reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witaminy:

A ja mam jeszcze pytanie....o witaminy chodzi.Czy wit.K dawałyście do 3 miesiąca t.j. do początku 3(czyli jak zaczął 3 miesiąc dzidziuś?)

A wit D ile dajecie kropli(jak toś kropelkowe daje) i do kiedy Wam zalecają podawać?

Wit. K podaje się do ukończenia 3mż. Potem już samą D. Ja daję w kapsułkach twist off, więc do kropelek się nie odniosę.

reklama
My już również zaliczyliśmy spacer, taka pogoda, ze aż żal nie skorzystać. Igor dał nam pospać, i jak nigdy wstaliśmy o 9.

Wrócę jeszcze do nosidełek, jak często i czy długo trzymacie dzieci w takim nosidełku? Ja wciąż mam wrażenie, ze póki dziecko nie siedzi to męczy się w pionie. Powiedzcie mi ile w ogóle w pionie trzymacie wasze szkraby?

ponko - no twój m. dał czadu, ja bym za chiny sie w takim tempie z dzieckiem nie wybrała

ania sm - trzymam kciuki żeby zabiegł poszedł szybko i bezboleśnie, współczuję stresu

mycha - słodka ta twoja wiosna:)

gola - znam to, ja od urodzenia Igora nie przespałam ani jednej calej nocy, do tego można się przyzwyczaić, ale wstawanie po 4-5 razy to już męczące jest

onanana - napisz mi proszę jak wyglada taka wizyta na basenie, czy korzystacie z animatoraa, czy ktoś wam pomaga, pokazuje etc,

U nas nocka minęła bardzo fajnie. Natalka zjadła o 23.00, a następnie o 8.00 i jeszcze pospała do 10.00 :-)
Tylko za dnia jakaś taka marudnawa, a ja sił i cierpliwości nie mam przez to choróbsko :baffled:
Na spacerek sie wybraliśmy we trójeczkę, ale ledwo szłam i co chwilę smarkałam:-(

onanana moja mamę nogi bolą i nie da rady pospacerować, a tato sam z Natalka nie pójdzie;-)

Witaminy:

A ja mam jeszcze pytanie....o witaminy chodzi.Czy wit.K dawałyście do 3 miesiąca t.j. do początku 3(czyli jak zaczął 3 miesiąc dzidziuś?)

A wit D ile dajecie kropli(jak toś kropelkowe daje) i do kiedy Wam zalecają podawać?

Pediatra mi wspomniala aby wit K odstawic gdy dziecko zacznie 3 msc ale nie dzieje sie nic gdy sie to troszke przeciafnie (np do konca opakowania twist off tak zeby wszystko wyłykać)
Wit D daje po jednej kropli, nieraz pediatra zaleca po dwie ale to w uzasadnionych przypadkach.
Mackowi podalam niemal do 2 lat ta wit D. Jak bedzie tym razem zobaczymy.

syl my chodzimy na zajęcia typowo dla maluszków. Tzn jest instruktor który po kolei mówi co mamy robić z dzidzią:tak:

Dzis byliśmy na zajęciach w Tychach. Ostatnio byly katowice. I powiem tak, co szkoła pływania to inne zajęcia. W K-ach było bardzo spokojnie, tzn wszystko dobrze zorganizowane, na recepcji pani nas instruowała co i jak. Ogólnie obiekt był fajniejszy ale zajęcia lekko nudnawe. Młoda w sumie w ciągu całych zajęć (30 minut) zrobiła 3 ćwiczenia/zajęcia. A dziś to był hard core:tak: Obiekt gorszy, kiepsko zorganizowane ale jak już dzieciaczki weszły do wody to był istny szał. Mnóstwo ćwiczeń jedno za drugim, prowadziła to jedna pani i było nurkowanie nawet!! Ja z koleżanką (mamą Martynki która też plywała) byłyśmy przerażone ale naprawdę Maja było dużo bardziej zainteresowana tymi dzisiejszymi zajęciami- ostatnio była taka ospała... Więć dziwczynom ze Śląska polecam bardziej Tychy niż K-ce:-D Jak mi się uda to wrzucę filmik z nurkowania:-)
Sorrki z etylko o sobie ale nie pamiętam już co która z Was pisała a nie dam rady teraz nadrobić:-(

Pytam o te witaminy bo tutaj każą dawać 10 kropelek(dziennie) wit.D do 4 roku życia!!!

a może mają inne stężenie (że 10 kropel)?

byłyśmy dzisiaj na drugim basenie, wzięłam moją mamę do pomocy bo ostatnio nie mogłam sobie dać rady
minus to godzina-9 rano w niedziele to lekka torturka, ale w sumie rodzice małych dzieci nie śpią od świtu :-)
pomoc mamy-bezcenna
Fajne było to że zajęcia z instruktorem miałam w ramach karty MultiSport, więc prawie za darmo :-) normalnie to kosztuje 30 złotych za 30 minut zajęć :-(
niestety nie zdążyłam się instruktora zapytać czy celem ostatecznym zajęć jest oswojenie z wodą (moja to jest raczej oswojona) czy np nauka nurkowania bo to by mnie kręciło :tak:
no i minus maja za to że woda była raczej za zimna jak dla maleństwa :baffled: patrycja nie płakała ale jak weszłyśmy miała mega skrzywioną minę i troszkę piszczała;-), ale płaczu nie było, tylko jedno dziecko które było pierwszy raz protestowało głośno

Po basenie pojechałam do mamy, załapałam się na obiad, po drodze weszłyśmy do reala i upolowałam 3 bodziaki po 5 zł, oraz zimową kurtkę na przyszły rok za 10 zł:-)
Kupiłam też na próbe pieluszki w rossmanie, jak na razie pierwsza zdała egzamin, chociaż jeszcze duża (rozm 4)

idę szykowac kąpiel
przepraszam że tylko o sobie, ale wiecie że Was kocham prawda??

reklama
Katerinko oczywiście że wiemy, ja też dziś poleciałam tylko o sobie:-D My płaciliśmy za zajęcia 20 zl/30 min:tak: Opowiedz coś więcej co się robi u Was na zajęciach:tak:

Do góry