reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja też zazdroszczę dziewczynom z UK tych sklapów:tak:...tutaj nie dość że malo ciekawych rzeczy to dodatkowo też drożyzna(jedynie Primark jest i tam bodziaki, pajace i piżamki nabywam).

Ja wogóle nie ogarniam ja Wy tak wszystkim dajecie radę odpisać...(np.ostatni post niuniuni). Zeby nie było to ja nie odpisuję wszystkim bo nie spamiętam tego no i ostnio Tymus chce żebym ciągle się z nim bawiła :-p...ratunek to wyjście na spacer:-D
miłego wieczorku.

reklama
Gola gratulacje na tego 2 ząbka u nas na razie brak ząbków:tak:
Mikado tak jak Gola pisze czerwone i kobaltowe dodatki będą pasować, na pewno wszystko ładnie dopasujesz, szal też by ładnie wyglądał przewieszony prze ramiona:tak:
Winki przyjemnego powrotu do domu ale opkupiłaś Olinka my już mamy garderobę na lato całą zakupioną dziś wpadłam na szybko na H@M dokupiłam jeszcze biały kapelusik, 2 bluzeczki i leginsy czerwone ale już na jesień wypatrzyłam ładne ubranka więc następne zakupy będą już jesienne:tak:
niunia biedna Wikunia z tym oczkiem znowu antybiotyk niech już się to w końcu wyleczy
helenke super że już jesteście w domu a z tym spaniem na podłodze to jakieś nie porozumienie i jeszcze musiałaś za to płacić

my po mimo wietrznej i zimnej pogody byliśmy 3godz. na ogrodzie trochę na spacerku, pokosiłam trawę w maju rośnie jak szalona a od jutra deszcze zapowiadają więc nie ma na co czekach aczkolwiek jeszcze kawałek zostało ale to pod koniec tyg.:tak:

mamusią które walczą jeszcze z wirusem życzę zdrówka:tak:

Idę Liwcie kąpać :tak:
Miłego wieczorku:-)

Niunia kochana zdrowka dla Wikusi oby antybiotyk szybko zadzialal.
Gola szkoda ze nie udalo Ci sie spotkac z ta znajoma w tym clubie,moze nastepnym razem sie wam uda ;-) Sami tez lubi takiego swiezego banana zawsze tak smiesznie mieli jezyczkiem bo to takie jest obslizgle hehe :-) Gratki za drugiego zebola !!!!
Mikado slicznie bedziesz wygladac ;-)

Mysmy zaliczyli spacerek,nie jakis dlugi ale 1h zesmy spacerowali bylo slonecznie ale wietrzycho tak w pewnych momentach wialo ze omalo glowy nie urwalo albo wozkiem tak mi trzepalo ze ciezko bylo go prowadzic.Przechodzilismy kolo placu zabaw i wzielam Samiego i zesmy wstapili na moment :-) wsadzilam mlodego do chustawy tam i jakies 5 minutek sie chustal oj ale mial ubawy i widac ze sie mu podobalo a potem wzielam mlodego i razem z nim sie troche chustalam na zwyklej chustawie dla starszych dzieciakow ale trzymal lancuch tak mocno ze nie chcial go puscic hehehe fajnie bylo szko0da tylko ze tak wialo no :-)

A tutaj Sami na chustawie w parku :-)
14052012116-001_comment.jpg

Ostatnia edycja:
winki bezzębny z pewnością Wasz mały nie będzie :-D Dzieciaki przeróżnie ząbkują - ja np taki przechuchu na drewnianych nogach bylam, że miałam 3,5 m-ca i pierwszego zęba!:szok: Oskarek mojej kumpeli miał jakoś 8 czy 9 mcy, a teraz ma 11 i ma 4:)

U nas zimnoooo:-( mirelka mnie nie pocieszyla, pewnie i u nas też bę∂zie padać...Już dziś się zapowiadało.
Pola wykąpana i od 18:40 śpi :) Wypadła jej druga drzemka popołudniowa , no i padła wcześnie;)

PS Ssabrinaa - to Wasz Sami jak i POla lubi husiu:) Jak byliśmy w mini zoo to pierwszy raz się huśtala i też strasznie byla zadowolona:tak: Moja mam kupila małej huśtawkę plastykową z oparciem wyoskim - taką co się na hakach w futrynie wiesza - dala 37 zł i na razie husiamy POlę "na sucho" w rękach - laski ile ona ma radochy!!! A

Ostatnia edycja:
winki uśmiałam się jak czytałam twój post, naprawdę w olinka coś wstąpiło, bo na tym zdjęciu zupełnie nie podobny do siebie :-D
onanana życzę zdrówka i niech ten wirus idzie preczz
mikado sukienka bardzo ładna, na pewno ślicznie się zaprezentujesz :-)
sabrina ale Sami się fajnie huśta :-) natchnęłaś mnie na nową zabawę w parku, bo jeszcze się nie bujałyśmy jutro spróbuję
gola każde dziecko lubi bujanie :-), a to bardzo dobrze działa na błędnik i wypracowanie równowagi u dziecka :tak:

