reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej mamusie :-)
U nas wczorajszy wieczor lekko zdziwiony,Sami okapkany,pojedzony i juz przed 19 spal ale jak ojciec wrocil z treningow po 19 synek sie obudzil kolo 20 :confused2: i nie w glowie mu bylo spanie,wiec zabawialismy go i meczylismy zeby poszedl spac no i poszedl wtedy kiedy my szlismy kolo 22:30 :baffled: przed 22 zjadl butle a potem dopiero o 4 i 7 i od tej 7 juz nie spi tylko walczy sam ze soba i z zabwakami :tak: U nas dzisiaj jest ladna pogoda,sloneczko swieci i zadnych chmurek nie ma wiec na pewno spacerek zaliczymy a i jeszcze poczte trzeba zaliczyc :-)
A Ja juz mam dosc dzisiaj rano sie budze i patrze w lustro i widze ze mi znowu opryszczka wyszla:crazy::crazy: ilez mozna dopiero co sie pozbylam 2 takich wielkich i strasznie dlugo trzymaly a teraz znowu kolejna:no:
angie super ze Kingusia robi takie duze postepy,tylko sie cieszyc ze taka z niej akrobatka :-)
onanana fajnie masz z ta Emilka,przyjdzie i zabwai Ci Majunie a Ty wtedy masz czas na porzadki czy inne zajecia :tak: My tez jak ostatnio przy tych cieplych dniach wyciagalismy Samiego z woziora to tak wszystko i wszystkich ogladal ze az zaniemowil na sam widok :-D
margo ale fajnie masz z tym swoim facetem,moj mi nie przyniesie ubran ale moge zawsze liczyc na niego jak idziemy na zakupy zawsze mi cos doradzi on ma dobry gust :-)
Majuska oj i Ja zle wspominam tego typu duperele,moja mama tez tego pelno miala zaczynajac od kompletu krysztalu do jakis kompletow filizanek do kawy(ktorych nie uzywala) przychodzily swieta to az bialej goraczki dostawalam na sama mysl ze te duperele trzeba myc :baffled: Ja teraz nie mam praktycznie zadnych dupereli na wystawie :-D
agutku powodzenia na bioderkach ;-) Ja mialam jedno spotkanie z lekarzem i sprawdzal bioderka synkowi ale zadnego USG nie mielismy,nasza kochana Anglia:crazy:

reklama
Majuśka, tak , takie coś też było. Ale były jeszcze takie inne talerze, nie wiem jak się nazywały one. No u mnie w sumie 3 szafy zabudowane, 3 komody, kilka półek i szafka rtv na wszystkie 3 pokoje więc luzik:-D
Ssabrina no to mieliście ciekawy wieczór. U nas standard - Maja zasnęła przy cysiu ok 20. Obudziła mnie o 7:30;-)

Ja juz poprasowałam zalegające ubrania. Zaraz ma przyjść Emilka:-D (niestety ona nie miała nigdy stczności z malym dziećmi więc często nie wie jak sie zachować w stosunku do Mai, ale widzę że jest chętna). Ooo przyszła, wiec szybko kończe. Potem śmigamy na miasto mimo pogody brzydkiej. A ja musze jeszcze okno umyć jedno, na szczęście małe;-)

pepsi - my używamy 3, od niedawna bo 2 długo były dobre, teraz te 3 to mam wrażenie, że długo będą dobre, bo jakieś duże się wydają. Mamy Pampers active baby (jakie są różnice pomiędzy różnymi pampersami?) i Dada, miałam 1 paczkę Happy na wyjeździe u rodziców, bo nasze się skończyły a innych tam w sklepie nie mieli, ale nie polecam, bo pupa się odparzyła, zresztą tak samo, jak po rossmanowskich Babydream - z tymi to już była masakra. Po narodzinach stosowałam Huggis newborn, te z bawełny organicznej i były super.

A jakich husteczek używacie?

majuska - no tomoja Mała będzie geniuszem, bo w nocy co 2h je, a ostatnio nawet co 1h!

margana - jesteś już na zwolnieniu na rehab dzieciaczka?

Dziewczyny - ja chyba oszaleję z tym moim nieśpiącym dzieckiem!! Wczoraj już miałam kryzys po tym, jak usypiałam ją 3h do wieczornego spania, od 20.30-23.30. Nie wiem co jej jest, próbuję już wszystkiego, a on dalej nie chce zasnać. W ciągu dnia spała 2x15min i chwilę dłużej na spacerze. Nic nie jest w stanie jej zmęczyć!! Natomiast ona mnie zameczy na maxa, nie mam możliwości na zrobienie czegokolwiek, bo sama też nie poleży. Armagedon!!

