reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Aneczka wiesz co sama nie wiem:cool: Nie chcę kazdego wysyłać do specjalisty, bo to bez sensu. Ale napisałam jak to jest u nas. U Was nie musi tak być. A coś jeszcze Cie niepokoi? Mysle, ze powinnas zrobic tak jak czujesz, bo wiesz - intuicja matki zawsze ma rację;-)

margo super kącik zabaw! Ja to nawet nie mam gdzie takie coś zrobić, ale matę od zawsze kładę na podłodze (bo w sumie to nie mam innego wyjścia;-))

agalodz bardzo sie cieszę, ze Kingusia sie tak pieknie rozwija:-) Gratulacje dla niej!

reklama
Margana wsumie tylko te dwie rzeczy ale chyba dla własnego sumienia pójdę wolę 1000 razy iść nie potrzebnie niż o 1 raz za mało.tylko muszę poszperać gdzie u nas neurolog przyjmuje

i ja mam w planach kupić tą opaskę:tak:

angie
fajnie że Kingusia tak fajnie się rozwija, mała akrobatka rośnie, fajnie że wyniki masz wszystkie w normie nie musisz się martwić czy coś ci dolega
Helenka wszystkiego najlepszego dla Olka na te 5 miesięcy i owocnej rehabilitacji Wam życzę
syl powodzenia na szczepieniu
margo fajny kącik zabaw Lence zorganizowałaś w opasce jej do twarzy

na południu Polski chyba dziś było tak słonecznie jutro już w całej Polsce ma być deszczowo i zimno:szok::-(

mirelka niestety jak mój mąż mi dziś pokazał, że w nocy będzie u nas -4 to się załamałam, normalnie trzeba kozaki wyciągnąć, bo zamierzam do kościoła pójść :confused2:a gdzie te 20 stopni co zapowiadali???
A mi dziś mąż przyniósł śliczny biały płaszczyk wiosenny z czarnymi guziczkami, tylko za duży, bo rozmiar 40 :zawstydzona/y: a ja mam tak, że dół nosze 40, a górę 38, może uda mu się jutro wymienić, mam nadzieję bo bardzo mi się podoba, co prawda mam dużo płaszczy, bo chyba z 5, ale białego nie więc mógłby być ;-)

margo to się masz fajnie z mężem ja to mogę pomarzyć żeby mi mój m coś z ciuszka kupił:tak:

też się pytam gdzie te prognozowane 20stopni:crazy:

helenka cieszę się że ze zdrówkiem lepiej. Wszystkiego dobrego z okazji 5 miesięcy:-D
Golo, ponko, angie ja "purtam" Mai w szyjkę. Też bardzo to lubi. Lubi też takie niby ćwiczenia. Siedzi na moich kolanach przodem do mnie i : rece do góóóóryyyy, ręce w dół, ręce na boki, ręce w dół...
angie kochana nawet nie wiesz jak sie cieszę z postępów Kinguni!!! Super!!! maja tez brała żelazo. Nie miała powtarzanego badania poziomu zelaza tylko samą morfologie a że się poprawiła to lekarka kazała odstawić żelazo.
agalodz moja Maja też z tych starszaczków a widzę że do tyłu jest ruchowo, ale póki co staram się nie panikować. Mam nadzieję że nadgoni. każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
margo super plac zabaw. Maja tez od dawna ma na podłodze swój raj. Ja mogę coś przynajmniej zrobić jak grzecznie się bawi. A Lenka w opasce wygląda prześlicznie!! Chyba muszę się wybrać do H&M!!
Gola zaglądalam dizs do komisu i niestety nie było krzesełka ale będę tam zachodzić:tak: Było jedno z fisher price ale szczerze mówiąc nic specjalnego..

Ja dziś umyłam okno w kuchni i d. pokoju. jeszcze mi zostało w najmniejszym pokoju. Udało mi się też umyć połowę (no może trochę mniej) szafek w kuchni. Kurde musze jutro podgonić z robotą, chciałam w pt posprzątać wszystko żeby w sb iśc spokojnie ze święconką. poza tym lubię mieć weekendy wolne od obowiązków żeby je spędzać rodzinnie. Ok 14 po szkole przyleciała do mnie 10 letnia bratanica (Emilka). Pobawiła się trochę z Mają, dała jej zupkę (miała frajdę z karmienia) i potem poszłyśmy razem do komisu i na miasto. Jutro też ma przylecieć i pobawić sie z Mają a później idziemy na miasto bo na zajączka chciałam jej kupić jakiś ciuch bo widzę że zaczyna się stroić;-) No i jutro idę na hennę brwi z regulacją. Zrobiłabym sobie nogi woskiem ale mam takie hery ze się boję że ze skórą odejdą:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: To tyle u nas... acha dziś na placu zabaw wyciągnęłam Maję z wóziora ( u nas był upał) i było tam mnósto dzieci a Maja patrzała na nich z wielkim zainteresowaniem i robiła "ooooo, oooooo" hihi

mój dodatkowo mi przyniósł parę garsonek takich bardzo eleganckich, ale z tego mi nic nie pod pasowało, bo niestety mam dość pokaźny bamberek :-( i nie pasują mi już niestety obcisłe sukienki, (których mam całą szafę, po ciąży mi się figura zmieniła) zaraz wracam do pracy i nie wiem co będę nosić? ale jutro jedziemy na większe zakupy dla mnie, mam nadzieję owocne :-)
onanana fajnie, że u was tak cieplutko, ja to dokładnie otulam małą jak do samochodu idę, a o wyjmowaniu to nawet nie ma mowy na razie :confused2:wyślij trochę pogody do mnie

Ostatnia edycja:
onanana moja tesciowa tez "purtala" Kindze, dokladnie tego samego okreslenia uzywala :-) masz racje dzieci rozwijaja sie indywidualnie i w swoim tempie nabieraja nowych umiejetnosci.
Widze ze jestesmy na podobnym poziomie z porzadkami swiatecznymi, mi zostaly dwa male okna i dwie szafki w kuchni.
Fajnie ze Maja byla zadowolona na placu zabaw, ja dzis to patrzalam zeby nas wiatr nie porwal.:-(
Udanego wyjscia do kosmetyczki, ja sie wosku boje, wole Veet-a

reklama
margo super z tymi ciuchami!! Dobrze że Cie mąż tak rozpieszcza:-D Udanych zakupów jutro!!
Co do pogody to u as już jutro ma się popsuć, także dooopa.
Ostatnio Maję na balkon wystawiłam jak było tak bardzo brzydko. na sobie smacznie spała a ja się mogłam zająć obowiązkami:tak:

Do góry