Dziewczyny tyle piszecie, że ja nie ogarniam, w weekend każdą wolną chwilę spędzamy razem z mężem, bo w tygodniu dużo pracuje więc trzeba korzystać. Poza tym pogoda tak mnie dobija, że nie mam na nic siły do tego Lence chyba idą 2 na dole i jest marudna w ciągu dnia więc mimo brzydkiej pogody większą część dnia spędzamy na spacerach :-) ale mnie nogi bolą :-p
Pochwalę się bo w następny poniedziałek jedziemy na urlop 7 dni nad polskim morzem, pogoda ma się poprawić więc trzymajcie kciuki, zaczynam powoli przygotowania więc to też trochę czasu mi zabiera.
Dziś była u mnie niania na 2 godziny od 14 do 16 i Lena płakała tylko przez parę minut jak wyszłam, więc robimy postępy ;-);-)

Cześć Laski! W końcu upragniona pora czasu wolnego dla mnie:-) Franek dał mi dzisiaj popalić, strasznie marudny jest od 3 dni, może pogoda tak na niego wpływa a może ząbki... Mój w tym tyg. na 2-gą zmianę, więc wszystko na mojej głowie, strasznie nie lubię jak ma na 2-gą zmianę, bo go praktycznie nie ma w domu. Dziś przez to pierwszy raz próbowałam kąpać Franka w brodziku (specjalnie kupiliśmy wysoki w łazience na górze, na dole mamy wannę, ale dzisiaj było za zimno, żeby go tam kąpać, na dole mamy 19 st. C a na górze 24:-)), ułożyłam mu ręcznik pod plecki, żeby się nie ślizgał i powiem szczerze, że jestem zadowolona, problem w tym, że nie mam miejsca go tam wytrzeć, czy położyć, więc tylko zawijam go w ręcznik i idziemy do sypialni. Tylko kręgosłup mi teraz nawala:-) Na dodatek Franek dzisiaj w nocy dał mi popalić i wcześnie wstał, mam nadzieję, że dzisiaj da mi pospać...
Helenka cieszę się z Tobą, że w końcu wracacie do domu!
Angun najlepiej idzie nam gruszka williamsa (nie wiem czy tak się pisze;-)), nie wiem czy mogę sama dać mu papkę z banana, ale takiego nie ze słoiczka, bo też jest kwaskowy. Dziś się wkurzył, bo mu dałam kaszkę jabłkową (tam jest 1% jabłka) a on zaczął się rzucać:no: już sama nie wiem.... Zaskoczyłaś mnie tym paszportem, nie wiedziałam, że przywracaja kontrolę!
Ssabrinaa jeszcze nie macie odpowiedzi, już dawno pamiętam, że pisałaś o paszporcie:szok: Kurcze nie udalo mi się chrupek kupić u mnie na wsi:confused2: Super Sami wyglądał w huśtawce, Franek uwielbia w ogrodzie się huśtać na leżąco na takiej ogrodowej, szczególnie jak mówię huuusiu, huuusiu:-)
Onanana współczuję, trzymam kciuki, żebyś w końcu wróciła do sił!
Angie super, że wieczór się udał, na pewno przydało się takie wspólne naładowanie akumulatorów:-) Tak z ciekawości, któreś z Was musi mieć obywatelstwo irlandzkie, żeby Kingusia miała?
Beciaczek, witaj! Przede wszystkim w tym wątku toczy się "nasze" życie! Mój budzi się raz na karmienie a potem śpi przeważnie do 7.
Gola ja urodziłam się mieście i do ukończenia szkoły średniej mieszkałam w bloku w Krakowie, teraz mieszkam na wsi w prawie 100-letnim drewnianym domku i nie wyobrażam sobie wrócić do bloku, choć faktycznie pracy "trochę" jest;-)
Niunia co Ty organizujesz, że gości zapraszasz, bo nie doczytałam:zawstydzona/y: Ty masz 2 wesela, my z moim mamy 2 komunie i oboje jesteśmy chrzestnymi, już się boimy, bo będziemy tylko o jego pensji.
Mikado, w tym właśnie problem nie wypije nic oprócz mleka, nie da rady, próbowałam łyżeczką, niekapkiem, strzykawką, nie da rady... Tylko pozazdrościć takiej informacji:-) będzie też pasował perłowy róż.
AnnaJ ja sobie otwieram w drugim oknie odpowiedź i czytając na bieżąco piszę:-)
Margo morze... nasze marzenie, nie udało nam się (mnie i mojemu) razem pojechać:-) wypocznijcie! Ja w weekendy też nadrabiam ze swoim, choć ostatnio raczej nie jest spokojnie:-(

Anna ja piszę sobie jak Cocca w drugim oknie bo ciężko spamiętać co i jak dokładnie. Nie zawsze każdemu odpisuje bo nie jestem w stanie ale czasem zdarza się że trzeba nadrobić każdą;)

Cocca ja chrzciny Wikuni robię 10 czerwca i zapraszałam gości.

