reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Witajcie porannie dziewczyny!

Helenka bardzo się cieszę, że wróciliście do domku i Oluś już się lepiej czuje (widać, bo broi :-)). Dzielna z ciebie kobitka, cięzkie to spanie w szpitalu, ale na karimacie, na tej brudnej podłodze??? tragedia, także podziwiam cię!!!
Mirelka nie wyobrażam sobie się z kimś umawiać a potem nawet nie zadzwonić.
Gola głowa do góry, może tacie się jeszcze przypomni i złoży spóźnione życzenia?
Mikado, na pewno będziesz ślicznie wyglądać, sukienka ciekawa, fryzurka też ładna a ty zgrabniacha, także będziesz się nieźle prezentować. Czekamy na fotki!
Ponko, ale zaraza w tym karju panuje, wy też biedaki zadżumieni?? Szybkiego powrotu do zdrowka!!
Syl brawo dla Igorka- małego wiercipiętki!
Nimfii jak się dziś czujesz po sobotnim panieńskim? Pewnie kacyk już minął :cool2:
Cocca może uda się znaleźć jakiś owoc, który Franuś lubi? Może jakiś delikatny w smaku, albo rozmieszany z marcheweczką, bo zdaje mi się, że nie lubi kwaśnego.
Ssabrina ładny rajd po sklepach zaliczyliście, że Sami tak padł. jak pamiętam, to on zasypia ok.21. Mi Atur też nagminnie wsadza stopiszcze do buzi i usztywnia sobie nogi w kolanach, jak mu chcę doopkę wyczyścić ;-) spryciarz mały.
Onanana nowy tydzień się zaczął i jestem przekonana, że będzie o wiele lepszy od poprzedniego!!
kati &&& za plan odchudzania, zawsze miło kupić sobie jakiś gadżet na dobry start :-)

Pogoda dziś ładna, słoneczko, nie pada. Wczoraj kupiliśmy dywan do salonu, więc jakoś tak przytulniej i Artur mi nie będzie się tarzał po panelach (no chyba, że szybko opanuje raczkowanie, to przemieści się gdzie chce- Kornelek masz mistrza, widziałam na FB :-))

Okazuje się, że musimy Małemu wyrobić paszport, bo jedziemy do Niemiec akurat na czas Euro i wtedy kontrola będzie przywrócona, także musi mieć jakiś dokument. A byliśmy w pt u fotografa, teraz znów trzeba tam iść, no i w urzędzie wniosek złożyć i zabulić 30 zł a paszport jest ważny tylko 12m...
Dobrze, że czeka się tylko 7-10 dni.
Wczoraj moja przyjaciółka urodziła synka Witka- 4150g i 59 cm dł., ma już 3,5 letniego Ignasia.

reklama
Hejka maminki :-)
U nas nocka byla ok o dziwo bo sie balam ze Sami wstanie wczesnie i nie bedzie spal bo tak wczesnie poszedl spac no ale bylo ok,przebudzil sie jedynie o 22 na butle,przebralam mu pampka jeszcze no i poszedl spac i wstal dopiero o 4:30 butla i dalej spalismy az do 7 :-D
helenka super ze juz jestescie w domciu a spanie w szpitalu to mialas tragedie,wspolczuje kochana,obyscie juz tak nigdy nie musieli wracac.
Angun gratulacje dla przyjaciolki zdrowia dla nich ;-) mysmy tez skladali na paszport dla Samiego ale angielski i jeszcze nie dostalismy odpowiedzi ale chyba z 5 listow jeszcze musialam im osobno dosylac bo wiecznie chcieli jakies dokumenty i papiery ehh

Kati ja bym musiała sobie jakieś nowe butki sprawić bo mam takie stare niewygodne w ogóle:-( Zaraz poszukam tych o których piszesz!!
Helenka Super że jesteście już w domku!! Zdrówka kochana Wam życzę!!
Ssabrina super że nocka udana!!
Angun graty dla przyjaciółki!! Duży chłopaczek:)

Kochane ja w pracy jestem. Nocka kiepska bo nie dość że wieczorem nie umiałam zasnąć to jeszcze Maja wstała w środku nocy ale na szczęscie dostała cysia i zasnęła. A na domiar złego zaś mi wylazła hemoroida i żyć mi nie daje:-( No nic, biorę się do pracy.

