reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Właśnie tak to sobie tłumaczę :-D ale ostatnio na tvn oglądałam nowy program "Perfekcyjna pani domu" tańczy, śpiewa, recytuje, du....y daje i gotuje ;-) i natchnęło mnie aby u siebie zrobić porządki!
Ja też spadam spać, bo jutro kolejny ciężki dzień :tak: miłego weekendu laski!

reklama
Dzien dobry kochane:)
Helenko - najwazniejsze, ze jak lwica wywalczylas te recpty na mleczko! Co sie wyczynia w tym naszym cudnym kraju nad Wisla:-(
mikado, margo - u nas w DD najczesciej Johnson uczulal dzieciaki
margo - ale z Ciebie lachon, sliczna jestes:-D:tak:
Margana - biedna jestes z tymi zatokami, raz mnie bolaly jeszcze na studiach, pamietam, ze nawet glowy nie moglam nisko trzymac bo tak mi pulsowalo, ze myslalam, ze mi glowe rozsadzi, inhalacje moze by ciut pomogly?'
onanana fajnie ze wczoraj udalo Ci sie tyle zrobic, dzis macie z glowy i wiecej czasu dla siebie i Majusi:-D
Noc u nas ok, Pola jadła standardowo 2 razy, wstała też standardowo przed 5;/, ale teraz marudząc probuje usnac, powinna pospac do 8-9
Anek - w FH czesto nie ma co kupic i ceny z kosmosu, ale w Coccodrillo czesto udaje sie cos fajnego duzo taniej dostac, wczoraj mieli sporo nowego ladnego towaru i ceny ok:)

gola u nas włoski były ciemne, na świeta Bożego Narodzenia przez częste podróże (i ciągłe zdejmowanie i nakładanie czapki) zrobiło sie ich bardzo mało :-Dhehe, ale później znowu zaczęły odrastać ciemne, które jednak moim zdaniem jaśnieją z dnia na dzień :-)
anek dzięki :-) wypróbuję na pewno!
margo ,anek mam nadzieję, że jeszcze Wasze dzieci śpią :-) bo ja to dzis miałam pobudke po 5:sorry2:
mikado ja głupia tez johnsona kupiłam, ale szybko poszedł w odstawkę
margana, onanana ja tez muszę się wziąć za sowje pazury brrr bo narazie są okropne
Właśnie tak to sobie tłumaczę :-D ale ostatnio na tvn oglądałam nowy program "Perfekcyjna pani domu" tańczy, śpiewa, recytuje, du....y daje i gotuje ;-)

haha dobre!!!:-D:-D:-D:-D

A ja znowu wstaję co 2,5 godziny w nocy :-( Dobrze, że teraz moja pijawka jeszcze przysypia, bo myślałam, że od 5 juz będzie szaleć:sorry2: Ale widzę, że nie ja jedna okupuje tak rano kompa, bo Gola tez chyba ma bezsenność:blink:

Mnie dziś o 7 rano obudziły dwa słoneczka, jedno bezlitośnie świeciło mi przez okno (nie mamy jeszcze rolet w sypialni :) nie ma kto kupić heheh) a drugie gadało i śmiało się w łóżeczku. Nie wiem o której wstał bo nie słyszałam go ale nie płakał a to najważniejsze bo przez 4 miesiace wstawał i krzyczał odrazu a tu dziś niespodzianka. Wczoraj poszedł spać dopiero po 21 a tak zawsze o 19 już spał ale i pobudki były o 5, postaram się go później kłaść i zobacze rezultaty.
My dziś jedziemy do rodziców mojego meżulka i do pradziadków Olka. Zostaniemy tam pewnie do poniedziałku. Dobrze że Olek potrafi już się przystosować w innym miejscu. Miłego dnia wszystkim życze.

Helenka super że miałaś taki piękny poranek z dwoma słoneczkami:tak: Udanej wizyty!! odpoczywaj kochana:-D
margo ja tez oglądałam ten program ale mnie nie natchnął;-) Szczerze mówiąc bałagan to mam głownie w swojej szafie:zawstydzona/y: A tak raczej mamy porządek wszędzie;-) A w tym programie jak zobaczyłam mieszkanie tej laski co wygrała myślałam ze padnę. Rozumiem ze można mieć skromnie czy biednie bo i u mnie jest zwyczajnie w domu ale kuźwa żeby mieć taki syf!! I to z czwórka dzieci!! Masakra!!
Gola mam nadzieję że pospałaś jeszcze z Polą. Jak dziadek się czuje?? A co do sprzątania to właśnie o to chodziło żeby dziś mieć dzień rodzinny i mam nadzieję że jak wrócę do pracy uda mi się tak zorganizować żeby mieć sobotę i niedzielę dla rodzinki:tak:
martttika ja mam mocne postanowienie doprowadzić się całkowicie do ładu.

Już ograniczam jedzenie- stosuję dietę MŻ:tak: Staram się więcej ruszać. Od wtorku zaczynam zumbę, niestety póki co raz na tydzień ale dobre i to. i muszę sobie kupić strój żeby na basen w końcu się wybrać, bo bardzo lubię popływać. Myślę nad tankini ale szkoda mi kasy na nowy... A 13 marca jestem zapisana do dermatologa który ma dobre opinie, moż emi coś zrobi z moją zmasakrowaną gębą...

Oj dziewczyny ale wy produkujecie... :tak:u nas pięknie słońce świeci i +7 stopni ok 12 jak cieplej będzie idziemy na dwór :-)już posprzątana cała chata obiad podszykowany itp.Alan luli robi

Gola mój jest łyso blond :-D i to taki jasny,że ledwo włosy widać,ale to normalne my z mężem też jesteśmy z naturalnych blond
Super, że zakupy udane ;-)

margo do czego ci leginsy wyszczuplające ładną figurkę masz ;-) fajne to nosidełko dla lenki, ja i sama muszę biustonosze pokupować, bo z 20 zostały mi 3 które kupiłam, ale i tak są znów za małe. Ja kac vegas to oglądałam już bardzo dawno,ale z 4 razy już oglądałam tak mi się podoba, a fajny jest jeszcze ZANIM ODEJDĄ WODY podobna i z tym grubym ...

