reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Witajcie,

u nas nocka taka jak zwykle czyli spanko o 20 jedzonko o 4 i pobudka o 7 :) także nic nowego
pogoda u nas jako taka bo nie pada ale jest trochę chłodnawo
dzisiaj jedziemy do teściowej :-)
zobaczy Nadinę dopiero drugi raz, niestety mieszkamy 50km od siebie tylko ale to jest straszne zadupie tam gdzie ona mieszka i żeby do nas przyjechać musi iść 7km do przystanku a ma już swoje lata i nie dałaby rady my też nie mamy jak pojechać bo nie jesteśmy zmotoryzowani
no ale dzisiaj brat mojego M. przyjeżdża po nas i babcia w końcu zobaczy swoją ukochaną wnusię :)
także czeka nas niedziela pełna wrażeń

miłego dzionka Kochane :**

reklama
mycha - udanego pobytu i teściowej babcia pewno ucieszona bardzo, że w końcu malutką zobaczy! Bawcie się dobrze:)
Cocca - współczuję awarii pralki, a może to jakaś pierdoła i można naprawić ( my wymienialiśmy łożyska i wtyczkę w naszej 250, albo 300 zł to kosztowało i działa do dziś :D). A przedwczoraj szlag trafił nam mikrofalę, jutro moja mama zapyta ile naprawa, obok jej spółdzielni gościu ma serwis...
Syl - a wiesz, że i unas przed rozszerzeniem diety kupka zaczynala być inna:tak:
Julianna, Cocca - ja też Poli nie biorę w ogóle rano po przebudzeni udo siebie do łóżka, dziś wstała o 6 , poszła bawić się z babcią, a ja do spałam do 8:-D:-D!!!!!! Polę nakarmiłam i poszła spać, śpi już ok godzinę;-)
onanana - kurde dziołszka ale Cię trzyma!! Kupilaś jakieś elektrolity?? To konieczne, zwłaszcza, że tak długo Cię już męczy, a jak Majusia już całkiem wydobrzała, jak mąż?
maggipka - ja też jeszcze nie mialam żadnych plamień, ani okresu - teraz jak karmi się mniej, to może dostanę, chociaż nie przeszkadza mi brak @ :-D heh
angie - znam tę brytyjską pogodę, pamiętam, że w kwietniu to zawsze padało najbardzie , nawet Angole mawiali "April shwers" hehe, fajno, że pobędziecie razem, też mam ochotę dziś gdzieś wybyć, mój ojciec jest niemożliwy i wszyscy mamy go dość...

Nocka jak zawsze 2 karmienia, Pola wstała o 6, ale jak pisałam, ja jestem wyspana dzięki babci:D. Nie robiłam urodzin, ale brat mój przyjechał - dostałam od niego i Marzeny krem Loreal Blask młodości - rozświetlający - LASKI GENIALNY!!!!!!! i super mascarę do rzęs Pacco Rabanne:) Ciocia i wujo Artur wynosili Polę, a ona aż piszczala i pluła z radości :-D Wesele mojego bracika będzie w przyszłym roku w kwietniu :)