Miłego dnia kochane:-D

onanana oj wspolczuje Ci kochana nocki mam nadzieje ze Ci dzien szybko minie,a walke z hemoroidem to i Ja mam,cos okropnego,ostatnio jak bylam u lekarza to mi dala masci i czopki i teraz do kontroli no ale malo co to pomoglo wiec bede sie upierac przy zabiegu bo chce sie tego pozbyc wkoncu.Milego dnia kochan ;-)

A moj lobuz zjadl mlesio i teraz szaleje i marudzi :-)

czesc dziewczyny,

u mnie nocka dobrze, Kinga jadla o 3.00 a potem obudzila sie o 5.30 ale stwierdzilam ze to za wczas na pobudke, bylam nietomna, wzielam ja do siebie i zasnela, obudzila mnie ostatecznie o 7.30, dostala jesc i sie bawi.
U nas wczoraj bardzo milo minal dzien, poszlismy do restauracji, zapowiadalo sie na tragedie bo Kinga nie zdarzyla zasnac i zaczela dawac koncert zlosci ale moj T stanal na wysokosci zadania, zaczal do niej gadac i tlumaczyc :-) no i zanim dostalismy danie glowne to zasnela i reszte przespala w foteliku. Wieczorem ladnie poszla spac a my mielismy taki wieczor dla siebie, bardzo udany musze przyznac ;-)

Onanana bardzo dziekuje za pamiec, jak juz pisalam dzien nam zlecial bardzo przyjemnie :tak:
10kg ??? gratuluje, jestes wielka. Ja bym chciala jeszcze 5 starcic, min 3 ale moj motywator cos oslabl ostatnio :-(Wspolczuje nocki, jak nie urok to sra..., mam nadzieje ze te wszystkie paskudztwa w koncu Was opuszcza. Spokojnego dnia w pracy.

Helenka
dobrze ze juz jestescie w domu, spac na ziemi na karimacie???? To masakra. U mnie w Limerick jak jestes z dzieckiem w szpitalu to dla takich maluszkow jak nasze sa pojedyncze sale a w kazdej jest rozkladane lozko dla rodzica i lazienka: prysznic, ubikacja. W dublinie nie bylo az tak komfortowo ale rozkladany fotel w pokoju byl a lazienka jedna na oddzial do dyspozycji rodzicow.

Mirelka to faktycznie niegrzecznie nawet nie zadzwonic ze sie nie przyjedzie.

Mikado bardzo ladna sukienka, mam nadzieje ze zobacze ja jeszcze na zywo :-)

Ssabrinaa
widze ze udany zakupowo dzien mieliscie, fajnie ze Sami byl taki zainteresowany. No i ze nocka minela Wam spokojnie.

Angun my tez wlasnie wyrabiamy paszport dla Kingi, ale najpierw bedzie miala irlandzki, tz juz dzis dostaniemy go poczta i jest na 3 lata. Latwiej i szybciej nam zalatwic irlandzki niz polski bo po polski trzeba jezdzic do ambasady a to dla mnie ponad 200 km w jedna strone a irlandzki sie zalatwia poczta
Gratulacje dla przyjaciolki.

Kati nowe buty to dobry start, trzymam kciuki za mobilizacje.

P.S. wlasnie dostalismy paszport dla Kingi, smiesznie mi sie patrzy na rubryke : narodowosc: Irlandzka

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny, pisałam do was wczoraj na wątku pielęgnacyjnym,
wybaczcie mi, ale mi trochę zajmie zanim się zapoznam choć trochę z waszymi wątkami, no i zanim zacznę kojarzyć was, która to która, i które ma dzieciątko, hihi, śmiesznie to brzmi
narazie zdążyłam przejrzeć tylko kilka postów,
jak u was z nockami?jak maluchy śpią?nasza przesypia noce od kiedy skończyła 4miesiące, ale coś się ostatnio podziębiła, gorączka ciągle wraca, katar, kaszel mokry, chciałam się dziś wybrać do przychodni, ale się dodzwonić nie mogłam, a jutro ważenie, dawno się nie ważyłyśmy, ale ciekawa jestem
Narazie uciekam, bo mała się już obudziła na kaszkę:-Dzawsze jak wstanie o 6-6.30 na cysia, to jeszcze potem sobie drzemiemy do jakiejś 9:-D
do następnego i życzę wszystkim miłego dnia

