reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

u nas dzień mija jakoś smętnie siedzimy w domu kawał ciasta zjedzonego na osłodę, goście nie wpadli nawet nie raczyli zadzwonić dlaczego nie przyszli ja też nie dzwonię :szok:Liwia ucina sobie 2 drzemkę coś czuję że na noc zaśnie dopiero ok.21.00:szok:

pnko kurujcie się, fajnie że siostra Filipka zabrała na spacerek, u nas jest tak zimno że się nie chce z domu wychodzić, wiosno wracaj:tak:
Mikado pięknie będziesz wyglądać na ślubie córki, sukieneczka śliczna i do tego fryzurka jaką wybrałaś po prosu pierwsza klasa chętnie byśmy cię zobaczyły tak wystrojoną
Winki kurde w sumie jestem zła na siebie że tak ją co chwilę poprawiam to już któraś noc z kolei co tak bez przerwy do niej latam, Liwia fajnie potrafi przespać całą noc ale jakoś tak dziwnie się okręca w tym łóżeczku przekręca się na brzuszek a ja jakoś boję się że się przydusi i ją odwracam na plecy, pcha się na szczebelki przez co stopki wchodzą jej między szczebelki, odkrywa się a śpi w samym pampersie i gołych stopkach, dziś ubiorę jej spodnie od piżamki i nie mam zamiaru już dziś co chwilę jej poprawić jak jej tak wygodnie to niech sobie tak śpi :tak:Tobie życzę aby dzisiejsza nocka była przespana

Życzę miłej reszty niedzieli :-)

reklama
Cześć dziewczyny, ale kiepska pogoda u nas, Franek chyba przez to taki marudny, ale przynajmniej zaczął na powrót porządnie jeść:-) nocka spokojna, tylko dzisiaj wcześnie się obudził do jedzenia, bo o 2 a zazwyczaj budzi się o 4. Ale pospał ładnie do 7 :20, oczywiście od 6 musiałam mu smoka zapodawać.
Angie ale mnie pocieszyłaś z tymi obrotami;-) fajnie, że idziecie do restauracji, my się wybieramy za tydzień, bo mamy rocznicę ślubu:-) idziemy sami, moi rodzice zostaną z Frankiem, tym bardziej się cieszę, bo to nasz pierwszy taki wypad od dawna!
Gola niestety pralka psuła się od dawna i już nam się nie opłacało do niej dokładać. Franek też nie śpi na brzuchu:-) rówieśnicy;-)
marttika odpoczywaj i korzystaj z czasu z dzieciątkiem!
Angun ale mi narobilaś smaka na czekoladę:-)
Ssabrinaa w końcu macie ładną pogodę a u nas odwrotnie...
Andrzelika ja tak samo uważam jak Ty. Tylko wkurza mnie w TV jak się nad jej postawą rozpływają i przedstawiają ją jak kogoś super wyjątkowego, uważam że zrobiła to co każda normalna kobieta:-) wiedziałam, że dawno chorowała a dziecko to zwykła "wpadka", dlatego trochę wkurza mnie ten podziw nad jej osobą.mirelka ja odwrotnie, pogoda pod zdechłym Azorkiem, więc wzięłam się za gotowanie, dziś wyjątkowo obiad dwudaniowy:-)
Mikado ale musi być u Was teraz "podniecenie":-) sukienka piękna!
Winki może nowe miejsce na niego tak zadzałało! Zdjęcie boskie:-D
ponko współczuję, u mnie Franek się nie zaraził, trzymam kciuki, żeby Fifi też się nie załapał na to choróbsko!
Nimfii super, że się wybawiłaś, czasami przydaje się taki "restart"!

