reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Niuniunia a nie zawiało Ci gdzies cyca? ja miałam parę dni temu taki ból w cycku i wydaj emi się, że po prostu w nocy jak młodą karmiłam to potem z odkrytym cycem zasnęłam i trochę mi go przewiało zimne powietrze, dziś już mnie nic nie boli, ale ostatnie 2 dni wchodziłam do wanny i polewałam sobie cycka dobrze ciepłym prysznicem i bardzo delikatnie masowałam żelem pod prysznic, tak, żeby żadnego tarcia nie było. Jak Ci nic nie będzie do jutra przechodzić to idź do lekarza.

Dziewczyny u nas jest jakiś sajgon, mam wrażenie, że to końcówka tego 4-ro tygodniowego skoku rozwojowego ( wtedy jest jego apogeum) po prostu nie idzie wytrzymać z młodą, jeszcze tak do 16-tej jakoś leci a potem płacz i "zgrzytanie zębów" ( dziąsła sprawdzałam, zęby nie idą raczej ) Która tam ma w podobnym wieku bobika, jak u was w tych tematach skokowo-rozwojowych????

reklama
onanana a Majka nie ma tak przypadkiem z tym ulewaniem, że czasami ma gorszy dzień? Bo mojemu małemu tak się zdarza...

niuniunia mój Filipek mnie kopnął i spowodował zastój. Masz doradcę laktacyjnego gdzieś w okolicy, albo tak żeby można było zadzwonić? Jak nie przejdzie do jutra to naprawdę lepiej idź się skonsultować. Zastój może się zrobić nawet od podnoszenia rąk do góry, przemarźnięcia, lub ucisku ubrań (zwłaszcza w porze zimowej) także do nieszczęścia nie dużo. Ja na początku się z tego śmiałam, że prania nie mogę wieszać, ale przekonałam się na własnej skórze jak nie wiele do nieszczęścia trzeba. Wiem jedno, że następnym razem to od razu bym goniła do lekarza. Może to dziwnie zabrzmi, ale po swoich przejściach posiadłam duuuużo wiedzy na ten temat:baffled: Mi laktacja już nie wróciła, ale i ja o nią nie walczyłam, bo gdyby to było na początku karmienia to bym sie starała, a ja i tak miałam przed sobą wizję powrotu do pracy i odstawiania małego także dałam sobie spokój :-)

Majuśka my chyba zaczynamy ten skok rozwojowy bo i moja jakaś taka dziwnie marudna jak nie wiem co. w dodatku dziś nie wiadomo było o co jej chodzi tak od 17, marudziła, płakała, taka dziwna była jak nigdy. Ja nie śpię z cyckiem na wierzuchu bo teraz po karmieniu od razu się ubieram, wczesniej tak robiłam że zasypiałam podczas karmienia i dopiero po kilku godz się obudziłam i ubierałam. W sumie mogło mnie w soobotę zawiać bo to od soboty się zaczęło a miałam duży dekold w dodatku ja zawsze jak jeźdizłam do szkoły to mnie nigdy cyce nie bolału nawet jak cały dzień pokarmu nie ściągałam. Ojjj chyba masz rację coś mi się wydaje i w sumie to nie przyszło mi do głowy,..

cholera a w dodatku dziśi byłam na dworze w bluzce na krótki rękaw z dużym dekoldem i tak wiało oby nie przewiało mnie jeszcze bardziej

fajnie że dzień u Was udany my też cały dzień spędziliśmy na spacerkach na ogrodzie, dekoldzik lekko opalony fajnie bo blada jestem jak ściana jutro kolejny dzień słoneczny się zapowiada :tak::-)

niunia kochana pilnuj się dbaj o te cyce teraz to pogoda strasznie zdradliwa niby ciplutko ale troszkę mocniej zawiej i gotowe

kurde zapomniałam przecież dziś leci Gesslerowa a wiecie dziewczyny że ci co zgłaszają się do tego programu to muszą wpłacić aż 100tyś :szok::angry:
lecę oglądać

Spokojniej nocki:tak:

Majuska -u mnie chyba cos podobnego. Skoki rozwojowe mnie wykoncza. Moje dziecie chce byc tylko na rekach. Lozeczko ,mata, dywan wszystko jest beee. Musze go poobkladac zabawkami to mini szansa ,ze zajmie sie soba na troszke. I spi po 30 min. Wczoraj w sklepie zrobil scene bez powodu, ryk jak nie wiem co.Az mi bylo wstyd.
no i lubi tylko mnie i meza. Do innych przestal sie usmiechac a jak ktos go wezmie to po chwili ryk. Nawet bracia przyrodnii ,tez ryk. ale czytalam ,ze to normalne w 5 mies. Ze rodzice staja sie najwazniejsi. w sumie to mile ,ale nie caly czas.
Mam nadzieje ,ze mu przejdzie.