Witajcie Mamuski!!
wczoraj tylko przeczytałam co u Was, ale nie miałam sił pisać. U nas dzis juz druga nocka tylko z jednym karmieniem i pobudka punkt 7 :-) wiec nie jest zle. Dwa razy wstawalam podac jej smoka. Marika ma manie leżenia na brzuchu, nie mogę jej przewinąć, bo ona ciagle leży na brzuchu, w nocy nawet spi nieraz na tym brzuchu, początkowo ją przekrecałam, ale teraz jej nie ruszam. Poza tym to wsio ok, szykujemy sie do wylotu i do chrzcin. za tydzień już mam nadzieje, że zdamy relacje. Dziewczynki udanego dzionka i wiecej słonka.
Onanana ojej ale Was trzyma ten wirus, musicie juz pogonić te wirusy i wracać szybko do zdrówka. no a z tym prasowaniem to szalona jesteś, ale to fakt, mi tez kazda robota najlepiej o poranku idzie :-)
Nimfii ja też coraz czesciej zakupy przez internet to wszystko z braku czasu i ochoty chodzenia z dwojka dzieci po sklepach. a co tam u Starszaczka? idzie od erzesnia do przedszkola?? buziaki dla niego
angie mikado super, że udało Wam sie spotkać - ale to musi być fajne przeżycie, bo jednak mimo wszystko piszemy tak ze sobą i w wiekszosci przypadków są marne szanse na spotkanie. no a zdjecia ze spotkania rewelka - Maluchy takie zainteresowane sobą. Super dzieciaczki
Anek82 jak tam gril? i poszukiwania Niani? dalej trzymamy kciuki.
Mycha gratuluje dobrej tranasakcji :-) taka sumka robi wrażenie, Ty zadowlona, Kobitka zadowolona, a Wam sie przydadza pieniazki na nowym mieszkanku. extra
Maggipka a jak Ty sie czujesz? jejku chyba nie ma nic gorszego od grypy zolądkowej, człowiek jest taki bezradny :no: zdrówka życzymy
Angun może rzeczywiscie masz racje, że to bardziej zależy od charakteru, bo bardzo czesto spotykam z kumpelkami z dziecmi, chodzimy na playgrupy, do tesco, bylismy nawet w małpim gaju i mała tylko płacze jak idzie od obcego domu, albo jak do nas ktoś przychodzi. Ja tez już prawie wszystko jem, byl juz nawet bigos i golabki i bylo ok. zauważyłam ze jak wypije trzy kawy to Mala jest taka pobudzona na maxa,ale czasami to juz nawet strace rachube. mam nadzieje ze dzisiejsza nocka była lepsza?
Julianna_Szcz ja mialam pdoobne odczucia co do imienia Marika przez pierwsze tygodnie, a teraz nie wyobrazam sobie, żeby miala sie nazywac inaczej - wołamy na nią Marusia, Marikusia, Klusia- Malusia, ze zdrobnieniami to nie poszalejemy. aaa Alex to super imię.
Ponko fajnie obserwować takie Maluszki, żebys przypadkiem któregos dnia nie usłyszała jak Fifi meczy, bo dzieci bardzo szybko sie od siebie uczą. udowodnione naukowo :-)
Niuniunia prasowanie to moja zmora, zawsze to robie w czwartek na gesslerowej :-) u nas tez coraz mniej wstawania wnocy.
Kati ale masz super sprytne dzieciątko. brawo!!!

Gola spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia urodzinowe - dużo zdrówka i wiecej czasu dla siebie.
też chce takie praktyczne prezenty :-)

no i znudziło leżenie na macie i ogladanie jak brat sie bawi. idziemy chyba myslec o jakiejs drzemeczce a ja o kawie, aaaaaaaa wczoraj zrboiłam karpatke...
trzymajcie sie Kochane :*

Ostatnia edycja:
hej laseczki :)
wpadam juz tradycyjnie tylko na chwilkę, bo dzisiaj mam pierwszy dzien wolny od tygodnia i musze w końcu trochę odpocząć, bo wczoraj strzeliłam w pracy aż 17 godzin:szok: Kiedys to by nie było dla mnie nic wielkiego, ale przy Filipie to jakoś mi tak łyso, że tyle godzin zostaje bez mamy...:-( No cóż... Narazie atmosfera w pracy jest super, jak mówiłam zawiodłam się i to mocno w kwestii finansowej, ale narazie będę pracować dopóki czegos nie znajdę w zastępstwie, albo mnie szef doceni i da mi otworzyc kolejną swoją knajpkę :-p Wczoraj natrzepałam mu najwięcej kasiory, więc może, może... ;-)
Od dziś pracuję co drugi dzień, więc i dla Was kochane znajdę czas :-)