Kurcze Franek dalej mało mi zjada owoców a przez to, że je coraz więcj obiadków, to ma zatwardzenia, na razie nie ma tragedii, ale musi stękać przy kupce:crazy:

Kati kochana trzymam kciuki z calych siła za Ciebie. Wiem doskonale co czujesz bo ja przechodziłam przez to samo. Teraz mam niby 10 kg mniej i widać to na pewno ale brzuch niestety został spory:-( ja stosowałam najprostszą jak dla mnie dietę- MŻ i zumbę i basen. Ostatnio na basen nie miałam czasu ale zumby staram się trzymać przynajmniej raz na tydzień. Dużo masz do zrzucenia??
Julianna współczuję Ci minionej nocki- nie pospałaś za dużo:-(
Mycha mam nadzieję że wypad u teściowej udany!!!Szkoda że tak rzadko ma okazję oglądać wnusię:-(
Cocca współczuję niepotrzebnego wydatku:-(
magggipka ja też jestem nadal bez @, co nie znaczy że owulacja nie może nas zaskoczyć, także kochana uważać trzeba;-)Mam nadzieję że czujesz się lepiej:tak:
Gola super że mogłaś dziś troszkę pokimać!! Świetne prezenty dostałaś!!! ja co do remów to nivea soft- na zalecenie dermatolożki i inne maści w celu wyleczenia gęby a tusz 2000 calorie. Ale cieszyłabym się bardzo z takich prezentów jak Ty dostalaś!!!Smutne kochana że tata Ci życzeń nie złożył. Ale on to chyba ma zaś jakieś gorsze dni?? Tu Ci lapka kupuje a tu na urodziny slowa nie powie... olej Go kochana, chociaż wiem że to bardzo boli:-(
anus a ja gdzieś przeoczyłam ze lecicie do PL chrzciny robić. Robicie w knajpce czy w domku??
martttika mam nadzieję że szef Cię doceni!!! Pięknie mu wczoraj pokazałaś!! szkoda ze musiałaś siedzieć cały dzień w pracy:-(
Angun dziewczyno ja obśliniłam całą klawiaturę na myśl o tej czekoladzie którą rano jadłaś!!!!!
Ssabrinko Sami musi wyglądać zajebiaszczo- nie oglądałam jeszcze dziś galerii ale mam nadzieje że znajdę tam zaraz zdjęcie Samiego po zmianie fryzury???
andzrelka dzięki kochana za opnie na temat filmu. A tak jakoś fajnie się zapowiadał..
mirelko szkoda że goście Was wystawili:-( A u Ciebie pewnie dziś tak zimno bylo jak u mnie?? Masakra- uszy mi prawie przewialo:-(
Mikado ale pospałaś!!! super!! A sukienka cudna!!! Będziesz wyglądać zjawiskowo!! Już nie umiem się doczekać zdjęć!!
Winki biedna nie pospałaś dziś:-( A zdjęcie rzeczywiście pokazuje diabliki w oczkach ślicznego Olinka:-D
Ponko kochana mam nadzieję że się nie rozkręciło u Was!! Ale pierdzielony wirus kurde!!!
syl ale zdolniacha z Igorka!!! Super że robi takie postępy!!!
nimfii super że masz okazję trochę odpocząć!! Korzystaj kochana! Nalezy Ci się!!
Angie kochana chyba gdzieś przeoczyłam Twojego posta bo jakos do Ciebie nie wiem co napisać więc wybacz że tak jakby bezpłciowo zapytam jak zleciał Wam dzionek??
Alma widziałam na FB Kornelka i jestem pod ogromnym wrażeniem jego pełzania!! Moja Maja to straszny leniwiec:-D Moj D. również z wielkim podziwem patrzał na jego harce!!

Dziewczyny dziękuje Wam za słowa wsparcia. Wczoraj wieczorem już plakałam z tego wszystkiego (choć beksą nie jestem). Piłam te elektrolity ale to jest tak ohydne że szok:crazy: Ja dziś znów nie biegam do wc i mam nadzieje ze tak zostanie już. D był kilka razy ale teraz mu lepiej. Ja się wybrałam z Majcią na spacer i przy okazji zakupy. Dołączył do nas mój brat który wcześniej do mnie dzwonił i błagał o pomoc bo ma poważny problem ze sobą i powiedział mi że chyba tylko ja mogę mu pomóc bo jak nie ja to on już nie wie kto. Drugi brat tez ma same problemy (trochę innej natury) i powiem Wam ze strasznie mi smutno że im tak źle w życiu. o ale po spacerze brat wpadł do nas, ja zrobiłam lekki obiad i tak dzień leniwie mija. W ogóle to moja szefowa też ma problemy żołądkowe także laski uważajcie bo wirus widać bardzo się panoszy:-(
Spokojnego wieczoru kochane!!

