reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Czesc dziewczyny,

u mnie nocka rewelacja, Kinga poszla spac o 20.00 jak zawsze i obudzila sie dopiero o 6.20 na karmienie, normalnie bylam w szoku, pierwszy raz jej sie cos takiego zdarzylo. Tylko marwi mnie ze przez to ominela jedno karmienie a ostatnio troche mniej je i jakos nie nadrabia w ciagu dnia. Mam nadzieje ze minie jej to wraz z przeziebieniem. Teraz lezy na macie i wola do papug a babcia sie zachwyca :-)

Anek no to fajnego ze masz dzis "pomocnika", korzystaj z tego rozdwojenia jazni poki mozna. :tak: Super ze tata sie lepiej czuje.

Niuniunia torcik rewelacja, to fakt ze biznes bys mogla niezly na nich zrobic, zazdroszcze umiejetnosci.

Ssabrinaa wspolczuje bolu glowy, mam nadzieje ze szybko minie

Onanana nic sie nie przejmuj ta laska, wazne ze mialas udany wieczor.

reklama
Witam mamusie:-)
u nas też nocka ok, ja od rana chatę ogarniam, przygotowałam obiadek na jutro okulałam kluseczki, mięsko się dusi jutro zrobię tyko sos i kapustkę przyrządzę i gotowe , teraz sobie siedzę z kawką i się delektuję nic nie robieniem, mała na spacerku z babcią:tak:
Anek kochana korzystaj, też coś ci się należy, odpocznij sobie po tym sprzątaniu
angie nie martw się Kingusia na pewno fajnie na wadzę przybierze, dzielne i silna z niej dziewczynka
onanana ty się nie zamartwiaj, zobaczysz zumba zdziała cuda tego ci życzę, udanej zabawy na basenie,
niunia potwierdzam torcik pierwsza klas, udanej wizyty na imprezie życzę,
nimfii udanego spacerku a mąż niech sobie remontuje

Miłego weekendu życzę
:-)

Co za cudna pogoda :)

Az sie nie chcialo do domu wracac....

Ja kupilam prezent dla babci bo jutro idziemy na jej urodziny, a w tym czasie mąz porobil to co mial i zdazyl niemal ze wszystkim. Mielismy jeszcze jedna niemila niespodzianke bo nam zlew przecieka i maz pojechal cos dokupic. Tak wiec pizza byla na obiad bo nie bylo juz kiedy cos przyrzadzic.
Teraz moge sie troszke poobijac poki Macka nie ma a Kuba spi....

anek obyś czesciej miala taki porzytek z chłopa ;) Milo z jego strony.

Hej lasencje :-)

Ja dzisiaj na jakimś powerze chociaż pogoda u mnie straaaaszna! Taka senność ogarnia, że szok:dry:
Po w miare spokojnej nocy do godziny 9 miałam już posprzątaną kuchnię, duży pokój i korytarz, jedne pranie zdjęte, drugie rozwieszone, a o godzinie 13 byłam juz po dwugodzinnej drzemce. Teraz mój pysiek znowu się przykłada do spania i tylko co jakis czas pośle zalotny usmiech przez smoka ;-) Nawet wzięłam się trochę za prasowanie (pomalutku, żeby nie przeciążać prawej strony tej po zabiegu), ale ta czynność mnie tak relaksuje, że nie mogłam sobie odmówić:eek: Dzisiaj "tatuś" Filipka ma przyjechać, ale jest już po 15 godzinie, więc nie wiem o której on planuje się zjawić :-( Chociaż równie dobrze mogłabym robić zakłady, ze i tak nie przyjedzie :-( Więc widzicie dziewczynki ja jestem mamusią i tatusiem w jednym :tak:

Anek korzystaj i wykorzystuj ile wlezie skoro sam jest chętny :-)
niuniunia dziewczyno zazdroszczę Ci talentu:szok: Ja raczej jestem od gotowania, pieczenia mięs itp. dań, ale ciastowa to chyba nigdy nie byłam:dry: Chociaż jutro planuję zrobic sernik na zimno, ale o tym będę głośno mówić dopiero jak zrobię i jak cokolwiek z tego wyjdzie :-D
angie ja tez myślę, że mniej je przez to przeziębienie. Jak dorosły człowiek choruje to jest rozbity na tysiąc kawałków, a co dopiero taki maluszek. Ty jej jeszcze dajesz swoje mleko? Ja dla Filipa jeszcze trochę próbuję dawać cycę, chociaż on coraz bardziej lubuje sie w butelce, ale dokarmiam też intuicyjnie, tzn. strzelam na jaką ilość mleka może w tej chwili mieć ochotę, bo nie mogę opracować jakiegoś systemu. Z cycą było łatwiej:confused: z resztą na temat karmienia mieszanego tyle wiem ile sama wyczytałam...
nimfii ja tez nie cierpię wiercenia, stukania i wszystkich czynności związanych z remontami:wściekła/y: Więc cierpliwości Ci zyczę :-) i szybkiego końca :-) Mam nadzieję, ze nie jakaś wielka sprawa :-)

