reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :-) ja tez przeważnie daję 120 ml, czasami mniej, ale wtedy gdy wcześniej je cycę, a czasami jest dziki wrzask jakby chciał więcej:eek: No i na noc spróbuję dawać więcej. A do tej pory jadł ślicznie i z butelki i z cycy, a od kilku dni cyca zrobiła się beee:-(

reklama
martttika przykro mi ze Fifi odrzuca cyca,ale jest to efekt karmienia z butli bo z butli jest dziecia latwiej z jedzeniem a przy cycu sie musza nameczyc troche zeby pojesc,mam nadzieje ze to chwilowe blee u Filipka.

sabrina i tak będę powoli go odstawiać, więc juz sie tak tym nie martwię :-) Po tym co przeszłam to i dobrze, że połtora miesiąca dłużej udało mi się go karmić :-)

Hej kochane;)

U nas pogoda słaba, deszcz co jakiś czas pada więc moze po południu wybierzemy się na mały spacer jak będzie poprawa pogody (byleby nie padało)... Nocka w miarę chyba wstawałam 2 razy tak kojarzę choć nie pamiętam ale pobudka o 6:00 :szok:więc mamusia znowu się nie wyspała:wściekła/y:

Zapomniałam Wam napisać uśmiechnął się do nas los i 11 kwietnia o 9:40 mamy wizytę dotyczącą rehabilitacji na NFZ do bardzo dobrego rehabilitanta;) Cieszę się bo załatwiła nam miejscówkę babka u której mój mąż pracował w tamtym roku na jesieni... chcę kupić jej jakiś dobry alkohol i kwiaty i zawieźć i podziękować bo obca kobieta nam pomogła już drugi raz załątwić sprawę z lekarzami aż miło;)

Martttika moja ostatnio też miała fazę odrzucania cyca ale to właśnie głównie przez butlę ale już jej przeszło. A Ty walcz spokojnie, jak nie pasi cyc to niech się przegłodzi aż zrozumie że musi tego cycunia wydoić;) Moja też cwaniarka mała myśłała, ze ja się poddam ale nie i dalej ładnie je cysia;) A ile ml cięzko mi określic bo ona je ogólnie co 2 godz i raz zje 80ml, raz 100ml, raz 60 a raz 40ml różnie. Kochana spokojnie dasz radę wykarmić malca nawet i kolejne 1,5 miesiąca;) ale to wiadomo zależy od Ciebie czy chcesz dalej piersią karmić tym bardziej, że wspominałaś że pracę masz chęć zacząć

marttika nie przejmuj się napewno to chwilowe.u mnie Zośka jak jest bardzo zmęczona to do cyca ją ciężko przystawić ale i na to mam sposób, najpierw daje jej smoczka i za chwilę podmiankę na pierś.a ostatnio jak dawałam MM z nowym smoczkiem 3+ to chyba za bardzo jej leciało mlesio bo nie w ta dziurkę wleciało, co za skutkowało lekkim zakrztuszeniem i butla blleee i na cyca chciała:szok: byłam w szoku bo nawet dłużej mi pospała w nocy.

U mnie mała wypija z butli 200ml o 6, 10 o 13 je cały obiadek potem deserek 1/2 o 14 o 16 200 ml 17.30 1/2 deserku i na wieczór 200ml + 2 łyżeczki silanc i śpi całą noc od 19 do 6 :-)
ja dzisiaj ucięłam sobie drzemkę od 8 do 10 :szok: i teraz jestem rozmemłana i nic się nie chce, ale muszę sprzątać bo to ostatni cały dzień kiedy jestem w domu, jutro jadę kupić trochę ciuchów, w piątek kosmetyczka i fryzjer a w sobotę to już tylko gotowanie :tak:u nas pogoda cienka nie ma słońca a zostało mi do umycia największe okno potrójne :sorry:ubiorę chyba małą w kombinezon wsadzę do wózka i będziemy myć :-D
Życzę wszystkim mamusiom miłego i owocnego w porządki dnia :-D

reklama
my jeszcze 3 ale to dlatego że mieliśmy zakupiony zapas i pasowałyby już 4 ale jeszcze trochę nam zostało 1,5 paczki i zużyjemy i na 4 wchodzimy :-)heheh wczoraj kuzynka była z synkiem rocznym ten narobił a pampersa zapomniała dałam Martynki to mówi że spoko wlazł jeszcze luz miał...bo ona inne pampersy kupuje ;-)ten to chudzina ma rok a waży ponad 8:szok:

Do góry