Nam dzien minal dosc fajnie,nie powiem jak mielismy wychodzic to oczywiscie juz byla zmiana pogody i nie bylo tak ladnie i przylazl dosc mocny wiatr ale nie zrezygnowalismy i pojechalismy polazic po sklepach :tak: nie kupilismy nic ciekawego jedynie firanke do kuchni i tyle ale czas fajnie spedzilismy,Sami mial duzo radochy :-) Strasznie go wymeczyl dzien,malo tez spal bo tylko od 9-10:00 a potem na zakupach jakies 40 minut i tyle wiec dzisiaj kapiel byla o 17:00 no i butla zaraz po tym i kolo 18:00 dziecko moje juz spalo :-D
Mamy troche zdjec wiec w wolnej chwili wstawie :-)
A z nowosci to podalam malemu dzisiaj chrupki kukurydzianne o jejku dziewczyny ale on to wcinal a jak mu chcialam przesunac bo juz prawie raczki jadl oj ale wrzasku bylo bo nie chcial tego oddac widac ze mu strasznie smakowalo,a zjadl az 2 takie dlugasnie chrupy :tak::-)
mirelka wspolczuje pogody u nas praktycznie caly czas taka byla i az do glowy mozna bylo dostac.Szkoda ze znajomi nie dojechali no ale mogli chociaz was o tym powiadomic.
Mikado sliczna suknie masz oj bedziesz cudnie wygladala na weselu :-)
winki wspolczuje kiepskiej nocki mam nadzieje ze Olinek tej nocy juz bedzie lepiej spac a wyglada super i te oczka takie zmeczone :-)
ponko zdrowka kochana,kurujcie sie oby was szybko puscilo to cholerstwo.
syl gratki dla Igora,zdolniak z niego no i trzymam kciuki zeby szybko opanowal raczkowanie ;-) a co do obracania sie na brzuszku w kolo to moj caly czas sie tak kreci.
Cocca super ze apetyt Frankowi wrocil mam nadzieje ze mu juz tak zostanie i bedzie tylko wcinal wiecej i wiecej :tak:
onanana mam nadzieje ze juz was opusci ten wirus i bedziecie sie juz lepiej czuc kochana,zdrowka wam zycze.Wspolczuje bratu problemow mam nadzieje ze szybko sobie z nimi jakos poradzi.

Moje dziecko mnie zaskoczyło zrobiła sobie drzemkę od godz.17.30-19.00, no to mówię do m to na pewno na noc zaśnie po 21.00, a tu proszę pobawiła się z tatą ja sobie na fakty popatrzałam i po faktach ją umyłam przed 20.00 wypiła 180ml mleka i o godz.20.00 zasnęła sama w łóżeczku bez wiercenia, przewracania się na brzuszek
onanana oj zimno było nawet na spacerku nie byliśmy, fajnie ze już lepiej się czujesz, życie ma to do siebie że pisze różne scenariusze których nie da się przewidzieć życzę Twoim braciom aby problemy ich szybko opuściły a co do gości fakt mogli przynajmniej zadzwonić ja bym tak przynajmniej zrobiła ale mój m zadowolony ma do zjedzenia 10 szt. ciasta
Ssabrina fajnie że dzień miło spędziliście, Liwa też uwielbia chrupki kukurydziane na ich widok to aż się trzęsie, Liwia też obraca się zwinnie na brzuszku ja wskazówka od zegarka
Cocca fajnie że już macie plan na spędzenie rocznicy śluby a którą będziecie obchodzić, Franuś na pewno jak posmakuje innych rzeczy to już apetyt wróci na dobre tego Wam życzę

Miłego wieczoru

Ssabrinaa chyba jutro popędzę i kupię swojemu chrupki:-)
mirelka rocznicę dopiero 2-gą, trochę zwlekaliśmy i ślub braliśmy jako stare d...;-)
Onana ja żeby wypić te elektrolity to prawie je mroziłam, wtedy lepiej się je pije.