niuniunia - ja też mialam problem bolesnego cyca, jednego co prawda, do tego stopnia, że myślałam o przerwaniu karmienia, pomogły mi okłady z szałwi

Ja wczoraj i dzisiaj znowu byłam u rodziców, pogoda super więc chciałyśmy z Małą skorzystać jak najwięcej. I wczoraj i dzisiaj od rana, gdzieś tak od 10 do 19 byłyśmy non stop na dworze, a to w ogrodzie, a to w lesie. I było super, obie już opalone jesteśmy :-) Mała super, nic tylko spała, jadła, bawiła się, spała...itd. W nocy też fajnie śpi, tak po 3, czasem 4h, karmię ją więc przed snem ok 21.30, zasypia o 22, potem je ok.2 i 5-6. Potem się budzi ok.8, zje, pobawi się w łóżku z nami i zasypia jeszcze, a zaraz po niej ja dosypiam :-) Potem w ciągu dnia zasypia ok 11 na 1h, w południe ok 14 na 1,5-2h, i jeszcze po południu ok 18 na 30min. Bardzo mnie to cieszy, że znowu złapała rytm, bo pamiętacie jakie miałam z nią bezsenne problemy.

A na długi weekend, czyli już w tą sobotę wyjeżdżamy w Tatry!! To będzie nasz pierwszy tak daleki wyjazd i to z nocowaniem. Póki co nocleg był tylko w domu i u babci. No, zobaczymy jak to będzie. Mamy tam rodzinę męża, chcemy zostać ok tydzień, może trochę pochodzić po górach z Małą w nosidełku, poodpoczywać i nawdychać się górskiego powietrza. No i trza przedstwić Małą góralom!! Bo pół naszej rodziny to górale :-)

Jak ja Wam zazdroszcze tej slonecznej pogody, u nas kicha, pada i zimno. Dzis w przerwach udalo nam sie wyskoczyc na zakupy i krotki spacer, normalnie masakra jakas.

Dzisiaj Kinga byla w zdecydowanie lepszym humorze niz wczoraj, jaka ulga.

maggipka ale Ci zazdroszcze tego wyjazdu w Tatry, uwielbiam Tatry a juz dwa lata tam nie bylam i pewnie predko nie bede.

Niuniunia nie lekcewaz tego bolu, jak nie przejdzie to biegnij do lekarza, dostaniesz antybiotyk i powinno szybko przejsc.

Witam mamusie :-)

ale cisza na BB ładna pogoda się zapowiada to na pewno mamusie już się szykują na spacerki

onanana powodzenia dziś na badaniach
Angie oj życzę szybkiej poprawy pogody tak deszczowo pogoda powoduje zły nastrój
maggipka fajnie że rytm dnia wam się unormował, wypoczywajcie sobie w tych pięknych górach, powodzenia w wyprawie
agutek dziś będzie lepiej ;-):tak:

Liwa od wczoraj budzi się 6.00 i już nie śpi, cały rytm dnia zaburzony,
fajnie było jak budziła się o 5.00 na mleczko i jeszcze potrafiła spać do 7.00-8.00 eh myślę że szybko uda nam się unormować nowy rytm dnia bo do tej pory było super :tak::rofl2:

Życzę miłego słonecznego weekendu:-)

reklama
Liwa od wczoraj budzi się 6.00 i już nie śpi, cały rytm dnia zaburzony,
fajnie było jak budziła się o 5.00 na mleczko i jeszcze potrafiła spać do 7.00-8.00 eh myślę że szybko uda nam się unormować nowy rytm dnia bo do tej pory było super :tak::rofl2:

Zośka od jakiegoś czasu (nie wiem, może z miesiąc) budzi się o 6 rano, albo o 05:50 i musimy zaczynam rytm dzienny. Strasznie mi się to nie podoba, bo miałam nadzieję przez ten ostatni miesiąc trochę dłużej pospać (jak kiedyś, gdy Zosia wstawała o 07:30) przed powrotem do pracy.

Dziś kolejny słoneczny dzień, więc znów spacerkowo będzie. Wczoraj Zosia była 3x na polu: 12:00-14:00. 15:30-16:30 i 18:30-19:50. Tak się cieszę z tej wiosny, że szok. Wczoraj wieczorem zamieniliśmy gondolę na spacerówkę, tak że dziś debiut. Jedno mnie tylko wkurza, że nie da się rączki przełożyć na drugą stronę i Zośki nie będę już widzieć a uwielbiam patrzeć, jak sobie śpiocha w wózeczku.

Miłego dnia maminki.

Do góry