Dzień dobry
Pola pospala do 6:40!!! Ale się wyspałam!
Rano cycuś, potem jabłuszko z jagódkami i malinkami, trochę cycuś i ucina sobie pierwszą drzemkę, wstanie i ruszamy w teren.
maggipka - ja generalnie kawy nie pijam, ale zdarzyło mi się kilka razy do towarzystwa (też jestem cycorowa), wiem, że laski już kiedyś pisały, że można chyba 2 kawki czy 3 , ale dopytaj jeszcze może się mylę. PS ja też miałam czekać do 6 m-ca, ale jakoś niecałe 2 tyg wcześniej podałam jabłuszko, ale na dobrą sprawę dopiero teraz zaczęłam rozszerzać dietę - podaję raz dziennie 1 łyżeczkę kaszy manny ( od 5 m-ca - zalecenie lekarki), a tak to raz dziennie dostaję teraz jakiś deserek i raz obiadek , np pół słoiczka, deserek czasem cały, zależy jak zje. Ale dziś będę jej pierwszy raz gotować zupkę warzywną na cielęcince) , dopajam w największe upały wodą mineralną, z kubeczka, bądź zatyczki od butelki, bo butli nie chce w ogóle ssać, nawet niekapek jest bee, ale świetnie sobie radzi z piciem z łyżki, albo kubka. Zawsze po kąpieli jest cycuś i w nocy też 2-3 razy cyc, a tak to daję jej na żądanie.Kupiłam też siatkę na owocki , ale też średnie zanteresowanie...
merelko - też obczajam wczoraj Gesslerową
Cocca zgadzam się z Majuską to mogą być ząbki odkąd Poli wyszedł jeden to robi dziwne miny, a przy jedzeniu też nie raz wypycha jęzorkiem , albo tak dziwnie "miele"
AniaSm - ja też używam silikonowej łyżeczki, nie próbowalam inną
Angun - my z jedzonkiem robimy podobnie, tyle, że nie daję jeszcze kleiku ryżowego, ale muszę kupić, kaszkę mleczno - ryżową podalam dwa razy, tak bardziej na spróbowanie, ale nie będę jej dawać, bo jest cyc, aa i dziś jej dam jabłuszko utarte
ponko - ja też ubieram Polę tak smao jak siebie, skoro ja mam gole nogi, bezrękawnik i krótki gatki to i Poli jest mega ciepło , ale jedna sąsiadka mnie do granic irytuje - zawsze Pola jest za lekko ubrana i jej zimno, bo jest chłodn o i i watreke, i czemu nie ma skarpetek, czapki bo uszka itd, a ja skoro jestem w cieniu to nie zakładam młodej czapy, czasem lekką chusteczkę ,a przeważnie tylko opaska
Filipkowa Mama - raz jedny Pola mi zwróciła, miałamoże m-c dawalam jej kropelk i iwpadła nie do tej dziurki tak się zakrztusila , ze tez wsio zwrocila - niezle sie wystraszyam