reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

gola niezły 3 godzinny spacerek zaliczyłyście..:-)My dziś nie wychodziłyśmy bo strasznie wietrznie a mała marudna z tym katarem ehhh
Aneczka ale ci super ja z chęcią też bym poskakała a samej w domu to mi się nie chce;-)
Ssabrina twój Sami chyba coś ze spaniem się poprawił bo pamiętam że kiedyś narzekałaś że króciutko śpi co???:baffled:

Angun małej psiukam wodą morską marimer i odsysam a jest tego dużooo i smaruję pod noskiem maścią majerankową i jest chyba troszkę lepiej niż wczoraj.Myślę że cyc pomoże mi i Martynce szybko dodatkowo pozbyć się tego ohydnego kataru ale to mordenga do starego a co już dla tego małego ehh moja biedna Martysia:-(

Przy zabawie dziś zauważyłam u małej wysypkę ehhh zmieniłam wczoraj jej płyn do kąpieli na Nivea i doopa znowu wracamy do Oillan ten najlepiej się sprawdził na jej skórę niby ma AZS :baffled:

Niuniunia a jak u was skóra i szyja ??

reklama
Sami juz akapkany,pojedzony i juz spi :szok: :tak: mozna troszke odetchnac :-D
ankusch nom poprawilo sie mu ze spaniem,moze dlatego ze teraz czesto na swiezym powietrzu bywamy wiec lepiej sie mu spi niz w zimowe dni w domu :tak: u nas tez jakis problem sie ze skora pojawil,juz 2 tydzien walcze z tym i dzisiaj zauwazylam lekka poprawe,Sami ma zaczerwienione zagiecia na kolanach i faldki na udach a takze pod pachami oraz na zgieciu szyi ma taki dlugi i szeroki pasek czerwony,myslalam ze to od potu ma wiec czesto gesto go wietrzylam,na golasa zostawialam itd a na szczepieniu jak bylismy to babeczka powiedziala ze ma tam wysuszona skore wiece trzeba ja bardziej natluszczac,od wczoraj zaczelam smarowac vazelina mu i jest poprawa :tak:

ankush najlepiej zapytaj babek w aptece, bo są różne środki na katar. Ja swojemu dawałam jakieś kropelki, ale juz nie pamiętam co to było dokładnie, a opakowanie wyrzuciłam :-( Zgadzam się z dziewczynami: disnemar lub cos w tym stylu i frida. najlepsze co może być!
margana no to zdolną masz babeczkę:-) Gratuluje postępów:-)
niuniunia od razu widać, że po zakupach masz lepszy humor:-) Cieszę się, że się udały
angie podziel się trochę tym latem. Powodzenia z teściem
gola ja tez myślałam, ze przez zmianę czasu będę mogła spać chociaż do 7, a tu dziś punkt 6 moje dziecko krzyczy mi dzień dobry!
sabrina dokładnie taka może byc przyczyna, bo ja też mialam ten problem. Natłuszczam i jest ok

Dziewczyny ta praca to nic ciekawego się nie zapowiadało, ale chciałam chociaż z ciekawości przejść sie na rozmowę, żeby że tak powiem, troche się sprawdzić. To było do takiej eleganckiej pizzerii na barmankę, ale ogólnie warunki i finansowe i zatrudnienia troche nie bardzo jak dla mamy (oczywiście o dziecku nie wspominałam). Praca co przez dzień po 12 godzin, 1350 zł na rękę. Rok temu z braku laku bym wzięła, teraz przemyślałam sobie i jednak odmówię (a bo zapomniałam dodać, że kierownik był zachwycony moim cv i chciał, żebym juz jutro przyszła)

Mój mały potworek dziś już nie był taki zły:-) Dużo ze mną gadał i sprawiał mi wiele radości:-) jednak mimo wszystko cieszę się, że już śpi :-)