Anek
jak i u nas 4 apteki a nie raz w żadnej czegoś nie ma tragedia :nerd:

Margana- kochana wracaj do zdrówka i kuruj się...;-)

monial
też mam różnice w wielkości piersi i widać to w bluzce jak mam bez stanika, pamiętaj stanik trzeba dobierać do większej ,a do mniejszej dać podkład...

onanana
- ja też stosuje dietę MŻ i ciemne pieczywo itp...

Dostałam @ nie wiem czy powinnam zumbe dziś tańczyć jak myślicie...

Dzień dobry mamusie,

My po ciężkiej nocy - zapeszyłam wczoraj z tym spaniem Zosi do rana. Poszłam spać ok. 23:30 a o 00:07 obudził mnie wrzask Zosi... świecę światło a w łóżeczku leży dosłownie BURACZEK!!!! Zośka miała 38,8 gorączki. Boshhe jak ona się darła... nie mogłam jej uspokoić - pierwszy raz tak zareagowała na szczepienie. Jak na złość nie mogłam znaleźć czoków paracetamolu i znalazłam tylko paracetamol w syropie - no nic, dałam jej 2,5 ml. Tmp. po pół godzinnym noszeniu spadła do 38,2. Robiłam okłady z wacików i wody na czoło i Zosia przestała płakać. Wtedy przetrzepałam apteczkę i znalazłam te czopki - dałam 1 czopek 50mg. Tmp. 37,9 więc położyłyśmy się razem i dałam jej cyca - na pewno chciało się małej pic przy takiej gorączce. Zosinka usnęła u mnie w łóżku z cycem w buzi ok 2 w nocy. Odłożyłam ją do łóżeczka i tak spała do 6 rano. Znowu ryk, ale gorączki miała "tylko" 37,4 więc zrobiłam jej okłady na czoło i przestała płakać. Zaczęłyśmy rytm dzienny i teraz mała śpi od 10tej.

Dziewczyny bałam się strasznie - jednak źle tak samej przy dzieciaczku. Chodziłyśmy same po pokoju (mój tato spał i nic nie słyszał, po po wylewie na 1 ucho głuchy) i brakowało mi... wsparcia. Oby już dziś tmp. nie wzrosła. Idę dziś na 13:20 do ortodonty - muszę jeszcze wymyślić co ja z tą moją córą wtedy zrobię.... ehhhh

To się wyżaliłam. Udanej soboty, słonko piękne u nas - mam nadzieje, że Wam też ładnie świeci:tak:

Ostatnia edycja:
margo też używam Hippa płynu do kąpieli, jest wydajny i ladnie pachnie, szamponik mam Johnsona i oliwkę też ale to małe próbki już się kończą i pomimo,ze Filip je znosi, kupię inne kosmetyki. Ubawiłaś mnie z rana tym cytatem o pani domu:-D ale Ty się kochana nie nadwyrężaj, dojdź do siebie! Bałagan niestety może przeszkadzać, mi w ciąży przeszkadzał a sprzątać ciężko było, niby czysto ale nie tak jak ja posprzątam :happy2:...Zdrowie i sprawna mama są najważniejsze!!!!

Margana współczuję, znam ten ból, naświetlanie soluksem jest dobre. Zdrówka życzę!

moniaaal no tak piersi mam większe o jakieś 2 rozmiary, zwłaszcza jak mleko napłynie i jeszcze przeciekają, czesto mam mokra bluzke :-D
martttika ja wstawalam nawet co 1,5 godziny z czasem sobie wydłużał karmienia, teraz przeważnie co 3 godziny Filip je w nocy ale jeszcze zdarza mu się co 2 godziny jak ma problemy z brzuszkiem. Nie fajne to wstawanie ale można się przyzwyczaić.

helenka1986 to jest najpiękniejsze z rana a jeszcze do tego ten radosny uśmieszek jak mama się nachyla nad łóżeczkiem:) Uwielbiam to!

onanana tak trzymaj!

andrzelika lepiej poczekaj aż Ci się skończy @ bo wysiłek w tym czasie nie jest wskazany, to zależy jak znosisz i jak się czujesz podczas.

Anek współczuję gorączki Bobika, ostatnio oglądałam program jak postępować w czasie gorączki, właśnie schładzać czoło i nawadniać do tego lekkie okrycie! Zdrówka dla malucha!

Ja dziś wyspana:) Mój świergotek zaczął dzień od 6.30 mega kupką, ale tak mi się dobrze spało,że wstać mi się nie chciało, mąż go wymył i zabrał na dół a ja dalej spałam:) Dziś dzień zakupowy, szukamy nowego kranu do kuchni bo kapie i zmiana uszczelki już nie pomaga. Potem jedziemy kupić świeżą rybkę okonia morskiego - przepyszny!. Odkryliśmy fajny sklep i częściej już tam zaglądamy w końcu ryba najzdrowsze ma mięso.
Miłego weekendowania babeczki!!

Ostatnia edycja:
reklama
moniaaal ja pływaczką nie jestem(nawet nie potrafię pływać) więc stórj jednoczęściowy zakupiłam w Decathlonie, taki zwykły żeby mieć na basen

mikado a mój mąż sam na targ właśnie jedzie(rowerem) i ma zakupić merluzę, krewertki i jeszcze jakąś rybkę na jutro...

Ostatnia edycja:
Do góry