P.S. Gola trochę spóźnione, ale 1OO lat kochana!! :*:*:*:*

Witajcie laseczki!
Nawet się wyspałam;-)
Pogoda barowa, mężulek jeszcze chrapie, dziecie uśpione na drzemkę też, więc mam dla siebie i oczywiście dla was chwilę, popijając kawkę piszę (zażeram tez czekoladę mleczną z migdałami, a co!!!).
Gola to fajnie, że spędziłaś urodzinki w kameralnym gronie, ja tez lubię takie prezenty. Mówisz, że kremik dobry? własnie szukam jakiegoś, narazie testuję próbki nowego z Vichy (Idealia), ja w ogóle lubię kremy apteczne albo takie z lekko ziołową nutą.
Onanana, no nieeee, jeszcze cię trzyma to cholerstwo??? a brałaś coś na biegunkę, zwykły Stoperan czy Nifuroksazyd? Na pewno pomoże.
Julianna no ranny ptaszek z tego Aleksa, a maż dobrze zacieniony pokoik? Ja mam czarno w domu, bo spuszczam rolety zewnętrzne i Mały najwcześniej wstaje po 6, choć zdarzyło mu się kiedyś chyba o 5:szok:
Kati ja mam sporo płyt z pilatesem, kupowałam kiedyś z fajną gazetką, ale jakoś nie widzę siebie samej ćwiczącej w domu przy Małym:sorry:
Angie Kinia to bardzo grzeczna dziewczynka! Miło, że spędzicie w trójeczkę więcej czasu!
Mycha fajnie, że Nadinka zobaczy babcię, babcia na pewno wzruszona będzie, widząc wnusię po takiej przerwie.
Anus ooo to fajnie, że macie tyle zajęć z maluchami, ja też mam parę ulic dalej spotkania klubu malucha raz w tyg., ale jakoś się nie mogę zebrać. Może w najbliższym czasie tam zawędrujemy?
Martttika pracowity miałaś dzień!!! Mam nadzieję, że płaca się poprawi, może za jakiś czas pogadaj z szefem, czasem dobrze się odważyć i walczyć o swoje. Masz wreszcie malutkie dziecko. Miło, że będziesz miała teraz więcej wolnego, dla nas i dla Fifiego :-)

Miłego dnia dziewczyny.

Witajcie dziewczęta!!

gola
- mi brak @ też nie przeszkadza i gdyby nie to, że chciałabym jeszcze jedno dziecko, to moglabym już nie mieć

anus - dzięki za troskę, trochę jakby lepiej, ale wciąż słabo i najgorsze, że jestem teraz sama i nie ma się kto Małą zająć. Powodzenia na chrzcinach, na pewno bedzie ok!! My już mamy to za sobą

U nas nocka cężka, Mała budziła się co 2h na ssanie, więc nie pospałam zbytnio. Ostatnio jest jeszcze bardziej absorbująca, non stop muszę być przy niej, zabawiać, nosić - to chyba te cholerne ząbki dają znać o sobie. A teraz juz stęka, więc lecę do niej!

