reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześć dziewczyny. U nas nic koszmarna, Franek strasznie niespokojnie spał, na dodatek obudził się o 5 i koniec spania. A my na 11 do kościoła, więc nie dalo się dospać razem z nim. Porwaliśmy go szybko na spacer, pojechaliśmy do parku w Wadowicach, ale skubany coś jest niespokojny i nie spał w wózku, więc znowu musieliśmy cały czas chodzić, nawet złościł się jak się zatrzymaliśmy zrobić sobie zdjęcie:baffled: Zależało nam , bo równe 4 miesiące temu w tym samym miejscu byliśmy na ostatnim spacerze przed porodem i robiliśmy sobie zdjęcia:-) a 18 marca rok temu w tym miejscu powiedziałam w tym samym miejscu, że w końcu się udało i będziemy mieli dziecko, była okropna pogoda a ja mu wysłałam, sms żeby się ubrał elegancko, bo jedziemy na spacer jak wrócę z pracy... mimo lejącego deszczu nie wydało mu się to dziwne:confused2: Wieczór spokojnie, ale znowu przy zasypianiu, Franek się zachowywał jakbym mu krzywdę robiła, nie wiem co się stało, tak ładnie spał do tej pory.
Ponko gratulacje z okazji zdanego egzaminu!
Angie mówiłam Ci, że Kinga przyniesie Ci wiele uśmiechów! Zawsze podziwiałam moją siostrę ma 5 dzieci (stać ją na to, kocha dzieci i wszystkie bardzo chciała) w tym jednego już 16 letniego autystyka. Panięta dokładnie kiedy powiedział pierwsze słowo, pierwsze zdanie, pierwszy raz kocham Cię (u autystyków jest wielki problem z określeniem uczuć), kiedy zawołał pierwszy raz za potrzebą, dosłownie wszystko i po latach twierdzi, że on jest jej największą radością, bo nauczył ją na prawdę żyć i cieszyć się życiem. Życzę Ci mocno tego samego!
AnnaJ ja daje w kapsułkach twist off, więc nie wiem ile kropel, ale chyba 2 tam będą:-)
Katerinka super sprawa z tym basenem, gdzie chodzisz? Co do pieluszek, to nawet byłam zadowolona z tych rossmanowskich, gdybym nie miała pampków jeszcze po chrzcinach z prezentów, to na pewno znowu bym kupiła, ale ja ich używałam tylko w dzień, na noc pamki.

reklama
Dobry wieczor:)
Ssabrinaa no z tym klnięciem po polsku pewnie tak jest, a nasi mają niezły ubaw potem jak Angol wraca obity, bo laski się wkurzyły, hehe:-D
Anna czipkakart wymiata!!!!! heheheh, ja D mam w kapsułkach takich jak Anek82
angie -
ja się już przyzwyczaiłam do nocnego wstawania, ale dziś nie dość, że od 4:30 nie śpię, to wsawałam w nocy do malej chyba z 4 czy 5 razy ! I nawet ja mówię kurde Basta!
mycha - cudna ta Wasza osobista wiosenka:tak:
Syl84 my Polę praktycznie od początku trzymamy w pionie - bo tylk otak się nie darła, jedyną pozycją w poziomie, którą Polcia akceptowala był samolot (jak ją bolał brzuszek, to tylko tak chciala być noszona )
onanana ja chcę widzieć filmik koniecznie! :-D:tak::tak:

Pola spi, wykapana, bylam w Selgrosie, Polcia troszke potem plakala - byla juz spiaca, w aucie padła od razu, kupiłam pampersy, chusteczki, od babci dostala kubusia, a od tatusia tygryska, także mamy już całą kolekcję Puchatka i jego kolegów - klapouszek i prosiaczek czekali juz w lozeczku. Zdecydowanie najbardziej Poli podoba się tygrysek:tak:

cocca, onanana: pierwszy raz byłam w "Krakowskim ośrodku kajakowym" Szkoła pływania niemowląt gdzie mają duuży basen i basenik "rekreacyjny" płytki i cieplejszy
na tych 1 zajeciach dzieciaki "pływały" na brzuszkach, na pleckach, przechodziliśmy pod "tunelem" z maty przyłożonej do boku basenu, kręciliśmy sie w kółko, na boki, oraz robiliśmy skoki do wody=dziecko siedzi na brzegu i jest zanurzane do wody łącznie z buźką

jeśli o czyms zapomniałam może moonial dopisze jak pamięta :tak:

dzisiaj byłam w Hotelu Orient gdzie zajęcia prowadził instruktor z bobaskowa Bobaskowo - Aqua Aerobic dla Rodziców z Bobasami
nie było tu żadnego zanurzania buźki, ale maluchy pływały podparte takimi piankowymi wężami i były dodatkowo polewane wodą z konewki. Węcej było pluskania i chlapania wodą, robienie bąbelków z wody przez rodziców, unoszenia dzieci i wkładania do wody z pluskiem.

na obydwu zajęciach były zabawy z chodzeniem w kółko z dziećmi i recytowanie wierszyków o baloniku albo o Michale

a Patrycja teraz śpi wykąpana :-D

onanana: widziałam filmik, SUPEROWY, czy tam pływały jakieś panie z dziećmi ??
czy dobrze widzę że pani instruktor nawet się nie zamoczyla? :)

Ostatnia edycja:
AniaSm - Co do Twojego pytania o ubiór Zosi, to miała na sobie body z krótkim rękawkiem i pajacyka z bawełny. Kładłam ją spać bez przykrywania. Na szczęście gorączka już za nami.