Gola, Sabrina ja mam chęć kupić taką huśtawkę do domku ale która ma już stelaż one są po 50zł z tego co pamiętam bo w futrynie nie mam gdzie powiesić, a szkoda

Wiki śpi, była tak męcząca i marudna że nie miałam już siły i nerw do niej ale no cóż trzeba być spokojnym do niej. Muszę tzn mam zamiar zadzwonić jutro do gina bo się wybieram do niego.

Haha siedzę i tu piszę do Was i słyszę nagle jak ktoś takim cichutkim głosikiem mówi 'ejjj' ja patrzę do wózka a tu Wiki pobudkę zrobiła sobie o zgrozo... dobrze, że jest już mąż! Dobranoc kochane;)

hej kochane.U mnie dziś bezkibelkowo ale nie bezboleśnie niestety, bo moja dolegliwość się nie schowała i boli:-( W pracy mi dzis dość szybko zleciało, bardzo tęskniłam za Mają ale powiem Wam ze teraz jakoś inaczej wykorzystuję czas który spędzam z nią. Wcześniej marzyłam żeby się kimnęła, czy zajęła sobą a teraz jak wrócę z pracy praktycznie większość czasu się z nią bawię, gadam czy coś. Oczywiście popołudniowy spacerek zaliczyłyśmy:-D
Dziś dzwoniłam do żłobka i Maja jest przyjęta od września z czego się cieszymy bardzo, bo ostatnio bardzo dużo osób nam chwali żłobek.
Gola brawo dla Polci na drugiego ząbka!!! Fajnie ze tata się opamiętał i w końcu złożył życzenia. A co do jego zachowania to bardzo mi przykro, ale te chłopy to są takie poryte istoty że szkoda chyba na nich nerwy tracić.
mirelka kochanie zazdroszczę Ci mieszkania w domku!!I to jeszcze niedaleko BB-super!!! Musisz mieć tam pięknie??!!
Andzrelika super klimat na tym zdjęciu domku teściów. Ja tez lubię takie małe miejscowości:tak:
Anna nie przejmuj się, ja tez nie zawsze daje rade wszystkie dziewczyny nadrobić. Ale na szczęście jesteśmy kochane i się nie gniewamy:-D
Ponko kochana dziękuję Ci bardzo. Mi już na szczęście lepiej czego i Tobie moooocno zyczę!! Niech to zatrucie szybko ucieka!!! A co do oddzielnego spania to ja też poszłam do innego pokoju jak mnie tak męczyło i mi nawet było lepiej bez D spać:-p
Niuniunia kochana Ty masz gest. Zawsze takie fajne prezenty kupujesz!!!!
Winki świetne zakupy!!! Zazdraszczam!!
Mikado będziesz wyglądać zjawiskowo!!!!
Ssabrina ale Sami się świetnie huśtał!! Majka tez ostatnio była na placu zabaw ale jakoś wielkiego entuzjazmu nie okazywała:szok:
margo super że Lenka coraz lepiej reaguje na nianię!! zazdroszczę wyjazdu nad morze!! Kochana Ty juz niedługo do pracy wracasz... jak nastawienie??
Angun dupiato Wam się złożyło z tym paszportem, bo nie dość że trzeba to załatwiać to za darmo tez nie dają:no:
Cocca mam nadzieję że dzisiejsza nocka będzie lepsza i Franuś da Ci pospać po tym ciężkim dniu:-(
Angie Wasza Kingusia to prawdziwy aniołek!! Moja glizda jak ma zły humor to nie dośc ze siedzi z nadęta miną to na zlość nie będzie spać:-) Super że wieczór taki udany!!!! Brawa dla męża:-D

reklama
cocca u nas ze spaniem wieczorem też są cuda, mała tak pcha łapki do buzi, że to na pewno zęby :szok: i też od 3 dni ;-) a może to nowe miejsce, bo Lenka śpi już w swoim pokoiku, a wakacje są mega wyczekiwane i mam nadzieję, że miło spędzimy ten czas, bo od czerwca do pracy!
onanana w tym samym czasie ja, ty i niuniunia napisałyśmy posta :-D jak pisałam ja w czerwcu nastawienie oki w sumie to się cieszę, ale wiem że będę tęsknić za małą, ale w domu się nie czuje najlepiej więc praca mi dobrze zrobi, ja ci powiem, że gdybym nie miała zaufanej niani to bym nikogo z ogłoszenia nie wzięła do dziecka i też bym do żłoba posłała :tak:fajnie, że Maja się dostała.

Wszystkim życzę spokojnej i przespanej nocki, ja uciekam spać!

Ostatnia edycja:
Do góry