bobik dziś wampir energetyczny już mi siły odebrał a jeszcze 4 godziny do spania. Coś wyje i spać nie może, właśnie zapełnia pampersa to może się uspokoi.
Wczoraj mi mąż zakomunikował,że za rok we wrześniu wyruszymy na wakacje do słonecznej Portugalii, w to samo miejsce gdzie tworzyliśmy Filipa (ale tam nie wyszedł). W tym roku urlopy wykorzystane i przez to wesele się spłuczemy finansowo. Rok oszczędzania i wreszcie gdzieś odpoczniemy i kości wygrzejemy. Tu masakra zimno, mokro i często szaro. Przez tą wiadomość miałam słoneczne sny:) Odliczam już dni, miesiące, lata.

Jeszcze takie małe pytanko bo ja taka niekumata... Jaki kolor dodatków pasuje do szarego? Myślałam o perłowym białym lub pudrowym. Oczywiście na szyję zwykły łańcuszek i skromna biżuteria ,żeby jak choinka nie wyglądać, sukienka błyszczy więc sama w sobie strojna. A garnitur dla męża w kolorze?

Ostatnia edycja:
mikado i moja maz tez wyznaje taka zasade ze na kaca najlepiej jest sie piwa napic ;)

Wiecie ja chyba ze 2 lata nie pilam alkoholu i to wlasnie mnie tak ścieło.... Organizm przeszedl niemalże przytrucie :p Jak sie tyleee czasu bylo "czystym".

ponko - dobrze, że to nie wirus i już dochodzicie do siebie :)
nimfii - zgadzam się - na kaca najlepsze jest piwo
Mikado - do szarości super wygląda, czerwień, burgund, kobaltowy czasem też :) oo pomarańczowy też spoko, a do Twojej sukienki myślę, że coś spokojniejszego, bo materiał jest lekko połyskliwy. Ja bym postawiła na jakąś fajną kopertówkę i buty, np pomarańczowe?:) Albo kobaltowe, czy fuksja i deliaktna biżuteria. PS nie byłam w Jazz Clubie ( to taka knajpka, fajna, kanapy w srodku , fotele, lampy z materiałowymi abażurami, nie wiem czy jest muzyka na zywo, ale jazzowe kawalki leca), a nie byłam w koncu, bo syn koleżanki nie wzial kluczy do domu i musiala szybko wracac:(
Niuniunia - ale fajnie, domek ,to zawsze dom, kawalek własnego podworka, i maly domek taki powiedzmy ok 100-130 m jest tanszy w utrzymaniu niz mieszkanie powiedzmy 3 pokojowe. I dobra z Ciebie synowa:tak:
Ssabrinaa - dziś podejście nr 3 z chrupami, ale za to dałam jej banana kawałek tak zeskrobanego na łyżeczce - baaardzo jej smakował ;) Byliscie na spacerku? , u nas tez wietrznie, ale na szczescie nie padało :)

Laski - Pola ma 2 ZĘBOLA!!!!!! lewa dolna jedynka do kompletu ;) Nie marudzi, jest taka jak zawsze - odpukać :) Nawet nie wiedzialam (znowu), że go mamy, ale kupilam jej dziś w aptece silikonową szczoteczkę i patrzę a tu niespodzianka :)

Oooo dzięki Gola, natknęłaś mnie obstawiam kobaltowy lub czerwień, lubię te kolory. Pomarańczowe buty raczej trudno będzie kupić no i potem nie ma do czego założyć. Buty, mała torebka kopertowa i coś małego we włosy w jednym kolorze. Chciałam jeszcze delikatny szal ale córka stanowczo protestuje. No i srebrna delikatna biżuteria.

Gratuluję drugiego zębola, uważaj na cycki:)

reklama
Mikado -brudny roz tez do szarego pasuje. ( moj ulubiony kolor)

Laski z UK - jak ja wam zazdroszcze waszych sklepow. Zrobilam Olinkowi zakupy w GAPie za mini ceny ( bluza -8£). Ja nie przeliczam na zlotowki tylko na korony i wszystko tutj mozna tanio kupic.
W Prajku (Primark) kupilam super trampeczki za 2.50£ ,kapelusik za 2£. W Szewcji wszystko jest 5 razy drozsze. Jutro do domu,ciekawe jak sie spakuje.

Witam nowa kolezanke. Wszystkie nasze dzieci (no moze poza Alankiem) czesto urzadzaja imprezy nocne.

Gola - Drugi zab. Super. U nas wciaz ZERO. Czy Oli zostanie bezzebny?????
Niuniunia - biedna Wikusia z tymi oczkami. Kropelki musza pomoc. Ty jestes niezla z tymi prezentami. Zawsze taki konkretne kupujesz.

Do góry