Dzień dobry listopadówki kochane:*
mirelko, Sabrinaa - kurcze, dwa razy dawalam chrupę Pli, ale ona jakoś nie pała do nich miłościa, nie mam pojęcia czemu, bo przecież dzieciaki przepadają za nimi! Może się jeszcze przekona?
onanana trzymam kciuki za Twoich braci , niech im się życie wyprostuje! Kochana 10 kg mniej to duuużo - wielkie gratki za wytrwałość i determinację !
helenko - super, że już w domku, dziś na kontroli już na pewno będzie wszystko dobrze! Oj, też swoje z tym szpitalem przeszliście...
nimfii - grunt, że się dobrze bawiłaś o czym świadczy lekki ból głowy;) Nam wszystkim chyba przydałyby się takie wyjścia od czasu do czasu :)
Angun - gratki dla przyjaciółki - kawał synusia:)
andrzelika - boszzzz , jak tam cudnie u Was!!!!!!!!!!! ZAKOCHAŁAM SIĘ!Marzy mi się taki domek! Zieleń wokół, cisza! Zadzroszczę Ci starsznie, ja nie jestem w ogóle miastowa, duszę się w większych miastach, studia w Katowicach to była udręka!! Ja mogłabym mieć kozy, krowy za płotem , kury se hodować. Za każdym razem jak jestem u mojej Hani w Krzeszowie, wiem, że żyję! Laski, które mieszkacie w domach prywatnych - ZAZDROSZCZĘ, wiem, że przy domu jest kupa roboty, ale dla mnie byłaby to przyjemność!
Noc u nas ok - 2 karmienia - czyli standard. Mój jechał dziś dopiero o 8, więc pokimalam do 8 ( pola stała po 6, nakarmiłam ją i przejął ją D.) Tata się ocknął i złożył mi wczoraj życzenia, ale i tak jazdy mu zostały, nie wiem już sama o co kaman, bo on jest coraz gorszy...Wybiem się z Polą do maista na zakupki, a potem od razu do Jazz Club`u na spotkanie z koleżanką z DD.
U nas słonecznie, ale wietrznie i zimno...

Angun a nie lepiej wyrobić dla Artura dowod osobisty???Jest ważny 5 lat i jak nie wybierasz się w ciągu najbliższego roku nigdzie poza UE to chyba paszport to szkoda kasy...bo za rok w razie jakiejś wyprawy znowu paszport...

angun dzis od rana sie nie moge zebrac do życia :D
Ja juz tak mam ze nastepnego dnia po imprezie sie czuje w miare ok - mam powera itp, tylko zakwasy mecza i lekki kac. Natomiast dzis od rana jestem masakrycznie zmeczona i niewyspana. Czuje sie tak jakbym pol ocy nie zmrozyla oka :p Rano o 8 jeszcze padlam na drzeke jak maciek odladal bajki. Potem juz musialam sie stawic na nogi z pomoca kawy. Teraz jest juz jakos ok, ale czuje ze dzis wlanie ze4 mnie wyszedl ten caly alkohol wypity i chyba to taki szok toksyczny :p

beciaczek
Kuba zasypia ok 19-20 i spi do 4-5. Potem karmienie i albo zasypia albo lezy w lozku i sie bawi a ja dosypiam czuwajac ;)

reklama
angie fajnie ze udal sie wam wczoraj dzien no i brawa dla Twojego faceta ze tak super zareagowal na placz malutkiej :-) fajnie ze Kingusia ma juz paszport :-)
beciaczek u nas Sami rozne ma pory zasypiania ale przewaznie jest to kolo 21 potem dostaje butle na spaniu kolo 23 i spi tak do 4 butla i dosypiamy tak do 6-7 rano :-)
Gola moze temu ze Polunia dopiero co tez zaczyna jesc nowosci i potrzebuje troszke czasu,sprobuj jej znowu dac za kilka dni i zobaczysz jak bedzie reagowac.Milego spotkania oraz zakupow ;-)

Sami wlasnie drzemie juz jakos 1h jestem ciekawa o ktorej wstanie :-)

Do góry