reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

My właśnie wróciliśmy od ortopedy, bioderka mamy zdrowe dlatego następna wizyta dopiero jak zacznie chodzić. Nie obyło się niestety bez panadolu i jak ręką odjął, dałam małemu 3,5 ml bo mamy taki w syropie. Ale jak mu smakowało....truskawkowy zrobił na nim ogromne wrażenie, i jest spokój póki co. Na jutro zarejestrowałam nas na wizytę ( tak poradziła mi babeczka w rejestracji, dziś synek bardzo szarpał się za uszko i musimy sprawdzić czy powodem jego płaczu nie sjet przypadkiem zapalenie ucha, lepiej pójść niż żyć w niepewności.

U nas wieje i pada, przepraszam, że nie opisuję szczegółowo ale nie mam dziś głowy ani czasu za bardzo.

reklama
Syl moja córa już od jakiegoś czasu szarpie się za uszko ale u nas nie wydaje mi się by to miało coś wspólnego z naszą gorączką i marudzeniem, bardziej ząbki. U Was faktycznie lepiej przebadać dziecko bo z uszkiem nie ma żartów. Nam narazie gorączka ustała zobaczymy co będzie dalej...

u nas znowu zima...

Hej kobitki.
My dziś mieliśmy nockę spokojną w miare, jedzonko o 23. 4. pobudka o 5.15 na kupkę i pospaliśmy do 7, ja kimałam do 8 bo Olek oglądał bajkę w leżaczku. Później byliśmy na szczepieniu, dobrze że płacimy za szczepionkę 6w1 to tylko jedno wkłucie a nie 3 i druga dawka Rotawirusa. Mały szczepiony był też na pneumokoki bo mamy ja refundowaną ze względu na wadę serca. Narazie spokojnie śpi od 14 ciekawe jak bedzie dalej.
Syl 84 charakterystyczne dla zapalenia uszka jest niechęć do jedzenia i płacz przy ciągnięciu smoka, może byc biegunka.Olek miał dwa razy i zawsze tak to się objawiało

Ponko ale numer wycięli ci studenci, co to za uczelnia jeśli mogę spytać? Dziwne, że władze uczelni tak szybko zwalniają osobę, która wykłada tyle przedmiotów po takim pisemku od niezadowolonych studentów???

To Ateneum w Gdańsku. Ja się zaczęłam zastanawiać czy to babka sama nie odeszła, w końcu to doktor, ma swoje ambicje i nikt jej po tyłku nie będzie jechał, ma jeszcze etat na Uniwersytecie Gdańskim to na lodzie nie zostanie. Bo nie wierzę, żeby szkoła zwolniła kogoś jak ma teraz być w takiej sytuacji że szukać nagle kogoś nowego... Bo to dla szkoły tylko gorzej jak ją zwolni, ja myślałam, że tylko jej się oberwie za egzamin, bo to prywatna uczelnia i chodzi o kasę, ale bez przesady...

Martikka, studiuję Filologię Hiszpańską

U nas od paru dni trochę ciężko, w niedzielę dostaliśmy telefon że teściowa w szpitalu, niestety nawet nie w Gdańsku a w Olsztynie bo akurat tam była.. mój A. cały w nerwach, a teść jeszcze w Szwecji bo jest marynarzem. I na szczęście schodził następnego dnia to do niej pojechał, ale nerwowo było. No i ten mój egzamin...
Filipek w końcu nauczył się trzymać grzechotkę,czekam na dalszy rozwój wydarzeń :-) Ale na razie ściąga wszystko ze stołu, dzisiaj mi prawie zrzucił obiad jak go na kolanach trzymałam :-D

Przez te nerwy ostatnio nie mam kiedy Wam poodpisywać, mam nadzieję, że niedługo znajdę więcej czasu na forum, brakuje mi Was :tak:

Obraz 267.jpgObraz 323.jpgA to ten wózek za jedyne 50zł a hula jak nie wiem :-)

dziewczyny powiedzcie mi, czy wasze dzieci interesują się telewizorem i czy pozwalacie im na oglądanie? Bo mój syn zdaje się na wybitnie telewizyjnego rośnie i czasami dopiero wieża z poduszek go powstrzymuje.

Ponko kochana współczuję zmartwień! Trzymaj się kochana:*
Andrzelika ale super bryka!! I widać ze w super stanie!!!

Mój D. się rozłożył:eek: Więc jak wiecie mam teraz dwójkę dzieci w domu. Chyba zapalenie pęcherza go wzięło. Przynajmniej będzie wiedział jaki to dyskomfort jak mu narzekałam. Ja musze lecieć na pocztę , do rossmana i na zakupy...

Andrzelika fajnie że wózior się sprawuje...
Martikka kciukasy zaciśnięte...mam nadzieję że wszystko szybko wróci do normy...
syl nie wiem, bo u mnie w ciągu dnia tv nie jest włączony, wieczorem coś z mężem obejrzymy.Ale to normalne bo jest tak światełko i przeskakują obrazy, więc dziecko widzi to wyraźniej
My dzisiaj 2 h na spacerku, mimo pogody pochmurnej i z mżawką...
Mąż wraca dziś z delegacji i szykuję mule z pomidorkami+grzanki z masełkem czosnkowo-bazyliowym....mhhh

syl -mój syn już jakoś od 7 tyg interesuje się tv jest maniakiem nie raz coś mu chcę pokazać a jak zobaczymy włączone tv tak chcę oglądać jak stary :-Dczasem dam mu popatrzyć z 1-2 min...

lekarz mi powiedział,że można dziecko podnosić za rączki jeśli samo się unosi jak mój i tylko na chwilkę przytrzymać jak i można sadzać go na sobie,ale żeby kręgosłup miał oparty, byle nie kłaść go gdzie samego na siedźąco , bo to o 3-4 miesiące za szybko...

Anna- pozazdrościć, że mąż ci kolacyjkę szykuje

onanana- wiem jak i mój zachoruję to gorzej niż z dzieckiem współczuje :cool:

reklama
syl u nas ten sam problem z tym telewizorem:baffled: TV jest włączone cały czas, bo ja nie potrafie inaczej. Nawet jak robię coś innego i nie oglądam to muszę słyszeć głosy. I Natalka też sie interesuje:-(Staram sie odwracać jej uwagę, ale nie jest łatwo.

AnnaJ to witaj koleżanko po fachu:-) Tylko Ty za granicą siedzisz, a ja się męczę w tej naszej słóżbie zdrowia:sorry: A gdzie pracujesz, w szpitalu?

Katerinka rehabilitantka mówiła, ze dzieciaczki w tym wieku nie powinny się patrzeć do tyłu, nawet nie powinn się tak od tyłu mówić do dziecka zeby nie wyginało głowy do tyłu. W sumie to dokładnie nie wiem czemu, ale moze to źle wpływa na mieśnie karku? I powoduje złe nawyki? Nie wiem.

marttika przeprasza, ze pytam, ale nie było mnie jakiś czas i nie jestem w temacie - co Ci sie stało bidulko z cycuchem?

mamusia ja podaję vitaD

onanana to współczuję choroby męża. Oby szybko wyzdrowiał!

ponko współczuję problemów. Mam nadzieje,z e wszystko szybko sie poukłada. Dużo zdrówka dla teściowej!

Do góry