Gola
- nieźle Pola dała Ci w kość w nocy - mały głodomorek z niej. Życzę, Ci żeby zaczęła przesypiać całe nocki i żebyś się bidulo wyspać mogła. Moja Zosieńka też ma swojego tygryska i baaardzo go lubi:)

Mycha - jaka ta Nadinka Wasza ładna:)

Cocca
- współczuję Ci. Oby Franuś zrobił się spokojny. Romantycznie macie z tym parkiem...

Zosinka dziś już miała dobrą temperaturę, chociaż była marudna. Wykąpałam ją wcześniej i przed 9tą już spała. Nie poszłyśmy jednak na spacer, mimo pięknej pogody - odradziła mi go siostra, mówiąc, że po tej gorączce, to lepiej jej nie targać na pole... Może jutro się uda. Poszperam jeszcze w netku i oglądnę "Kości" - jakiś dziwny dziś ten odcinek:eek: Spokojej nocki.

Witam sie wieczornie :-D
Ja moj szkrab zrobilismy sobie dzisiaj drzemke popoludniu,pogoda taka kijowa ze spac sie tylko chcialo,caluski dzien padal deszcz :nerd: potem zabawa,jedzonko i jeszcze raz zabawy,krotka kapiel,butla i juz spi moj skarbek kochany :tak:
AnnaJ chociaz macie szczescie ze kaza wam dawac bo Ja jak bylam u lekarza i chcialam wit D to powiedzial mi ze nie trzeba dawac bo maly dostaje ja z MM no i ze sloneczka ktore niby w UK jest caluski czas widoczne( i to jest ciekawe bo dzisiaj zero slonca :baffled:) oni maja takie dziwne tlumaczenie ze szkoda slow :tak: no ale mi kumpela przywiozla z PL kropelki i Ja daje 2 kropelki co drugi dzien :tak:
Gola fajna serie ma Polunia,tygrysek oj tez go lubialam w dziecinstwie :-D zwlaszcza to jego brykanie :-D
Anek mi sie wydaje ze siostra dobrze Ci doradzila,po tych goraczkach lepiej dzien lub dwa dac jej odpoczac w domku :tak:
mycha Nadinka to mala slicznotka,oj rosnie wam dziewczyna ;-)

hej lasencje,

u nas świeci piękne słońce ale zimno, mam nadzieję że to tej 12 będzie cieplej i wyjdziemy na spacerek;)Weekend w szkole, wczoraj pojechałam do teściów - teściowa się rzuciła 200zł dla wnusi szok!

dziewczyny pisalam ostatnio o prezencie dla chrześnicy mojego męża na roczek (ma już w sobotę a prezentu brak:szok:) znalazłam fajny wózek

PIĘKNY WÓZEK 5 F. Z REG. RĄCZKĄ. TOR. NOSID79 (2163839967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i się zastanawiam który wziąc różowy w serducha czy ten różowy z taką jakby kratkę (pod różowym z serduchami) proszę pomóżcie...

Pytam o te witaminy bo tutaj każą dawać 10 kropelek(dziennie) wit.D do 4 roku życia!!!

a moze to jest jakies male stężenie tych witaminek dlatego az 10 kropel? Strasznie duzo....
Ja ma takie Devikap i tam na jednej kropli jest 500j.m. witaminy D. A prownijac z twist off ktore mialam wczesniej to tam jedna ampulka ma ponoć 400j.m.

niuniunia ten trzeci na samym dole bym brala :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Dzisiaj mój pierwszy dzień wolny od długieeeego czasu a ja się źle czuję. Umówiłam się z koleżanką na 12 ale nie wiem czy pójdę. Dobrze, że chociaż Filipek zasnął, nie mam siły dzisiaj się nim zajmować.

Postaram się doczytać Wasze posty, bo coś ostatnio tylko o sobie... ale głowa mnie boli od kompa. Oby to nie było jakieś paskudne choróbstwo, trzymajcie kciuki!

Buziaki dla Was i dla maluszków na nowy dobry dzień :-)

reklama
Ponko - zdrówka życzę.

Jaka dziś cisza od rana. Zosia wstała przed 7 i od 8:30 sobie drzemie. Ja od wczoraj coś grypowo się czuję. W ruch poszły Apapy, rutinacea i wapno musujące - oby się nie rozchorowała.

Szlag mnie trafia z tymi naszymi przychodniami... dzwonię od rana do poradni neurologicznej i nikt nie odbiera... jak ja mam Zośkę zapisać, jak zero z nimi kontaktu?? Grrrrr Lecę ogarnąć chatkę bo zbliża się drugi karmienie Zośki - pewnie niedługo się obudzi.

Miłego dnia.

Do góry