Hej maminki :-)
U nas pogoda dzisiaj zapowiada sie na ladna wiec bedziemy chcieli gdzies wyskoczyc bo juz dawno nigdzie razem nie bylismy mam nadzieje ze sie tylko pogoda nam utrzyma :tak: Sami wczoraj mial dobre kolejne spanie,Ja mialam czas na sprzatanie i gotowanie a po 17 jeszcze bylismy na ogrodzie i ogladalismy jak tatus myje samochod bo pogoda sie oczywiscie na sam wieczor dopiero rozpogodzila wiec choc troszke zesmy skorzystali :tak:
Tak jak pisalam wczoraj ,podcielismy pierwszy raz wloski i dosc sporo tego podcielismy a jakos tych wlochalkow nadal duzo mu zostalo no ale nie leca mu juz na oczka kolo uszkow tez juz ma kruciotkie,szyja golutka bo mial juz tam tak dlugie ze na plecki mu juz szly no i troszke gore zesmy opitolili wyglada troszke inaczej i jak dla mniej bardziej jak chlopiec juz :-D
Kati super ze malutka robi takie postepy no i trzymam kciuki za Twoja diete i cwiczenia ;-)
helenka najwazniejsze ze malutki ma sie juz lepiej, wracajcie szybko do domku.
Cocca nagle wydatki sa najgorsze my to mielismy tyle po narodzinach mlodego ze nadal probujemy wyjsc na prosta i cos ciezko widze ta prosta bo na jednej wyplacie jest jednak ciezko.
onanana duzo zdrowka dla was kochana,co to za cholerstwo was dopadlo ze was tak trzyma.
Julianna wspolczuje kochana tak wczesnej pobudki ale u mnie maly mial pobudke o 4 na mleko i potem juz spal ze mna do 6:30.
angie u nas tez od rana slicznie jest wiec bedziemy za jakas 1h uciekac gdzies bo pogoda sie szybko moze zmienic,milego dnia wam zycze ;-)
martttika pracowity tydzien mialas i mam nadzieje ze szef Cie docieni i Twoja prace i poswiecenie,mam nadzieje ze odpoczniesz cos w niedziele.

Milej niedzieli dziewczyny,u nas jest slicznie wiec zaraz bedziemy sie zbierac i korzystac z pogody ;-):-)

Hey dziewczyny mój Alan wczoraj spał od kiedy pojechaliśmy do kina czyli od 18 do 7 rano więc nawet teściowa nie musiała się nim zajmować hehe :-) teraz znów śpi as...

cocca też uważam , że nie zrobiła nic nad zwyczajnego to mi się wydaję naturalną reakcją , że kobieta myśli o dziecku i chcę je urodzić a nie usunąć, ja też bym urodziła mimo nawet tego,że miałabym umrzeć w życiu bym nie zrobiła aborcji dla swego dobra nawet, ale na film poszłam, bo ciekawie się zapowiadał, trochę nudny był, ale nie tragedia ;-)

O filmie myślałam,że się na tym filmie wzruszę, a tylko z dwa razy oczy mi się zaiskrzyły chociaż besksa jestem i to jeszcze w takich scenach, gdzie dziecko było na usg i przypomniałam sobie to uczucie , właśnie film nie był poruszający,aż tak,a spodziewałam się tego,że będzie uczuciowy i się zawiodłam , nudno było prawie usnęłam :eek: mój mąż też ma takie samo zdanie, a na filmie dowiedziałam się,że ona chorowała na białaczkę od 17roku życia i wiedziała co ją czeka o wiele wcześniej i chciała odwlekać operacje, a że wpadła to na jej miejscu też bym dziecko urodziła

reklama
Angun - sorki to Loreal Kod młodości , a nie "blask" , a krem rozświetlający: Rozświetlacz w kremie L'Oreal Kod Młodości Blask 25+. Przywraca skórze młodość i blask. Polecany na przebarwienia. ★ BIUTIQA.pl, miałam też próbkę tego właśnie rózowego Idealia z Vichy zapowiada się bardzo fajny, ale mnie za bardzo nie odpowiadały kremy z Vichy i za zdrogie. Jedynie z Aquatermale byłam zadowolona i z Oligo25 ten pomarańczowy, a normaderm oddalam kumpeli bo dla mnie był daremny A zadowolona też jestem z Oriflame 23743 Intensywnie nawilżający lekki krem na dzień Aqua Rhythm SPF 15 - Oriflame teraz jest za 39, ale ja go kupiłam za 30 zł - super jest :)
anus - moja Pola nie śpi w ogole na brzuchu :/ chyba jej już nie zmuszę i tak cud , że polubila samo leżakowanie na brzuszku ;)
Ssabrinaa - to czekamy na foto relację z pierwszych podstrzyżyn, z długimi , czy krótszymi włochalami, ja i tak jestem w Samim zakochana!:-D
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję Wam kochane za życzenia, nawet mój ojciec mi nie złożył życzeń, ech nie ma co wracać...

Do góry