Anek oby taka pomoc częściej Ci sie trafiała. Dobrze, ze z tatą lepiej.

onanana no nie dziwię Ci sie, ze było Ci przykro. Jak mogła tak zapytać?! Nie martw sie, najwazniejsze, ze działasz. Ja to sobie czasem myślę,z e jak bym stanęła do kasy pierwszeństwa, to pani kasjerka by mnie poprosila do przodu:-(Wygladam jak bym w 5 miesiącu była:baffled:

maggipka mi się macierzyński kończy 17.04. Skończyliśmy juz jedna serię zabiegów i w czwartek idziemy do lekarza, zeby rozpisał kolejne 10 zajęć. Nawet jak będą 2 razy w tygodniu to nie skończą się przed końcem macierzyńskiego, ale nie bedzie to długo. Pani rehabilitantka powiedziała, ze najwyzej rozpiszemy raz w tygodniu zeby to wydłuzyć w czasie;-) A czy te kolejne 10 starczy to juz sie okaże na koniec, być moze bedzie trzeba więcej.

Przed chwilą zarezerwowałam wyjazd do Karpacza:-) Będziemy w hotelu, gdzie rok temu powstała Natalka:-D Matko, juz mam stresa jak ja nas spakuję:szok:

Halo

Dziecko moje dzis w dzien spalo pol godziny na spacerze z tatusiem .. i to wszystko. Juz nie daje rady. Zazwyczaj spi z przerwami na 2 -3 godz . Dzis nic. Oszaleje. Ciagle chce na rece. POMOCY!!!

Hej maminki :-)
My po spacerku i porzadkach w domklu,wow dzisiaj tatus zaoferowal sie popilnowac Samiego zebym mogla ogarnac dom :szok: potem prysznic a teraz Sami cos sie kreci,wierci na lozku i chyba go spanie meczy chociaz jakies 30 minut temu dopiero co wstal,chyba dzisiaj zaliczymy kapierl o 18 bo potem to Ja siebie nie widze go kapac jak bedzie marudny :tak::-)
Anek super ze tatus wam pomaga i oby sie mu szybko nie odwidzialo i juz tak mu zostalo to tylko bedzie dobrze dla Ciebie i dla Zosi ;-) zdrowka dla taty kochana ;-)
martttika faktycznie,dalas dzisiaj czadu,tyle zrobilas,podziwiam Cie kochana,mam nadzieje ze tatus sie szybko zjawi ;-)
winki oj wspolczuje Ci kochana,Sami ma czasem podobne dni zwlaszcza jak ma skok,rec,rece i jeszcze raz rece i spanie tylko ze mna wiec moze u was skok jest.
angie GRATULACJE dla Kingusi za tak pieknie przespana nocke oby to nie bylo jednorazowe i juz jej tak zostalo ;-)

hej ja tylko na chwilę, bo to co sie dziś zdarzyło przechodzi ludzkie pojęcie. Ktoś podpierdzielił nam stelaż od wózka! A niech go...Zeby jeszcze cały wózek, ale stelaż to już tylko na złom się przyda, za 5 zł pewnie. I to nie w nocy tylko w środku dnia! Od urodzenia dziecka trzymaliśmy stelaż na klatce bo mieszkamy wysoko i tak byklo wygodnie, ehh no to się skończyło. No teraz musimy wydać kasę i kupić jakąs spacerówkę, bo do gondoli nasze dziecko i tak już się prawie nie mieściło. Krew mnie zalewa po prostu, no i kasa - to jest jakaś masakra.

Może macie jakieś sugestie co do lekkiej spacerówki?

reklama
hej
syl współczuje, mam nadzieje że znajdziesz jakiś niedrogi wózeczek , najlepsza to by była chyba jakaś parasolka tylko żeby dobrą amortyzacje miała :tak:
Anek super że chłop się opamiętał i przychodzi pomagać , może coś do niego dotarło ;-) ,trzymam kciuki &&&&&
Niunia tort wygląda przepysznie :tak:
onanana nie przejmuj się , większość z nas tak wygląda , ale w końcu nie tak dawno urodziłyśmy nasze słodkie kruszynki :tak:
u nas pogoda w kratkę więc siedzimy w domu , muszę pokupować jakieś nowe zabawki dla Kuby żeby się nie nudził (tzn na allegro już szaleje :-D) bo za 3 tygodnie wyruszamy do PL :tak:

Do góry