Jak wy usypiacie swoje dzieci?

witam się czwartkowo drogie mamy :)
Noc ok, Pola teraz znowu śpi -pna mi dziewczyny w dalszym ciągu dosyć sporo sypia w dzień ( to mnie akurat cieszy;)
margo -no cudnie wygląda Lenka w opaseczce , a i kącik do zabawy ma wypasiony !!:tak::-D, ale Ci dobrze z takim chłopem - skarb toż to! a biały płaszczyk , fiu fiu , ale będziesz elegancka :tak::-D
angie -super, że jesteś zdrowiutka i wyniki są w normie :) Wasza mała to widać "żywe sreberko" ,macie zdolną córę, podeślę Polę na nauki do koleżanki Kini ;-) Nie dziwię się, że rozpiera Was duma :):tak:
mirelko - zgadza się, wczoraj chyba w całej płd Polsce ładnie było, dziś jest za to zimno i leje:confused2:
onanana - kochana dziękujemy , że chce Ci się zaglądnąć do komisu za krzesełkiem, Wasze jest zajebiaszcze! Ja Polę z wóziora już kilka razy wyjmowałam , u dziadka na ogrodzie, czy u koleżanki mojej i wszyscy ją nosili, na balkonie też tak z nią wyłazimy jak cieplutko, że se na ptaszki popatrzyła :-D PS mój fader też chomik, zbiera, a my z moją mamuśka po kryjomu wypierniczamy:/
Majuska - że mleko nocne jest niby bardziej tłustsze to też słyszałam (od koleżanki), ale o inteligencji niet- to mnie pocieszyłaś bo ja już tak przezywałam na te nocki ;) Ja mam witrynę w pokoju ze szkliwem - nie wiem po co , ale to meble kiedy jeszcze byłam nastolatką i takie mai rodzice kupili ;) Gdy już będę na swoim to wszelkim szkliwom i innym paściom mówię NIE!
Martttika - mały sobie widać dojadł i pośpiurkał dłużej ;) Z resztą też coś wisi w powietrzu , bo POlcia też w nocy ładnie spała - ciśnienie jest mega niskie bo śpię nie siedząco ...
agutku - my w piątek mieliśmy 2 wizytę USG bioderek i już więcej nie musimy robić
DZIEWCZYNY od opasek nawet nie wiecie jak nam miło, że Wam się tak Poliszonkowa opaska spodobała i Polcia w niej :) Dziękujemy PS 2 a mamy jeszcze 3 inne - też Wam pokażemy, może się skusicie ;)
Doczytane : maggipka - kurcze współczuję, może mała ma jakiś skos rozwojowy i datego mniej śpi. Używamy (raczej na wyjścia) Pampers snsitive te białe, a na co dzień w domu, woda ciepła i tyle :) Dla mnie pupcia jest lepsza po samej wodzie i kaska zostaje w kieszeni ;-)

Ostatnia edycja:
onanana nom dosc ciekawy mozna tak powiedziec,wiem ze Sami by spal do rana ale jednym slowem tatus nie wie ze czasem trzeba ciszej sie zachowywac jak juz dziecko spi :-D a on po tych treningach to jeszcze w domu poradzi skakac i opowiadac jak to tam bylo przez kolejne 2h wiec mlody sie obudzil,ale spoko w sumie z jednej strony fajnie bo chociaz spedzil Sami troche czasu z tatusiem bo cos ostatnio sie wiecznie miajaja :baffled: milego spacerku ;-)
maggipka wspolczuje Ci kochana problemow z usypianiem Amelki,u nas jakos teraz problemow ze spaniem nie ma,jak widze ze synek jest spiacy to wkladam go do lozeczka i przekrecam go na boczek i dodatkowo daje mu pieluszke zeby sie w nia przytulam i czasem go glaskam po pleckach i tak zasypia sam:tak: ale przez pierwszych 2 miesiace Sami sam nie umial zasypiac i zasypial u mnie na rekach tylko wiec moze Amelka potrzebuje jeszcze wiecej czasu zeby sama zaczela zasypiac.

Sabrinaa - moja Pola "niestety też się ostatnio moja z tatusiem":-( Ech, nie powinno tak być :(
PS Polcia też zasypia sama w łóżeczku - nie muszę jej w ogóle lulać, ale jest warunek : musi być pielusia ! ;-)

agutek my byliśmy tydzień temu na 2. wizycie bioderek, a kolejna dopiero jak dziecko zacznie chodzić

a u mnie wczoraj było paskudnie ale dziś całkiem całkiem tzn. nie leje tylko słoneczko czasem wychodzi, bo tem, pewnie i tak niska

Ssabrinaa - ech, te chłopy, wszystkie durne :) Mój też czasem zapomina, że trzeba się zachowywać pół tonu ciszej. 6-letnie dziecko tatusiowi przypomina, że dzidziuś śpi:eek:.

Co do opryszczki, Sabrinko, poproś kogoś z rodziny, żeby załatwił Ci od lekarza w Polsce Heviran, przy następnej opryszczce sobie go przyjmuj przez tydzień, trochę ją przeleczysz i powinna odpuścić lub nie występować już w takim natężeniu.

Onanana - jak Ty masz dobrze z Majeczką, mój Mateusz budzi się w nocy ostatnio co 3 godziny do jedzenia....mówicie, że będzie mądrzejszy...to może przeboleję :tak:

Gola - fajnie, że Polcia Ci sypia długo, mój ma 3 drzemki i koniec :)

maggipka - współczuję Ci, my mieliśmy problem z zasypianiem przy problemach brzuszkowych, może dzidziusia coś boli?

reklama
Mała nie chce zasnąć w żadnej opcji, o samodzielnym zasypianiu w łóżeczku nawet nie marzę, ale ona nawet na rękach nie da się uśpić, ani przy cycu - co kiedyś działało. Nic ją raczej nie boli, bo nie zawsze płacze. Jest po prostu pobudzona, aktywna i nic nie jest w stanie ją zmęczyć. A co dziwniejsze - oboje z mężem jesteśmy mega śpiochami, więc ona chyba jakąś kosmitką w tej rodzinie jest. Ach...nie mam już na to zasypianie ani siły ani pomysłu...

Do góry