Cocca pedz i kupuj wiesz jaka Sami mial frajde przy jedzeniu i tez pomaga przy zabkowaniu bo troszku sobie masuje zanim to rozmlaska :-)
mirelka o tak krecenie sie jak wskazowki zegara i nauka latania to ostatnio najlepsza zabawa mlodego :-)

Dziewczyny odkad Sami posmakowal stopy tak je wcina ale tylko praktycznie jak jest goly przy przebieraniu pamka oj ale mam problem go przebrac bo stopy wiecznie w buzi ma a jak probuje mu je zabrac to on sie tak rzuca normalnie i wygina dupke ehh najgorzej jest jak ma kupe do przebrania :baffled::nerd::-D

właśnie weszłam na net na gogle wpisałam zdjęcia Twardogóra i znalazłam tam swoją chate :) hehe , a to przez to,że kręcony tu był film Jancio Wodnik , kiedyś oto link pokaże wam gdzie mieszkam Filmowe miejsca - Polska na filmowo - gdzie kręcono filmy i seriale te drugie zdjęcie na dole ten dom biały z czerwoną dachówką tam mieszkają teście, a ten budynek obok teraz jest zamieniony w dom :) hehe i ja tam z mężem i Alankiem mieszkamy, nie dowierze jak widzę jak wyglądała kiedyś obora i jest z niej nasz domek

winki - zajeb.. te wózeczki mogłabym co rok rodzić dzieci dla wózków he he naprawdę super coś w styl britax tylko ładniejsze kol.
onanana- trzymam kciuki za zdrówko Twoje - ja marzę o min. 10 kg po ciąży mi zostało ze 4-5 kg reszta to przybytek po zawarciu małżeństwa he he 12 kg to rewelka byłaby ale nie wiem czy dam radę też stosuję mż coś z diety rozpisanego ale mało bo cięzko mi robić 5 posiłków przy małej dlatego postanowiłam ruszyć doope i ćwiczyć nawet mi fajnie ta zumba jest rewelacyjna - dziś w tym temacie zakupiłam bute te reeboki co reklamują w tv , nie te na pośladki tylko te najnowsze , mega wygodne.
uciekam przepraszam że nie odp wszystkim buźka dziękuje za kciuki za moją chudą dooope w przyszłości :-)

reklama
Hej maminki piszę wkońcu z domku, Wczoraj nas wypuścili na przepustkę, dziś na 12 musze jechać do szpitala co go obejrzy laryngolog i jak będzie ok dostanę wypis. Wczoraj Pani doktor jak badała powiedziała że Olkowi idą 4 górne zęby lada dzień mają wyjść. Zaraz jak przyjechaliśmy do domu było wielkie pranie,mycie zabawek, fotelik wyprałąm i na końcu nas wyszorowałam żeby jakiejś paskudy nie przynieść do domu. Mały poszedł spać o 19 i jadł o 23 i spał do 6.20. Nawet nie budził mi się w nocy tak jak w szpitalu co pół godziny, wyczuł że jest w domku. Teraz zwiedza wszystkie kąty pełza do tyłu po całym pokoju, zerwał mi liście z kwiata i kabel od laptopa ciągnie a jak mówię że nie wolno to śmieje się w głos a ja udaję poważną chociaż omało nie pęknę ze śmiechu. Aha w szpitalu schudłam 4kg, to spanie na podłodze mnie wyciągneło, nie wiem czy wam pisałam ale za to że sama opiekowałam się Olkiem na oddziale płaciłam 6zl za dobę i dali mi karimate do spania, mój mąż materac mi przywiózł bo po jednej nocy na karimacie nie mogłam rano wstać z podłogi.
Miłego dnia laseczki, jak mały zaśnie to idę się ogarnąć i 0 11 wyjazd do szpitala.

Do góry