reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ja też jeszcze w gondoli, modle się, żeby choć jeszcze do końca kwietnia pojezdziła choć widzę, że coraz mniej miejsca.a czasami wychodząc na dwór to też ją biorę na ręce niech popatrzy:-D

reklama
Ależ cisza :)

Cześć dziewczyny :-)

Wczorajszy dzień spędziłam z mamą, odebrałam ją ze szpitala po operacji żylaków-wszystko poszło dobrze, nie może teraz nic dźwigać ale ma dużo chodzić. Do tego dostała zwolnienie na 3 tygodnie więc już ją zaprosiłam do siebie na intensywne spacery z wnusią bo ja muszą zrobić świąteczne porządki :tak:
Jutro "o świcie" czyli na 9 jedziemy na basen, niestety czeka nas zmiana czasu i muszę wstać godzinę wcześniej.
Mam nadzieję że jakoś damy sobie radę bo wprawdzie mama będzie żeby pomóc się ogarnąć ale nie może nawet patrycji wziąść na ręce... :-(

Dzisiaj była teściowa, wzięła małą na spacer-szkoda że dopiero po 15, więc jak ją wzięła po godzinie musiała wrócić bo dzidzia zgłodniała a potem po pół godzinie już zaszło słońce i było za chłodno... W trakcie spaceru próbowałam obciąć małej paznokcie ale jak już doszłam do łapki numer dwa, jakiś dzieć przebiegł obok z krzykiem i mi malucha wybudził...

Nie wiem jak będziemy spacerowały jak się znowu zimno ma zrobić pod koniec tygodnia-gondola jest już za mała :-(

Miłej niedzieli życzę!!!

Hejka!!!

Melduje ze dolecielismy cali i zdrowi.Lot byl super!Posadzilam Tymcia w foteliku samochodowym na siedzeniu obok siebie, bo bylo troche wolnych i jak tylko samolot wystartowal to Tymek zasnal:-)...obudzil sie przed ladowaniem jak kapitan cos glosniej przezglosnik powiedzial...ale nieplakal wogole....
Ja lecialam obladowana jakprzyslowiowy Rumun(mialam stelarz od wozka, fotelik, gondole, walizke i torbe podrecza!) ale dalam rade...twarda kobita jestem a Tymus urodzony podroznik.
W PL pogoda dopisuje,sloneczko swieci...latamy z Tymciem po kolezankachi na spacery a jutro jade do swojej mamy!

A jeszcze odnosnie kremow z filtrem to ja Poluje na krem Linomag Sun,jest ok bo mineralnywiec odp.dla dzieciakow...tylko ze bylam w dwoch aptekach i mieli z terminem waznosci do czerwca tego roku wiec nie bralam.Mustella 50ml kosztuje okolo 70zl:-(...jak nie znajde linomagu to pewnie kupie mustelle

Anna, ja kupiłam Mustellę do miejsc wrażliwych 15ml za prawie 20zł, na buźkę wystarczy, a na lato kupię coś większego i mam nadzieję, że w bardziej przystępnej cenie.

hej dziewczyny :)

ja ostatnio mam mało czasu na cokolwiek, bo u małego ząbki idą i mam wielką marudę w domu. Także winki rozumiem Cię doskonale...
Wczoraj Filipek skończył już 4 miesiące. Ale ten czas leci. Z tej okazji spróbował swoją pierwszą w życiu marchewkę i się zdziwiłam, ale mu baardzo smakowała. Zobaczymy jak dzisiaj będzie :)
Co do wózka to ja już zmieniłam na spacerówkę. Moje dziecię w gondoli się nudziło, a tak przynajmniej więcej świata widzi :)

Miłego weekendu Wam życzę laski :)

Dziewczyny moja mała dostała katarku. POMOCY!!!!
Co mogę jej dać? Pisała, któraś o maści majerankowej?Czy jeszcze coś?
Zakrapiam nosek solą fizjologiczną.

Witajcie dziewczyny!

Widzę, że nie tylko ja wczoraj miałam intensywny dzień. Ok.południa byliśmy na warsztatach w Akademii Szkraba, poznałyśmy się z Pepsi, podszkoliłysmy się trochę z BLW a ja jeszcze z chustonoszenia. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja do spotkania :-) a dziś trzymam kciuki za Pepsi, bo ma szkolenie i egz.,ale chyba najbardziej, żeby Lenka ładnie zniosła dzisiejszy brak mamy.

Nimfii
ja też dość często podnoszę Arturowi lekko oparcie w gondoli, żeby sobię więcej pooglądał świata, a wczoraj troche chodziliśmy w chuście, ale Mały jakoś zaczął protestować, coś mu nie pasowało :(
Mirelka fajnie tak się krzątać po własnym domku i tarasie i go upiększać! Ja często jeżdżę do rodziców i jak jest tak ciepło, spędzamy prawie cały dzień na tarasie. Kojec dla Arturka już czeka na lato :-)
Katerinka mam nadzieję, że mama szybko dojdzie do siebie po zabiegu!!
Anna gratuluję grzecznego synusia-podróżnika!!!
Anna, Pepsi tez już myślę o zakupie kremu z filtrem, bo słoneczko coraz mocniej operuje.
Winki, to tylko chwilowy kryzys;-)
Martttika to Filipek ma teraz urozmaicone spacerki, pewnie ciagle rozgląda się na boki:-D

Miłego dnia mamunie!!!

reklama
kasiek taki spray jak na katar zatokowy
EUPHORBIUM S AEROZOL DO NOSA 20 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Dla Macka stosuje tez masc Plumex Baby ona jest na kaszel i ulatwia oddychanie, co prawda od 6msc zycia dziecka ale jakby zaszla potrzeba to bym troszke na Kube juz zastosowala.

no i wapno Calcium.... Mozna dac ok 1-2ml w syropie bo to takie oduczulajace u nas pomaga zwlaszcza na katar zatokowy.

angun
ja mialam nosidelko dla Macka i tez nie chcial w nim siedziec, dlatego sprzedalam a dla kuby nawet nie kupowalam ;)
Kuba lubi byc swobodny to mi sie wydaje ze tez by nie chcial siedziec w nosidle.

Ostatnia edycja:
Do góry