reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

jejku na tym forum tyle się dzieje, że nie nadążam Was czytać:)

onanana ale Ci zazdroszczę kobietko :)
Gola ja myślę, że po 4 miesiącu już coś wprowadzę, a będzie to zapewne marchewka na początek, ale póki co karmię mieszanie, a teraz siedzę się zastanawiam czy wogóle nie przestać dawać piersi
niuniunia tort ekstra :)

ja dzisiaj będąc na zmianie opatrunku dowiedziałam się, że moja rekonwalescencja jeszcze trochę potrwa... :( Chyba zrezygnuję z karmienia, bo prawą pierś nieodciągałam już dwie doby, jedynie ją masuję, a w lewej ciągle mam mleczko i muszę w końcu podjąć decyzję :(

reklama
jejku na tym forum tyle się dzieje, że nie nadążam Was czytać:)

ja dzisiaj będąc na zmianie opatrunku dowiedziałam się, że moja rekonwalescencja jeszcze trochę potrwa... :( Chyba zrezygnuję z karmienia, bo prawą pierś nieodciągałam już dwie doby, jedynie ją masuję, a w lewej ciągle mam mleczko i muszę w końcu podjąć decyzję :(
kochana, jasne, że decyzja będzie należeć tylko do Ciebie, ale może przemyśl to jeszcze, myse, że jak chora cycuszka wydobrzeje i zaczniesz do niej tez przystawiac to zacznie produkowac, ale tez Cie rozumiem. Przemysl to jeszcze, nie warto moze od razu rezygnowac , bo butle z MM zawsze zdazysz podac:tak:

Cocca no masz kochanego chlopa :tak: zeby moj wzial odkurzacz i przelecial chalupe chociaz raz:eek: jak bylam chora ledwo do synka w nocy wstawalam to musialam sie prosic o jakas herbatke ehhh a jak mu to wypomnialam to mi powiedzial ze trzebalo sie upominac ehh co za chlop to sam od siebie nie moze no to potem dopiero sam od siebie przylazil i sie pytal czy czegos nie chce :tak:

Ponko zapomniałam pogratulować pierwszych ząbków!!
Cocca ale masz chłopa!!! skarb normalnie!!
Gola my byliśmy w Katowicach ul. Wesoła. Ta sama szkoła pływania prowadzi zajęcia też na Żelaznej w Katowicach. Kupiłam kupony na gruponie albo cityteam, teraz już nie pamiętam. Co do rozszerzania diety to ja zobacze co powie pediatra w środę, ale jeszcze bym poczekała trochę. moja koleżanka dziś mi wlasnie mówiła zeby się nie spieszyc bo ona się pospieszyla i teraz żałuje ( w sumie nie wiem czemu;-))
Martttika musisz podjąc decyzję dobrą dla Ciebie i malego. Zastanów się co dla Ciebie będzie wygodniejsze. Ja karmię cycem i dla mnie to mega wygodne i póki co nie mam zamiaru przechodzić na mm.

kochana, jasne, że decyzja będzie należeć tylko do Ciebie, ale może przemyśl to jeszcze, myse, że jak chora cycuszka wydobrzeje i zaczniesz do niej tez przystawiac to zacznie produkowac, ale tez Cie rozumiem. Przemysl to jeszcze, nie warto moze od razu rezygnowac , bo butle z MM zawsze zdazysz podac:tak:

Gola właśnie szukam wsparcia trochę w drugim kierunku niestety... Sączki będę miała zakładane jeszcze przez dobre kilka dni, mam opatrunek na pół ciała, karmić tą piersią jeszcze nie mogę i dopóki mam sączki nie będę mogła, a każdy zalegający pokarm oznacza kolejne cierpienie. Myślicie, że to jest możliwe, żeby laktacja była tylko w jednej piersi? Nawet nie wiesz jaka to dla mnie trudna decyzja o przestaniu karmienia...

Martttika moja siostra karmiła córkę tylko jedną, bo mała inaczej nie chciała... więc wychodzi na to, że się da:-) domyślałam się jak może być Ci ciężko, ale ja bardzo żałuję, że już nie karmię.

marttika moja kumpela córcię Weronikę karmiłam rok tylko i wyłącznie JEDNĄ PIERSIĄ, bo na samym początku miala zastój w tej jednej i bolało na maxa, jak było ok, to mała już tej jednej nie chciała i cały czas karmiła tylko jedną, różnica była tylko w wielkości , ale jak przestała karmić, to cycuś wygląda już tak samo. TAKZE DA SIE :))

Martttika moja siostra karmiła córkę tylko jedną, bo mała inaczej nie chciała... więc wychodzi na to, że się da:-) domyślałam się jak może być Ci ciężko, ale ja bardzo żałuję, że już nie karmię.

Czyli to jest możliwe? Jeśli tak to może jeszcze trochę dam radę, bo może gdzieś za tydzień będę mogła drugą. A myślisz, że do drugiej wróci potem laktacja? Bo strasznie się boję, że znowu mi się coś tam poprzytyka i będzie powtórka z rozrywki

reklama
onanana, ciekawe czemu Twoja kumpela żałuje... a swoją drogą, kupiłam, mogę zawsze po 5 m-cu podać ;-) Z resztą tak jak pisałam zadzwonię do naszej pediatry :tak:

Do góry