reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Margo ja mam ten żel DENTINOX N i powiem tyle, że te żele to się do niczego nie nadają ale można spróbować, na chwile uspokaja dziecko. A czopki my mamy VIBURCOL i nie są u nas na recepte kosztują 25zł za 12 sztuk. Czasem daję małej czopka jak właśnie jest taka bardzo marudna i płacze bo te zabki jej idą i się uspokaja po paru minutach. Wiki też strasznie się bije po buzi i czasem płacze przez sen, aż mi wtedy przykro;/

Syl współczuję Ci, u nas wczoraj był taki trudny dzień, że już miałam serdecznie dosyć... Wytrwałości kochana;)

Andrzelika ja nie mam odwagi teraz coś robić z włosami (ścinać) bo chce mieć długie na chrzciny;) Ale znowu chciałabym sobie zrobić taką totalną metamorfozę i zmienić wygląd ale boję się, że będzie mi brzydko np z grzywką... A kolorek zrobię sobie w szkole jeśli będą już nowe farby bo już od grudnia mam taki brzydki -> farbowałam włosy w nocy po Wigilii...

Ostatnia edycja:
reklama
niuniunia a mi babka w cefarmie powiedziała, że teraz są na receptę, więc nie wiem może spróbuję gdzie indziej kupić?
Co do metamorfozy ja po porodzie stopniowo skracałam włosy i mam teraz bardzo króciutkie :-) ale fajnie się czuję i mało wymagają roboty, tylko suszę a potem parę minut loko-suszarką i gotowe z umyciem zajmuje mi to 15 minut :-) będzie jak znalazł jak wrócę do pracy.

Hej kobity, od dwóch godzin szukałam na necie bazy do fotelika i fotelika, chcialam dokupić bazę do naszego , ale nie ma :-( Więc, sprzedam ten, który mam (Mutsy Traveller) koleżance, bo rodzi w maju i kupiła używanego Mutsy.
Kupiłam bazę Easy Base 2 Maxi Cosi i fotelik Maxi Cosi Pebble - teraz będzie mi się lepiej jeździć, wiedząc, że Polcia bezpieczniejsza, ten Mutsy, pomijając fakt, że się niefajnie montuje, to wydawał mi się niestabilny. (i pomyśleć, że my jako dzieci jezdzilismy "luzem" spiac na kanapie z tylu oblozeni poduszkami;)
Czy któraś z mam ma tę bazę Easy Base 2?? Albo ten Fotelik maxi cosi Pebble, to jest następca Maxi Cosi Cabrio fix, też ma dobre opinie. PS pamiętacie narzekałam na kółka i w sklepie się okazało, nie wiem jak to mozliwe, ze moj chlop kolka zamontowal odwrotnie i skakaly!!

Syl,niuniunia kochane współczuję, ja w piątek miałam cyrk z Polą, była niemożliwa!! tak mi dala popalić, myślałam, że się wykończę :-((

niunia warto się odważyć i spróbować wiadomo potrzeba czasu na przezwyczajenie się do zmiany, musisz wybrać fryzjera który ci doradzi i polecają ludzie :tak:

Margo aż przejdę się do swojej apteki i zapytam o ten viburcol. Bo ogólnie na ulotce jest napisane, że podaje się go dzieciom starszym troszkę...

Andrzelika ja byłam u fryzjerki z bardzo dobrą opinią która umiała mi dobrze doradzić ale co z tego jak obcięła mnie tak, że płakałam przez nią... Prosiłam żeby obcięła mnie tak, żebym nie musiała co dzień prostować włosów (tak apropo to spaliła mi się prostownica;/) a ona mi tak wycieniowała włosy, że musiałam je 2 razy dziennie prostować i dupa.

AnnaJ007 wolałabym mieszkać w Holandii jeśli już na emigracji bo pięknie tam, jakoś tak klimat nasz i bliżej do Polski, częściej można się odwiedzać. Mam brata w Niemczech i dość często bywam tam i w Holandii. A Polaków o jakich piszesz i tu pełno, często wstyd za takie zachowania ale co zrobić?

andrzelika1989 w grudniu skończyłam 39 a córka w październiku 21. Moje pierwsze macierzyństwo było małoletnie a drugie jest dojrzałe:) Powiem szczerze,że dopiero teraz delektuję się macierzyństwem w 100%, bo wcześniej jak pisałam ciężko było. Teraz jest cudownie mieć dorosłą córkę, ustabilizowane życie i jeszcze raz nacieszyć się maluszkiem.

Dzięki dziewczyny, kochane jesteście:*

Gola ja mam fotelik safe2go ale już nie zmieniam go,kupiłam następny od 9kg i powiem że bylam zdecydowana na już następny maxi cosi(Pearl) ale kobietka w sklepie nas przekonała do takiego:Fotelik samochodowy Roemer Safefix Plus Felix
Niuniunia oglądalam zdjęcia Twojej Wiki i macie taką samą matę jak ja!!!Nie chcę się wtrącać i wymadrzać ale ta podusia(ten rogal) jest do leżenia na brzuszku...takie małe dziecko powinno leżeć na plecach na płasko ze względu na kręgosłup.

niunia, bo włosów które nie są proste nie powinna ci mocno cieniować, pewnie ci sterczały w wszystkie strony...

mikado
moja mama ma 42lata a tato 45lat a ja 23lata jestem z nimi jak przyjaciółka fajnie mieć młodych rodziców, można pożartować itp :tak: mam też siostrę 17 lat

Witam mamusie
u nas tak jak u niektórych mam ciężki dzień mała jakaś nie spokojna jest co zaśnie i odłożę ją do łóżeczka po paru minutach płacze i z powrotem na ręce teraz właśnie śpi mi na rękach jestem zmęczona a gdzie tam do wieczora:no: nic konkretnego dziś nie zrobiłam, obiad wczorajszy,na spacerek udało się wyjść po południu to godz. pospała ale tak jak wczoraj dziś też złapała nas śnieżyca mam już dość tej zimy:angry:

nie dama rady odnieść się do waszych postów ręka mi zaraz odpadnie idę odłożyć małą do łóżeczka niech się dzieje c0 chce bardziej już zmęczona nie będę :no::angry:
Miłego popołudnia:-)

reklama
mikado fajnie masz już dorosłą córkę i małego bączka :-) macierzyństwo w każdym wieku ma swoje plusy i minusy, ale w bardzo młodym wieku na pewno nie jest łatwo. Jeśli chodzi o mnie to czekałam na moment kiedy wszystkie sprawy będą poukładane wykształcenie, mieszkanie, dobra praca i nareszcie ten moment nadszedł :-)
mirelka trzymaj się ciepło, na pewno dasz radę :-) też mamy czasami takie dni, co zrobić :baffled:

Ja też muszę się porozglądać za fotelikiem, bo z tego co mamy mała już powoli wyrasta :baffled:

Do góry