reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Helenka no miejmy nadzieję, że Olusiowi rehabilitacja przyniesie wyczekiwane skutki

ja się dziś pytałam czy to norma że Zosia nie umię położyć główki jak leży na brzuszku, niby spoko.ale to że się przewraca na brzuszek przez prawą stronę mam obserwować, choć ona sobie spokojnie radzi z przewracaniem na boczek prawy/lewy, sięganie zabawek z dwóch stron, tylko te przewroty

z innej beczki:łaśnie czytam newsy na necie a tu się okazuje że matka Madzi zniknęła ,ale cyrki

reklama
witam :)
Byłyśmy ponad 3 godziny na spacerku - pogoda cuuudna!
Pola dziś obudziła się z drugiej drzemki z takim wrzaskiem jakbym ją żywcem obdzierała ze skóry, nie wiem co się stało - może ją nóżka bolała po szczepionce? Chyba z 20 minut nie moglam Jej uspokoić....
pepsi - Pola waży 6730 i jedziemy na 3 kach i jeszcze jedna jumbo pack kupie:tak:
ponko - hehe 2 dni temu chyba identcznie się bawilam z Pola jak Ty z Filipkiem (ja jej tak jakby dmuchalam w szyjke) - nawet dziadziuś nagrał to na komórkę i też się tak fajnie w głos śmiała - podobnie jak te dzieciorki z reklam;-)
helenko - wszystkiego dobrego na 5 mieszkow, owocnej rehabiliatcji:tak:
agutek kurcze nie ma regulu widać, karmi sie regularnie piersia i można mieć @, mam nadzieje, że jeszcze nie dostanę, boję się, że bedzie bolesna jak przed ciążą, czizasss ajk ten czas gna, dopiero od Ciebie wiadomość ze szpitala odbierała, a tu już pół roku minęło i wracasz do pracy!
niuniunia - może jakieś koreczki?
Aneczka rano czytałam o tym na TVN 24 - no comment...
onanana - ja też zazdroszzę zajęć z zumby!!!!!;)
Laski postanowiłam - kupuję chustę do noszenia Poli:)

pepsi my 3 (z dady sa jeszcze ok, a z pampersa ciut przymałe)
nimfii po przemyśleniu muszę Ci przyznac racje z tym karmieniem na noc
mirelka bardzo intensywny dzień
niuniunia ja używam na zmiane z dada tych sleep&play. Dla mnie ostatecznie moga być
helenka to wszystkiego najlepszego z okazji tych 5 miesięcy. A co do komentarzy babek z poczekalni to też to nie dawno przerabiałam. Olać!:-p

My troche tez pospacerowalismy i w porę wróciliśmy do domu, bo zaczęlo padać :-(

Helenka my mamy obniżone napięcie w rączkach a zwiększone w nóżkach czyli mała leżąc na brzusiu przewraca się tylko na jedną stronę i jak ją weźmiesz za rączki to ona nie chce się podnieść do siadania tylko robi mostek, dodatkowo ma asymetrię ułożeniową czyli zwija się w tzw rogalika, literkę C. Dopiero teraz będziemy się rehabilitować bo późno miałyśmy do neurologa dopiero na marzec był termin;/ no i cudem udało nam się dostać na rehabilitację dzięki takiej jednej babce. No ja mam nadzieję, ze i nam i u Olusia się to wyrówna i będzie wszystko dobrze;)

marttika Natalka zjada 160-180 ml, ale potrafi czasem zjeść 130, a czasemi 200;-) Powodzenia z cycowaniem!

pepsi Natalka wazy 7300g i używamy BabyDream nr 3, spróbowaliśmy raz 4, ale były za duże.

Aneczka u nas rehabilitantka mówiła, ze to niedobrze, ze nie potrafi położyć główki w pozycji na brzuszku. U Natalki to jest spowodowane zbyt napietymi mieśniami grzbietu.

helenka, niuniunia powodzenia na rehabilitacji!

agutku przykro mi z powodu @

My dziś rano zaliczyłysmy rehabilitację, potem jedzonko i spacerek - 2 godzinki. Ładna pogoda była, ale widzę, ze sie juz zepsuła.

U nas pogoda taka kijowa ze ani sie nie chce przez okno patrzec :crazy: caluski dzien padalo-deszcz ze sniegiem,mysmy popoludniu drzemke se zrobili bo taka senna pogoda ze nic sie nie chce robic a Ja to nawet weny do pisania nie mam :sorry: Sami juz jest okapkany,pojedzony i poszedl spac :tak::-)
agutku wspolczuje nadejscia @...
Niunia ambitna jestes,tyle jedzenia na imieniny,podziwiam Cie kobieto ze Ci sie bedzie tyle chcialo robic :tak:
helenka Wszystkiego naj naj najlepszego dla Olusia na te 5 miesiecy ;-) udanych rehabilitacji kochana.
pepsi my juz od miesiaca na pampersach 4 jestesmy :tak:
Gola,Margana zazdroszcze wam tych dlugich spacerkow ;-)
Aneczka tez czytalam ten artykol,szok normalnie.....

pepsi wiesz Huggies 3 chyba sa mniejsze niz Pampers 3. Moze wez paczke Dady 3? Rozmiarowo taka jak Pampers 3 i tez ma pasek aloesowy i jest miekka, jak dla mnie Dada jest bardziej konfortowa niz Huggies.

reklama
Margana,Aneczka a u nas Sami niby polozy glowke jak jest na brzuszku ale doslownie na kilka sekund jak sie zmeczy ale nie ulezy tak dluzej a tym bardziej nie zasnie w takiej pozycji.Czy to jest ok ?? czy moze mam zaczac sie tym martwic??

Do góry