reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Tak to już jest z tymi chłopami trzeba przywyknąć, idę się kąpać i spać bo mam masę roboty jutro, muszę ogarnąć mieszkanie i pranie zrobić, wszystkim mamusiom życzę przespanej nocki :tak: do jutra!

reklama
mirelka a skąd Ty? Byłam rok temu na japońskich ogrodach i azaliach... cudownie było, pogoda dopisała, spacer zaliczyłam, w ciązy więc szczęśliwa, miło wspominam tą wycieczkę!

martttika nie martw sie, wszystko wyjdzie super

onanana super ze dostalas premie za zeszly rok, u mnie w pracy tez dzielili premie za zeszly rok w tym miesiacu ale niestety nie zostalam uwzgledniona, a szkoda bo w sumie pracowalam 10 miesiecy, ale tak to chyba u nas w firmie wyglada, ze jak nie pracujesz jak sa roczne podsumowania to niestety Cie omija.

margo super zakupy, mam nadzieje ze szybko sie ze swoim dogadasz, ja nie cierpie takich dni, nie potrafie sie nie odzywac dluzej niz pol godziny

andrzelika ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze, Alan zdrowo rosnie a ty jestes zadowolona z pracy, oby tak dalej!!!
Strasznie smutna sytuacja gdy umiera takie malenstwo:-(

filipkowa mama zdrowka Wam zycze!

U mnie dzis po ciezkim dniu Kinga pod wieczor sie uspokoila, nie wiem czy po prostu jej przeszlo czy pomogl zel na zabki, zobaczymy jak bedzie jutro. Teraz slodko spi choc prawie nic nie zjadla wieczorem tylko zasnela jak dalam jej butelke.
Ja tez sie postaram wczesniej pojsc do lozka bo nie wiem co mnie w nocy czeka.
Spokojnej nocy dziewczyny.

Dzień dobry, ale mam dziś humor - pogoda piękna, dzień zapowiada się super i w końcu dotrę do dziadzia!!! :-)

andrzelika- witamy kochana, domyślam się, że czasu u Ciebie wolnego to praktycznie nie ma. Ale fajnei, że zaglądnęłaś i dałaś znać co u Was. Bardzo mi przykro czytając o tym biednym maleństwie :-(
[*]

margo - kurcze, czegoś chyba nie doczytałam, mam nadzieję, że już lepiej z Twoim chłopem i sobie wszystko wyjaśniliście...

Filipkowamama - kurcze, biedna ta Twoja Zuzia, zdrówka dla małej!

onanana - no ja jkaby co to pn dam radę - i pasuje ten park na Koszutce?? Tam jest łatwo dojechać, ja nie znam dobrze K-wic ;) Super , że dostałaś bilansówkę :)

Laski, pranie się robi, pościel wietrzy, Pola chyba wstała ( tzn wstłąm o 6, ale usnęła).
Zjemcoś - pola stały zestaw, ja chyba se kiłbask iz biedrony usmaze i jedziemy do pradziadzia!!!! Ale ciepło i pogoda cudnaaa!!
Pola u znjaomych wczoraj suuuper grzeczna, ani razu nie płakała , a byliśmy o 16- 21 i nie spała! Nawet jak starsza koleżanka zabierała smoka, czy pielusię ;-) Bo chciala się Polcią opiekować jak swoimi lalami ;-)

margo- co za młodzież, teraz to w biały dzień nie można czuć się bezpiecznie, mam nadzieję, że z chłopakami wszystko ok
marttika- powodzenia w pracy, wiadomo pierwszę dni będą trdne ale potem
niuniunia- prasowanie hmmm...lubię jak jest mało do prasowania a wiadomo że to nie realne przy dziecku, swoje i męża to mi się nie chcę prasować, bo po co skoro i tak się pogniątą w szafię, więc jak chcę ubrać to dopiero prasuje jeśli to tego wymaga
Ankusch wow pierwszy ząbek, gratki
angie fajnie, że siostra jest to trochę pomoże, no i nie ma to jak siostra, której ja nie mam.
cocca fajnie, że mąż tak pomaga, i te plany na drugie dziecko, mój chciał rok po roku, ale stweierdził że "szkoda" tego pierwszego dziecka, bo jednak jak się nowe maleństwo pojawia to trochę te dziecko starsze idzie w odstawkę a i fizycznie jeśli chodzi o mnie to chodząc z brzuchem już bym dziecka nie wzięła na ręce itp.....a wczoraj jak byliśmy na zakupach t było takie małżeństwo, z trójką dzieci chodzących, małe w wózku ale nie wiem ile te dziecko mogło mieć, i kolejne chyba w drodzę bo brzuch miała taki jakby zaraz miała rodzić
andrzelika fajnie,że się odezwałaś, brakuje tu postów od Ciebie
winki Oluś to aktywne dziecko, najpierw w nrzuszku podróżował, teraz jako dziecko, baseny, mecze, ale fajnie
onanana fajnie, że Cię uwzględnili w premii

nimfii niestety jest coraz gorzej i coraz więcej patologii, ale my mamy sznsę wychować nasze dzieci na dobrych ludzi i wpoić im dobre wartości