Hej laski :)
Pola też juś śpi - wykąpałam ją przed 19 , po kąpieli cyś i od razu usnęła, ale kurka wodna obudziła się po 20 minutach i postękiwała, więc znowu cyś i śpi (mam nadzieję, już na noc).
martttika - no proszę jakie dobre wrażenie zrobiłaś! Rany czemu w PL są tak niskie zarobki ( sama zarabiałam tys. na reke:-()
Ssabrinaa u nas ajk była pupcia zaczerwieniona to też najlepsze ze wszystkiego było WIETRZENIE kilka razy dziennie po 20 minut! Kurcze, ależ Wam zazdroszczę tej wiosny!!U nas dziś bardzoo słonecznie , ale zimno i wietrznie, w cieniu było tylko +7 jak wychodziłam z domku, ale przez to wiatrzysko odczuwalna była niższa temp.
ankusch - ja właśnie skończyłam płyn do kąpieli LINOMAG z parafiną - kosztuje ok 9,50 może byłby dla Was ok? Bo Oilan też jest na bazie parafiny. Szkoda mi Waszej malutkiej, my stare zdychamy jak mamy katar , ani apetytu wtedy , źle się oddycha, łeb pęka, a co dopiero takie maluszki :-(

gola - u mnie nocka dokładnie taka sama jak u ciebie, co do minuty, hehehe, ale ja to przyzwyczaiłam się już i z zamkniętymi oczami karmię.

niuniunia - ale miałaś dzień dziecka, super, trzeba o sobie pamiętać, bo nikt za nas tego nie zrobi, musimy się od czasu do czasu nagradzać za tę w końcu wyczerpującą rolę.

marttika - ja nie wiem, jak sę teraz zarabia jako barman, ale taka kasa to chyba bardzo mało, a wiadomo, ze przy dziecku to dla idei raczej się nie pracuje, czasami jak sobie pomyślę o tym wszystkim, w sensie rynku pracy w Polsce, to aż mi skóra cierpnie.

My też dużo czasu teraz spędzamy na powietrzu i chce się żyć. Spacery to dla mnie mega odstresujące chwilę, a dziś przed południem była u nas moja soistra więc mogłam trochę odpoczać bo ona przepada za igorem i chętnie go zabawia, a on później pada wymęczony jak muszka. Teraz już śpi, m go ululał a ja odpoczywam,miłego wieczoru.

Gola u nas wlasnie pupa jest czysciutka nie ma czerwonej ani odparzonej jedynie pod pachami,szyja i kolana w takich dziwnych miejscach no ale widac ze musi to byc sucha skora bo po natluszczanu tych miejsc jest duzo lepiej :tak:
Oby Polunia spala ta noc dobrze i zebys sie mogla wyspac ;-)

Ssabrinaa u nas właśnie dopcia jest mega wrażliwa, ja krem to mam dosłownie na kilka dni/ max tydizeń, bo muzę grubą warstwę dawać , żeby znowu się nie podrażniała skórka. Zaraz idę pod prysznic i się kładę, nawet stertę prasowania zostawiam na jutro. A jak Wasi sąsiedzi ?;)

syl no nie zawiele, jednak trzeba też wziąć pod uwagę, że ja jestem z tych rejonów kraju gdzie ogolnie zarabia się bardzo mało, ale i życie jest tańsze (przynajmniej troszeczkę). z drugiej strony niedługo kończy mi się macierzyński, więc mieć cokolwiek, a nie mieć nic to też jest różnica. jednak ja jestem uparta i wiem, ze ten 1300 to jestem w stanie zarobić za 100 godzin, a nie 200 i do tego będę dążyć :-) Obym tylko kiedys nie żałowała:tak:

gola ten linomag to w aptece sie kupuje?

reklama
Hej listopadynki ;)
mam pytanko
z moich obliczeń wychodzi ze jestem w 4t1d ;) ale niestety na 1 wizyte udało mi sie umówić dopiero za 4 tyg !!! i martwie sie czy to nie za pozno tym bardziej ze 1 ciaże poroniłam w 6 tyg ;(

Do góry