Zgadza sie :tak:
Jednak juz sie boje okresu dojrzewania, bo wtedy glowna role w "wychowaniu" spelnia otoczenie i koledzy. Mam nadzieje ze chlopaki nie wplataja sie w zadne zle towarzystwo :dry: Ale ciezko tego uniknac. My akurat miesdzkamy w nieciekawej dzielnicy :nerd:

cocca tak sobie pomyslalam ze moze on nie radzi sobie z konsystencja stalych posilkow. Tak czasem bywa. A moze na poczatek kaszke mleczno ryzowa zrobiona rzadka i podana przez smoczek?

andrzelika
fajnie ze sie odezwalas :)
Kuba tez lubi ogladac bajki oraz reklamy. Gdy maciek oglada cos w tV to mlodszy chetnie sie przylacza.
Ciesze sie ze w pracy jest ok i ze udalo ci sie zorganizowac plan dnia tak zeby Wam to odpowiadalo. Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane:-D
Gola poczekamy na Agutka co powie na ten poniedziałek i park. Ja jeszcze nie wiem gdzie to jest ale to nie problem się dowiedzie:-D może by Mirelka do nas dołączyła?? Mirelko mogłabyś podjechać do mnie a potem razem byśmy do kato pojechały. Co Ty na to??
Ankusch chyba zapomniałam wczoraj pogratulować ząbka!!! Także poprawiam się i gratuluję!!!!!
FilipkowaMama współczuję choroby dzieciaczków!! Oby już było dobrze!!
Andżelika kochana strasznie nam Ciebie brakuje ale cieszymy się że mimo natloku obowiązków masz czas nam napisać. Trzymaj sie kochana i ucałuj mooooocno Alanka od ciotek!!!

Dziewczyny u nas dziś piękne bezchmurne niebo, już teraz jest 15 stopni tak więc zraz się szykujemy i jak Majcia zje kaszkę śmigamy do US z PITami i na spacer nr 1 dziś. Jeszcze Wam chciałam napisać że nie wiem o co kaman ale wczoraj po moim cycu podałam Mai przed spaniem jeszcze 100ml mm (pisąłam o tym na bilansach) i wiecie co- Maja obudzila się na jedzenie o 4 rano!! Nie pamiętam kiedy ostatnio jej się to zdarzyło!! Chyba że to po szczepieniu, ale nigdy wcześniej po szczepieniu tak nie wstawała. Nie rozumiem tego nic a nic.

Przepraszam postaram sie pozniej odnieśc do waszych postów,a teraz chciałam zapytac jak ubieracie dziś swoje bobiki bo zapowiadają wysokie temp. i sama nie wiem jak to moje dzieciątko ubrać a nie przegrzać

asia - my z Zosią mykamy obie podobnie ubrane;) Mała będzie miała na sobie: body z długim rękawkiem, na to cienka bluza dresowa, skarpetki i sztruksiki letnie. Czapeczkę dam jej cienką bawełnianą. W razie "W" biorę cinki kocyk i schowam pod wózkiem... jak Zosia uśnie na spacerze, to ją otulę, bo ona to lubi.

reklama
onanana - na rondzie kolo spodka - zjechac na koszutke i potem drugie swiatla w lewo i jak glowna droga i jestesmy :-D Tam jest wydz.PiPS - tam studiowalam, a za czasow panienskich nawet - w każde urodziny kogos z grupy wodke w parku pilam! ;-) Jest tam fajny plac zabaw z laweczkami i byla knajpka zaraz przed parkiem i na zewnatrz mozna bylo usiasc kawy sie napic. Nie znam dobrze K-wic. Jak trzeba bedzie to poszukam na necie jak gdzie indziej dojechac, albo wezme GPS. Bo moje stale trasy tam to : Silesia (he he), albo Ligota jak jade do mojego brata ;-) No i centrum to wiadomo
Anek - ja robie tak samo, zawsze mialam np dwa koce cienszy i grubszy, nawet zdarzalo m isie brac dwie czapki ciensza i grubsza bo mlodej przebieralam, zy bluzy;)
Dziś tez samo body i geterki, tramposzczały i cieniutka wiatrówka albo bluza, bawełńiana czapunia, i na przebranie chusteczka na glowke, bo jade do dziadka

Laski ogołilam przed chwila nogi i pierwszy raz użyłam pianki, ale mi podrażniła skore, mam lydki cale w kropkach i mnie piecze jak czort!

Do góry